آیا شما هم در مورد بیماری روماتیسم قلبی هیچ چیزی نمی دانید؟ آیا می دانید که شما هم ، اكنون در گروه خاصی از زنان جامعه قرار دارید که بیشتر از سایر خانم ها در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند؟ خوب، اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد بیماری روماتیسم قلبی در دوران بارداری زنان به دست آورید، خواندن مقاله زیر را فراموش نکنید. در این مقاله، تمام سوالات زنان باردار در مورد بیماری روماتیسم قلبی عنوان شده است.
با وجود پیشرفت های اخیر در علم پزشکی، بیماری های قلبی هنوز هم به عنوان یکی از علل عمده مرگ و میر هزاران نفر در سراسر جهان باقی مانده است. به همین دلیل، زنان باردار مبتلا به بیماری های قلبی در مقایسه با سایر خانم های حامله نیاز به مراقبت اضافی دارند. ممکن است شما هم تعجب کنید وقتی که بدانید بیماری های قلبی چگونه بر روند بارداری زنان تاثیر می گذارد؟
بیماری روماتیسم قلبی چیست؟
در ابتدا، لازم است به یاد داشته باشید كه بیماری روماتیسم قلبی (RHD) نوعی بیماری است که بر اثر وجود باکتری استرپتوکوک در بدن انسان (که منجر به بروز عفونت می شود) ایجاد شده و با عنوان "تب روماتیسمی حاد" هم شناخته می شود. بروز این بیماری در بدن انسان، به ویژه زنان باردار آسیب زیادی را به دریچه های قلب و رابط های عضله آن وارد می کند. معمولا بیماری های قلبی عروقی نزدیک به 4 درصد از زنان باردار را تحت تاثیر قرار می دهند، كه برای درمان شدن این مشکل در دوران بارداری زنان، انجام اقدامات خاصی لازم است.
اثرات بیماری روماتیسم قلبی بر روند بارداری:
برای این که بدانید چگونه می توان با پیشرفت بیماری رماتیسم قلبی در دوران بارداری خود مقابله کرد، ابتدا باید بدانید که این بیماری چگونه روند بارداری زنان را تحت تاثیر قرار می دهد؟ به یاد داشته باشید كه بیماری روماتیسم قلبی و سایر مشکلات مربوط به قلب زنان باردار تاثیرات قابل توجهی بر روند سلامت جنین داخل رحم این افراد خواهد داشت. بیماری روماتیسم قلبی هم می تواند منجر به بروز عوارض خطرناک مانند مرگ مادران حامله، انجام زایمان زودرس، فشار خون بالای ناشی از حاملگی، دیابت بارداری و داشتن وزن کم نوزادان در هنگام تولد شود.
جالب است بدانید كه مطالعات انجام شده در مورد این بیماری نشان می دهد که هر گونه مرگ و میر نوزادان پیش از تولد و یا بروز ناهنجاری های مادرزادی در بدن این كودكان ارتباط مستقیمی با بیماری قلبی عروقی مادران در دوران بارداری دارد.
تاثیر حاملگی زنان بر روند بیماری روماتیسم قلبی:
حالا که می دانید بیماری روماتیسم قلبی چگونه باعث بروز مشکلات مختلف در دوران بارداری زنان می شود، باید برای آگاهی بیشتر نگاهی به چگونگی تاثیر دوران بارداری بر روی این بیماری داشته باشید. در واقع، شما باید یادتان باشد كه آغاز دوران بارداری در بدن زنان می تواند شرایط بیمار روماتیسم قلبی را بدتر از قبل كند. بنابراین، زنان مبتلا به بیماری RHD باید برای انجام معاینات پزشکی قبل از شروع دوران بارداری خود بارداری اقدام كنند، به خصوص اگر علائم بیماری در طی دوره های حاملگی قبلی این افراد تشدید شده باشد.
البته، فراموش نکنید كه تاثیر آغاز دوران بارداری در بدن زنان مختلف، بر روند بیماری روماتیسم قلبی این افراد متفاوت بوده و به شرایط بدنی هر مادر بستگی دارد. جالب است بدانید كه نشانه های این بیماری در دوران بارداری برخی از مادران کاهش یافته و در برخی موارد دیگر شدت می یابد، که فرد برای کاهش درد و عوارض ناشی از آن به مصرف داروهای آرام بخش نیاز خواهد داشت. یادتان باشد كه این علائم در بدن برخی زنان در هنگام انجام زایمان شعله ور شده و وضعیت بحرانی را برای خود مادر و جنین داخل رحم او به وجود می آورد.
