10 شکایت شایع زنان در طی دوران بارداری

10 شکایت شایع زنان در طی دوران بارداری

آیا شما هم به عنوان یک زن جوان و بي­تجربه در انتظار تولد نوزاد خود هستید؟ آیا شما هم به عنوان یک زن حامله از پوشیدن لباس دوران بارداری هراس داريد؟ خوب! همه ما می­دانیم که گذراندن دوران بارداري برای هر خانم حامله­اي کار آسانی نیست! زیرا ویار صبحگاهی، ادم، یبوست و برخی دیگر از عوارض جانبی جزئی که سبب بروز تغییرات اساسي در بدن اين افراد مي­شود، باعث ناراحتی فرد در محلی غیر از منزل خود خواهد شد.

آیا می­خواهید بدانید كه با شکایات و ناراحتی­های دوران بارداری خود چگونه می­توان مقابله نمود؟ آیا به عنوان یک زن جوان و بي­تجربه دوست داريد كه از بارداری خود لذت ببريد؟ پس، برای برخوردار بودن از یک دوره بارداری سالم حتما مقاله زیرا را بخوانید! زیرا در ادامه این مقاله، انواع شکایات و ناراحتی­های شایع زنان در طی دوران بارداری به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است. برخی از مهم­ترین این موارد عبارتند از:

1. گرفتگی عضلات زنان در طی دوران بارداری:

همانطور که می­دانید گرفتگی عضلات زنان درد شدید و ناگهانی را در برخی نواحی از بدن مانند پا، به خصوص در شب هنگام ایجاد مي­كند. یکی از شکایت شایع زنان در طي دوران حاملگی همین گرفتگی عضلات می­باشد! البته، تا به حال علت دقیق گرفتگی عضلات زنان در طي دوران بارداری ناشناخته باقی مانده است، اما گمان می­شود كه انجام تمرینات ورزشی پا در طي دوران بارداری مي­تواند باعث افزایش گردش خون در بدن این افراد شده و از گرفتگی عضلات آن­ها جلوگیری کند.

2. بروز مشکل یبوست در طی دوران بارداری زنان:

به عنوان یک زن حامله یادتان باشد كه بر اثر بروز تغییرات هورمونی زیاد در بدن شما، ممکن است مشکل یبوست هم در روده­هايتان بروز کند. اما مصرف غذاهایی مانند غلات، حبوبات، میوه­ها و سبزیجات که سرشار از فیبر هستند، می­تواند یک راه موثر برای انجام اجابت مزاج به حالت طبیعی شود. البته، انجام حرکات ورزشی سبک ​​و افزایش مصرف آب در طي دوران بارداری هم به زنان کمک می­کند تا به صورت طبیعی با مشکل یبوست در بدن خود مبارزه نمایند.

3. بروز مشکل سوزش سر دل در طی دوران بارداری زنان:

علاوه بر موارد ذكر شده، تغییرات هورمونی که در بدن زنان باردار رخ می­دهد، می­تواند باعث نرم شدن اسفنکتر بین مری و معده اين افراد شده و اجازه دهد كه اسید گوارشی رو به بالا جریان پیدا كند. در نتيجه، اين شرايط، باعث بروز مشکل سوزش سر دل در طی دوران حاملگی زنان مي­شود. به همین دلیل، پزشكان متخصص زنان و زايمان به بيماران باردار خود توصيه مي­كنند كه مصرف وعده­های غذایی کوچک در طول روز، خوردن ماست و اجتناب از مصرف غذاهای ادویه­دار را قراموش نكنند. همچنین، این افراد باید پس از مصرف وعده­هاي غذایی خود مدتی نشسته و از دراز کشیدن بلافاصله بعد از مصرف غذا اجتناب کنند. در واقع، آن­ها بايد اجازه بدهد تا مواد غذایی مصرف شده به طور طبیعی به سمت پایین معده حرکت کند.

4. بروز حالت تهوع و ویاری صبحگاهی در طی دوران بارداری زنان:

همانطور که می­دانید ویاری صبحگاهی یکی از علائم شایع آغاز دوران بارداری در بدن زنان است. اما تا به حال علت دقیق بروز تهوع در زنان باردار به درستی مشخص نشده است! با این حال، تصور می­شود كه ترشح هورمون گنادوتروپین جفتی انسان (HCG) در بدن زنان حامله مي­تواند علت بروز حالت تهوع و استفراغ در بدن اين افراد باشد. به عنوان يك خانم جوان و بي­تجربه به خاطر داشته باشيد كه اجتناب از مصرف غذاهایی که باعث بروز حالت تهوع در بدنتان می­شود و همچنین مکیدن آب­نبات سخت، مصرف آب لیمو و زنجبیل به مقدار زیاد می­تواند در مقابله کردن با حالت تهوع دوران بارداری به شما كمك كند. البته، مصرف وعده­های غذایی کوچک­تر به صورت مکرر در طول روز و افزایش مصرف مایعات در طي دوران حاملگی هم می­تواند در از بین بردن ویار صبحگاهی زنان باردار، کمک زیادی به اين افراد بکند.

