گاهی اوقات، برای برخی از خانم ها بسیار مهم است که به عنوان یک زن، به وظیفه حرفه ای خود هم به طور کامل عمل کنند. به همین دلیل، ممکن است در اغلب موارد، خانم ها برای رسیدن به یک موقعیت شغلی مناسب، برای مدتی از بچه دار شدن منصرف می شوند و وقتی در چهل سالگی و پس از آن برای افزایش جمعیت خانواده خودشان برنامه ریزی می کنند، متوجه می شوند که دیگر برای این کار بسیار دیر شده است. با این حال، اگر شما هم مانند بسیاری از خانم ها بعد از رسیدن به اهداف شغلی، تصمیم گرفته اید که بچه دار شوید، باید قبل از بارداری بدانید که در حال حاضر شما 40 ساله شده اید و تجربه بارداری در این سن می تواند مشکلات زیادی را در مورد سلامتی شما و فرزندتان به دنبال داشته باشد.
آیا شما به عنوان یک خانم، در شرایطی شبیه به این توصیفات گیر کرده اید؟ آیا شما هم مانند اکثر خانم ها برای باردار شدن در سن 40 سالگی برنامه ریزی کرده اید، اما مطمئن نیستید که تصمیمتان عاقلانه باشد؟ خوب، عصبی نشوید! هر چند در بارداری پس از 40 سالگی، احتمال بروز مشکلات زیادی وجود دارد، اما لازم است بدانید که امکان به دنیا آوردن نوزاد سالم هم وجود دارد. برای شما به عنوان مادری که تصمیم دارید تا بعد از چهل سالگی حامله شوید، توصیه می شود تا ادامه این مقاله را برای آگاهی بیشتر در این مورد، مطالعه نمایید.
میزان شانس بارداری در چهل سالگی و بعد از آن:
این که هر خانمی در چهل سالگی و بعد از آن، تا چه حد شانس باردار شدن دارد، بستگی به شرایط بدنی او دارد. باید بدانید که در اوایل چهل سالگی، شانس بارداری هر زنی حدود 20 درصد بوده و به نظم چرخه قاعدگی او بستگی دارد. اما با ورود خانم به اواسط چهل سالگی، شانس باردار شدن او تا 15 درصد کاهش خواهد یافت.
بعد از پایان 45 سالگی خانم ها نیز شانس باردار شدن آن ها خیلی کاهش می یابد، چون تعداد تخمک ها با بالا رفتن سن خانم ها کاهش یافته و نرخ باروری آن ها هم پایین خواهد آمد. اما به عنوان یک زن به یاد داشته باشید که باروری یک زن نه تنها به تعداد تخمک ها وابسته بلکه بر کیفیت آن ها هم بستگی دارد.
تا چهل سالگی زنان، اکثر تخمک هایی که آزاد می شوند سالم خواهند بود، در نتیجه احتمال ابتلا به ناهنجاری های کروموزومی در فرزند چنین مادرانی به حداقل می رسد. اما ناهنجاری های تخمک با افزایش سن مادر، خطرات بیشتری مانند نقص عضو، سقط جنین و نیز تولد زود هنگام را به وجود می آورد. بنابراین، فراموش نکنید که وجود این گونه عوارض در زنان مسنی (چهل سال به بالایی) که باردار شده اند، شایع-تراست.
مزایای بارداری در چهل سالگی و بعد از آن:
هر چند نرخ باروری خانم ها با افزایش سن آن ها کاهش می یابد، اما به دنیا آوردن بچه در سن چهل سالگی مادر و یا بعد از آن، مزایای خاصی را هم دارد، که این مزایا عبارتند از:
1. پایداری مالی والدین قبل از متولد شدن نوزاد در بارداری بعد از چهل سالگی:
یکی از بزرگترین مزایای داشتن نوزاد در چهل سالگی مادر و یا بعد از آن، پایداری مالی والدین و قبول مسئولیت کامل نوزاد توسط آن ها خواهد بود. با افزایش سن مادر، یک وضعیت امن در خانواده ایجاد شده و او با ثبات بیشتر و به صورت حرفه ای می تواند خانواده خود در تمام زمینه های زندگی حمایت کند.
