نکاتی مهم در مورد جفت قدامی

نکاتی مهم در مورد جفت قدامی

همانطور که می دانید جفت، عضوی متصل به دیواره رحم مادران حامله است که باعث رشد جنین داخل رحم اين افراد مي شود. همچنین، انتقال مواد مغذی به جنین داخل رحم زنان باردار با این عضو صورت می گیرد. البته، تنظیم حرارت، دفع مواد زاید از بدن جنین و تبادل اکسیژن با جریان خون مادر باردار نیز با وجود جفت امکان پذیر است. علاوه بر اعمال ذکر شده، مبارزه با عفونت های داخلی نیز بر عهده جفت بوده و این عضو کمک می کند تا تولید هورمون های لازم برای داشتن یک دوره بارداری سالم در اندازه متعادلي صورت گیرد. یادتان باشد كه جفت، خود را در دیواره رحم زن حامله نهفته کرده و در موقعیت طرفین و یا بالای رحم اين افراد قرار مي گيرد. البته، لازم است به خاطر داشته باشيد كه موقعیت قرارگیری جفت در داخل رحم هر زن حامله اي، متفاوت از ساير زنان باردار است.

جفت قدامی چیست؟

به یاد داشته باشید كه در برخي موارد، ممكن است جنین داخل رحم شما، جفت طبیعی را در حد نامتعادلي رشد دهد. معمولا، در چنین شرایطی تخمک، در رحم خلفی مادر باردار که در نزدیکی ستون فقرات او قرار دارد، جایگزین می شود . اما، در برخی موارد هم ممکن است تخمک در طرف مقابل، که دیواره قدامی رحم و در نزدیکي شکم مادر باردار است، لانه گزینی کند. در این گونه بارداری، جفت در سمت قدامی رحم رشد یافته و در قسمت جلوی رحم قرار می گیرد، كه در این شرایطي، جنین در پشت جفت قرار گرفته و به رشد خود ادامه می دهد.

چه زمانی زنان باردار متوجه می شوند که جفت آن ها در قسمت قدامی رحم رشد نموده است؟

معمولا، در هنگان انجام اسکن در هفته 20 از دوران بارداری، که به عنوان "اسکن ناهنجاری" شناخته می شود، موقعیت قرارگیری جفت بررسی شده و دكتر متخصص زنان و زايمان موقعیت جفت را به شكل يكي از موقعیت های زیر توصیف مي كند. این موقعیت ها عبارتند از:

•    موقعیت طبیعی جفت در بدن زنان باردار   معمولا در این شرایط، جفت در دیواره مقابل رحم زنان باردار قرار گرفته است.
•    جفت خلفی   اگر جفت در قسمت پشت دیواره رحم زنان باردار قرار گرفته شود، جفت خلفی نامیده می شود.
•    قرار گيري جفت در قسمت بالای رحم زنان باردار  در برخی حاملگی ها، جفت در قسمت بالای دیواره رحم مادر ایمپلنت می شود.
•    قرار گيري جفت در قسمت راست و یا چپ رحم زنان باردار  البته در تعداد کمی از بارداری های جفت در سمت راست و یا سمت چپ رحم مادر قرار می گیرد.
فراموش نکنید كه موقعیت های ذکر شده برای قرارگیری جفت در بدن زنان باردار، طبیعی مي باشند. اما، جفت قدامی حرکت های راحت و روانی را برای جنین داخل رحم زنان باردار مهیا می کند.

آیا محل قرارگیری جفت در داخل رحم مادر باردار به جنسیت جنین بستگی دارد؟

در مورد موقعیت قرارگیری جفت در رحم خود زیاد نگران نباشید! چون محل قرار گرفتن این عضو در داخل رحم شما بر روند رشد فرزندتان تاثيري نمي گذارد. البته، برخی افراد عقیده دارند که قرار گرفتن جفت در موقعیت های مختلف رحم زنان باردار بستگی به جنس جنین دارد، که قطعا درست نيست! علاوه بر اين موارد، به خاطر داشته باشيد كه موقعیت قرارگيري جفت در بدن شما تفاوتی در روند رشد جنین ایجاد نخواهد کرد. با این حال، موقعیت جفت در داخل رحم زنان باردار می تواند اثرات مختلفی بر روند بارداری اين افراد بگذارد، که تعدادی از مهم ترين اين موارد عبارتند از:

1. ایجاد مشکلاتي در احساس کردن حرکات جنین داخل رحم توسط خود مادر:

به دلیل این که جفت قدامی مانند یک مانع بین نوزاد و رحم عمل می کند، بنابراين مادر باردار نمی تواند هیچ یک از حرکات کودک خود را در طول هفته های مختلف دوران حاملگی تجربه کند. فراموش نکنید كه جفت قدامی حتی در سه ماهه دوم از دوران بارداری نیز مانند سپر عمل کرده و مانع حس نمودن حرکات جنین داخل رحم توسط مادر خواهد شد. اين در حالي است كه در برخی موارد، مادر باردار ضربات تند جنین داخل رحم خود را هم به هیچ وجه احساس نمي كند.

