آیا استفاده از بیهوشی در بارداری خطرناک است؟

آیا استفاده از بیهوشی در بارداری خطرناک است؟

آیا بیهوش کردن زنان حامله برای سلامت خود این افراد و جنین داخل رحمشان ضرر دارد؟ آیا با عوارض جانبی ناشی از بیهوشی زنان در دوران بارداری آشنا هستید؟ اگر به نظر می رسد كه این مشکلات برای شما هم مسئله ساز شود، خواندن مقاله زیر را فراموش نکنید.
به خاطر داشته باشید كه ممكن است شما هم در دوران بارداری خود در هنگام درمان پوسیدگی جزئی دندان و یا نیاز انجام جراحی بزرگ، بیهوش شوید. در واقع، می توان ادعا كرد كه استفاده از بیهوشی برای موفقیت بسیاری از روش های درمان پزشکی بسیار مهم است. اما حالا که شما باردار هستید، اگر می خواهید در هنگام استفاده از روش بیهوشی، از بروز هر گونه خطر بی مورد برای فرزند متولد نشده خود جلوگیری کنید، برای آشنایی با عوارض بیهوشی زنان در دوران بارداری، حتما ادامه این مقاله را مطالعه کنید.

استفاده از روش بیهوشی درهنگام زایمان:

اغلب پزشکان متخصص زنان و زایمان از روش بیهوشی برای از بین بردن هر گونه درد در فراین زایمان زنان باردار استفاده می کنند. جالب است بدانید نوع دردی که زنان مختلف در طی فرایند زایمان احساس می کنند، متفاوت از سایر مادران خواهد بود. البته، فراموش نکنید كه میزان درد بستگی به وضعیت بدنی زنان و چگونگی بروز درد دارد! با این حال، برخی از پزشکان متخصص زنان و زایمان در چنین شرایطی ترجیح می دهند كه از بی حسی موضعی، منطقه ای و یا کلی بدن استفاده کرده و با این روش، میزان درد حاصله در بدن بیمار خود را مدیریت نمایند.
به خاطر داشته باشید كه در اغلب موارد، پزشکان متخصص زنان و زایمان از بیهوش کردن زنان در هنگام انجام عمل زایمان اجتناب می كنند، چون بیهوشی همواره بهترین گزینه درمانی نخواهد بود. در واقع، برخی از گازهای مورد استفاده در این روش می تواند منجر به بروز عوارض جانبی خفیف مانند افت فشار خون، خارش خفیف، سردرد و واکنش های آلرژیکی در بدن زنان شوند. علاوه بر این موارد، اثرات برخی داروهای بیهوشی بسیار شدید و غیرقابل کنترل بوده و درمان این عوارض نیازمند استفاده از کمک های فوری پزشکی خواهد بود.

خواندن مراحل سزارین از شروع تا پایان به شما مادر عزیز توصیه میشود.

روش های دیگر بیهوشی برای به دنیا آوردن نوزادان:

مطالعات انجام شده در مورد تولد کودکان نشان داده است نوزادانی که مادران آن ها در دوران بارداری از بی حسی موضعی برای درمان های دندانپزشکی استفاده کرده اند، در هنگام تولد دارای وزن کم می باشند. علاوه بر این مورد، کودکانی که مادرشان در طول سه ماهه اول از دوران بارداری در معرض بیهوشی قرار گرفته  است، شانس بیشتری در ابتلا به تغییرات رفتاری خواهند داشت.
مطالعاتی که توسط مجله بهداشت آمریکا در مورد بهداشت عمومی منتشر شده است، نشان می دهند كه استفاده از داروهای بیهوشی در طول دوران بارداری زنان، به خصوص در سه ماهه اول از این دوران می تواند منجر به بروز عوارض شدید در بدن جنین داخل رحم شود. به همین دلیل، مادرانی که در طول مراحل اولیه از دوران بارداری خود ماده بیهوشی را دریافت می کنند، ممکن است نوزادانی با نقص سیستم عصبی مرکزی به دنیا آورند. علاوه بر این موارد، یادتان باشد كه احتمال بروز مشکل آب مروارید مادرزادی و دیگر نقص های چشمی مانند هیدروسفالی در نوزادانی که مادران آن ها در مراحل مختلف بارداری از داروهای بیهوشی استفاده نموده اند، بسیار بالا خواهد بود. بنابراین، می توان نتیجه گرفت كه انتخاب روش بی حسی موضعی برای زنان باردار می تواند به کاهش خطر ابتلا نوزادان به مشکلات مختلف مثل آب مروارید و عیوب CNS کمک زیادی كند.

