پرتقال، یک میوه راحتالهضم، اما سرشار از ویتامین C است. اگر شما پرتقال را به صورت آب میوه یا برش تازه مصرف کنید، مطمئناً در هر صورت عاشق این میوه خواهید شد. با همه این توصیفات، مادران باید در 9 ماه دوران بارداری خود محتاط باشند. شما باید بدانید که آیا مصرف پرتقال در بارداری بیخطر است یا خیر. ادامه این مقاله، اطلاعات دقیقی در مورد مصرف پرتقال در بارداری، در اختیار شما قرار میدهد.
آیا خوردن پرتقال در بارداری بیخطر است؟
لازم است بدانید که مصرف پرتقال در دوران بارداری زنان بیخطر است؛ اما شما باید این میوه را در حد اعتدال استفاده کنید. این میوه مواد مغذی مورد نیاز بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد را تأمین میکند؛ منبع غنی ویتامین C برای زیبایی پوست و جذب آهن بیشتر، اسید فولیک که برای جلوگیری از نقص لوله های عصبی جنین ، کلسیم برای رشد استخوان و دندان های جنین، پتاسیم برای تنظیم فشار خون مادر باردار، ویتامین آ برای رشد بهتر چشم ها جنین و ... است. به منظور بهره بردن از مزایای پرتقال در بارداری خود، شما میتوانید هر روز یک عدد از این میوه را مصرف کنید.
فواید و خواص پرتقال در بارداری :
در ادامه این مقاله، فواید پرتقال برای مادران باردار و جنین درون رحم این افراد مورد بررسی قرار میگیرد. مهمترین این موارد به شرح زیر میباشند:
-
در دوران بارداری پرتقال بخورید تا سیستم ایمنی بدن خودتان و جنینتان تقویت شود:
ویتامین C موجود در پرتقال باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مادر باردار و جنین درون رحم او میشود. زنان باردار نیاز به سیستم ایمنی سالمی دارند، زیرا ممکن است مستعد بسیاری از بیماریهای آلرژیک و غذایی باشند. مصرف پرتقال نه تنها سیستم ایمنی بدن مادر باردار را تقویت میکند؛ بلکه جنین او را نیز سالم نگه میدارد. علاوه بر این مورد، ویتامین C به جذب سایر مواد مغذی مانند روی در بدن مادران باردار و جنین کمک میکند که به نوبه خود، روند شکل گیری غضروف، رگهای خونی، استخوانها و بافتهای جنین را به میزان قابل توجهی بهبود میبخشد.همچنین باعث زیبایی جنین داخل رحم شما می شود.
-
خوردن پرتقال در بارداری، به بهبود روند رشد مغز و وزن جنین کمک میکند:
در نظر داشته باشید که با آغاز روند بارداری، نیاز بدن مادر به فولات پنج تا ده برابر افزایش مییابد، پرتقال میتواند این نیاز را برآورده کند. در واقع مصرف پرتقال در بارداری میتواند روند رشد مغز جنین را بهبود داده و از نقص لوله عصبی در بدن او جلوگیری کند. همچنین، فولات به رشد سلولها و بافتهای خونی در بدن مادر باردار و جنین درون رحم او کمک کرده، در نتیجه، وزن نوزاد را در هنگام تولد به میزان قابل توجهی بهبود میبخشد.
-
جلوگیری از یبوست با خوردن پرتقال در بارداری :
محتوای فیبر پرتقال به حرکت آسان رودههای زنان باردار کمک شایانی میکند و از بروز یبوست بارداری، که یک مشکل شایع در دوران بارداری است، جلوگیری میکند.
-
خوردن پرتقال در بارداری، فشار خون را کنترل میکند:
جالب است بدانید که شاخص بالای پتاسیم موجود در پرتقال با کنترل فشار خون مادر باردار، از فشار خون بالا در دوران بارداری او جلوگیری میکند.
-
تامین آب بدن با خوردن پرتقال :
پرتقال به میزان زیادی، مایعات مورد نیاز بدن مادر و جنین درون رحم او را تأمین میکند؛ در واقع، مصرف منظم پرتقال در بارداری، سدیم و پتاسیم مورد نیاز برای حفظ سطح مایعات بدن را فراهم میکند.
