علل و علائم سقط جنین

علل و علائم سقط جنین

علل و علائم سقط جنین و چگونگی جلوگیری از بروز این مشکل

همان طور که می دانید کلمه سقط جنین، مخوف ترین کلمه برای همه مادران باردار است! به دلیل این که این وضعیت تاسف بار و وحشتناک می تواند زنان باردار را دچار آسیب های روانی زیادی بکند. اما نکته نگران کننده تر این است که بیشتر  زوج های جوان از افزایش میزان سقط جنین در جوامع مدرن امروزی بی اطلاع هستند.
اگر شما هم   در حال برنامه ریزی برای باردار شدن هستید و یا به زودی صاحب فرزندی خواهید شد، نیاز دارید تا با همه مطالب لازم در مورد عوامل بروز سقط جنین در بدن خود آشنا شويد، تا بتوانید از بروز اين مشكل در ماه های مختلف از دوران بارداری خود جلوگیری کنید. بنابراین، در ادامه این مقاله، به طور دقیق در مورد سقط جنین در زنان صحبت کرده و به شما خوهیم گفت كه چه چیزی باعث بروز این مشکل در بدن خانم هاي باردار می شود و چگونه می توان از بروز آن جلوگیری نمود. پس، برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، خواندن مقاله زیر را فراموش نکنید.

سقط جنین چیست؟

کارشناسان پزشکی، سقط جنین را از دست دادن ناگهانی جنین قبل از هفته 20 دوران بارداری تعریف می کنند. اين مشكل در بین عموم مردم با نام "سقط" نیز شناخته می شود. البته، اکثر مردم فکر می کنند كه سقط جنین در بین زنان حامله  بسیار نادر است. اما، نتايج مطالعات اخير محققان نشان داده است كه تقریبا 10 تا 20 درصد از حاملگی ها، در نهایت با سقط جنین پایان می یابد.

حقایق مهم در مورد سقط جنین:

در ادامه این مقاله، در مورد برخی از حقایق مهم در مورد سقط جنین در بین زنان حامله سخن گفته شده است. برخي از مهم ترين اين موارد عبارتند از:
•     به یاد داشته باشید كه سقط جنین به دلیل مرگ ناگهانی جنین در داخل رحم مادر باردار و يا به دلیل وجود ناهنجاری ها رخ می دهد.
•    البته برخی از علل شایع سقط جنین هم مي تواند شامل عوامل هورمونی، مشکلات ایمنی بدن مادر، قرار گرفتن بیش از حد مادر باردار در معرض تابش اشعه، وجود برخی بیماری ها در بدن مادر باردار و يا مبتلا شدن او به انواع عفونت ها باشد.
•    فراموش نکنید كه انجام حرکات ورزشی سنگین و مقاربت جنسي در دوران بارداری هم باعث سقط جنین و یا تولد زودرس آن خواهد شد.
•    همچنین،  این نکته مهم را به خاطر داشته باشید كه میزان خطر سقط جنین برای زنانی که در سن  بالاتر از 35 سالگی باردار می شوند، نسبت به زنان جوان بسیار بیشتر است.
•    علاوه بر اين موارد، زنانی که مبتلا به سقط مکرر جنین هستند و یا قبلا، این کار را با مداخله پزشک و یا افراد غیرحرفه ای انجام می دهند، بیشتر از ساير خانم هاي باردار در معرض خطر سقط جنین قرار خواهند داشت.
•    يادتان باشد كه سخت ترین نوع سقط جنین سقطی است که قبل از هفته سیزدهم دوران  بارداری، در بدن زنان رخ می دهد.
•    همچنين، زنانی که در کوتاه مدت دو سقط جنین متوالی را پشت سر گذاشته باشند،  احتمال سقط جنین دیگر هم در بدن آن ها بسیار بالا خواهد بود.
•       به یاد داشته باشید كه علائم اولیه سقط جنین، گرفتگی معده (که شبیه به درد قاعدگی است) بوده و خونریزی در آن هم بسیار کم است.
•    معمولا، زنانی که جنین داخل رحم خود را سقط می کنند، علائمی مانند حالت تهوع، گرفتگی دردناک عضلات شکم، خونریزی سنگین و لخته شدن خون را تجربه خواهند کرد.
•    به همین علت، زنانی که مبتلا به سقط مکرر جنین در کوتاه مدت هستند، باید تحت بررسی و نظارت گسترده پزشکی قرار گرفته و انواع آزمایش هاي خون را  برای تشخیص مشکلات ژنتیکی و میزان ترشح هورمون ها در بدن خود انجام دهند.
•    همچنین، در بیشتر موارد دکتر متخصص زنان و زايمان انجام آزمایش رحم را برای شناسایی انواع عفونت ها در بدن بيمار خود توصیه کرده و ساختار رحم مادر را با استفاده از یک سی تی اسکن و یا ام آر آی، به طور دقیق  بررسی می کند.
•    یادتان باشد كه مصرف الکل، سیگار کشیدن و مصرف برخی از داروها خطر سقط جنین را در بدن زنان باردار به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. به همین دلیل، مي توان ادعا كرد مصرف داروهایی که برای درمان بیماری سرطان، مالاریا و آکنه پوست بدن زنان مورد استفاده قرار می گیرد، سبب بالا بردن شانس سقط جنین در بدن زنان باردار خواهد شد.
•    علاوه بر نکات ذکر شده، زنانی که به تازگی جنین خود را سقط کرده اند، نیاز به انجام یک دیلاتاسیون و کورتاژ (D & C)، بلافاصله پس از مرگ جنین خواهند داشت، تا با استفاده از این روش، باقی مانده جنین و جفت از رحم اين افراد برداشته شود.
•    در نهایت،   به یاد داشته باشید زنانی که جنین خود را سقط می کنند، نیاز به استراحت کافی برای بهتر شدن شرایط جسمی و روحی خود دارند.