2. بروز مشکل در روند گوش دادن به ضربان  قلب جنین داخل رحم مادر باردار:

هنگامی که جفت مادر بارداري در موقعیت قدامی قرار می گیرد، شنیدن ضربان قلب جنین برای دکتر معالج و یا ماما بسیار سخت خواهد شد. با این حال، يادتان باشد كه این وضعیت نمی تواند در هنگام انجام سونوگرافی برای تشخیص جنسيت نوزاد مشکلی ایجاد کند.

3. تداخل جفت قدامی با روش های پزشکی:

به ياد داشته باشيد كه قرار گرفتن جفت داخل رحم زنان باردار در موقعیت قدامی ممکن است با آمنیوسنتز که یک روش پزشکی است، تداخل پیدا کند. در واقع، اگر جنین داخل رحم اين مادران در یک موقعیت عرضی و یا بریچ قرار گیرد، جفت قدامی یک مشکل عمده برای به دنیا آمدن آن نوزاد تلقی خواهد شد.
با همه اين توصيفات، فراموش نکنید که همه مشکلات ناشي از قرارگیری جفت در موقعیت قدامی به راحتی حل خواهد شد. اما، اگر جفت در موقعیت خلفی قرار گیرد، در روزهاي آخر از دوران بارداری باعث بروز اتفاقات خطرناکي برای خود مادر و نوزاد او می شود.

آیا میدانید استرس مادر باردار با جنین چه می کند؟ 

در هنگام قرارگیری جفت در موقعیت قدامی، در چه زمان هايي مادر باردار حرکات جنین داخل رحم خود را احساس می کند؟

به یاد داشته باشید زمان دقیق برای این که مادران حامله بتوانند حرکات جنین خود را برای اولین بار احساس کنند، ممکن است در شرايط قرارگیری جفت در حالت طبیعی و در حالت قدامی، متفاوت باشد. اما، اکثر زنان باردار حرکات جنین داخل رحم خود را در هفته 22 از دوران بارداری حس مي كنند. ولی، اگر جفت مادر بارداري در موقعیت قدامی قرار گیرد، او کمی دیرتر از ساير مادران، حرکات فرزند خود را احساس می کند. با تمام این شرایط،   فراموش نکنید كه اگر بعد از هفته 24 از اين دوران حساس نتوانستید حرکات جنین داخل رحم خود را حس کنید، باید با دکتر معالج خود مشورت کنید. یادتان باشد که همه مادران باردار باید جنبش و حرکات فرزند متولد نشده خود را با پیشرفت هفته های دوران بارداری، به طور منظم احساس کنند. جالب است بدانيد كه با درک ضربات جنين داخل رحم مادر، هر خانم بارداري مي تواند زمان خواب و بیداری فرزند خود را به راحتی تشخیص دهد.

عوارض مرتبط با قرارگیری جفت در موقعیت بالای رحم زنان باردار:

فراموش نکنید كه پزشکان متخصص زنان و زايمان، سلامت رحم مادر و جنین داخل آن را با انجام سونوگرافي فراصوت در هفته های 32 تا 36 از دوران بارداری مشخص نموده و محل قرارگیری جفت را بررسی می کنند. زنان حامله ای که جفت آن ها در موقعیت بالای رحم قرار گرفته است، هم می توانند با انجام زایمان طبیعی نوزاد خود را به دنیا آورند، چون این نوزادان در طول دوران بارداری رشد مناسبی را تجربه کرده اند. با این حال، یادتان نرود كه ممکن است قرارگیری جفت در موقعیت بالای رحم عوارض مختلفی را در هنگام انجام روند زایمان طبيعي، در بدن زنان باردار ایجاد کند. برخي از اين عوارض عبارتند از:

1. جفت سرراهی و یا جفت دروغین:

به خاطر بسپارید كه اگر جفت شما به سمت بالای رحم حرکت کند، حتی پس از رسیدن به هفته های 33 تا 34 از دوران بارداری هم در این موقعیت باقی می ماند و ممکن است منجر به تشکیل جفت سرراهی در بدن شما شود. در چنین شرایطی، انجام یک سونوگرافی به پزشکان متخصص زنان و زايمان کمک خواهد نمود تا بهترین موقعیت برای قرارگیری جفت را با انجام یک برش کوچک در شکم زن حامله ایجاد کنند. البته، دکتر متخصص زنان و زايمان با انجام این کار، برای به دنیا آوردن نوزاد هم به انجام عمل سزارین نیاز خواهد داشت. همچنین، در این مواردي ممکن است بیشتر مادران در معرض خطر زایمان زودرس برای تولد نوزاد خود قرار گیرند.

