احساس درد شکم در بارداری طبیعی است؟

22__1531125129_20992

به عنوان یک زن حامله یادتان باشد که بروز درد ناگهانی در ناحیه شکم زنان شما در اغلب موارد بی‌ضرر بوده و ممکن است به بروز شرایط خاص در طی سه ماهه اول بارداری مانند یبوست و افزایش جریان خون به رحم مرتبط باشد. اما بروز درد در بدن زنان پس از صرف غذا به شرایط بدنی او در سه ماهه دوم و سوم بارداری بستگی داشته و ممکن است مشکلات مختلفی از جمله انقباضات Braxton-Hicks و درد لگن را در این افراد به دنبال داشته باشد.

درد شکمی زنان در سه ماهه اول بارداری:

معمولا بروز درد شکم زنان یا ناراحتی‌های دیگر در بدن آنان در سه ماهه اول بارداری ، به‌خصوص در بارداری‌های زود هنگام مادران کم سن و سال بسیار رایج است. در واقع، این حالت بخشی از تغییراتی است که بدن مادر در طول 40 هفته دوران حاملگی برای حمل نوزاد متحمل می‌شود. اما فراموش نکنید که گاهی اوقات، درد شکمی زنان یادآور این نکته است که او مواد غذایی نامناسب مصرف نموده و دچار سوء‌هاضمه شده است که در اکثر موارد این حالت باعث گرفتگی عضلات معده فرد می‌شود. البته در بارداری، بروز مشکل در ارگاسم بدن مادران هم می‌تواند باعث ایجاد درد شکم زنان شود.

درد شکمی زنان در سه ماهه دوم بارداری:

گرفتگی عضلات شکمی زنان در طی سه ماهه دوم بارداری نباید باعث نگرانی شما شود، مگر اینکه این حالت با خونریزی رحمی همراه باشد! در چنین مواقعی تنها یک احتمال وجود دارد و آن سقط جنین است، البته کمتر از یک نفر در هر 100 زن باردار در سه ماهه دوم از دوران حاملگی خود، جنین را سقط می‌کنند. به همین دلیل، توصیه می‌شود که اگر گرفتگی‌های شکمی مادران با خونریزی شدید همراه باشد، فرد باید بلافاصله به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کند.

درد شکمی زنان در سه ماهه سوم بارداری:

در سه ماهه سوم بارداری انقباضات بی‌موقع عضلات شکم زنانو رحم و بروز درد شدید در اطراف شکم زنان امری غیرمعمول است، زیرا بروز انقباضات شدید در این دوره از حاملگی نشانه‌ای از انجام زودهنگام زایمان محسوب می‌شود. در چنین مواردی، سایر علائمی که نشان‌دهنده زایمان زودرس زن باردار است، عبارتند از: پاره شدن کیسه آب زنان، احساس درد در اطراف ناحیه لگن، کاهش فعالیت جنین و بروز کمر درد که با انقباضات شدید شکمی همراه است. به خاطر داشته باشید که با مشاهده این علائم، فرد باید بلافاصله با پزشک معالج خود مشورت کرده و مورد معاینه و درمان قرار گیرد.

پس، این نکته مهم را در نظر داشته باشید که گرفتگی عضلات شکم زنان پس ازهفته 37 بارداری، از علائم اولیه زایمان در آن‌ها است. اگر شما هم بعد از پشت سر گذاشتن هفته 37 بارداری با درد شکمی مواجه شدید، که با علائم دیگری مانند ترشحات واژن، پاره شدن کیسه آب و انقباضات رحمی همراه باشد، باید علت بروز آن را جستجو کنید. ولی اگر درد شکم زنان با  هیچ کدام از علائم ذکرشده همراه نباشد، جای نگرانی  نیست. همچنین، لازم است بدانید که بروز کمر درد در سه ماهه سوم بارداری به خاطر موقعیت قرارگیری نوزاد در داخل رحم مادر است، چون قرار گرفتن سر نوزاد در موقعیت پایین باعث بروز  فشار در اطراف ناحیه لگن مادر شده و درد شکم زنان را در بدن او به دنبال خواهد داشت.