میتوانید مطالبی در مورد سقط زودرس جنین را در همه چیز درباره سقط زودرس جنین مطالعه کنید.

انواع سقط جنین:

بسته به مرحله دوران بارداری، سقط جنین در بدن زنان انواع مختلفی دارد. به همین علت، علائمی که در بدن زنان باردار بروز خواهد نمود، متفاوت می باشد. همچنين، زنانی که سقط جنین را انجام می دهند،  نیاز به درمان خاصي خواهند داشت. اجازه دهید تا در ادامه این مقاله، نگاه دقیقی به انواع مختلف سقط جنین در بدن زنان باردار بیاندازیم، كه عبارتند از:

1. بروز بارداری شیمیایی در بدن زنان:

در ابتدا، لازم است بدانيد كه وجود اختلال در بدن جنین داخل رحم زنان باردار که در مراحل اولیه از دوران بارداری رخ می دهد، با نام "بارداری شیمیایی" شناخته می شود. معمولا در یک حاملگی شیمیایی، هر چند تخمک بارور شده در دیواره رحم مادر جایگزین شده باشد، در مدت کوتاهی پس از لانه گزینی از بین خواهد رفت. فراموش نکنید كه بارداری شیمیایی در بدن زنان، به دلیل وجود ناهنجاری های کروموزومی در تخمک بارور شده اتفاق می افتد.
در نهايت،   به خاطر داشته باشيد كه نشانه شایع بارداری شیمیایی در بدن زنان، خونریزی است، که کمی بعد از مرگ جنین روی مي دهد. در واقع، به نظر می رسد كه اين نوع خونريزي کمی سنگین تر از خونریزی طبیعی در بدن زنان باشد.

2. وجود تخمک سوخته در بدن زنان باردار:

این نوع حاملگی در بدن زنان با عنوان "حاملگی anembryonic" شناخته می شود و معمولا سقط جنین را در مراحل اولیه دوران بارداری به دنبال خواهد داشت. البته، در این نوع سقط حتی خود مادر باردار را هم متوجه حامله بودن خود نیست!
در واقع، در این نوع سقط، تخمک بارور شده به دیواره رحم متصل گشته، اما رشد و توسعه جنین به درستی صورت نمي گيرد. در چنین شرایطی، تخمک، سوخته محسوب شده و با مختل شدن رشد جنین و مرگ ناگهانی او سقط رخ می دهد. معمولا، دکتر متخصص زنان و زايمان تخمک سوخته را با انجام یک سونوگرافی تشخیص داده و متوجه کیسه آب خالی حاملگی می شود. اما، در چنين شرايطي، او قادر به شنیدن ضربان قلب کودک داخل رحم مادر باردار نخواهد بود.
پس از مشخص شدن وجود تخمک سوخته در بدن زنان باردار، بهتر است مادر به روش اتساع و کورتاژ، از خارج شدن کامل جنین و جفت مطمئن شود. لازم است   به خاطر داشته باشيد كه معمولا، در فرایند درمان، پزشك متخصص زنان و زايمان دهانه رحم مادر را باز کرده و پاک سازی رحم او را به طور کامل انجام می دهد.

