در مورد سلامت کودک تازه آیا میخواهید که فرزند خود را از خطر ابتلا به بیماری سرخک محافظت کنید؟ آیا مادران به طور دائم میتوانند کودکان خود را از خطر ابتلا به بیماری سرخک محافظت کنند؟
اگرجواب سوالات فوق را نمیدانید، خواندن مقاله زیر برای افزایش اطلاعات شما در مورد بیماری سرخک مفید خواهد شد. در واقع، در ادامه این مقاله مطالب مفیدی در مورد علل و علائم بروز بیماری سرخک در کودکان بیان شده است. همچنین، با خواندن این مقاله، شما و همسرتان میتوانید در مورد گزینههای درمانی بیماری سرخک در بدن فرزندتان هم مطالب زیادی یاد بگیرید.
اگر کودکتان دچار آنفولانزا شده است این مطلب علائم شایع آنفولانزا در کودکان و 7 راه درمان آن را بخوانید
بیماری سرخک در کودکان چیست؟
بیماری سرخک یک بیماری عفونی واگیردار در بین همه افراد جهان است، که توسط عاملی به نام paramyxovirus در بدن گسترش مییابد. فراموش نکنید که این نوع بیماری در درجه اول، کودکان و کودکان را تحت تاثیر خود قرار میدهد. لازم است به یاد داشته باشید که نشانه شایع بروز بیماری سرخک در بدن کودکان و کودکان، ایجاد لکههای نامنظم در نقاط مختلف بدن، مخصوصا بر روی گونهها و یا قسمتهای درونی دهان است. این لکهها نقاط کوچک مایل به رنگ آبی و یا سفید بوده و نقطهای کوچک هم دقیقا در مرکز آنها مشاهده میشود.
چگونه بیماری سرخک در بدن کودکان گسترش مییابد؟
به دلیل این که ویروس بیماری سرخک مسری است، پس به آسانی میتواند به نقاط آسیبپذیر بدن انسان، به ویژه کودکان مانند ریهها، مخاط روده و قرنیه چشم حمله کند. اگر فردی به بیماری سرخک مبتلا شده باشد، دچار عطسه و یا سرفه شده و قطرات مرطوبی از طریق تنفس او به هوای اطراف ساطع میشود، که در نتیجه، هوای اطراف او هم حامل ویروس این بیماری خواهد بود. یک کودک فراموش نکنید که وارد شدن این نوع ویروس به بدن فرزند شما میتواند منجر به گسترش عفونت ویروسی در تمام اعضای بدن او شود. کودکان کوچک هم ممکن است عامل این عفونت را از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار دریافت کنند. البته، جالب است بدانید که این نوع ویروس فعالیت خود را ده روز بعد از ورود به بدن کودکان شروع کرده و علائم خود را بروز خواهد داد. در مراحل اولیه شک کردید که کودکتان مبتلا به عفونت سرخکی شده است، منتظر ده روز آینده نشوید و بلافاصله او را نزدیک دکتر متخصص اطفال ببرید. دکتر متخصص اطفال با انجام آزمایشات پزشکی مختلف، علائم بروز این بیماری را در بدن فرزند شما به طور قطعی تشخیص خواهد داد. یادتان باشد که تشخیص زودهنگام بیماری سرخک میتواند در جلوگیری از مبتلا شدن کودکان دیگر خانواده به بیماری سرخک موثر بوده و از انتقال ویروس سرخک به کل بدن کودک بیمار هم جلوگیری کند.
روش تشخیص وجود عفونت بیماری سرخک در بدن کودکان :
به خاطر داشته باشید که برای تأیید وجود عفونت بیماری سرخک در بدن فرزندتان، دکتر متخصص اطفال ممکن است بزاق دهان او را برداشته و مورد آزمایش قرار دهد و یا برای اطمینان بیشتر، انجام آزمایش خون را به شما توصیه کند.
