دلایل خطرناک بودن آنفولانزای خوکی در بارداری

دلایل خطرناک بودن آنفولانزای خوکی در بارداری

همانطور که می دانید دوران بارداری برای همه زنان بسیار دشوار است، چون در این دوران، خانم های باردار نه تنها باید در مورد سلامت خود نگران باشند، بلکه باید از جنین داخل رحمشان هم به بهترین وجه مراقبت کنند. فراموش نکنید كه نکاتی مثل مصرف غذاهای سالم می تواند طی کردن این راه طولانی را برای زنان باردار آسان نموده و در سالم نگه داشتن دوران بارداری این افراد موثر باشد. اما، متاسفانه زنان حامله  نمی تواند همه چیز را در این دوره به خوبی کنترل کنند.
در ابتدا، لازم است به یاد داشته باشید یك بیماری جزئی که مبتلا شدن زنان به آن در دوران بارداری بسیار خطرناک است، به عنوان ویروس شناخته می شود. در واقع، می توان ادعا كرد كه وارد شدن هر نوع ویروس به بدن زنان حامله می تواند برای خود این افراد و جنین داخل رحمشان ویرانگر و کشنده باشد. به همین دلیل، بیماری آنفولانزا، به خصوص آنفولانزای خوکی چیزی است که همه زنان حامله باید خود را در برابر ابتلا به آن محافظت کنند. اشکال مختلف بیماری آنفولانزا به وسیله ویروس ها از بدن یک فرد به فرد دیگری انتقال می یابد. نمونه ای از این ویروس ها H1N1 است که باعث بروز بیماری آنفولانزای خوکی در بدن انسان می شود. به دلیل این که میزان شیوع آنفولانزای خوکی در سراسر جهان بسیار نگران کننده شده است، بنابراین تمام افراد نیاز دارند تا اطلاعات بیشتری در مورد این نوع آنفولانزا کسب کرده و بدانند که این بیماری چگونه می تواند روند بارداری زنان را تحت تاثیر قرار دهد.

دلیل خطرناکی آنفولانزای خوکی در دوران  بارداری :

یادتان باشد که مبتلا شدن زنان باردار به آنفولانزای خوکی یک عامل خطرناک برای سلامتی خود مادر و جنین داخل رحم او به شمار می آید. جالب است بدانید كه کارشناسان هنوز مطمئن نیستند که چرا ویروس H1N1 تا این حد در مورد زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد بی رحمانه عمل می کند. هر کدام از آن ها ایده های مختلفی را در مورد این بیماری دارند. البته بیشتر کارشناسان معتقدند که بروز استرس اضافی در بدن زنان حامله، سیستم تنفسی آن ها را تضعیف می نماید. به همین دلیل، آلوده شدن بدن زنان باردار به ویروس آنفولانزای خوکی می تواند برای خود این مادران و جنین داخل رحمشان مرگبار باشد. همچنین، مبتلا شدن زنان باردار به این بیماری می تواند خطر ابتلا به ذات الریه را هم در بدن آن ها افزایش دهد. در واقع، در چنین شرایطی بسیاری از ویروس های مختلف آنفلوآنزا هم تمایل پیدا می كنند كه به سیستم تنفسی این افراد حمله كرده و شدت بیماری را در بدن آن ها افزایش دهند. واقعیت این است که میزان مرگ و میر مادران باردار به دلیل ابتلا به بیماری آنفلوآنزای خوکی در طول سه ماهه آخر از دوران بارداری بسیار بالا است و نظریه های معتبری هم برای اثبات این مورد در علم پزشکی وجود دارد. پس، این نکته مهم را به خاطر بسپارید عامل مهمی که در چنین وضعیتی می تواند شما را قربانی ابتلا به این ویروس کند، تضعیف سیستم ایمنی بدنتان است.