2. تربیت فرزند در یک محیط مثبت و صمیمی:
به عنوان مادری که سال های طولانی را صرف زندگی با شریک زندگی خود کرده اید، دیگر می دانید که انتخاب کدام راه برای هر تصمیم گیری بهتر است. همچنین، در طی سال های طولانی پیوندی قوی بین شما و همسرتان به وجود آمده، که پایه های زندگی خانواده را برای تربیت فرزند ان محکم کرده است. همان طور که می دانید پدر و مادران جوان، با توجه به وضعیت مالی بی ثبات خودشان، تمایل زیادی به مبارزه و نزاع با همدیگر دارند، که در اغلب موارد منجر به طلاق خواهد شد، و می تواند ذهن فرزندان آن ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
3. بلوغ فکری والدین و تصمیم گیری عاقلانه توسط آن ها:
هر پدر و مادری، با افزایش سن، به فردی بالغ تبدیل خواهد شد و توانایی آن ها را در تصمیم گیری عاقلانه برای تربیت فرزندانشان افزایش خواهد یافت.
معایب بارداری در چهل سالگی و بعد از آن:
عوارض بهداشتی زیادی در ارتباط با باردار شدن خانم ها در چهل سالگی و پس از آن وجود دارد. پس بهتر است مادرانی که در سنین بالاتر باردار می شوند، مراقبت های بیشتری را در طول مراحل حساس این دوران از خود و فرزندشان به عمل آورند. در ادامه این مقاله، رایج ترین مسائل مربوط به سلامتی مادر و جنین که یک خانم ممکن است در دوران بارداری چهل سالگی و بعد از آن مواجه شود، بیان شده است. این مسائل عبارتند از:
1 . خطر ابتلا به بیماریها در بارداری بعد از چهل سالگی :
وقتی که شما به عنوان یک خانم در اواخر چهل سالگی خود باردار می شوید، شانس دچار شدن به خطرات، درد و بیماری های متعدد، به دلیل وجود مشکلاتی مانند دیابت حاملگی، پره اکلامپسی، جداشدن زودرس جفت، فشار خون بالا و جفت سر راهی را هم در بدن خود افزایش خواهید داد. لازم است به عنوان یک خانم بدانید که در چهل سالگی و بعد از آن، دوره های نامنظم قاعدگی و مشکلات باروری از جمله برخی مسائل مشترکی هستند که در بین اکثر زنان به وجود می آید. پس، به عنوان خانمی که قصد بارداری در سن بالا را دارید، حتما با یک متخصص زنان و زایمان در این مورد مشورت کرده و با تجویز داروهای موثر توسط دکتر معالج خود، اختلالات قاعدگی و مشکلات باروری را درمان نمایید. به احتمال زیاد برای مشورت در مورد مسائل باروری، متخصص زنان و زایمان به شما توصیه خواهد نمود که به یک متخصص باروری مراجعه کنید.
2. عوارض بارداری در چهل سالگی و پس از آن:
پیچیدگی ها و مشکلات زیادی در ارتباط با تولد فرزند در سن چهل سالگی مادر و به از آن وجود دارد، که می توان به مواردی مانند مجبور شدن به عمل سزارین، تولد نوزاد با وزن کم اشاره کرد. همچنین اگر موقعیت خوبی برای رشد نوزاد در رحم مادر وجود نداشته باشد، احتمال تولد نوزاد نارس هم افزایش خواهد یافت. لازم است بدانید که چون در چهل سالگی و بعد از آن، احتمال ابتلا تخمک خانم ها به مشکلات خاص کروموزومی وجود دارد، که این مشکلات منجر به سقط جنین و حتی تولد نوزاد با وزن کم هم خواهد شد.
توصیه میشود قبل از اقدام به بارداری در این سن حتما عوارض بارداری در سنین بالا را بخوانید.
نظر (48)