علت روی دادن بارداری شیمیایی بعد از روش لقاح مصنوعی و یا IVF:
معمولا، بسیاری از زنانی که تحت درمان های نازایی با استفاده از روش لقاح مصنوعی یا IVF هستند، بارداری شیمیایی را بیشتر تجربه می کنند، طوری که می توان ادعا کرد در حدود 20 نفر از هر خانمی نفری که تحت درمان IVF قرار می گیرند، پس از انتقال جنین به رحم که تست حاملگی آن ها جواب مثبت را نشان داد، بروز بارداری شیمیایی سبب از دست دادن جنین می شوند. در ادامه این مقاله، علل عمده بروز بارداری شیمیایی بعد از اعمال روش لقاح مصنوعی یا IVF بیان شده است، که عبارتند از:
1. وجود اختلالات جنینی در مراحل اولیه از دوران بارداری به روش IVF:
بزرگترین علت رخ دادن بارداری شیمیایی و سقط جنین در صورت استفاده از روش لقاح مصنوعی یا IVF، وجود ناهنجاری های جنینی است. اما آیا به عنوان یک خانم جوان می دانید که ناهنجاری های جنین دقیقا به چه معنی است؟ همانطور که قبلا هم مورد بررسی قرار گرفت، یک جنین طبیعی از کروموزوم های زیاد و منظمی تشکیل شده است. اما، یک جنین غیرطبیعی شامل تعداد نامتناسبی از کروموزوم ها می باشد. عوامل دیگری که می تواند باعث رشد غیرطبیعی جنین شود، شامل وجود اختلال در ساختاری کروموزومی، اپی ژنتیک و عوامل متابولیکی می باشد. از آن جایی که بیشتر زنان مسن مبتلا به PCOS (سندرم تخمدان پلی-کیستیک) هستند، به احتمال زیاد، بیشتر از سایر زنان دچار اختلالات جنینی در طول استفاده از روش لقاح مصنوعی یا IVF خواهند شد.
2. به وجود آمدن اختلال اساسی در عملکرد لانه گزینی جنین در بارداری به روش IVF:
از عوامل اصلی دیگری که باعث به وجود آمدن حاملگی شیمیایی در بدن زنان باردار می شود، وجود اختلال در مسائل کاشت جنین در دیواره رحم مادر است. لازم است خاطر داشته باشید که برخی از علل اختلال در روند لانه گزینی جنین عبارتند از:
• وجود پولیپ در آندومتر زنان
• وجود فیبروئید در داخل رحم زنان جوان
• به جا ماندن زخم جراحی در رحم زنان مسن
• بالا بودن سن مادر باردار
• PCOS و یا سندرم تخمدان پلی کیستیک در بدن زنان
3. وجود برخی از بیماری های ایمنی در بدن مادر باردار در بارداری به روش IVF:
گاهی اوقات، شرایطی پیش می آید که سلول های ایمنی موجود در بدن یک زن، در آغاز دوران بارداری، جنینی را که در حال رشد در رحم او است، به جای پرورش دادن مورد حمله خود قرار می دهد. در واقع، به عنوان خانم جوانی که قصد باردار شدن به کمک روش لقاح مصنوعی یا IVF را دارید، به یاد داشته باشید که این اتفاق زمانی می افتد که سلول های سیستم ایمنی بدن شما قادر به تشخیص سلول جنینی از سلول های بیماری زا نباشند. در این حالت، سلول جنینی با حمله سلول های سیتم ایمنی بدن مادر باردار مواجه شده و از بین خواهند رفت.
4. سایر مشکلاتی که منجر به بروز بارداری شیمیایی در بدن زنان می شود:
علل دیگری که سبب بروز بارداری شیمیایی در بدن زنان می گردد، عبارتند از:
• وجود عفونت های مختلف در اعضای بدن زنان (به خصوص عفونت های جنسی)
• وجود مشکلات غده تیروئیدی در زنان
• غیرطبیعی بودن میزان ترشح هورمون ها در بدن فرد
• وجود نقص در فاز لوتئال
• نامتعادل بودن تعداد کروموزوم های تشکیل دهنده جنین
معرفی انواع آزمایش هایی برای جلوگیری از به وجود آمدن بارداری شیمیایی در بارداری به روش IVF:
اگر شما به عنوان یک خانم جوان، چندین بار بروز بارداری شیمیایی را در بدن خود تجربه کرده اید، ممکن است نیاز به زمان بیشتر برای انجام تحقیقات و بررسی های عمیق تر داشته باشید، تا بتوانید با اطمینان بیشتری، دوباره باردار شده و فرزند سالمی به دنیا بیاورید. برخی از آزمایش های شیمیایی که می توانند کمک کنند تا علت واقعی بروز حاملگی های شیمیایی مکرر در بدن زنان مشخص شود، عبارتند از:
1. Sonohysterogram، هیستروسکوپی و یا APelvic MRI:
انجام برخی از آزمایش ها می تواند شرایط رحم زنانی را که پشت سرهم، تجربه بارداری شیمیایی داشته اند، به دقت ارزیابی کرده و وجود هر گونه اختلال را در بدن آن ها تشخیص دهد. معمولا، پزشکان متخصص زنان و زایمان توصیه می کنند زنانی که تصمیم دارند تا با استفاده از روش لقاح مصنوعی یا IVF باردار شوند، قبل از اقدام به کار حتما انواع آزمایشات را برای مطمئن شدن از وضعیت طبیعی رحم و بدن خود انجام دهند، تا بتوانند به راحتی عوامل زیانباری را که ممکن است در اوایل دوران حاملگی بر سلامتی آن ها غلبه کند، را شناسایی نمایند.
