اکثر زنان باردار با این سوال که خوردن ماهی در دوران بارداری مشکل ساز است یا نه ، درگیر هستند و به دنبال جوابی برای آن هستند ، حتی اگر به غذاهای دریایی علاقه ای نداشته باشید، احتمالا شنیده اید که ماهی یکی از منبع های اصلی اسیدهای چرب امگا3 می باشد (به ویژه DHA و EPA). این مواد برای رشد چشم و بینایی و مغز جنین شما بسیار مهم اند. ماهی همچنین دارای مقدار کمی چربی های اشباع شده و در مقابل، دارای مقدار زیادی پروتئین، ویتامین دی و دیگر مواد مغذی است که خوردن ماهی در دوران بارداری برای رشد جنین و داشتن یک بارداری سالم و مطمئن حیاتی است.
خوردن ماهی جیوه دار در دوران بارداری وآسیب به مغز جنین
ممکن است شنیده باشید که انواعی از ماهی ها حاوی آلاینده هایی مانند جیوه هستند، خوردن ماهی در دوران بارداری اگر دارنده جیوه در دوزهای بالا باشد، می تواند به تکامل مغز جنین و سیستم عصبی جنین آسیب برساند. اکثر کارشناسان معتقدند که خوردن ماهی در دوران بارداری مفید است اما باید نوع کم خطری انتخاب شود، اما کشف اینکه کدام یک امنیت بیشتری دارد و چه مقدار باید خورد، کار سختی است.
خوردن ماهی جیوه دار در دوران بارداری ، چه عواقبی دارد؟
بدن شما به سادگی جیوه متیل ماهی را جذب می کند، خطر اصلی در دوران بارداری این است که ، این ماده از جفت عبور می کند. مطالعات نشان داده که غلظت بالای متیل جیوه در دوران بارداری می تواند موجب مختل شدن رشد مغز و سیستم عصبی جنین شود، این نتایج و تاثیرات ممکن است شدید و یا خفیف باشد. طبق گزارش سازمان حفاظت از محیط زیست، مهارت های شناختی (مانند حافظه و توجه)، زبان، مهارت های حرکتی و دیداری تحت تاثیر این ماده قرار دارند ، پس در خوردن ماهی در دوران بارداری
بسیار دقت کنید.
زنان باردار، یا کسانی که خواهان اقدام برای بارداری هستند ، خردسالان و کودکان، در معرض سطوح بالاتری از جیوه می باشند.
خوردن چه مقدار ماهی جیوه دار در دوران بارداری مضر است؟
کارشناسان در حال بررسی دقیق این هستند که چه مقدار از جیوه مضر است، اما اکثر آنها موافق این ایده هستند که زنان باردار و خردسالان، باید از مصرف ماهی هایی که حاوی مقدار زیاد جیوه هستند، اجتناب کنند و مصرف دیگر ماهی ها را نیز کمتر کنند ولی هیچ گاه نباید آن را از رژیم غذایی خود به صورت کامل حذف نکنند.
کدام ماهی ها جیوه بیشتری دارند؟
زمانی که جیوه با آب حل می شود، باکتری ها ، آن را به یک شکل دیگر از جیوه تبدیل می کنند (متیل)، ماهی ها این ماده را از آبی که در آن شنا می کنند و نیز از غذایی که می خورند جذب می کنند، این ماده به طور محکم به پروتئین موجود در عضلات ماهی متصل شده و حتی بعد از پخت ماهی نیز در بدن ماهی باقی خواهد ماند و خوردن این ماهی ها در دوران بارداری کمتر توصیه می شود.
تقریبا تمام ماهی ها و صدف ها حاوی مقداری جیوه هستند، پس لازم است برای خوردن ماهی در دوران بارداری حساسیت به خرج دهید ، مقدار خیلی بیشتری جیوه در بدن ماهی های درنده عظیم الجثه وجود دارد، دلیلش این است که این ماهی ها، ماهی های دیگر را می خورند یعنی ماهی هایی که خودشان حاوی جیوه جذب شده هستند و چون ماهی های بزرگتر و غول پیکر، تعداد بیشتری ماهی می خورند، عمر طولانی تری نسبت به ماهی های کوچکتر دارند بنابراین زمان بیشتری برای ساخت جیوه در بدن ، دارد.
چرا خوردن ماهی در دوران بارداری را نباید به طور کامل قطع کرد؟
خوردن ماهی در دوران بارداری یک انتخاب غذایی بسیار مغذی است خصوصا در دوران بارداری، اکثر کارشناسان موافقند که مزایای خوردن ماهی معمولا بیشتر از خطرات آن است.
مقدار کمی از جیوه اصلا مضر و خطرناک نیست، چارلز سانتر استاد سم شناسی تغذیه و کارشناس آلاینده های موجود در ماهی، اشاره می کند که اگر زن باردار به منظور جلوگیری از مواجهه با جیوه مصرف ماهی را قطع کند، نوزاد او ممکن است که مواد مغذی سالمی که ماهی دارد را از دست بدهد.
تکامل مغز و بینایی کودک شما، اکثرا مربوط به اسیدهای چرب سالم موجود در ماهی است ، پس خوردن ماهی در دوران بارداری لازم است.
در یک مطالعه بزرگ و طولانی مدت در دانمارک، نشان میدهد ،کودکانی که مادرانشان مقدار ماهی بیشتری در طول دوران بارداری خورده اند (به طور متوسط 396 گرم در هفته)، نسبت به آنهایی که مادرانشان مقدار ماهی کمتری مصرف کرده بودند، در 6 ماهگی و 18 ماهگی از نظر مهارت های شناختی و حرکتی وضعیت بهتری داشتند و آنهایی که مادرانشان ماهی کمتری مصرف کرده بودند، کمترین نمرات رشد را کسب کردند.
برخی مطالعات نیز نشان داده اند که خوردن ماهی در دوران بارداری ممکن است از زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد جلوگیری کند.
می توانید غذاهای ممنوعه در بارداری را در در دوران بارداری این غذاها را نخورید مطالعه کنید.
نظر (7)