3. سقط جنین از بين رفته:

به خاطر داشته باشيد كه در این نوع سقط، با این که جنین در مرحله اول از دوران حاملگی از بین رفته است، اما بافت های بارداری هنوز در بدن مادر وجود دارد. به همین دلیل، زنی که با این نوع سقط، جنین خود از دست داده است، قادر خواهد بود تا علائم بارداری را در بدن خود مشاهده کند. برخی از علائم شایع سقط جنین از بين رفته، شامل افزايش ترشحات واژن و گرفتگی عضلات شکم مادر باردار می باشد. در نهايت، فراموش نكنيد كه در چنین سقطی، زن باردار نیاز به انجام روش D & C برای برطرف کردن بافت جنینی موجود در رحم خود دارد.

4. سقط تهدیدی جنين:

این نوع سقط، خود به خود با خونریزی واژینالی در زنان حامله که بیشتر در طول هفته 20 از دوران بارداری رخ می دهد، صورت می گیرد. برخی از علائم شایع در سقط تهدیدی جنین داخل رحم زنان باردار شامل  کمر درد و گرفتگی عضلات شکم می باشد. البته فراموش نکنید كه بروز این علائم بدان معنا نیست که بارداری فرد با سقط جنین پایان خواهد یافت. در واقع، اگر شما هم  خونریزی ناگهانی واژن را تجربه کردید، بلافاصله بايد به يك دکتر متخصص زنان و زايمان مراجعه کنید، چون او با انجام آزمایش های پزشکی خاص از پیشرفت مشکل و سقط جنین داخل رحمتان جلوگیری خواهد نمود.
در نهايت، لازم است بدانيد كه در طول سقط تهدیدی، با این که جنین در معرض خطر است، اما گردن رحم مادر همچنان بسته باقی می ماند. به همین دلیل، هنگامی كه دکتر متخصص زنان و زايمان تشخیص داد كه دهانه رحم مادر باردار همچنان بسته باقی مانده است، او را تا پایان دوران حاملگی تحت نظارت دقیق خود قرار مي دهد، تا نوزاد به سلامت متولد شود.

5. سقط اجتناب ناپذیر جنين:

به یاد داشته باشید كه معمولا در هنگام بروز سقط اجتناب ناپذیر جنین در بدن زنان باردار، علائمی مانند خونریزی واژینالی غیر قابل توضیح و درد شکمی خود به خود رخ می دهد. البته در این نوع سقط، کانال سرویکس زن باردار اتساع یافته و منجر به باز شدن دهانه رحم او خواهد شد. بروز این حالت  بیانگر این است که بدن زن حامله برای سقط جنین آماده می شود. برخی از علائم متداول در سقط جنین اجتناب ناپذیر که در بين خانم هاي باردار هم بسیار شایع است، خونریزی سنگین زن حامله، دل درد شدید او و گرفتگی عضلات شکم مي باشد.

6. سقط ناقص جنین:

معمولا در سقط ناقص جنین، زنان حامله خونریزی واژینالي سنگین و درد شدیدي را در ناحیه شکم خود تجربه می کنند. البته در این نوع سقط، باز شدن دهانه رحم زنان باردار خود به خود صورت گرفته و بخش کوچکی از بافت جنینی از کانال سرویکس آن ها خارج می شود. فراموش نکنید كه انجام سونوگرافی در چنین مواردی می تواند باقی ماندن برخی از بافت های جنینی را در داخل رحم زن حامله تشخیص دهد.

7. سقط کامل جنین:

همانطور که از نام این نوع سقط پیدا است، در سقط کامل جنین، کل بافت حاملگی از داخل رحم زن باردار خارج می شود. برخی از علائم شایع سقط کامل جنین  در بدن زنان حامله شامل درد شدید شکم، خونریزی شدید واژینالی و عبور کامل بافت جنینی و کل بافت های حاملگی از رحم اين افراد می باشد. حسن سقط کامل جنين این است که در آن، درد و خونریزی بعد از خروج کامل بافت حاملگی به سرعت و در کوتاه مدت فروکش می کند. در نهايت، به خاطر داشته باشيد كه انجام سونوگرافی مي تواند وقوع سقط کامل جنین را در بدن زنان باردار به راحتی  تایید  کند.