-
پیشگیری از سنگ کلیه با مصرف پرتقال در بارداری:
پرتقال مقدار pH ادرار مادر باردار را افزایش داده و از این طریق، دفع اسید سیتریک از بدن را افزایش میدهد. بر این اساس، بسیار از پزشکان عقیده دارند که مصرف منظم این میوه در پیشگیری از بروز سنگ کلیه در بدن مادران باردار بسیار مفید است.
-
پشتیبانی از سیستم تنفسی مادر باردار با خوردن پرتقال:
محتوای بالای کاروتنوئید موجود در پرتقال به حفظ سلامت سیستم تنفسی مادر، در دوران بارداری کمک قابل توجهی میکند.
-
جلوگیری از آکنه بارداری با خوردن پرتقال:
ویتامین C موجود در پرتقال دو مزیت زیبایی را برای شما به ارمغان میآورد. اثر آنتی اکسیدانی این میوه، پوست را مرطوب و سفت نگه میدارد، همچنین به شما در مقابله با آکنه بارداری کمک شایانی میکند که یک مشکل شایع در دوران بارداری است.
بر اساس این توضیحات، میتوان ادعا کرد که میوه پرتقال برای سلامتی مادران باردار و جنین درون رحم این افراد بسیار مفید است، اما آیا مصرف پوست پرتقال نیز در دوران بارداری بیخطر است؟
آیا مصرف پوست پرتقال برای مادران باردار بی خطر است؟
جالب است بدانید که پوست پرتقال حاوی مقدار بیشتری از ویتامین C (دو برابر مقدار این ویتامین در خود میوه) است. همچنین، پوست پرتقال منبع غنی از آنتی اکسیدانها و مواد ضد التهاب است. بر این اساس، پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که مصرف پوست این میوه در دوران بارداری، ایده مناسبی میباشد. برای این منظور، شما میتوانید به سادگی پوست پرتقال را رنده کرده و به ماست، فرنی یا سالاد روزانه خود اضافه کنید، اما شما باید قبل از استفاده از پوست پرتقال، آن را کاملاً بشویید. همچنین، میتوانید پوست پرتقال را در آب گرم قرار دهید تا نرمتر شود. با این حال، توجه داشته باشید که پوست میوه و سبزیجات در برخی موارد، حاوی سموم دفع آفات و میکروبهای مضر است.
اگرچه پرتقال ممکن است مزایای فراوانی را به بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد ارائه دهد، شما باید درک کنید که این میوه نیز باید در حد اعتدال مصرف شود.
روزانه چند عدد پرتقال می توانید در دوران بارداری بخورید؟
موسسه ملی بهداشت ایالات متحده آمریکا، دوز روزانه ویتامین C برای مادران باردار را 85 میلیگرم توصیه کرده است، در نظر داشته باشید که این مقدار ویتامین C را میتوان با مصرف سه عدد پرتقال تأمین کرد؛ اما باید توجه داشته باشید که ویتامین C در سایر میوهها و غذاهای مصرفی شما نیز ممکن است وجود داشته باشد؛ بنابراین، اطمینان حاصل کنید که مقدار کلی ویتامین C با مقدار توصیه شده روزانه برای شما مطابقت داشته باشد، زیرا پرتقالها دارای خاصیت اسید هستند و مصرف زیاد این میوه میتواند مشکلات اسیدی را در بدن شما و جنین به دنبال داشته باشد.
بهترین زمان برای خوردن پرتقال در بارداری چه ساعاتی است؟
لازم است بدانید که پرتقال یا هر میوه دیگر از گروه مرکبات را میتوان در هر ساعت از روز و حتی با معده خالی نیز میل کرد. شما به عنوان یک مادر باردار میتوانید دو تا چهار بار در روز، این میوه را در رژیم غذایی خود به روشهای مختلفی میل کنید.
