آیا سر نوزاد شما به طور ناگهانی بزرگ شده است؟ آیا فرزند کوچک شما مدتی است که حرکات غیرعادی از اندامهای خود نشان میدهد؟ آیا مدتی است که فرزند کوچک شما از حملات حالت استفراغ رنج میبرد؟ اگر جواب تمام سوالات بالا مثبت است، باید بدانید که با یک مشکل جدی در مورد سلامتی فرزندتان روبرو هستید. پس، به عنوان یک مادر خواندن مقاله زیر را به هیچ وجه فراموش نکنید.
در واقع، میتوان ادعا کرد که در چنین شرایطی، کودک شما ممکن است از وجود یک تومور در مغز خود رنج ببرد. همانطور که میدانید تومور مغزی یک بیماری جدی در همه انسانها، به ویژه نوزادان تلقی شده و باید به دنبال مراقبتهایی پزشکی خاصی برای درمان این بیماری بود. در ادامه این مقاله، در مورد تومورهای مغزی در نوزادان و این که چگونه این غدهها، بدن نوزادان را تحت تاثیر قرار میدهند، صحبت خواهیم کرد.
اگر نوزاد شما به بیماری قلبی مادرزادی دچار است این مطلب علل و علائم بروز بیماری قلبی مادرزادی در نوزادان را بخوانید.
تومور مغزی چیست؟
تومور مغزی نوعی بیماری بسیار جدی است که میتواند با بزرگ شدن بیش از حد، بر روی سلامت و رشد نوزادان تاثیر بگذارد. در واقع، تومور مغزی تودهای از سلولها است که در گذر زمان و با رشد غیرطبیعی و بیش از حد سلولهای عادی مغز نوزادان به وجود میآیند. هنگامی که این توده با بزرگ شدن غیرعادی، جایی برای خود پیدا نکند، به سلولهای دیگر موجود در منطقه مغز کودک فشار آورده و بر عملکرد مغزش تاثیر میگذارد. در چنین شرایطی، وضعیت نگرانکنندهای در مورد سلامت این نوزادان به وجود خواهد آمد.
علل به وجود آمدن تومور مغزی در نوزادان:
نتایج تحقیقات دانشمندان علوم پزشکی هنوز موفق نشده است که علت دقیق بروز تومور مغزی در نوزادان را کشف کند. با این حال، اکثر محققان بر این باورند که رشد غیرطبیعی برخی از تومورهای مغزی در نوزادان به دلیل عوامل ژنتیکی و یا محیطی رخ میدهد.
علائم وجود تومور مغزی در نوزادان:
به منظور این که والدین تشخیص دهند که فرزندشان از وجود تومور در مغز خود رنج میبرد، باید با برخی از نشانههای تومور مغزی در نوزادان آشنا شده و بتوانند با کمک گرفتن از آنها وجود این بیماری خطرناک را در بدن نوزاد خود شناسایی کنند. مهمترین این علائم عبارتند از:
- بزرگ شدن سریع سر نوزاد در مدت زمان کوتاه
- داشتن حالت استفراغ مکرر در نوزادان
- بروز ناگهانی ضعف و یا ناتوانی در حرکت صورت، بازوها، تنه و یا پاها در نوزادان کوچک
- به وجود آمدن مشکل در حرکات طبیعی بدن نوزاد
- عدم هماهنگی در بین حرکت اندامهای بدن نوزادان
- گریههای مکرر و غیرعادی کودک
اگر سوخت ساز بدن نوزادتان کم است این مطلب اختلال در متابولیسم و یا بروز مشکل در سوخت و ساز نوزادان چیست؟ را بخوانید.
روش تشخیص تومورهای مغزی در نوزادان:
به عنوان مادر یک نوزاد کوچک به خاطر بسپارید که روش تشخیص تومور مغزی در بدن نوزادان، کار بسیار پیچیدهای است. انجام معاینه نورولوژیکی توسط فرد حرفهای و یا یک دکتر متخصص باتجربه که شامل کارهایی مانند تصویربرداری MRI (تصویربرداری مغناطیسی)، CT (توموگرافی کامپیوتری) و اسکن کردن است، برای تشخیص وجود تومور مغزی در نوزادان الزامی میباشد. البته، والدین باید توجه داشته باشند که انجام تمام این آزمایشات بدون درد بوده و هیچ گونه آسیبی به سر و اندامهای دیگر کودک آنها وارد نمیکند.