انواع مختلف درد شکم زنان در بارداری :

شما به عنوان یک زن حامله می‌توانید درد شکمی بیش از اندازه را همراه با درد کمر که به سمت بالای و راست بدن یا به سمت  چپ و پایین می‌باشد، تجربه کنید. در ادامه این مقاله، در مورد انواع دردهای شکمی زنان در بارداری به طور کامل صحبت شده است. این موارد عبارتند از:

1- درد قسمت بالای شکم زنان در بارداری :

بروز هر گونه درد یا ناراحتی که در ناحیه بین حاشیه‌های کمر و رکتال مادر باردار رخ دهد، به عنوان "درد شکمی بالا" شناخته می‌شود. به عبارت دیگر، این درد از ناحیه مرکز بدن، زیر کمر و بند ناف زنان شروع شده و به هر طرف شکم زنان انتقال می‌یابد.

2- درد قسمت بالا و سمت چپ شکم زنان در بارداری:

معمولا این نوع درد از نوک پستان چپ مادران شروع شده و می‌تواند به علت ساختار بدن او و اندام‌های مختلف موجود در سمت چپ بالای شکم زنان مانند طحال، دم پانکراس، شکاف پایین کمر، کلیه سمت چپ، بخشی از روده بزرگ و روده کوچک، قسمت کوچکی از معده و قرارگیری قلب در سمت چپ بالای بدن و شکل استخوان‌ها، پوست و ماهیچه‌های این نواحی بیشتر احساس شود.

4- درد قسمت بالا و سمت راست شکم زنان در بارداری:

در اغلب موارد این نوع درد شکمی از نوک پستان راست شروع شده و در سطح ناف مادر حامله احساس می‌شود. ساختار بدن زنان و اندام‌هایی مانند کبد، قسمت پایین ریه راست، کلیه راست، غده فوق کلیوی، استخوان‌ها، پوست و عضلات موجود در این نواحی باعث تشدید درد شکمی در این موقعیت خواهد شد.

5- درد کمر یا شکم زنان در بارداری:

هر نوع درد یا ناراحتی که در ناحیه شکم زنان و زیر ناحیه کمر زنان در بارداری اتفاق می‌افتد، در علم پزشکی "درد کمر- شکمی" نامیده می‌شود. شدت این درد به بروز مسائل پزشکی مختلف در بدن مادر باردار بستگی دارد.

6- درد کمر در سمت چپ بدن زنان در بارداری:

بروز این نوع درد در ناحیه چپ شکم زنان باردار بسیار شایع است. ساختار بدن و نحوه قرارگیری اندام‌هایی مانند کولون سیگموئید، کلیه چپ در نزدیکی کمر، لگن سمت چپ، تخمدان و موقعیت لوله‌های فالوپ، بخشی از مثانه و روده بزرگ، عضلات موجود در این ناحیه، عصب‌ها، پوست و رگ‌های خونی موجود در منطقه چپ شکم زنان باعث بروز درد در قسمت چپ بدن مادر باردار و کمر او خواهد شد.

7- درد در قسمت پایین و سمت راست شکم در بارداری:

بروز این نوع درد در بارداری زنان می‌تواند به صورت درد حاد یا مزمن در سمت راست و پایین شکم زنان رخ دهد. با این حال، این درد به قسمت پایین شکم زنانو  ربع راست آن محدود نشده و در بدن برخی از زنان حامله به سمت چپ یا عقب بدن نیز گسترش می‌یابد. البته فراموش نکنید که ساختار بدن زنان و اندام های موجود در این ناحیه مانند ساق پاها، آپاندیس، تخمدان سمت راست، لوله‌های فالوپ و کلیه، بخش متوسط ​​کبد، قسمت راست رحم، روده کوچک، عضلات شکم، اعصاب، رگ‌های خونی و پوست این ناحیه از شکم زنان در بروز درد بسیار موثر هستند.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/