آیا نوزاد کوچک شما با مشکلات بینایی متولد شده و این شما را آشفته و نگران کرده است؟ نمی توانید بفهمید که چرا چنین چیز دردناکی اتفاق افتاده و علت آن چه بوده است؟ نگران نباشید، مشکلات بینایی در نوزادان از بدو تولد بسیار رایج بوده و به راحتی می توان آن ها را با درمان های مناسب پزشکی، از بین برد.
ما درک می کنیم که برای شما به عنوان یک پدر و مادر، سلامت کودکتان از اهمیت بالایی برخوردار است، حتی نشانه ای خیلی کوچک از ناراحتی و بیماری که امکان ابتلا کودکتان به آن وجود دارد، می تواند شما را در مورد او بسیار نگران کند. نگرانی شما کاملا طبیعی است. برای پدر و مادرها همیشه بعضی از بیماری هایی که خیلی جدی نیست و مشکلی هم به وجود نمی آورد، اضطراب خیلی بیشتر دارد. اگر متوجه شدید که نوزاد شما با داشتن برخی از مسائل و مشکلات مربوط به چشم متولد شده، نگران نشوید. ما برای سهولت درمان و از بین بردن نگرانی های شما، لیستی از مشکلات چشم در نوزادان که درمان آن ها ممکن است، برای شما گردآوری کرده ایم.
علائم رایجی که بیماری ها و مشکلات چشمی نوزاد شما را نشان می دهد:
قبل از اینکه شما با یک دکتر خوب مشورت کنید، بهتر است به یک ایده کلی در مورد علائم اولیه ی این مشکلات که معمولا در نوزاد شما تاثیر می گذارد، توجه کنید. این موضوع کمک خواهد کرد که شما تصمیم درستی بگیرید و همچنین شما را قادر به درک مشکل واقعی در بدن نوزادتان خواهد کرد.
• پلک های قرمز نوزاد: پلک های سرخ و متورم شده می تواند عفونت چشمی را در نوزادان نشان دهد.
• حساسیت چشم نوزاد: اگر چشم های نوزاد شما به نور بیش از حد حساس نشان دهد، می تواند به دلیل افزایش فشار در چشم نوزاد باشد.
• جاری شدن اشک نوزاد بیش از حد: اگر نوزاد شما گریه می کند، ریختن آب و اشک زیاد از چشم او در یک مدت زمان طولانی، ممکن است نشانه ای از مسدود شدن مجاری اشک در او باشد.
• لکه های سفید در چشم نوزاد: اگر لکه های موجود در چشم نوزاد شما سفید به نظر می رسد، ممکن است نشانه های اولیه از نوعی سرطان چشم در نوزاد باشد.
مشکلات متداول چشم در نوزاد:
در این جا سه مشکل رایج چشم که نوزادان را تحت تاثیر قرار می دهد، بیان شده است که عبارتند از:
1. ورم ملتحمه یا "صورتی شدن چشم" نوزاد:
التهاب ملتحمه عمدتا به علت یک عفونت ویروسی یا باکتریایی و یا به دلیل مسدود شدن مجرای اشک در نوزادان رخ می دهد.
علائم آن عبارتند از:
1. جاری شدن اشک بیش از حد.
2. پلک های فرزند شما قرمز و متورم می شود.
3. ترشح مایعات آبکی و یا غلیظ مانند چرک از چشم نوزاد.
4. قسمت های سفید چشم کودک شما قرمز می شود.
روش درمان ورم ملتحمه در نوزاد:
قطره آنتی بیوتیک چشمی در نوزاد:
آنتی بیوتیک ها موادی هستند که باکتری ها را مورد حمله قرار می دهند. اگر بچه شما ورم ملتحمه دارد، استفاده از آنتی بیوتیک ها به طور معمول چند بار در روز، می تواند علائم بیماری را ناپدید کند. هر چند شما می توانید این قطره های چشمی را از داروخانه ها تهیه کنید، ولی بهتر است نظر دکتر چشم پزشک را قبل از تهیه و استفاده ی آن در چشم نوزادتان جویا شوید.
ماساژ دادن چشم نوزاد با پارچه ی تمیز و آب گرم:
اگر التهاب ملتحمه در چشم نوزاد مشاهده شده، نشان-دهنده ی انسداد مجاری اشک در او است، گاهی اوقات ماساژ دادن ملایم چشم با یک پارچه ی خیس شده با آب گرم در منطقه بین چشم و بینی ممکن است به حل این مشکل کمک کند. شما می توانید به آرامی یک پارچه تمیز را که در آب داغ خیس شده بین منطقه ی بینی و چشم نوزاد خود قرار داده و این منطقه را فشار دهید. این کار را 3-5 بار در هر روز تکرار کنید. مجرای مسدود شده باز شده و تخلیه ترشحات سفید و یا زرد رنگ به راحتی دفع خواهد شد.
درمان و ضدعفونی کردن پلک چشم های نوزاد با نمک و آب:
برای درست کردن این قطره کمی نمک را در یک فنجان آب جوش حل کنید. بعد بگذارید تا دمای نمک و آب به دمای مناسب اتاق برسد. سپس پنبه را به اندازه ی یک توپ کوچک در این مایع خیس کرده و کمی فشار دهید تا آب اضافی آن بریزد. سپس، آن را در محل مسدود شده و روی پلک ها قرار داده و به آرامی روی پلک نوزاد خود را ماساژ دهید. سعی کنید این کار را برای 2-3 بار در روز تکرار کنید. استفاده از ترکیب آب و نمک، قطعا روش خوبی در برخی موارد برای امدادرسانی وکمک به کودک شما خواهد بود، و باعث باز شدن مجاری اشک در او شده، مایع زرد رنگ و چسبنده به طور کامل دفع می شود و در نهایت، مشکل چشم نوزاد شما از بین خواهد رفت.