2. بازگشت روند زایمان و عوارض دیگر ناشی از قرار گرفتن جفت در موقعیت بالای رحم:

در مواردی که جفت در قسمت بالاي رحم زنان باردار قرار گیرد، ممکن است هنگام مادر در هنگام شروع عمل زایمان درد شدیدی را در پشت بدن خود احساس کرده و انقباضات رحمی زیادی را تجربه کند. البته، موقعیت قرارگیری جفت در سمت های مختلف رحم به اندازه جنین و سلامت جسمی مادر هم بستگی دارد. در بدن تعدادی از زنان باردار ممکن است نوزاد در آستانه شکم  قرار گیرد. همچنین، لازم است بدانيد كه به احتمال زیاد، در این نوع بارداری ها، جنین در هنگام حرکت با ستون فقرات مادر خود برخورد مي کند.
بنابراین، اگر مادری در بارداری های قبلی خود، نوزادش را با انجام عمل سزارین به دنیا آورده است، باید بداند که احتمال زیادی وجود دارد که جفت او در موقعيت اسکار و چسبيده به دیوار رحم رشد کند. البته، این حالت یک نوع بیماری بسیار نادر است و با انجام سونوگرافی و MRI به راحتی تشخیص داده مي شود.
در نهايت، لازم است بدانيد در مطالعاتی که محققان انجام داده اند، مشخص شده است كه وقتی جفت در موقعیت قدامی قرار گیرد، ممکن است عوارض مختلفی مانند دیابت بارداری، جدا شدن زودرس جفت، عقب ماندگی جنین داخل رحم و حاملگی با فشار خون بالا را به دنبال داشته باشد.

آیا انجام عمل سزارین تنها گزینه برای به دنیا آمدن نوزاد، در صورت قرار گرفتن جفت در موقعیت قدامی است؟

به یاد داشته باشید كه اگر جفت شما در موقعیت قدامی قرار گیرد، انجام عمل سزارین تنها گزینه برای به دنیا آمدن نوزادتان نیست! اما اگر جفت در همان محل و با همان پوشش، تا هفته 40 از دوران بارداری باقی بماند، انجام زایمان طبیعی برای شما امکان پذیر نخواهد بود. اما، در بسياري از موارد، جفت تا حدی از رحم حرکت کرده و در یک موقعیت مناسب قرار می گیرد، که در چنین شرایطی احتمال نیاز به انجام عمل سزارین خود به خود از بین خواهد رفت.

نتیجه تحقیقات انجام شده در ارتباط با قرارگیری جفت در موقعیت قدامی:

تحقیقات اخير دانشمندان در زمینه قرارگیری جفت در موقعیت قدامی نشان می دهد كه وزن چنين نوزاداني در هنگام تولد، طبیعی بوده و احتمال تولد نوزادان دختر در موقعیت جفت قدامی بیشتر است. اگر چه قرار گرفتن جفت در موقعیت قدامی هیچ خطري برای مادران حامله به دنبال ندارد، اما برخی مطالعات نشان می دهد كه قرارگیری جفت در موقعیت قدامی ممکن است شانس مبتلا شدن مادر حامله به فشار خون، آسیب دیدن جفت، دیابت بارداری، رشد آهسته جنین و حتي مرگ او را به شدت افزایش دهد. همچنین، این تحقیقات نشان می دهد زنان حامله که دارای گروه خونی O مثبت هستند، بیشتر از ساير خانم ها در معرض خطر قرارگیری جفت در موقعیت قدامی قرار دارند.
در نهايت، این نکته مهم را فراموش نکنید که موقعیت خواب زنان در زمان لانه گزینی جنین هم بر موقعیت قرارگیری جفت اين افراد تاثیر مي گذارد.
علاوه بر نکات ذکر شده، قرار گرفتن جفت در موقعیت قدامی می تواند در هنگام به دنیا آمدن نوزاد نیاز به انجام عمل سزارین را افزایش دهد. در واقع، این شرایط می تواند شروع کار زایمان طبيعي در بدن زنان حامله را به تاخیر بیاندازد. همچنین، خطر بروز عوارض پس از زایمان مانند خونریزی بعد از زایمان (PPH) و یا خونریزی در طول زایمان طبیعی هم بسیار بالا مي رود.