علل سقط جنین:

برخی از علل شایع سقط جنین عبارتند از:

1. وجود ناهنجاری های کروموزومی در بدن جنين داخل رحم زنان باردار:

به خاطر داشته باشيد كه عدم تطابق کروموزوم هاي جنين، عامل 60 درصد از سقط ها می باشد. در واقع، کروموزوم هاي بدن جنين، ساختارهای کوچکی در هر یک از سلول های بدن او هستند، که مسئول حمل ژن ها می باشند. بدن هر جنين سالم از 23 جفت کروموزوم تشکیل یافته است، که در ابتدای دوران بارداری و در زمان لقاح یافتن تخمک، قسمتي از آن ها از مادر و بخشي ديگر از پدر به ارث مي رود. در برخی موارد، زمانی که تخمک توسط اسپرم لقاح می یابد  یکی از کروموزوم های تشکیل دهند معیوب مي شود. در اين حالت، جنین حاصل از این لقاح دارای یک ناهنجاری کروموزومی بوده و بارداری مادر با سقط جنین پایان خواهد يافت. معمولا، زوج هایی که سقط جنین را به طور مکرر تجربه می کنند، بیشتر قربانیان ناهنجاری های کروموزومی هستند.

2. اختلالات رحمی و ضعیف بودن  گردن رحم زنان باردار:

اگر در دوران بارداری، رحم مادر به شکل غیرطبیعی رشد کرده و یا تقسیم سلولی (سپتوم رحم) آن به حالت طبیعی پيش نرود، بارداری فرد با سقط جنین به پایان خواهد رسید، چون در چنین شرایطی جنین نمی تواند به دیواره رحم مادر خود متصل گردد. جالب است بدانيد كه تقریبا 10 درصد از سقط جنین ها به دلیل وجود اختلالات رحمی در بدن مادران باردار رخ مي دهد.
از آن جايي که در چنین حاملگی هایی گردن رحم مادر بسیار ضعیف مي شود، بنابراين اغلب اين نوع بارداري ها منجر به سقط جنین می شود. در هنگام بروز اختلالات رحمی در بدن زنان، زمانی که حاملگی اين افراد به پایان سه ماهه اول خود می رسد، جنین به اندازه رشد کرده و بزرگ می شود، اما گردن رحم به علت ضعیف بودن نمی تواند جنین را نگه دارد و حاملگی با سقط جنین پایان می یابد. معمولا، در چنین مواردی پزشکان متخصص زنان و زايمان، سپتوم رحم زنان را از طریق انجام اعمال جراحی اصلاح کرده و برای درمان ضعف گردن رحم اين افراد عمل سرکلاژ (یک نوع عمل جراحی است که در آن، دهانه رحم زنان بيمار را برای نگه داشتن جنین به روش بخیه زدن می بندند) را انجام مي دهند.

3. وجود اختلالات ایمونولوژیک در جنین داخل رحم مادر باردار:

گاهی اوقات، وجود اختلالات ایمونولوژیکی در جنین داخل رحم مادران باردار، جایگزینی او در دیواره رحم را دچار مشکل می کند. در نتیجه، زن باردار سقط جنین را تجربه خواهد کرد.

4. عدم درمان کامل برخی بیماری ها در بدن زنان:

به یاد داشته باشید كه اگر برخی از بیماری های مزمن مانند دیابت کنترل نشده و یا مشکلات تیروئیدی (پرکاری و کم کاری غده تیروئید) در بدن زنان به موقع درمان نشوند، محیط نامطلوبي را در داخل رحم زنان ایجاد می کند، که در اين شرايط هم جنین تشکیل یافته نمی تواند زنده بماند و با سقط یافتن جنین مرده، دوران بارداری نیز پایان می یابد.