در واقع، زنانی که در دوران بارداری خود مبتلا به بیماری روماتیسم قلبی می شوند، از نارسایی دریچه میترال در قلب خود رنج می برند، که علائم نارسایی قلبی هم با آغاز دوران بارداری، به ویژه در سه ماهه سوم از این دوران شدت می یابد. البته زنان حامله می توانند با استفاده از دیورتیک ها و سایر داروهای مناسب علائم این بیماری را تا حدودی کاهش دهند. با این حال، فراموش نکنید كه داروهای مصرفی شما در دوران بارداری باید توسط یک پزشك متخصص زنان و زایمان بررسی شود.
نکاتی در مورد مدیریت بیماری روماتیسم قلبی در دوران بارداری :
همانطور که می دانید بروز بیماری روماتیسم قلبی در بدن زنان حامله مسئول مرگ و میر مادر و جنین داخل رحم او است. با این حال، این بیماری طوری است که به راحتی تشخیص داده شده و تا زمانی که خیلی دیر نشود، قابل درمان و کنترل خواهد بود. پس، اگر شما هم مستعد ابتلا به این بیماری هستید، ممکن است بخواهید برخی از نکات مهم را به منظور ایمن ماندن از عوارض بیماری روماتیسم قلبی در دوران بارداری خود یاد بگیرید. برخی از نكات مهم در مورد مدیریت بیماری روماتیسم قلبی در دوران بارداری زنان عبارتند از:
• در گام اول این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که ارزیابی اولیه بیماری زنان در دوران بارداری و نظارت منظم بر روند درمان آن به بیمار کمک می کند تا خطرات ناشی از آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
• همچنین، یادتان باشد كه تشخیص زود هنگام بیماری روماتیسم قلبی در زنان باردار باعث می شود كه مادران ایده مناسبی را برای کنترل شرایط بیماری خود پیدا کرده و بتوانند از تاثیر آن بر روند بارداری خود و سلامت جنین داخل رحمشان جلوگیری کنند.
• علاوه بر این موارد، آگاهی مادران حامله از وجود بیماری روماتیسم قلبی در بدن خود باعث می شود این افراد طرح امنی را برای به دنیا آوردن نوزاد خود و جلوگیری از بروز هر گونه عوارض ناشی از این بیماری ارزیابی کنند.
• از آن جایی كه تنها مصرف برخی از داروها در دوران بارداری زنان امن است، بنابراین در صورت تشخیص زود هنگام این بیماری دکتر معالج به راحتی می تواند شرایط بدنی بیمار خود آن را کنترل نماید. در واقع، در صورت تشخیص زود هنگام بیماری روماتیسم قلبی، مادر باردار به مصرف داروهای قوی نیاز نخواهد داشت.
• به خاطر داشته باشید كه با مطلع شدن زنان باردار از وجود بیماری روماتیسم قلبی در بدن خود باعث می شود كه برای درک بهتر شرایط بیماری و استفاده از روش مناسب درمانی به کارشناسان و متخصصین باتجربه مراجعه کرده و به منظور به دنیا آوردن نوزاد خود روش سالمی را انتخاب کنند.
• در نهایت، فراموش نکنید كه دریافت پشتیبانی از طرف یک پزشك متخصص زنان و زایمان، پزشك متخصص قلب و مامای باتجربه در دوران بارداری مادران مبتلا به بیماری روماتیسم قلبی الزامی است.
انجام معاینه دقیق در دوران بارداری، بهترین راه برای كشف بیماری های مفاصل، قلب و عروق زنان است. با این حال، افزایش اطلاعات خد این افراد باعث می شود كه نشانه های بیماری روماتیسم قلبی را به راحتی در بدن خود کنترل و مدیریت نمایند.
خواندن درد قفسه سینه در دوران بارداری را کنترل کنید به شما مادر عزیز توصیه میشود.
نظر (8)