چای کاسنی و کاسنی بوداده دارای طعم عالی بوده و خواص درمانی بسیاری هم دارد. اما، اگر شما در حال انتظار برای به دنیا آوردن فرزند هستید، باید از مواد غذایی سالم تغذیه کنید، چون مصرف مواد غذایی ناسالم میتواند منجر به بروز عوارض در بدن شما و فرزند داخل رحمتان شده و اثرات سوئی بر روند رشد او بگذارد. بنابراین، در ادامه این مقاله، شما را فواید و مضرات مصرف چای کاسنی و کاسنی بوداده در طی دوران بارداری آشنا میکنیم، تا بتوانید این گیاه را با خیال راحت مصرف کنید.
کاسنی چیست؟
کاسنی گیاهی است که مردم آن را از خانوده قاصدکها دانسته و بومی قاره اروپا معرفی میکنند. اما، امروزه این گیاه در سراسر جهان کشت میشود. بخشهای مختلف کاسنی، مانند برگ، گل، ریشه، و جوانه آن مزایای دارویی بسیاری برای انسان، به ویژه زنان باردار دارد. همچنین، شاخ و برگ این گیاه دارای ارزش تغذیهای بالایی است، به طوری که مصرف مقدار مناسبی از شاخ و برگ کاسنی میتواند برخی نیازهای بدن مادران باردار و جمیم داخل رحم آنها را برآورده کند.
آیا شما از چای بابونه در بارداری مصرف میکنید پس این مطلب عوارض خوردن چای بابونه در دوران بارداری را از دست ندهید
آیا مصرف چای کاسنی و کاسنی بوداده در بارداری امن است؟
در ابتدا،به خاطر داشته باشید که مطالعات اخیر انجام شده توسط محققان نشان داده است مصرف گیاه کاسنی در مقادیر زیاد برای سلامتی زنان باردار و جنین داخل رحم آنها امن نیست. با این حال، اگر شما در طی دوران بارداری خود نتوانستید هیچ جایگزینی برای خواص درمانی این گیاه پیدا کنید، میتوانید با یک دکتر متخصص زنان و زایمان در مورد مصرف مقدار کمی از گیاه کاسنی صحبت کنید. به دلیل این که گیاه کاسنی یک محرک قوی برای رحم زنان به شمار میرود، پس مصرف آن در طی دوران بارداری میتواند باعث بروز انقباضات رحمی در بدن مادر شده و در نتیجه، با به خطر انداختن سلامت او، جنین داخل رحمش را هم سقط کند. در واقع، مصرف مقدار زیادی از گیاه کاسنی توسط زنان باردار باعث شروع دوره قاعدگی در بدن آنها شده و منجر به سقط جنین داخل رحمشان خواهد شد. بنابراین، اگر مصرف این گیاه فواید بسیاری برای سلامتی مادر باردار هم داشته باشد، این افراد باید از مصرف کاسنی بوداده و یا نوشیدن چای کاسنی در طی دوران بارداری خود خودداری کند.
مزایای بهداشتی و درمانی مصرف چای کاسنی در بارداری:
از آنجایی که گیاه کاسنی دارای ارزش تغذیهای بالایی است، بنابراین مصرف آن در مقادیر کم میتواند مزایای بهداشتی و دارویی فراوانی را برای زن حامله و جنین داخل رحم او ارائه دهد. اما، اگر شاخ و برگ این گیاه را مصرف میکنید، باید در مقادیر بسیار کم باشد. مزایای مصرف گیاه کاسنی در طی دوران بارداری زنان عبارتند از:
1- از بین بردن مشکلات گوارشی بارداری مصرف چای کاسنی:
به دلیل این که گیاه کاسنی حاوی اینولین که نوعی پروبیوتیک قوی است، مصرف شاخ و برگ آن کمک میکند تا مشکلات گوارشی و رودهای مانند سوء هاضمه، یبوست، سوزش سردل، بازگشت اسید به مری و اسیدیته شدن معده در زنان باردار درمان شود.