5. مبتلا شدن زنان باردار به سندرم تخمدانی پلی کیستیک (PCOS):

همانطور که می دانید زنانی که مبتلا به PCOS و یا سندرم تخمدانی پلی کیستیک هستند، بیشتر از ساير خانم هاي باردار در معرض خطر سقط های مکرر جنين قرار خواهند گرفت. به دلیل این که در سندرم تخمدانی پلی کیستیک، بدن زن بيمار، هورمون مردانه تستوسترون را در اندازه بسیار زیادي ترشح کرده و باعث می شود كه تخمک گذاری در بدن اين افراد به صورت نامنظم صورت گرفته و چرخه قاعدگی هم به هم بخورد. علاوه بر اين موارد، وجود مشکل سندرم تخمدانی پلی کیستیک در بدن زنان باردار مانع از ضخیم شدن پوشش اندومتر در رحم  اين افراد شده و دیواره رحم هم نمي تواند به درستی از جنین حمایت كند.
معمولا، در چنین شرایطی پزشکان متخصص زنان و زايمان به بيماران خود توصیه می کنند كه با مصرف داروهای خوراکی ضد دیابت، مانند متفورمین (گلوکوفاژ) بیماری خود را درمان کنند. البته، یادتان باشد كه این داروها تنها به منظور کاهش خطر سقط جنین در بدن زنان مبتلا به سندرم تخمدانی پلی کیستیک مصرف می شود.

7. وجود عفونت باکتریالی در دستگاه تناسلی مردان و زنان:

به یاد داشته باشید كه وجود برخي از میکروب ها در دستگاه تناسلی زنان و مردان، به سلامت کلی بدن اين افراد کمک می کند. اما اگر میزان این باکتری های خاص در زوجین افزایش یابد، خطر سقط جنین را در بدن مادران باردار به وجود خواهد آورد. در واقع، این نوع باکتری ها شامل دو نوع باکتری خاص به نام مایکوپلاسما هومینیس و اوره آپلاسما اوره می باشند، که فقط در دستگاه تناسلی بدن انسان زندگی کرده و با افزایش بیش از حد خود می توانند احتمال سقط جنین را در بدن زنان باردار به میزان قابل توجهی بالا ببرند. به عبارتي ديگر، افزایش عفونت باکتریایی سبب ضعیف شدن لایه آندومتر (پوشش داخلی رحم) در بدن زنان باردار شده و سقط جنین را به دنبال خواهد داشت.

8. قرار گرفتن زنان حامله در محیط های مسموم و مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر توسط اين مادران:

محققان ثابت کرده اند كه نیکوتین موجود در تنباکو به راحتی می تواند از جفت بدن زنان باردار عبور کرده و مانع رسیدن خون به جنین داخل رحم اين افراد شود. به همین دلیل، زنان سیگاری و یا مادران بارداری که در معرض دود سیگار قرار دارند، در معرض خطر سقط جنین قرار دارند. البته، فراموش نکنید كه مصرف مشروبات الکلی هم در دوران بارداری زنان باعث سقط ناگهانی جنین اين افراد خواهد شد. همچنین، قرار گرفتن زنان باردار در معرض سموم محیطی مثل دود صنعتی، آزمایشگاه های بیمارستان ها و یا کارخانه ها هم خطر سقط جنین را در بدن اين افراد به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.  علاوه بر اين موارد، قرار گرفتن زن حامله در معرض تابش اشعه ایکس و یا استفاده از مواد سمی، اين مادران را با مشکل سقط جنین روبرو خواهد نمود.

برخی از علل دیگر سقط جنین عبارتند از:

•    وجود مشکل تروما در بدن مادران باردار  
•    وجود مشکلات هورمونی در بدن زن حامله
•    به وجود آمدن انواع مشکلات سلامتي در بدن مادران باردار
•    مبتلا زن حامله به مشکل سوء تغذیه
•    مصرف بیش از حد محصولات کافئین دار در دوران بارداری زنان
•    سن مادر باردار

علائم سقط جنین:

برخی از علائم شایع سقط جنین عبارتند از:

1. بروز خونریزی واژینالی در بدن زنان باردار:

در ابتدا، لازم است   به یاد داشته باشید كه شایع ترین علامت سقط جنین در بدن زنان باردار، بروز خونریزی واژینالی است. معمولا این علامت در مراحل اوليه از سقط جنين با لکه بینی شروع شده و سپس، تبدیل به خونریزی می شود، اما به نظر می رسد كه سنگینی این خونریزی در بدن زنان متفاوت بوده و بستگی به شرایط بدنی مادر و مدت حاملگی او دارد. فراموش نکنید كه خونریزی واژینالی در هنگام سقط جنین با خونریزی دوره قاعدگی متفاوت بوده و شامل خارج شدن لخته های کوچک و یا بزرگ خون از دهانه رحم زنان باردار می باشد. بنابراین اگر شما هم  در دوران بارداری خود با مشکل خونریزی واژینالی مواجه شدید، بهتر است بلافاصله به دکتر متخصص زنان و زايمان یا ماما مراجعه کرده و به دنبال کمک های پزشکی باشید.