نشانه های مبتلا شدن زنان به بیماری آنفولانزای خوکی در دوران بارداری:

یادتان باشد كه همه علائم آنفولانزای خوکی بسیار شبیه به علائم آنفلوانزا عادی بوده و فرق چندانی با آن ندارد. با این حال، اگر دوست دارید كه بتوانید آنفولانزای معمولی را از آنفولانزای خوکی تشخیص دهید و متوجه علائم این نوع آنفولانزای در بدن خود بشوید، به علائم و نشانه های بیان شده در ادامه مقاله زیر توجه کنید. مهم ترین این موارد عبارتند از:

•    بروز تب بالا در بدن زنان حامله
•    احساس خستگی زنان حامله
•    سرفه کردن زنان حامله
•    بروز سردرد شدید در بدن زنان حامله
•    بروز درد در نواحی مختلف بدن زنان حامله
•    بروز درد شدید شکم در زنان حامله
•    بروز اسهال در زنان حامله
•    بروز استفراغ در زنان حامله
با این حال، بسیاری از این علائم ممکن است فقط نشان دهنده ابتلای فرد به بیماری آنفلوآنزای معمولی و یا سرماخوردگی باشد، زیرا این نشانه ها در بین این نوع بیماری ها و آنفولانزای خوکی مشترک است. پس، اگر شما هم علائم ذکر شده را در بدن خود حس کردید، فورا به دکتر مراجعه کرده و در مورد وضعیت بدنتان با او مشورت کنید. به یاد داشته باشید كه خطرناک ترین نوع آنفولانزا، آنفولانزای خوکی است که تب بالایی را به همراه خواهد داشت. درست است كه علائم آنفولانزای معمولی در بدن شما با علائم آنفولانزای خوکی مشترک است، اما تب 39 درجه سانتیگراد نشان دهنده آنفولانزای معمولی می باشد، زیرا تب ناشی از انفولانزای خوکی بسیار فراتر از این اندازه خواهد بود.

بیماری آنفولانزای خوکی چگونه از مادر حامله به فرزند داخل رحم او انتقال می یابد؟

همانطور که می دانید در دوران بارداری همه مادران، سلامت نوزاد متولد نشده  یکی از نگرانی های اولیه و مهم است. بنابراین، جای تعجب نیست که بسیاری از زنان بخواهند بدانند که ویروس آنفولانزای خوکی چگونه به نوزاد داخل رحمشان انتقال می یابد. به عنوان یک زن باردار یادتان باشد كه ویروس H1N1 جفت مادران حامله را الوده كرده و می تواند بر روند رشد جنین نیز تاثیر بگذارد. علاوه بر این موارد، مبتلا شدن مادران حامله به ویروس آنفولانزای خوکی می تواند خطر ابتلا به زایمان زودرس، تولد زودهنگام نوزادان و همچنین سقط جنین را به میزان قابل توجهی افزایش  دهد. یکی دیگر از عوامل خطرناک مرتبط با آنفولانزای خوکی در بدن زنان باردار بروز تب بالا است. بروز تب بالا در سه ماهه اول از دوران بارداری زنان می تواند شانس مبتلا شدن نوزادان متولد نشده این افراد به نقص لوله های عصبی را به شدت افزایش دهد.

