عوارض جانبی مصرف مکمل آهن در بارداری

عوارض جانبی مصرف مکمل آهن در بارداری

آیا شما هم  باردار هستید؟ آیا گزارش آزمایش خون شما در این دوران حساس، کمبود هموگلوبین در بدنتان را نشان می دهد؟ آیا شما هم  ، بیشتر اوقات احساس ضعف و خستگی می کنید؟ اگر جواب شما هم  به پرسش های بالا مثبت است، به یاد داشته باشید كه احتمالا، از کمبود آهن رنج می برید.
اگر شما هم مانند سایر خانم ها در دوران بارداری خود به کمبود هموگلوبین خون مبتلا شده باشید، دكتر متخصص زنان و زایمان ممکن است مصرف غذاهای غنی از آهن و یا کپسول های رنگارنگ و کوچک به نام "مکمل آهن" را تجویز کند. در ادامه این مقاله، در مورد منافع و عوارض جانبی مصرف قرص های آهن در دوران بارداری زنان به طور کامل صحبت شده است.

مرور کلی بر کمبود آهن در بدن زنان باردار:

در ابتدا، لازم است به یاد داشته باشید كه بدن انسان در هر رده سنی نیاز به آهن دارد، تا بتواند سیستم ایمنی خود را قوی تر کند. علاوه بر این مورد، آهن موجود در خون زنان باردار برای انتقال اکسیژن به سلول های بدن خود این افراد و جنین داخل رحمشان هم بسیار مهم بوده و به تولید ATP، که منبع انرژی در بدن زنان حامله است، کمک زیادی می کند. بنابراین، یک زن باردار باید تلاش کند تا در كل دوران حاملگی خود با خطر فقر آهن مواجه نشود.

چرا بدن یک زن باردار نیاز به آهن بیشتری دارد؟

در دوران بارداری، روند تولید توده سلول های  قرمز و پلاسما در بدن زنان به شدت افزایش می یابد. همچنین، جفت و جنین نیاز به آهن زیادی دارند. از این رو، زنان حامله بر خلاف زنانی که باردار نیستند، به آهن بیشتری نیاز خواهند داشت. به همین علت، پزشکان متخصص زنان و زایمان برای تامین آهن مورد نیاز بیمار خود در دوران بارداری، مکمل آهن را به آن ها تجویز می کنند.

مکمل های آهن چیست؟

به خاطر داشته باشید مصرف منظم مکمل های آهن برای مادران حامله ای که از مشکل کم خونی رنج می برند، بسیار مهم است. ولی فراموش نکنید كه اگر شما کمبود هموگلوبین خون نداشته باشید، باید در مصرف مکمل های آهن بسیار احتیاط کنید. از این رو، انجام آزمایش خون در طول نه ماه دوران حاملگی برای آگاهی از کمبود آهن در بدن شما و جنین داخل رحمتان بسیار ضروری است. در واقع، کمبود آهن در بدن زنان باردار باید در اسرع وقت تشخیص داده شود.

اثرات فردی و اجتماعی فقر آهن در بدن زنان باردار چیست؟

همانطور که می دانید کمبود آهن باعث می شود كه یک فرد معمولی هم بیش از حد احساس خستگی کند. با این حال، بروز کم خونی شدید در بدن مادران حامله می تواند عوارض جبران ناپذیری را در بدن خود این افراد و جنین داخل رحمشان به دنبال داشته باشد. یادتان باشد كه این کمبود در بدن مادر باردار از تکامل عصبی جنین داخل رحم او جلوگیری نموده و باعث می شود كه جنین بیش از حد ضعیف باشد. به همین دلیل، مادرانی که نوزادان خود را با شیر مادر تغذیه می کنند و بانوان باردار به 20 الی 30 میلی گرم آهن اضافی در روز نیاز دارند. البته، مادران حامله ای که گیاه خوار نیستند، آهن را از طریق رژیم غذایی روزانه خود به طور منظم دریافت می کنند، اما متاسفانه زنان گیاه خوار در دوران بارداری مواردی با مسائل بیشتری روبرو خواهند شد. این افراد باید بلافاصله بعد از حامله شدن، مشاور پزشکی انجام داده و مکمل های آهن را دریافت کنند، چون فقر آهن در بدن زنان باردار می تواند نتایج جبران ناپذیری را در بدن خود این افراد و جنین داخل رحمشان به دنبال داشته باشد.