چگونه میتوان پرتقال را در رژیم غذایی مادران باردار قرار داد؟
در ادامه این مقاله، چند روش برای افزودن پرتقال به برنامه غذایی زنان در 9 ماه دوران بارداری پیشنهاد شده است که به شرح زیر میباشند:
- برای طعم بهتر، مقداری پرتقال خرد شده را به سالاد روزانه خود اضافه کنید
- پرتقال را با میوههای دیگر مخلوط کرده؛ یک کاسه سالاد میوه خوشمزه تهیه کنید
- میوه پرتقال را با مقداری آب و شکر مخلوط کرده؛ آب پرتقال تازه را در 9 ماه دوران بارداری خود مصرف کنید
- برشهای پرتقال را با شکر قهوهای مخلوط کرده و آنها را در ماکروویو قرار دهید
- با قرار دادن پرتقال در قالب و فریز کردن آن، فنجانهای آب پرتقال خنک درست کنید
با همه این توصیفات، به یاد داشته باشید که پرتقال، میوهای است که دارای مواد مغذی میباشد و خوردن آن بسیار آسان است؛ اما همانند سایر میوهها، پرتقال هم میتواند عوارض جانبی را در بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد به دنبال داشته باشد.
عوارض زیاد خوردن پرتقال در دوران بارداری:
اگرچه فواید خوردن پرتقال چند برابر است، اما در دوران بارداری، شما باید از اثرات ناخواسته مصرف زیاد این میوه آگاه باشید. در ادامه این مقاله، عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه پرتقال ارائه شده است که شایعترین این موارد به شرح زیر میباشند:
- مقدار بالای اسید سیتریک موجود در پرتقال میتواند منجر به بروز گلودرد در بدن زنان باردار شود. همچنین، این نوع اسید برای مینای دندان مادران باردار بسیار بد است.
- پرتقال میتواند فیبر موجود در بدن مادر باردار را افزایش دهد که ممکن است تأثیر منفی بر روند هضم سایر مواد غذایی داشته باشد و منجر به حرکات شل روده و گرفتگی شکمی در این افراد شود.
- همچنین، پرتقال میتواند کالری و قند بدن مادران را در 9 ماه دوران بارداری افزایش دهد؛ بنابراین، ممکن است شما را در معرض خطر دیابت حاملگی قرار دهد.
- از نظر اسیدی بودن، پرتقال میتواند باعث سوزش معده زنان باردار شود. اگر از بیماری ریفلاکس معده به دستگاه گوارش (GERD) رنج میبرید، ممکن است مصرف پرتقال علائم این بیماری را در بدن شما بدتر کند.
- علاوه بر این موارد، لازم است بدانید که ویتامین C بیش از حد میتواند منجر به زایمان زودرس شود.
با تمام این اطلاعات، ممکن است چند سؤال مهم برای مادران باردار در مورد مصرف پرتقال ایجاد شود. در بخش بعدی، چند سؤال متداول در این مورد را بررسی خواهیم کرد.
سؤالات متداول در مورد خوردن پرتقال در 9 ماه دوران بارداری:
-
آیا خوردن آب پرتقال در دوران بارداری امن است؟
بله، آب پرتقال پاستوریزه و بدون هیچ گونه افزودنی گزینه خوبی برای مصارف روزانه مادران باردار است. روزانه حداکثر یک تا دو ساعت بعد از غذا میتوانید دو لیوان آب پرتقال میل کنید. در نظر داشته باشید که این نوشیدنی سرشار از کلسیم است و به داشتن استخوانهای سالم در بدن خود شما و جنین کمک قابل توجهی میکند. همچنین، آب پرتقال غنی شده برای مادران باردار مبتلا به بیماری صبحگاهی یا عدم تحمل لاکتوز گزینه خوبی است. با این وجود، قبل از استفاده از این نوشیدنی باید با ارائهدهنده خدمات بهداشتی در مورد وضعیت بدن خود مشورت کنید.
-
اگر در دوران بارداری هسته پرتقال را بخورید، چه اتفاقی میافتد؟
هسته پرتقال مشکلی برای سلامتی مادران باردار و جنین درون رحم این افراد ایجاد نمیکند؛ اما در موارد نادر، بذرهای بزرگ ممکن است شما را خفه کنند. بنابراین، به دنبال پرتقالهای بدون هسته باشید که پوست آنها نیز آسانتر کنده میشود.
پرتقال یک میوه فوقالعاده سالم است، در مقادیر مجاز (دو تا سه عدد در روز) پرتقال به شما آسیبی نمیرساند. سالم بخورید، قوی بمانید و دوران بارداری خوبی داشته باشید.
نظر (1)