چگونه می توان بیماری آنفولانزای خوکی را در بدن زنان باردار درمان کرد؟

به یاد داشته باشید اغلب زنانی که در دوران بارداری به آنفولانزای خوکی مبتلا می شوند، بهبودی کامل یافته و حتی بدون مداخله پزشک هم سلامت خود را به دست می آورند. اما، اگر شما شک دارید که به ویروس آنفولانزای خوکی آلوده شده اید، حتما به دکتر متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده و با او در مورد وضعیت بدنی خود مشورت کنید، چون تحت نظر گرفتن علائم این بیماری در جلوگیری از بروز هر گونه عوارض در بدن مادران باردار و جنین داخل رحم این افراد مهم است. در چنین شرایطی، اگر دکتر معالج شما لازم بداند، از داروها ی ضد ویروسی برای مبارزه با ویروس مرگبار HiN1 استفاده خواهد کرد، زیرا مصرف داروهایی مانند رلنزا و تامیفلو در دوران بارداری امن بوده و می تواند آنفولانزای خوکی را به طور موثری درمان کند.
با این حال، اگر در مورد تاثیر این داروها بر روی سلامت نوزاد متولد نشده خود نگران هستید، می توانید با استراحت کردن کافی و مصرف مایعات داغ، این بیماری را درمان کنید. البته، یادتان باشد كه به غیر برخی عوارض جانبی جزئی، مصرف داروی تامی فلو در دوران بارداری، برای کودک متولد نشده شما کاملا بی خطر است. همچنین، این نکته مهم را به خاطر بسپارید که به غیر از مصرف دارو، شما می توانید این بیماری را با مصرف برخی از داروهای گیاهی خانگی هم درمان کنید. در چنین مواردی، اگر علائم ظاهر شده در بدنتان شبیه به سرماخوردگی بود، به نکات زیر توجه داشته باشید:

1. هیدراته نگه داشتن بدن زنان مبتلا به بیماری آنفولانزای خوکی در دوران بارداری:

زنان حامله ای که به بیماری آنفولانزای خوکی مبتلا می شوند، باید نوشیدن مایعات فراوان را فراموش نكنند، زیرا این زنان نیاز دارند كه با مصرف مایعات زیاد، درجه حرارت بالای بدن خود را پایین بیاورند!

2. استراحت کافی زنان مبتلا به بیماری آنفولانزای خوکی در دوران بارداری:

همانطور که می دانید سیستم ایمنی بدن زنان در دوران بارداری بسیار ضعیف می شود. بنابراین، استراحت کردن این افراد در دوران ابتلا به بیماری آنفولانزا مهم بوده  و می تواند به سیستم ایمنی بدن آن ها فرصت مبارزه با ویروس آنفنولانزا را بدهد.
چگونه می توان از ابتلا به بیماری آنفولانزای خوکی در دوران بارداری زنان پیشگیری کرد؟
به یاد داشته باشید که زنان باردار می توانند به راحتی و با رعایت برخی نکات بهداشتی، از ابتلا به ویروس آنفولانزای خوکی پیشگیری کنند. یکی از بهترین کارهایی که زنان حامله می توانند انجام دهند، تزریق واکسن آنفلوآنزای خوکی در دوران بارداری است، به خصوص اگر ویروس H1N1 در شهرستان آن ها پخش شده باشد. البته به غیر از انجام واکسیناسیون، راه های ساده دیگری هم وجود دارد که زنان حامله می توانند با استفاده از آن ها از آلوده شدن به ویروس آنفولانزای خوکی جلوگیری کنند. برخی از این روش ها عبارتند از:

•    اجتناب زنان باردار از حضور در مکان های شلوغ
•    زنان حامله باید دستان خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویند
•    این زنان باید از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان خود در هر شرایطی خودداری کنند
•    اگر مجبور هستند كه در مناطق الوده حضور داشته باشید، باید از ماسک استفاده کنید
مطالعات انجام شده در مورد موارد روزافزون ابتلا به ویروس آنفولانزای خوکی در بین زنان حامله می تواند هر کسی را به وحشت اندازد. اما این افراد با استراحت کردن کافی و با کمی دقت در رعایت اصول بهداشتی می توانند به راحتی ار مبتلا شدن به بیماری آنفولانزای خوکی در طی كل دوران بارداری جلوگیری کنند. اما اگر به ویروس این بیماری آلوده شدید، یادتان باشد كه با مراجعه به موقع به پزشک و رعایت نکاتی که گفته شد، می توانید به آسانی با این ویروس مقابله کرده و آن را شکست بدهید.

خواندن علائم شایع آنفولانزا در کودکان و 7 راه درمان آن به شما مادر عزیز توصیه میشود.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/