10 فایده مصرف انگور در بارداری

rsz_pregnant_woman_eating_grapes

"خوردن مقدار زیادی میوه در هر روز" برای همه انسان‌ها، در هر رده سنی و از هر جنسیتی توصیه می‌شود؛ ولی برخی از افراد  هنگامی که خبر بارداری خود را می‌شنوند، درباره مصرف انواع مختلف میوه‌ها دچار تردید شده و نمی‌دانند که از مصرف چه میوه‌های باید در این دوران حساس اجتناب کنند تا بتوانند سلامت خود و روند رشد جنین داخل رحم خود را تضمین نمایند. میوه انگور به عنوان یک محصول پاییزی بسیار خوشمزه و مقوی بوده و طبیعتاً هیچ زن بارداری نمی‌خواهد مزایای آن را برای حفظ سلامت خود و نوزاد درون رحم خود از دست بدهد. اما با سؤالاتی مانند آیا یک زن باردار می‌تواند میوه انگور را در رژیم روزانه خود قرار دهد و آیا مصرف این میوه در دوران بارداری خوب است یا به سلامت مادر و کودک متولد نشده او آسیب می‌رساند، روبرو می‌شود. برای از بین بردن نگرانی‌های مشابه زنان باردار، در ادامه این مقاله در مورد فواید و مضرات میوه انگور در دوران بارداری زنان به طور کامل صحبت شده است که خواندن آن‌ها خالی از لطف نخواهد بود.

اگر در بارداری ویتامین آ مصرف نمیکنید این مطلباهمیت ویتامین A در بارداری چیست ؟ را بخوانید 

آیا همه زنان می‌توانند در بارداری خود از میوه انگور استفاده کنند؟

در ابتدا، لازم است به عنوان یک خانم جوان و بی‌تجربه به خاطر داشته باشید که همه زنان حامله می‌توانند با آرامش کامل این میوه پاییزی را در برنامه غذایی خود قرار دهند. انواع مختلف انگورها دارای مواد مغذی حیاتی مانند ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها، اسیدهای ارگانیک، فیبر، اسید فولیک و پکتین بوده و خوردن آن‌ها در این دوره حساس، می‌تواند از تغییرات بیولوژیکی بدن زنان در دوران بارداری و پس از انجام عمل زایمان حمایت کند. با این حال، خوردن زیاد میوه انگور در سه ماهه آخر از دوران بارداری، به خاطر تولید حرارت زیاد توصیه نمی‌شود. همچنین، مصرف بیش از حد انگور می‌تواند به علت داشتن میزان بالای رزوراترول، سمی باشد. پس یک زن حامله در ماه‌های آخر دوران بارداری خود باید از مصرف بیش از حد میوه انگور یا انگور خشک شده (کشمش) خودداری کند.

با این وجود، جالب است بدانید که میوه انگور از دوران باستان مورد علاقه همه زنان باردار بوده و پیدا شدن برخی نقاشی‌های مصریان در مورد زنان باردار به همراه بوته انگور، این گزینه را تأیید می‌کند.

آیا می‌دانید وجود چه نوع املاحی باعث می‌شود که میوه انگور یک ماده غذایی خیلی مغذی محسوب گردد؟

در ادامه این مقاله، ارزش‌ تغذیه‌ای میوه انگور برای زنان حامله بیان شده است که به شرح زیر می-باشد:

  • انگور خشک حاوی قند فروکتوز بوده و شامل مجموعه‌ای از ویتامین‌های رژیمی گروه A، C، K، P و B می‌باشد.
  • همچنین، وجود اسیدهای ارگانیک مانند اسیدهای سیتریک و اسیدهای اسکوربیک، مزه ترشی به این میوه داده و آن را بسیار خوشمزه می‌کند.
  • علاوه بر این موارد، این میوه دارای آنتی اکسیدان‌هایی مانند فلاونول، آنتوسیانین، لینالول، گرانیول، تانن و نئولول بوده و حاوی کلسیم، آهن، پتاسیم، کبالت و منگنز فراوانی است.

در نهایت، جالب است بدانید که پوست این میوه شامل پکتین و برخی از فیبرهای طبیعی بوده و ترکیبات فعال بیولوژیکی مانند فنل را دارا است. به همین دلیل، می‌توان ادعا کرد که مصرف میوه انگور برای سلامت همه زنان باردار و کودک درون رحم این افراد بسیار مفید است.