روش درمان تومورهای مغزی در نوزادان:
اگر تومور مغزی موجود در بدن نوزادان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان خواهد بود. اما فراموش نکنید که در برخی شرایط ممکن است کودک بیمار تحت انجام عمل جراحی قرار گیرد. در ادامه این مقاله، به برخی از گزینه های درمانی تومور مغزی در نوزادان اشاره شده است، که عبارتند از:
1- انجام عمل جراحی در نوزادان:
همانطور که میدانید انجام عمل جراحی یک روش درمانی موثر برای درمان تومور مغزی در نوزادان است، که جراحان مغز و اعصاب نوزادان با استفاده از دستگاههای استریوتاکتیک، این جراحی را برای بیماران خود انجام میدهند. فراموش نکنید که انجام جراحی از گزینههای موثر برای درمان این نوع بیماری است. در طول عمل جراحی، جراحان بخشی از تومور را که به شکل غیرعادی بزرگ شده برداشته و در بیشتر موارد، به کمک آنتیبیوتیکها به شکستن بقیه تومور اقدام میکنند. به یاد داشته باشید که در چنین شرایطی، بعد از انجام عمل جراحی والدین برای پیگیری و اطمینان از وضعیت نوزاد خود و کوچک شدن تومور به انجام معاینات دورهای و اسکن یا تصویربرداری نیاز خواهند داشت.
2- پرتودرمانی برای درمان تومور در نوزادان:
در روش پرتودرمانی، پزشکان متخصص با استفاده از پرتوهای نور با انرژی بالا که به سرعت باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی میشود، به درمان بیمار خود اقدام میکنند. این روش درمانی با استفاده از فنآوری مدرن روز و کمک گرفتن از دستگاههای کامپیوتری صورت میگیرد. معمولا، این نوع دستگاهها به کمک تابش اشعه 3D به بافتهای توموری حمله کرده و با دقت زیاد، بدون این که صدهای به قسمتهای دیگر بدن نوزاد وارد کنند، تومورهای مغزی را هدف قرار میدهند. با این حال، فراموش نکنید که انجام پرتودرمانی میتواند اثرات جانبی طولانی مدتی را بر روی بدن کودک شما داشته باشد.
اگر نوزادتان به بیماری شکننده بودن استخوان دچار است این مطلب بیماری شکننده بودن استخوانهای نوزادان چیست؟ را بخوانید.
3- شیمیدرمانی روش رایج برای درمان تومور در نوزادان:
همانطور که میدانید شیمیدرمانی یک روش رایج برای درمان انواع تومورهای مغزی است. اما این نکته مهم را باید در نظر داشته باشید که شیمیدرمانی نیز عوارض جانبی زیادی بر روی بدن نوزادان گذاشته و میتواند باعث از دست دادن موهای سر و ابرو در کودکان شود.
عوارض جانبی شیمیدرمانی در نوزادن:
به عنوان مادر یک نوزاد بیمار به خاطر داشته باشید که بروز عوارض جانبی تأخیری و یا برخی از مشکلات سلامتی پس از درمان بیماری سرطان در کودکان امری طبیعی است. در واقع، کودک بیمار ممکن است بعد از انجام درمان از عوارض جانبی تأخیری مانند تاخیر در شناخت اطراف و یادگیری، کمبود هورمون در بدن خود، به وجود آمدن مشکلات شنوایی و بینایی، ایجاد اختلالات زیاد در روند رشد، دست دادن حالت تشنج و امکان عود دوباره بیماری رنج ببرد.
یک نکته احتیاطی مهم در مورد تومورهای مغزی در نوزادان:
در نهایت، به عنوان مادر یک نوزاد بیمار به یاد داشته باشید که اگر تومورهای مغزی در مراحل اولیه شناسایی شوند، قابل درمان خواهند بود. پس، اگر متوجه شدهاید که نوزاد کوچک شما هم به تازگی از علائم و نشانههای تومور مغزی رنج میبرد، باید فورا دنبال کمکهای پزشکی رفته و خط درست درمان را پیگیری کنید. یادتان باشد که تشخیص زودرس بیماری و استفاده از روشهای مناسب درمانی به شما کمک خواهد کرد تا بیماری فرزند کوچک خود را مهار کرده و کودکی شاد و سرزنده داشته باشید.
امیدوار هستیم تا در این مقاله، در مورد تومورهای مغزی در نوزادان نکات بسیار مفیدی را به شما آموزش داده و به شما کمک کرده باشیم تا درک کنید که بیماری تومورهای مغزی در نوزادان یک بیماری کشنده نبوده و با تشخیص به موقع و درمان مناسب از بین خواهد رفت. بنابراین، اگر شما هم نوزادی دارید که از بیماری تومور مغزی رنج میبرد، امید خود را از دست نداده و با انجام اقدامات دقیق، درمان بیماری فرزندتان را شروع کنید.
نظر (0)