2. سونوگرافی آزمایشی برای جلوگیری از بارداری شیمیایی به روش IVF :
از آن جایی که روش سونوگراف،ی ضخامت دیواره رحم زنان را که "پوشش اندومتر" نام دارد و جنین در آن جایگزین می شود، مشخص می کند، بنابراین پزشکان متخصص زنان و زایمان به زنانی که تصمیم به باردار شدن با استفاده از روش لقاح مصنوعی یا IVF گرفته اند، اما ضخامت پوشش رحمی آنها کمتر از 8 میلی متر است، توصیه می کنند تا مدتی برای انتقال دادن جنین به داخل رحم خود صبر کنند، تا دیواره رحم آنها با مصرف داروهای مخصوصی ضخیم تر شود. لازم است به عنوان یک خانم جوان بدانید که یکی از راه های مناسب برای ضخیم تر کردن مخاط رحمی زنان ،استفاده از ویاگرای واژن در حدود 72 ساعت قبل از ترشح هورمون HCG است.
3. تشخیص دادن قاتل طبیعی جنین همراه با انجام تست (NKA) بر روی بدن زنان:
به عنوان خانمی که قصد باردار شدن به روش لقاح مصنوعی یا IVF را دارید، به خاطر داشته باشید که گاهی اوقات، سیستم ایمنی بدن خود زنان باعث بروز بارداری شیمیایی در بدن آن ها می شود .در چنین شرایطی، دکتر متخصص زنان و زایمان می تواند از نوعی تست ایمنی در مرحل اولیه دوران بارداری برای پیدا کردن مشکل موجود در سیستم ایمنی بدن فرد استفاده کند، تا در حد امکان از بروز حاملگی شیمیایی در بدن او چلوگیری نماید.
4. آزمایش خون برای جلوگیری از بارداری شیمیایی به روش IVF:
اگر شما ، تحت درمان به کمک روش لقاح مصنوعی یا IVF قرار دارید، لازم است بدانید که انجام مجموعه ای از آزمایش های مخصوص خون می تواند شما را از گزند آسیب های بعدی در دوران بارداری دور نگه دارد. علاوه بر این موارد، اگر شما تمام آزمایشات خونی را قبلا انجام داده بودید، ممکن است پس از انجام آخرین سری آزمایش ها، بدن شما دوباره تغییر کرده باشد. به همین دلیل، بهتر است هر فرد آزمایشات تازه ای را در مراحل مختلف استفاده از روش بارداری آزمایشگاهی، آن هم تحت نظر دکتر متخصص زنان و زایمان انجام دهند، تا اطلاعات بیشتری در مورد احتمال بروز حاملگی شیمیایی در بدن خود به دست آورد.
5. انجام تست بیوشیمی و مولکولی:
اگر زنی از روش لقاح مصنوعی یا IVF برای باردار شدن استفاده کند، دکتر معالج او می تواند با استفاده از نوعی آزمایش، عوامل مولکولی و بیوشیمیایی موجود در آندومتر رحم او را بررسی نماید، چون این آزمایشات به دکتر متخصص زنان و زایمان کمک خواهد نمود، تا به راحتی بتواند تمام مشکلات موجود در بدن زنان را تشخیص دهد.
6. تست کروموزومی، آزمایشی برای جلوگیری از بارداری شیمیایی به روش IVF:
جالب است بدانید که امروزه، به لطف توسعه علم پزشکی، دکترهای متخصص زنان و زایمان می توانند قبل از انتقال جنین به داخل رحم مادر، از سلامت او در لوله های آزمایشگاهی مطمئن شوند! در واقع، انجام آزمایش های هیبریداسیون ژنومی مقایسه ای (CGH) می تواند به راحتی سلامتی و طبیعی بودن کروموزوم های تشکیل دهنده جنین را تشخیص دهند.
عوامل موثر در موفقیت IVF یا لقاح آزمایشگاهی به خانوم هایی که قصد لقاح مصنوعی دارند خواندن این مطلب توصیه می شود.
نظر (21)