علائم شایع بیماری سرخک در بدن کودکان:
در ادامه این مقاله، علائم شایع وجود بیماری سرخک در بدن کودکان مورد بررسی قرار گرفته است. مهمتریم این نشانهها عبارتند از:
- وجود تب بالا در کودک مبتلا به بیماری سرخک، که معمولا بیش از 104 درجه فارنهایت خواهد بود.
- ایجاد بثورات خارشدار جلدی در بدن کودک مبتلا به بیماری سرخک، که برای اولین بار بر روی صورت او مشاهده خواهد شد، که پس از مدتی به سراسر بدن بیمار گسترش خواهد یافت.
- آبریزش از بینی کودک مبتلا به بیماری سرخک
- ورم ملتحمه چشم کودک مبتلا به بیماری سرخک
- بروز حالت گلو درد و سرفه در کودک مبتلا به بیماری سرخک
عوامل خطرزا در بدن کودکان مبتلا به بیماری سرخک:
بیماری سرخک ممکن است عوارض دیگری مانند عفونت گوش میانی را در بدن کودکان بیمار به دنبال داشته باشد، که در برخی موارد این مشکل حتی میتواند قدرت شنوایی کودک را هم تحت تاثیر خود قرار داده و آن را مختل کند. فراموش نکنید که در اغلب موارد این ویروس با ورود به بدن، کودک را دچار بیماری ذاتالریه هم کرده و میتواند آنسفالیت و یا التهاب بافت مغزی را در بدن کودک مبتلا به بیماری سرخک به دنبال داشته باشد.
همچنین، باید به خاطر داشته باشید زنان بارداری که مبتلا به بیماری سرخک میشوند، کودکان زودرس را به دنیا خواهند آورد. البته، در چنین مواردی جنین برای ایجاد ایمنی بیشتر در بدن خود، آنتیبادی بیماری سرخک را از مادرش دریافت میکند. به همین دلیل، بدن چنین کودکانی در برابر ابتلا به این بیماری مقاوم خواهد بود. با این حال، به یاد داشته باشید که کودکان تا سن پنج سالگی بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری سرخک قرار دارند. یک نوزاد از هر چهار نوزادی که به بیماری سرخک مبتلا میشوند، نیاز به بستری شدن در بیمارستان خواهند داشت. همچنین، یک نوزاد از هزار نوزادی که مبتلا به بیماری سرخک میشوند، به مشکل آنسفالیت دچار شده و آسیبهای جدی مغزی را در بدن خود تجربه خواهند کرد. حتی با انجام بهترین مراقبتهای بهداشتی و پزشکی هم ممکن است 1 الی 2 مورد از هر 1000 نوزادی که به این بیماری مبتلا میشوند، جان خود را از دست خواهند داد.
در برخی موارد، کودکانی که بعد از گذراندن عوارض شدید بیماری سرخک و آسیب رسیدن به مغز خود، باز هم زنده میمانند، به احتمال زیاد از مشکلات جدی مانند کوری، از دست دادن قدرت شنوایی و آسیبهای عصبی، تا آخر عمر خود رنج خواهند برد. در نهایت، لازم است به خاطر داشته باشید که بیماری سرخک معمولا کودکان زیر پنج سال و بزرگسالانی را که بیش از 20 سال سن دارند، تحت تاثیر خود قرار میدهد. بنابراین، سعی کنید تا از رفتن به مکانهای شلوغ مانند فرودگاهها و مراکز خرید به همراه فرزند کوچک خود، به منظور جلوگیری از مبتلا شدن به این بیماری اجتناب کنید. همچنین، به عنوان مادر یک نوزاد کوچک یادتان باشد که شما میتوانید با تغذیه درست و انجام واکسیناسیون به موقع، بدن فرزند خود را ایمنسازی کرده و او را در برابر انوع بیماریها، به ویژه عفونت بیماری سرخک بیمه نمایید.
روش های ایمنسازی بدن کودکان در برابر عفونت بیماری سرخک:
مراکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) دوز مناسب واکسن بیماری سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را برای کودکان در ردههای سنی مختلف، مشخص کرده و به اطلاع پزشکان متخصص اطفال و مراکز بهداشتی رساندهاند. برنامه این واکسیناسیونها برای کودکان به شرح زیر است:
- ارائه دوز اول این واکسنها بین 12 و 15 ماهگی کودک صورت میگیرد.