خطرات داروی بیهوشی برای زنان باردار:

شما با جنین داخل رحم خود یک پیوند فیزیکی دارید، که پیوند بین شما و فرزندتان در دوران بارداری، با عضوی به نام "بند ناف" به اشتراک گذاشته می شود. این وسیله هر چیزی را كه بر بدن مادر باردار تاثیر می گذارد، به جنین داخل رحم او هم انتقال داده و شرایط تاثیرگذاری وضعیت بدنی مادر باردار بر بدن نوزاد خود را فراهم می کند. برخی از عوارضی که استفاده از داروی بیهوشی می تواند در بدن مادر باردار و کودک او به وجود آورد، عبارتند از:

•    احتمال بروز سقط خود به خود جنین، به خصوص اگر این بیهوشی مادر در سه ماهه اول و دوم از دوران بارداری (حتی برای درمان مشکل زنان و زایمان) انجام گرفته باشد.
•    همچنین، خطر مرگ در هنگام استفاده از داروهای بیهوشی برای مادران باردار نزدیک به دو برابر است. در واقع، اگر مادر بارداری بیهوشی عمومی را انتخاب کرده باشد، باز هم احتمال دارد به مشکل عدم مدیریت درست راه های هوایی و تنفسی در بدن خود مبتلا شود.
•    علاوه بر نکات ذکر شده، استفاده از داروی بیهوشی در زنان باردار می تواند میزان جریان خون وارده به داخل رحم این افراد را کاهش دهد، که این حالت هم ممکن است باعث بروز نگرانی در مورد سلامت جنین داخل رحم شود. همچنین، بیهوشی مادران در دوران بارداری می تواند منجر به بروز افسردگی در نوزادان این افراد، در آینده شود.
•    یادتان باشد كه دپرسیون تنفسی در نوزاد به گونه ای است که اگر مادر در طول دوران بارداری مجبور به استفاده از داروهای بیهوشی شود، خطر ابتلا به پنومونی در بدن جنین داخل رحم او به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. بنابراین اگر می خواهید از سلامت فرشته کوچک خود مطمئن شوید، با رعایت نکات بهداشتی و مراقبت دقیق از خود در دوران بارداری، سعی کنید كه در چنین وضعیتی قرار نگیرید.
•    نکته مهم نهایی که در این مورد وجود دارد این است که استفاده از داروی بیهوشی در دوران بارداری زنان می تواند منجر به افزایش سموم بدن شده و عوارض شدیدی را برای مادران باردار و جنین داخل رحم این افراد به وجود آورد.

آیا استفاده از داروی بیهوشی در دوران بارداری امن است؟

در ابتدا، به یاد داشته باشید كه اگر در دوران بارداری خود احساس ناراحتی کردید، به دنبال کمک گرفتن از پزشکان متخصص زنان و زایمان باشید تا از موارد ایمنی مربوط به سلامت خود و جنین داخل رحمتان آگاه شوید. با این حال، بهتر است مادران حامله در مراحل اولیه از دوران بارداری خود سعی کنند در روش های درمانی که نیاز به بیهوشی دارند، از بیهوشی موضعی به جای بیهوشی عمومی استفاده کنند (برای جلوگیری از بروز هرگونه عارضه).
در نهایت، همیشه در مورد سلامت خود و عوارض احتمالی دوران حاملگی با دکتر معالجتان صحبت کنید، زیرا او بهترین شخص جهت راهنمایی جهت استفاده درست از گزینه های درمانی جایگزین خواهد بود.

 

نظر (3)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من تازه متوجه شدم باردارم وباید یه عمل جراحی انجام بدم که ممکن از بیهوشی برام استفاده بشه میخواستم بدونم این بیهوشی بر روی جنین تو شکمم تاثیر میگذاره یا نه ممنون میشم به سوالم پاسخ بدین

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
اوتیسم معمولا به دلایل ژنتیکی، اختلاف سنی زیاد پدر و مادر(10 سال یا بیشتر) ، سن بالای پدر و مادر(بالای 35 سال) و کمبود آهن مادر در دوران بارداری رخ میده، در سه ماهه اول بارداری قانون همه یا هیچ صدق میکنه ، یعنی اگر مادر دارویی مصرف کنه یا...

سلام
اوتیسم معمولا به دلایل ژنتیکی، اختلاف سنی زیاد پدر و مادر(10 سال یا بیشتر) ، سن بالای پدر و مادر(بالای 35 سال) و کمبود آهن مادر در دوران بارداری رخ میده، در سه ماهه اول بارداری قانون همه یا هیچ صدق میکنه ، یعنی اگر مادر دارویی مصرف کنه یا عملی انجام بده که جنین به خطر بیفته، اگه جنین این سه ماه رو طی کرد و بارداری ادامه پیدا کرد یعنی دارو تاثیر چندانی نذاشته ولی اگر رشد جنین دچار مشکل شد و یا سقط انجام شد یعنی دارو کارو خودشو کرده.

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام. اگه زن باردار در سومین ماه بارداریش بدون این که از این بارداری مطلع باشه مجبور به یک عمل جراحی همراه بیهوشی شده باشه و بچه ای که به دنیا اومده اوتیسم باشه، ممکنه ارتباطی بین این بیهوشی و بیماری فرزندش باشه؟ لطفا جواب بدین ممنون میشم

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/