2. بروز درد شدید در ناحیه کمر زنان باردار:

یادتان باشد كه بروز کمر درد شدید در طول سقط جنین عاملی است که باعث می شود زن باردار احساس بسیار ناراحت کننده ای پیدا کرده و دچار استرس شود. همچنين، فراموش نكنيد كه این درد شدید بیشتر در پایین ترین قسمت نخاع و بخشی از کمر زنان ایجاد می شود.

3. گرفتگی عضلات شکم زنان باردار:

اگر زن حامله اي در هر دوره از دوران بارداری خود دچار گرفتگی عضلات معده و یا درد شدید در اطراف دستگاه تناسلی خود شود، نیاز به توجه دارد، چون ممکن است علائم سقط جنین در بدن او ظاهر شده باشد. بنابراین، اگر شما هم درد شدیدی را در دو طرف شکم خود احساس کردید، بدانید که نیاز فوری به نظارت يك پزشک متخصص زنان و زايمان دارید. فراموش نکنید كه این درد در مراحل اولیه شبیه گرفتگی های قاعدگی در بدن زنان بوده و یکی از علائم اولیه سقط جنین تلقی می شود. البته، این درد بیشتر از منطقه تناسلی زن حامله شروع می شود.

به غیر از علائم ذکر شده در اين مقاله، زنان حامله می توانند نشانه های دیگری را هم در زمان سقط جنین خود مشاهده نمایند، که عبارتند از:

•    عبور بافت و یا مواد تشکیل دهنده جنین به صورت  لخته های خونی از دهانه رحم مادر باردار
•    بروز حالت تهوع در مادر باردار
•    استفراغ کردن مادر باردار
•    شروع خونریزی خفیف در بدن زنان باردار، که از رفته رفته  سنگین تر می شود
•    احساس ضعف در کل بدن زنان باردار
همچنین، به خاطر بسپارید كه در برخی موارد نادر، هیچ نشانه ای از سقط جنين در بدن زنان حامله به وجود نمی آید، اما زمانی که این افراد به طور مرتب برای چک  آپ خود به پزشک متخصص زنان و زايمان مراجعه کنند، پزشک آن ها ممکن است برخی علائم خفیف سقط جنین در بدنشان کشف کند. نکته دیگری که شما باید  به یاد داشته باشید، این است که بروز حالت خونریزی، درد شدید شکم و یا سرگیجه هم می تواند نشانه ای از وجود بارداری خارج از رحمي در بدن زنان باشد. این وضعیت زمانی ایجاد خواهد شد که جایگزینی جنین در خارج از رحم مادر انجام گیرد. فراموش نکنید كه در چنین شرایطی، مادر برای درمان وضعيت خود به مداخله فوری پزشکی نیاز خواهد داشت.

عوامل تشديد كننده شانس زنان باردار برای سقط جنین:

در ادامه این مقاله، برخی از عوامل خطرناک که وجود آن ها در بدن زنان باردار شانس سقط جنین را افزایش می دهد، بیان شده است. مهم ترين این عوامل عبارتند از:

1. سن زنان باردار:

به یاد داشته باشید كه اگر زنی در هنگام باردار شدن، بالای 40 سال سن داشته باشد، با احتمال بیشتری جنین داخل رحم او به یک ناهنجاری کروموزومی مبتلا مي شود. در نتيجه، مي توان ادعا كرد كه بالا رفتن سن زنان باردار مي تواند خطر سقط جنین در بدن آن ها را افزایش دهد. به همین دلیل، زنان مسني که بیش از 40 سال سن دارند، بیشتر از زنان 20 ساله در معرض خطر ابتلا به سقط جنین قرار می گیرند.

2. سابقه پزشکی زن حامله:

معمولا زنانی که قبلا در معرض سقط های مکرر قرار گرفته اند، شانس بیشتری برای سقط دوباره جنین خواهند داشت.