5. خونریزی واژینالی زنان در طی دوران بارداری:

به عنوان یک زن حامله یادتان باشد كه بروز تغییرات هورمونی زیاد و ایجاد عفونت در دستگاه تناسلی زنان در طی دوران بارداری از شایع ترین علل خونریزی واژینالی در بدن اين افراد به شمار مي­رود. پس، اگر شما هم به عنوان یک زن جوان و بی­تجربه خونریزی واژینالی را در طي دوران حاملگی خود تجربه کردید، باید فورا به پزشک متخصص زنان و زايمان مراجعه نمود و از او کمک بخواهید. البته، يادتان باشد كه در چنین شرایطی، استراحت مطلق در بستر و پرهیز از داشتن رابطه جنسی دو اقدام مهمي است که خونریزی واژن زنان باردار را تشديد مي­كنند.

6. بروز مشکل بی­ اختیاری ادراري در طی دوران بارداری زنان:

از آن­جايي كه با آغاز دوران بارداری، عضلات کف لگن زنان برای برای انجام عمل زایمان طبيعي و تولد نوزاد آماده می­شود، اين عضلات نرم و شل خواهد شد. بر اثر شل شدن عضلات این ناحیه ممکن است زن حامله با نشتی ادرار به صورت غیرارادی روبرو شود. اما در چنین شرایطی، برنامه­ریزی برای حمام رفتن، نظارت دقیق بر میزان افزایش وزن زنان در طي دوران حاملگی و انجام تمرینات ورزشی سبک می­تواند از راه­های موثر برای مقابله با بی­اختیاری مثانه اين زنان باشد.

7. سرفه کردن و بروز مشکل سرماخوردگی در طی دوران بارداری زنان:

به عنوان یک زن جوان و بي­تجربه به خاطر داشته باشيد كه باردار شدن زنان باعث تورم غشاء مخاطی بدن اين افراد شده و می­تواند مشکلاتی را برای خلاص شدن این افراد از شر سرماخوردگی و سرفه كردن ایجاد کند. فراموش نکنید كه در چنین شرایطی مصرف ویتامین C و مکمل روی و استفاده از یک رژیم غذایی متعادل که  بیشتر از پیاز و سیر تشکیل شده باشدريال برای رهایی از بیماری سرماخوردگی و سرفه کردن بسیار مفید خواهد بود. البته، استفاده از یک مرطوب­کننده هوا نیز می­تواند از سرفه کردن زنان در طي دوران بارداری جلوگیری کند.

8. بروز مشکل کمر درد در طی دوران بارداری زنان:

همانطور که می­دانید بروز مشکل کمر درد در میان زنان حامله از شکایات شایع است. عوامل مختلفی از جمله افزایش وزن بیش از حد زنان در طي دوران بارداری، بروز تغییرات هورمونی در بدن زنان باردار، وجود استرس در فرد و بروز تغییرات در وضعیت بدنی اين افراد در بروز کمر درد بسیار موثر هستند، که اين افراد می­توانند با انجام حرکات ورزشی سبک و مناسب به طور منظم، تمرکز کردن بر وضعیت بدنی خود و استفاده از کمپرس آب سرد یا گرم باعث تسکین کمر درد خود در طي دوران بارداری شوند.

9. بروز مشکل بی­ خوابی در طی دوران بارداری زنان:

به عنوان یک زن حامله یادتان باشد كه بروز مشکلاتی مانند کمر درد، سوزش سر دل، اضطراب، تکرر ادرار در شب و بالا آمدن شکم بر اثر رشد جنین می­تواند راحتی و آرامش را از شما بگیرد، که بروز بی­خوابی در طي دوران بارداری زنان یکی از علائم این بی­قراری است. اما فراموش نکنید كه تلاش برای خوابیدن در یک موقعیت جدید، استفاده از یک حمام آب گرم برای استراحت دادن به بدن خود قبل از خوابیدن و ایجاد جو راحت و آرام در اتاق خواب می­تواند در مقابله با بی­خوابی زنان در طي دوران بارداری کمک زیادی به اين افراد بکند.

10. بروز حالت تورم در پاهای زنان باردار:

همه ما می­دانیم که بروز حالت تورم در پاهای زنان باردار باعث ناراحتی آن­ها در طي اين دوران حساس شده و به مشکلات دیگر اين افراد  اضافه می­شود. لازم است بدانيد که احتباس آب در زیر پوست بدن زنان در طي دوران بارداری باعث متورم شدن پاهای اين افراد می­شود. بنابراین، برای جلوگیری از بروز این مشکل، زنان حامله باید سعی کنند تا از ایستادن در یک جا برای مدت زمان طولانی اجتناب کنند. البته، در این میان پوشیدن کفش راحتی، انجام تمرینات ورزشی و دفع ادرار و مدفوع به موقع در زنان حامله به کاهش تورم در پاهاي اين افراد کمک زيادي خواهد کرد.

با اين حال، به عنوان يك خانم جوان و بي­تجربه فراموش نکنید كه اگر عمل کردن به نکته­های ذکر شده در مقاله بالا، به مبارزه با مشکلات دوران بارداری شما کمکی نکرد و یا ناراحتی­های شما را کاهش نداد، بهترین کار مراجعه به پزشک متخصص زنان و زايمان و مشورت با او است. امیدواریم که این مقاله ایده اولیه در مورد شکایت­های شایع دوران بارداری و برخی از روش­های ساده برای مقابله با آن­ها را به شما معرفی كرده باشد.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/