تعدادی از این موارد عبارتند از:  

•    تولد زودرس نوزاد مادرانی كه از كمبود آهن رنج می برند.
•    افزایش مرگ و میر نوزادانی که مادران آن ها با کمبود آهن مواجه هستند.
•    داشتن وزن کم نوزاد در هنگام تولد برای نوزادانی كه مادران آن ها با کمبود آهن مواجه هستند.
•    بروز مشکلات رفتاری و عدم تعادل شناختی در نوزادانی که از مادران کم خون متولد می شوند.

منابع آهن:

برخی از این مواد غذایی که منبع غنی از آهن هستند و مصرف آن ها در دوران بارداری برای همه زنان لازم است، عبارتند از:

•    گوشت گاو
•    گوشت جوجه مرغ
•    لوبیا
•    بادام، خرما، زردآلوی خشک
•    کلم بروکلی
•    عدس
•    سویا
•    توفو
•    اسفناج
به یاد داشته باشید كه رعایت تعادل در رژیم غذایی روزانه و مصرف مواد غذایی سالم به شما در غلبه بر فقر آهن کمک زیادی خواهد نمود.

میزان مورد نیاز آهن برای زنان باردار:

به یاد داشته باشید كه همه مادران حامله به مقدار مناسبی از آهن نیاز دارند. بنابراین، همه زنان باردار (به خصوص آنهایی که گیاه خوار هستند)، باید مکمل های آهن را به طور منظم دریافت کنند، تا نیازهای بدن خود و جنین داخل رحمشان را به طورکامل برآورده كنند. لازم است برای آگاهی بیشتر در مورد میزان نیاز این افراد به آهن بدانید که:

جنین و جفت داخل بدن زنان باردار برای تامین نیازهای خود در دوران بارداری به 300 میلی گرم آهن نیاز دارند.
در مقابل، بدن خود مادر هم برای تامین هموگلوبین خون خود در این دوره به  مصرف500 میلی گرم آهن نیاز خواهد داشت.
پس، می توان گفت كه نیاز کلی بدن هر زن حامله به آهن، 800 میلی گرم در روز  است. بنابراین، این افراد باید برای تامین نیازهای بدن خود  4.8 میلی گرم آهن را در روز مصرف کنند. متاسفانه، بسیاری از زنان از این نیاز آگاهی نداشته و به مقدار کافی آهن مصرف نمی كنند. به همین دلیل، اكثر مادران در دوران بارداری خود با فقر آهن مواجه می شوند.

میزان مناسب مصرف مکمل های آهن برای زنان باردار چه اندازه است؟

معمولا با پیشرفت دوران بارداری، دكتر متخصص زنان و زایمان قرص آهن را برای مصرف به بیماران خود تجویز می کند. یادتان باشد كه توصیه دکتر به شما در مورد مصرف قرص های آهن به آین معنا نیست که شما حتما با کمبود آهن روبرو هستید، چون آنها معمولا مصرف مکمل های آهن را در این دوران حساس، به عنوان یک اقدام احتیاطی به بیمار خود توصیه می کنند. همچنین، فراموش نكنید كه نیاز بدن مادران حامله و جنین داخل رحم این افراد به آهن با پیشرفت دوران بارداری افزایش می یابد.

عوارض جانبی مصرف قرص های آهن برای زنان باردار:

همانطور که می دانید وجود آهن در بدن انسان ها، در همه رده های سنی بسیار حیاتی است. با این حال، مصرف متعادل این مکمل به منظور جلوگیری از کمبود آهن و بروز عوارض جانبی آن، به ویژه در دوران بارداری زنان بسیار مهم می باشد. اگر چه بدن انسان می تواند آهن را در خود ذخیره کند، اما فراموش نکنید كه ذخیره شدن آهن اضافی در بدن زنان باردار می تواند منجر به بروز حالت تهوع، استفراغ و یبوست در آن ها شود.
در نهایت،به خاطر داشته باشید كه اگر شما هم احساس خستگی بیش از حدی در دوران بارداری خود می كنید، که با گذشت هر هفته افزایش می یابد، که انجام  آزمایش خون به شما نشان خواهد داد که با کمبود آهن مواجه هستید! پس در چنین شرایطی گفتگو با دکتر متخصص زنان و زایمان معالج خود را فراموش نکرده و در مورد نگرانی های خود و درمان مناسب این مشکل با او صحبت کنید، تا بتوانید با دریافت به موقع مکمل آهن، با فقر این ماده حیاتی در بدنتان مبارزه کنید.

شاید شما هم سوالاتی در مورد ارتباط قرص آهن با تیرگی پوست جنین داشته باشید ، پس به شما خواندن آیا مصرف آهن در بارداری باعث تیره شدن پوست جنین می شود؟ توصیه میشود.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/