3. وجود عفونت هاي مختلف در بدن زنان حامله:

همانطور که می دانید قرار گرفتن زنان در معرض خطر ابتلا به بیماری های عفونی خاص مانند لیستریا، سرخجه، سرخک، اوریون و HIV، خطر سقط جنین را در بدن آن ها به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

4. مصرف برخی داروهاي خاص توسط زنان حامله:

به یاد داشته باشید كه مصرف بیش از حد برخی از داروها، مانند داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و آسپرین، خطر سقط جنین را در بدن زنان باردار به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

روش تشخیص سقط جنین:

معمولا همه پزشکان متخصص زنان و زايمان به كمك معاینه لگنی، رحم زنان باردار را از نزدیک بررسی کرده و باز شدن دهانه رحم و یا رقیق شدن مایع داخل آن را تشخیص می دهند. البته، برخی از دكترها هم با انجام سونوگرافی واژينالي، به بررسی ضربان قلب جنین داخل رحم زنان باردارپرداخته و میزان سلامت او را بررسی می کنند. در ادامه این مقاله، برخی از آزمایشات پزشکی خاصي را که برای تشخیص مشکل سقط جنین در بدن زنان حامله مورد استفاده قرار می گیرد، بیان شده است.مهم ترين اين موارد عبارتند از:
•    معمولا در مراحل اولیه، پزشک متخصص زنان و زايمان معاینه لگنی را برای بررسی وضعیت گردن رحم زنان باردار انجام می دهد، تا اگر دهانه رحم بیمار متسع شده باشد، اين وضعيت تشخیص داده شود.
•    در چنین مواردی، انجام سونوگرافی نیز برای تشخیص ضربان طبیعی قلب جنین مورد استفاده قرار مي گيرد. البته، در برخي موارد هم از اين روش برای اطمینان از سلامت جسمی جنین داخل رحم زنان باردار استفاده مي شود.
•    البته فراموش نکنید كه در چنین شرایطی، انجام یک آزمایش خون هم به پزشک متخصص زنان و زايمان کمک می کند تا مقدار خون از دست داده، میزان ترشح هورمون  HCG و شمارش گلبول های سفید خون (WBC) بيمار خود را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. علاوه بر اين موارد، آزمایش خون برای تشخیص وجود عفونت در رحم زنان حامله نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

کنار آمدن با سقط جنین به شما مادران عزیزی که سقط جنین داشته اید کمک خواهد کرد.

 

نظر (5)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من این دوماه قرص جلوگیریو قطع کردم الان نمیدونم خیلی خونریزی دارم نمیدونم که ایا سقطه جنین که خیلی درد دارم این دو روز که خونریزی شدید دارم در زمان پریودی من میگم پریوده ولی نمیدونم خیلی حالم بده حتی غذا اشتها ندارم حالت تهوع دارم چکار کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من حدود یکسال ونیم لکه بینی ام ادامه داشت.بعدروزهفت پاکی ام تاحدودپانزده تابیست روزادامه داشت.دکترهای مختلف رفتم بهم بیشترقرص جلوگیری میدادن تاقطع میکردم دوباره عین اولش میشدم تااینکه سه ماهی میشه لکه بینی ام قطع شده وهمان روال هفت روزه...

سلام من حدود یکسال ونیم لکه بینی ام ادامه داشت.بعدروزهفت پاکی ام تاحدودپانزده تابیست روزادامه داشت.دکترهای مختلف رفتم بهم بیشترقرص جلوگیری میدادن تاقطع میکردم دوباره عین اولش میشدم تااینکه سه ماهی میشه لکه بینی ام قطع شده وهمان روال هفت روزه هست.دکتربرام سونوگرافی هم نوشته بود وتوسونوگرافی دکتربهم گفت دیواره رحمم نازک شده قرص بهم داد.بعدازاین سه ماهه رواله هفت روزه هست.آیامیتونم باردارشم بیست وشش سالمه ویه دخترچهارساله ونیم.داریم.ممنون,

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
اگر پزشکتون بارداری رو منع نکرده در روزهای تخمک گذاری یک روز در میان نزدیکی داشته باشید.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
اگه در طول شش ماه خونریزی نداشتید و این اولین باره زیاد جای نگرانی نیست، استراحت کنید و کارهای سنگین نکنید و سرپا نایستید اگه باز لکه بینی داشتید حتما به پزشکتون مراجعه کنیئ.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام لکه بینی در ۶ماهگی دلیلش جیست

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/