اگر در بارداری کیوی مصرف نمیکنید این مطلب فواید شگفت انگیز کیوی در بارداری را بخوانید

مزایای بهداشتی میوه انگور برای زنان باردار:

اگر یک زن باردار به طور منظم میوه انگور را در رژیم غذایی روزانه خود مصرف کند، می‌تواند علاوه بر کسب سلامت ظاهری بدن، بر سلامت و رشد کودک درون رحم خود نیز تأثیر بگذارد. سایر مزایا و تأثیرات مثبت میوه انگور برای زنان باردار به شرح زیر است:

1- مصرف میوه انگور در بارداری، آرتریت و آسم زنان را کنترل می‌کند:

 خواص ضد التهابی موجود در میوه انگور به مصرف‌کننده کمک می‌کند تا میزان مشکلاتی مانند آرتریت و آسم را در بدن خود، به ویژه در طی دوران بارداری کنترل کند. در واقع، این میوه توانایی آبرسانی به ریه‌های مادر باردار را افزایش داده و با مرطوب نگه داشتن این ناحیه از بدن، بیماری آسم او را کنترل می‌کند.

2- آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه انگور، سیستم ایمنی بدن زنان باردار را تقویت می‌کند:

به دلیل این که انواع انگورها غنی از آنتی اکسیدان‌هایی مانند فلاونول، آنتوسیانین، لینالول، گرانیول و تانن هستند، مصرف آن‌ها سیستم ایمنی بدن زنان باردار را بهبود داده و از مبتلا شدن مادر باردار و جنین داخل رحم او به انواع عفونت‌ها جلوگیری می‌کند.

3- وجود منیزیم در میوه انگور، گرفتگی عضلات مادر باردار را کاهش می‌دهد:

در دوران بارداری، مصرف مکمل‌های منیزیم توسط پزشک متخصص زنان و زایمان، معمولاً برای از بین بردن گرفتگی عضلات مادر حامله تجویز می‌شود، زیرا منیزیم نقش بسیار مهمی در انتقال پیام‌های عصبی داشته و در عملکرد درست عضلات زنان باردار، نقش مهمی را ایفا می‌کند. میوه انگور نیز حاوی مقادیر بالایی منیزیم بوده و مصرف آن، گرفتگی عضلات زنان باردار را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.

4- فیبر موجود در میوه انگور، از مبتلا شدن مادر باردار به مشکل یبوست جلوگیری می‌کند:

همان‌طور که گفته شد میوه انگور منبع غنی از فیبر بوده و به عنوان یک ملین قدرتمند عمل می‌کند. بنابراین، مصرف آن می‌تواند مشکلات مربوط به بروز یبوست را که در دوران بارداری هر زنی بسیار رایج است، از بین برده و از سیستم گوارش زنان حامله  پشتیبانی کند.

5- ترکیبات رزوراترول موجود در میوه انگور، سطح کلسترول خون مادر باردار را کنترل می‌کند:

به خاطر داشته باشید که تنها انگور قرمز، حاوی ترکیبات رزوراترول بوده و  به کنترل سطح کلسترول خون زنان در دوران بارداری کمک زیادی می‌کند. همچنین، وجود این آنزیم در انگور قرمز، عملکرد صفراوی بدن مادر باردار را بهبود بخشیده و با این کار، چربی خون او را تحت کنترل نگه می‌دارد. پس، فراموش نکنید که مصرف یک لیوان آب انگور قرمز در هر روز به کاهش فشار خون زنان در دوران بارداری  کمک زیادی خواهد نمود.

6- اسیدهای موجود در انگور، برای جلوگیری از آسیب دیدن دندان‌های مادر باردار مؤثر است:

اسیدهای آلی موجود در میوه انگور، باکتری‌های حفره‌های دهان و دندان مادران باردار را خنثی می‌کند. همچنین، این اسیدها مسئول تشکیل و نگهداری کلسیم در بدن مادران باردار هستند؛ دندان‌های زنان نیز در دوران بارداری به شدت ضعیف شده و نیاز به حمایت دارند. بنابراین، مصرف انگور می‌تواند برای این افراد بسیار کمک‌کننده باشد.

7- پلیفنول موجود در انگور از قلب مادر باردار و جنین داخل رحم او محافظت می‌کند:

در دوران بارداری، برخی از مادران ممکن است به مشکلات قلبی مبتلا شوند. پلی فنول موجود در انگور جهت پشتیبانی از سیستم قلب مادر باردار و جنین داخل رحم او بسیار مفید بوده و از گسترش این بیماری جلوگیری می‌کند.

8- مصرف انگور در بارداری، روند انعقاد خون متوقف می‌کند:

 مصرف میوه انگور برای از بین بردن مشکل انعقاد خون در زنان باردار بسیار مفید است، زیرا این میوه با تولید ویتامین K از انعقاد خون یا لخته شدن آن در طول انجام عمل زایمان جلوگیری می‌کند. همچنین، جالب است بدانید که مصرف یک لیوان آب انگور در روز، توسط مادران باردار، قبل از زمان شروع درد زایمان، استرس موجود در بدن این افراد را از بین می‌برد.

9-آهن موجود در انگور، موجب افزایش سطح هموگلوبین در خون زنان باردار می‌شود:

میوه انگور دارای آهن زیادی بوده و مصرف آن برای حفظ سطح هموگلوبین سالم خون در بدن زنان باردار ضروری است؛ مخصوصاً در زنانی که مبتلا به کم خونی هستند. در نهایت، یادتان باشد مصرف انگور قرمز که حاوی آهن بیشتری است، نسبت به سایر انواع انگورها برای حفظ سلامت زنان باردار مفید و مؤثرتر می‌باشد.