2. مشکل انحراف چشمی در نوزاد:
انحراف چشم کودک خود را می توان هنگامی که نوزاد به نور نگاه کرده و این نور از چشم او عبور می کند، شناسایی کرد. اما در واقع در بسیاری از موارد، علت انحراف می تواند پل بینی گسترده در بین دو چشم نوزاد باشد. وجود گوشت اضافی در پوست بین بینی و داخل چشم نیز باعث می شود که انحراف چشم در نوزادان مشاهده شود.
ممکن است نوزاد شما گاهی اوقات تب کند، برای اینکه بدانید در این لحظات چکار کنید چرا نوزاد من تب می کند؟ را بخوانید.
علائم انحراف چشمی در نوزاد:
• به نظر می رسد که هر دو چشم نوزاد به نقطه ی متقابل خیره است، و کودک شما به اطراف خود به صورت خیره نگاه می کند.
درمان انحراف چشم در نوزاد:
• در اغلب موارد، نوزادان متولد شده با انحراف چشمی، نیاز به هیچ درمان پزشکی ندارند. اما پدر و مادرها باید با یک چشم پزشک مشورت کنند، و برای بررسی اینکه آیا کودک فقط انحراف چشم دارد و یا مشکل دیگری هم در چشمان او است، آزمایشات لازم را انجام دهند.
• گاهی اوقات عمل جراحی برای زیبایی در نوزاد شما توسط چشم پزشک در نظر گرفته می شود.
3. تنبلی چشم در نوزاد:
تنبلی چشم در نوزادان بسیار شایع است و معمولا فقط در یک چشم آن ها اتفاق می افتد. دلیل این بیماری در نوزادان این است که هر چیزی که باعث تاری در بینایی می شود، مانند فلاش دوربین، نورافکن ها با نوربالا، و غیره از دلایل شروع تنبلی چشم هستند، و زمانی که تمرکز در یک چشم بیشتر و بهتر از چشم دیگر باشد، مشکل تنبلی چشم در نوزادان ایجاد می شود.
علائم تنبلی چشم در نوزاد عبارتند از:
1. دید چشم ها از هم جدا بوده وهر کدام سویی را نگاه می کند.
2. عدم درک و دید عمق.
درمان و مراقبت از چنین بچه هایی باید با دقت بیشتری انجام شود، که برخی از این مراقبت ها عبارتند از:
1. قطره چشم
2. استفاده از چشم بندهاس مناسب
3. عینک های ویژه نیز می توا ند به این کودکان کمک زیادی بکند.
4. درمان تنبلی چشم در کودکان:
سندرم تنبلی چشم اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، ولی درمان نشود، بینایی نوزاد هرگز خوب نخواهد شد. اما به عنوان یک پدر و مادر لازم است بدانید که این مشکل درچشم کودکان به راحتی قابل درمان است و حتی می تواند صد درصد درمان شود.
هشدارهای عمومی برای مراقبت از چشم های نوزاد خود:
شما می توانید برخی مراحل خاص و آسانی که برای کمک به توسعه و رشد دید نوزاد شما وجود دارد، را خودتان انجام دهید. به عنوان یک پدر ومادر به منظور کمک به توسعه و رشد حس بصری نوزاد خود سعی کنید این اقدامات آسان را انجام دهید:
1. تزئین اتاق خواب نوزاد خود با نور یک چراغ خواب و یا یک لامپ کم نور.
2. شما باید موقعیت تخت نوزاد خود را به هنگام خواب مرتبا تغییر دهید. شما می توانید که به سادگی با تغییر موقعیت گهواره ی نوزاد نسبت به نور چراغ خواب، هر روز و به طور متناوب باعث تقویت چشم او شوید.
3. گذاشتن چند اسباب بازی در دسترس نوزاد و لمس کردن آن ها توسط او در چنین موقعیتی بسیار خوب است، به گونه ای که این اسباب بازی ها به راحتی توسط نوزاد شما قابل مشاهده باشند .
4. نوزاد خود را برای مدت طولانی تنها نگذارید. حتی اگر شما در اتاق نیستید و در اتاق دیگر کار دارید، سعی کنید به صحبت کردن با او از راه دور نیز ادامه دهید، به طوری که او متوجه شود و احساس کند که شما نزدیک او هستید و به طور مداوم چشم انداز خود تغییر دهد تا شما را پیدا کند.
5. در حالی که شما در حال تغذیه نوزاد خود هستید، تغییر جهت او به طرف راست و چپ در هر زمان می تواند کمک شایانی به تقویت قدرت بینایی او بکند.
بنابراین جای نگرانی نیست، اگر حتی شما هر نوع مسئله ای را در چشم نوزاد خود مشاهده کنید. با برسی چشم های نوزاد خود از نزدیک و کنترل حرکات چشم او، احتمالا پیدا کردن یک راه حل مناسب خیلی راحت خواهد بود. اگر شما هنوز هم فکر می کنید، نوزاد شما مشکلی دارد که شما نمی توانید کنترل آن بیماری را در دست بگیرید، پس زمان مشاوره با یک متخصص چشم را بیشتر از این هدر ندهید.
نظر (63)