ممکن است مردم شنیده باشند که ادرار کردن بعد از رابطه جنسی به خصوص برای زنان مفید است. این به این دلیل است که ادرار کردن، باکتریها را از بدن خارج میکند، که ممکن است به جلوگیری از رشد در دستگاه ادراری کمک کند.
در اینجا، به این می پردازیم که چگونه ادرار کردن بعد از رابطه جنسی ممکن است به پیشگیری از عفونت های دستگاه ادراری کمک کند. ما همچنین در مورد اینکه آیا ادرار کردن بعد از رابطه جنسی مزایای دیگری دارد یا خیر صحبت می کنیم.
فواید ادرار کردن بعد از رابطه جنسی
آمیزش جنسی یک عامل خطر برای عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) است. در طول رابطه جنسی، باکتری ها می توانند از اندام تناسلی به مجرای ادرار منتقل شوند.
مجرای ادرار لوله ای است که مثانه را به دهانه مجرای ادرار که در آن ادرار خارج می شود، متصل می کند. سپس باکتری می تواند راه خود را از مجرای ادرار به مثانه باز کند و در نتیجه عفونت ادراری ایجاد شود.
ادرار کردن بعد از رابطه جنسی به دفع باکتری ها از مجرای ادرار کمک می کند و به پیشگیری از عفونت ادراری کمک می کند.
پشگیری از عفونت با ادرار کردن
زنان تا 30 برابر بیشتر از مردان احتمال ابتلا به عفونت ادراری را دارند. این به دو دلیل است: اول اینکه مجرای ادرار زن به واژن و مقعد نزدیک است. این بدان معناست که باکتری ها می توانند به راحتی از این نواحی به مجرای ادرار سرایت کنند. ثانیاً مجرای ادرار در زنان کوتاهتر از مردان است. این بدان معنی است که باکتری هایی که وارد مجرای ادرار می شوند می توانند راحت تر به مثانه برسند.
در زنان، ادرار کردن بعد از رابطه جنسی می تواند به دفع باکتری ها از مجرای ادرار کمک کند. برای مردان، ادرار کردن بعد از رابطه جنسی اهمیت کمتری دارد. این به این دلیل است که مردان مجرای ادرار طولانی تری دارند. در نتیجه، باکتری های ناحیه تناسلی کمتر به مثانه می رسند.
اگرچه شواهد محکمی وجود ندارد که تأیید کند ادرار کردن بعد از رابطه جنسی می تواند از عفونت ادراری جلوگیری کند، پیروی از این عمل ضرری ندارد. ممکن است به کاهش خطر UTI کمک کند، به خصوص در زنان و افرادی که بیشتر مستعد ابتلا به UTI هستند.
آیا ادرار بعد از رابطه جنسی از بارداری جلوگیری می کند؟
ادرار کردن بعد از رابطه جنسی مانع بارداری نمی شود. مجرای ادرار و واژن بخش های جداگانه ای از آناتومی زن هستند. در نتیجه ادرار کردن بر روی هیچ اسپرمی که وارد واژن می شود تاثیری نخواهد داشت. استفاده از نوعی روش پیشگیری از بارداری تنها راه جلوگیری از بارداری در طول رابطه جنسی است.
آیا ادرار از بیماری های مقاربتی پیشگیری می کند؟
ادرار کردن بعد از رابطه جنسی از عفونت های مقاربتی (STIs) جلوگیری نمی کند. افراد با جذب باکتری از طریق غشاهای مخاطی داخل بدن خود در حین مقاربت جنسی به بیماری های مقاربتی مبتلا می شوند. ادرار کردن بعد از رابطه جنسی مانع از ورود این باکتری ها به بدن نمی شود.
استفاده از کاندوم یا سایر اشکال مانع از بارداری در طول رابطه جنسی می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی کمک کند.