2- جلوگیری از بروز سرطان در بارداری، با مصرف گیاه کاسنی:
نتایج تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده است که مصرف عصاره این گیاه باعث به حداقل رسیدن رشد تومورهای سرطانی در بدن انسان، به ویژه مادران باردار شده و خطر ابتلا به انواع مختلف سرطانها را در طی دوران بارداری از بین خواهد برد. در واقع، شاخ و برگ این گیاه حاوی fructans است، که خواص آنتی اکسیدانی و ضد تومور قوی دارد. همچنین، مواد شیمیایی و پلی فنلهای موجود در شاخ و برگ این گیاه در پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و پستانها در زنان حامله بسیار مفید است.
3- به حداقل رساندن درد آرتروز در بارداری با مصرف کاسنی:
خواص ضد التهابی موجود در گیاه کاسنی باعث به حداقل رسیدن درد ناشی از بیماری آرتروز در بدن زنان باردار خواهد شد. در واقع، مواد موجود در شاخ و برگ این گیاه کمک میکند تا فرد مصرفکننده آرامش لازم را به دست آورده و از درد مفاصل و دردهای عضلانی رهایی یابد.
4- بالا بردن سلامت کلیه با مصرف چای کاسنی در بارداری:
شما به عنوان یک زن حامله میتوانید عصاره ریشه گیاه کاسنی را به عنوان یک دیورتیک موثر در طی دوران بارداری استفاده کنید. در واقع، شاخ و برگ این گیاه ادرارآور بوده و به از بین بردن سموم کلیه و کبد شما کمک خواهد کرد. بنابراین، یادتان باشد که مصرف گیاه کاسنی در طی دوران بارداری میتواند خطر تجمع آب در بدن شما را کم کند.
5- افزایش سیستم ایمنی با مصرف گیاه کاسنی در بارداری:
گیاه کاسنی به عنوان یک تقویتکننده قوی سیستم ایمنی بدن زنان باردار به شمارمیرود. همچنین، از آنجایی که این گیاه دارای خواص ضد باکتریایی است، بنابراین مصرف آن میتواند از مبتلا شدن زنان حامله به عفونتهای باکتریایی جلوگیری کند. علاوه بر این موارد، فیتوکمیکال موجود در این گیاه به عنوان آنتی اکسیدان قوی در بدن زنان باردار عمل کرده و مواد مغذی درون آن، فرد مصرفکننده را از خطر ابتلا به مشکلات قلبی و بیماریهای دیگر در امان نگه خواهد داشت.
عوارض جانبی مصرف چای کاسنی و کاسنی بوداده در بارداری:
حتی اگر مصرف گیاه کاسنی مزایای زیادی برای سلامت مادر باردار و جنین داخل رحم او داشته باشد، مصرف بیش از حد این گیاه میتواند باعث بروز عوارض جانبی در بدن این افراد شده و آنها را دچار رنج و درد کند. برخی از عوارض جانبی شایع مصرف چای کاسنی و کاسنی بوداده در دوران بارداری عبارتند از:
- بروز انقباضات ناگهانی در رحم زنان باردار با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
- شروع دوره قاعدگی در بدن زنان باردار با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
- سقط شدن ناگهانی جنین با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
- بروز التهابات پوستی در بدن زنان باردار با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
- به وجود آمدن حالت خارش در بدن زنان حامله با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
- از بین رفتن اشتهای زنان باردار با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
- کاهش قابل توجه وزن زنان حامله با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
- به وجود آمدن مشکل در تنفس زنان باردار با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
- خس خس کردن سینه مادران باردار بعد از مصرف گیاه کاسنی
- افزایش احساس خستگی در مادر باردار با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
- بروز حالت خوابآلودگی در زنان حامله با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
بنابراین، اگر شما میخواهید گیاه کاسنی را در طی دوران بارداری خود مصرف کنید یادتان باشد که مصرف مقدار زیادی از عصاره این گیاه بسیار خطرناک بوده و باعث سقط جنین داخل رحم شما خواهد شد. پس، برای داشتن یک دوران بارداری ایمن و سالم حتما قبل از مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده در دوران حاملگی خود با یک دکتر متخصص زنان و زایمان صحبت کنید.
نظر (0)