10- برخی مزایای دیگر میوه انگور برای مادران باردار:

 در نهایت، به عنوان یک مادر باردار به خاطر بسپارید که انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در میوه انگور می‌تواند میزان حافظه و بینایی شما را بهبود بخشیده و گردش خون را در مغز شما تحریک کند. بنابراین، اگر به عنوان یک زن حامله از ضعف، خستگی، مشکلات عصبی و استرس رنج می‌برید، طبق نظر پزشک متخصص زنان و زایمان انگور تازه یا آب تازه این میوه را به طور منظم مصرف کنید.

البته اگر این میوه در اندازه متعادل مصرف گردد، می‌تواند علاوه بر ایجاد حس لذت در مادر باردار، برای سلامت او و جنین داخل رحم او بسیار سودمند باشد. ولی در برخی موارد ممکن است مصرف این ماده غذایی بسیار مغذی، عوارض منفی را بر بدن برخی از زنان باردار برجای بگذارد و سلامت کودک متولد نشده این افراد را تحت تأثیر قرار دهد. در ادامه این مقاله،

اگر در بارداری گل داوودی مصرف میکنید این مطلب آیا مصرف چای گل داودی در بارداری ضرر دارد؟ را بخوانید

برخی از عوارض جانبی مصرف میوه انگور در دوران بارداری زنان بیان شده است که عبارتند از:

1- مصرف انگور در بارداری، حالت سمی را در بدن مادر ایجاد می‌کند:

 اگر مصرف میوه انگور توسط زنان باردار در مقادیر زیاد صورت گیرد، مقدار زیادی رزوراترول را وارد بدن این افراد خواهد نمود. رزوراترول یک ترکیب سمی بوده و برای زنان باردار که ترشح هورمون‌های نامتعادل دارند، بسیار خطرناک می‌باشد. اگر یک زن حامله با مسمومیت رزوراترول روبرو شود، در طول بارداری خود با بروز عوارض مختلفی بر روی پوست بدن که  تیره شدن شدید آن یکی از این عوارض می‌باشد، مواجه خواهد شد.

2- پوست ضخیم انگور می‌تواند باعث بروز مشکل اسهال در بدن مادران باردار شود:

به دلیل این که انگور سیاه و قرمز دارای پوست ضخیمی هستند و روند هضم مشکلی دارند، مصرف این نوع انگور در طی دوران بارداری می‌تواند باعث بروز مشکل اسهال و ضعیف شدن سیستم گوارشی زنان شود.

3- حالت اسیدی انگورها برای مادران باردار مشکل‌زا خواهد بود:

انواع انگورها حالت اسیدی داشته و مصرف بیش از حد آن‌ها می‌تواند مشکلاتی مانند سوزش سر دل، سردرد، تهوع و استفراغ را در دوران بارداری زنان به دنبال داشته باشد.

4- قند موجود درانگور، سطح قند خون مادران باردار را افزایش می‌دهد:

 گرچه قندهای موجود در میوه انگور کاملاً طبیعی هستند، اما مصرف بیش از حد این میوه می‌توانند سطح قند خون مادر باردار را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

اگر شما به عنوان یک زن باردار بعد از خوردن میوه انگور، دچار سرگیجه می‌شوید، باید در نوع "غذا خوردن یا نوشیدن انواع مایعات روزانه دقت نموده و از مصرف زیاد میوه انگور اجتناب نمایید." در چنین شرایطی، می‌توان ادعا کرد که بدن شما در دسته "افراد حساس و خطرناک" قرار دارد.

زنان باردار در چه مواردی باید از مصرف انگور خودداری کنند؟

اگر به عنوان یک زن باردار دچار برخی بیماری‌ها و مشکلات خاص هستید، باید از خوردن میوه انگور در این دوران حساس اجتناب کنید، زیرا ممکن است به عوارض شدیدی مبتلا گردید. این مشکلات خاص عبارتند از:

  • مبتلا بودن مادر باردار به بیماری دیابت
  • چاقی شدید مادر باردار
  • داشتن حساسیت و آلرژی به مصرف برخی مواد غذایی خاص
  • مبتلا بودن مادر باردار به مشکل سوءهاضمه

در نهایت، به عنوان یک زن باردار سعی کنید که میوه انگور را فقط در فصل خاص تولید آن مصرف نمایید، زیرا انگورهای غیر فصلی با استفاده از آفت‌کش‌ها و مواد شیمیایی رشد نموده و نگهداری می‌شوند. بنابراین تا آنجا که برای شما ممکن باشد، از محصولات ارگانیک استفاده نمایید که برای پرورش دادن آن‌ها از سم‌های شیمیایی استفاده نشده باشد.

 

نظر (1)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

روزی چ مقدار مجازه مصرف انگور؟

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/