چه مدت بعد از رابطه جنسی باید ادرار کرد؟
هیچ زمان توصیهای برای ادرار کردن پس از رابطه جنسی وجود ندارد، اگرچه برخی منابع حکایتی پیشنهاد میکنند که ظرف 30 دقیقه بعد از رابطه جنسی ادرار کنید. به طور کلی، هر چه افراد زودتر بعد از رابطه جنسی ادرار کنند، زودتر می توانند باکتری ها را قبل از حرکت به سمت مجرای ادرار دفع کنند.
اگر افراد بعد از رابطه جنسی برای ادرار کردن مشکل دارند، نوشیدن یک یا دو لیوان آب ممکن است کمک کند. مقدار بیشتر ادرار نیز در دفع باکتری ها موثرتر خواهد بود.
راه های دیگر برای پیشگیری از عفونت ادراری
نکات زیر ممکن است به کاهش خطر ابتلا به عفونت ادراری در افراد کمک کند:
- نوشیدن 8 تا 10 لیوان منبع مطمئن آب در روز برای اطمینان از شستشوی منظم باکتری ها از مجرای ادرار
- هر زمان که میل شدید ادرار کنید، به جای نگه داشتن ادرار
- اجتناب از رفتن بیش از 3 یا 4 ساعت بدون ادرار کردن
- همیشه بعد از رفتن به توالت از جلو به عقب پاک کنید
- هر روز دستگاه تناسلی را با آب گرم تمیز کنید
- اجتناب از استفاده از محصولات بهداشتی زنانه معطر
- اجتناب از دوش
- اجتناب از استفاده از اسپرم کش ها در صورت مستعد ابتلا به عفونت ادراری
- پوشیدن لباس زیر نخی گشاد
- اجتناب از لباس های تنگ
- اجتناب از ماندن در لباس های خیس حمام یا ورزش که می توانند رطوبت را به دام بیندازند و باکتری ها را در اطراف اندام تناسلی نگه دارند.
- محدود کردن حمام کردن به 30 دقیقه منبع مورد اعتماد یا کمتر، یا دوش گرفتن
- نوشیدن آب زغال اخته یا مصرف عصاره کرن بریچه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
افراد در صورت مشاهده علائم زیر از UTI باید به پزشک مراجعه کنند:
- احساس درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
- احساس نیاز به دفع مکرر ادرار، با وجود دفع مقدار کمی ادرار در هر بار
- ادرار کدر
- ادرار بدبو
- خون در ادرار
- فشار یا درد در زیر شکم
- احساس خستگی، ضعف یا لرزش
- گیجی
اگر افراد مبتلا به عفونت ادراری باشند، احتمالاً پزشک آنتی بیوتیک هایی را برای رفع عفونت تجویز می کند. افراد معمولاً ظرف چند روز احساس بهتری خواهند داشت.
در برخی موارد، عفونت ادراری میتواند به کلیهها برسد. عفونت کلیه می تواند شدید باشد و نیاز به درمان فوری پزشکی دارد. علائم عفونت کلیه عبارتند از:
- تب
- لرز
حالت تهوع - استفراغ
- درد در قسمت پایین کمر
افراد همچنین در صورت مشاهده علائم غیرعادی یا دردناک در حین یا بعد از رابطه جنسی باید به پزشک خود مراجعه کنند. اینها می توانند علائم یک بیماری مقاربتی باشند.
ادرار کردن بعد از رابطه جنسی ممکن است به دفع باکتری ها از مجرای ادرار کمک کند و در نتیجه به جلوگیری از عفونت دستگاه ادراری (UTI) کمک کند. ممکن است به ویژه برای زنان یا افرادی که مستعد ابتلا به عفونت ادراری هستند مفید باشد.
با این حال، ادرار کردن بعد از رابطه جنسی از بارداری یا عفونت های مقاربتی (STIs) جلوگیری نمی کند. افراد در صورت مشاهده علائم UTI یا STI باید به پزشک مراجعه کنند. برخی از افراد ممکن است نیاز به درمان با آنتی بیوتیک داشته باشند.
نظر (0)