- دوز دوم بین سنین 4 و شش سالگی کودک ارائه خواهد شد.
اما، به یاد داشته باشید که اگر شما به عنوان والدین یک نوزاد 6-11 ماهه، قصد سفر به خارج از شهر خود دارید، باید بدن فرزند شما یک دوز اضافی از واکسن MMR رادریافت کند. همچنین، فراموش نکنید که اگر کودک شما در چنین شرایطی بالای یک سال سن داشته باشد، باید دو دوز اضافی از واکسن را حداقل 28 روز قبل از سفر کردن دریافت نماید. واکسن MMR میتواند 90 تا 98 نفر از هر 100 نوزادی را که آن را دریافت میکنند، از خطر ابتلا به این بیماریها محافظت کند. پس، به خاطر داشته باشید که اگر فرزند شما در سنین کمتر از شش ماه، روند رشد طبیعی خود را پشت سر گذاشته و هیچ مشکلی در سلامت کلی بدن او وجود نداشته باشد، باید 250 میلیگرم ایمونوگلوبولین طبیعی انسانی را دریافت کند.
اثرات جانبی واکسن سرخچه در بدن کودکان:
در ابتدا، لازم است بدانید که در زمان دریافت واکسن سرخچه، بدن کودک شما ممکن است از قرمزی و یا وجود درد در محل تزریق واکسن رنج ببرد. اما زیاد نگران نباشید! چون این ناراحتیها تنها به مدت دو روز طول خواهد کشید.
طرز رفتار والدین با کودکانی که واکسن سرخچه را دریافت کردهاند:
به یاد داشته باشید که اگر کودک شما در موعد مقرر، واکسینه نشود، ویروس بیماری سرخک به شکل panencephalitis اسکلروزان و یا SSPE حاد وارد بدن او شده و منجر به بروز عفونت مرگبار در مغز فرزندتان خواهد شد. از آنجایی که بیماری سرخک یک نوع بیماری آنتیبیوتیکی و نوعی عفونت ویروسی است، به همین دلیل اگر کودکی بدون واکسینه شدن به این بیماری مبتلا شود، تحت هیچ شرایطی درمان نخواهد شد. ولی، در برخی موارد دکتر متخصص اطفال ممکن است روشهای درمانی زیر را برای از بین بردن بیماری سرخک در بدن کودک شما توصیه کند. این روشها عبارتند از:
- معمولا، در چنین مواردی دکتر متخصص اطفال ممکن است به والدین کودک بيمار توصیه کند تا مصرف مایعات فرزند خود را افزایش دهند، تا بدن او را به طور مداوم هیدراته نگه دارند. حتی، در برخی موارد استفاده از کیسه یخ نیز میتواند به خنک کردن گرمای اضافی بدن اين کودکان کمک کند.
- فراموش نکنید كه با توجه به شرایط بدنی کودکان و میزان تب آنها، دکتر معالج در برخی موارد داروی پاراستامول و یا ایبوپروفن را با دوز مختلف براي آنها تجویز میکند.
- همچنین،به یاد داشته باشید كه اگر کودک شما از هر گونه عارضه ثانویه مانند درد و ناراحتی در هنگام تزریق واکس سرخک رنج میبرد، دکتر متخصص اطفال ممکن است برخی آنتیبیوتیکها را برای درمان او تجویز کند.
- در نهايت، يادتان باشد كه مصرف مکملهای ویتامین A نیز میتواند هر گونه کمبود تغذیهای و عوارض ثانویه را که بعد ار تزریق واکسن سرخک در بدن کودکان آغاز ميشود، از بین ببرد. به همين دليل، بیشتر پزشکان متخصص اطفال انواع فرمولاسیون مختلف ویتامین A را برای درمان کودکان مبتلا به بیماری سرخک تجویز میکنند.
نظر (0)