درجه بندی جفت در دوران بارداری زنان چیست؟

به یاد داشته باشید كه درجه بندی جفت در دوران بارداری زنان به درجه بندی ميزان بلوغ آن اشاره دارد، كه اين نوع درجه بندی با كمك سونوگرافی مشخص مي شود. در واقع، درجه بندی جفت نشان دهنده سن جفت بوده و درجه آن با پیشرفت روند حاملگی مادر، از 0تا 3 متغیر می باشد. اندازه جفت با درجه صفر، از اوایل دوران بارداری شروع شده و با پیشرفت روند حاملگی مادر، درجه آن بالا رفته و به بلوغ می رسد.

جفت درجه صفر در دوران بارداری زنان:

درجه صفر جفت مربوط به سه ماهه اول از دوران بارداری زنان است. اما، اگر علائم سه ماهه دوم از دوران بارداري زنان هم دیر آغاز شود، درجه جفت 0 خواهد بود. يادتان باشد كه در این شرایط، صفحه جفتی مستقیم، صاف و با یک خط متراکم ناگسستنی تعریف می شود. البته اگر درجه جفت مادر بارداري صفر باشد، ماده echotexture جفت او یکنواخت بوده و با مناطق اکوژن هماهنگ خواهد بود. در نهايت، اين نكته مهم را به خاطر داشته باشيد زمانی که اندازه جفت در حد پایین تر از نرمال قرار داشته باشد، این عضو بدون لایه بازال echogenicities خواهد بود.

جفت درجه يك در دوران بارداری زنان:

فراموش نکنید كه معمولا اندازه جفت زنان در سه ماهه دوم از دوران بارداری و یا در اوایل سه ماهه سوم از اين دوران که زن حامله در هفته هاي 18 تا 29 قرار دارد، درجه يك است. البته، يادتان باشد كه این دوره از روند بارداری زنان، آغاز بلوغ اولیه جفت در بدن است. در این دوره از بارداري صفحه جفتی با یک خط ناگسستنی به تعریف شده و نوسان آن هم به خوبی قابل مشاهده است. همچنین، اين نكته مهم را به خاطر داشته باشيد كه ماده جفت درجه يك شامل چند ناحیه اکوژن است، كه به طور تصادفی در بدن زنان باردار پراکنده شده اند.

جفت درجه دو در دوران بارداری زنان:

جفت 2 درجه مخصوص اواخر دوران بارداری زنان (سه ماهه سوم اين دوران) می باشد، یعنی زمانی که زن حامله  هفته های بالاتر از هفته 30 دوران بارداري را پشت سر می گذارد. در این دوره، معمولا صفحه جفتی مادر باردار دندانه دار شده و این داندانه ها به وضوح مشخص می باشد. همچنین، در طی این دوره از روند بارداري ماده جفتی ناقص بوده و با تراکم اکوژن خطی تقسیم مي شود.
علاوه بر اين موارد،به خاطر داشته باشيد كه در حال حاضرريال کلسیفیکاسیون بدن شما بزرگ تر شده و در صفحه بازیلر با یک نقطه نشان داده مي شود.

جفت درجه سه در دوران بارداری زنان:

در نهايت، به یاد داشته باشید كه جفت درجه سه مخصوص هفته هاي بالاتر از 39 دوران بارداری زنان است، كه در اين دوران جفت کاملا بالغ شده است. در واقع، در این دوره از بارداري صفحه جفتی مادر باردار دارای دندانه های کاملي می باشد. البته، ماده جفتی نیز کاملا مشخص شده و به اندازه  لپه در قسمت های مختلف تقسیم شده است. علاوه بر اين موارد، در این دوره از بارداري لایه بازال مادر باردار متراکم تر و بزرگ تر از قبل خواهد شد.

عوامل موثر بر بهداشت جفت در دوران بارداری زنان:

عملکرد صحیح جفت در دوران بارداری زنان برای سلامت خود مادر و جنین داخل رحم او ضروری است. در واقع، بروز عوارض جفتی در دوران بارداری زنان ناهنجاری های رشدی و حتی مرگ را برای جنین داخل رحم به دنبال خواهد داشت. برخی از عوامل موثري  که ممکن است سلامت جفت را تحت تاثیر قرار دهند، به شرح زیر هستند:

•    مبتلا شدن زنان حامله به فشار خون بالا
•    باردار شدن زنان در سن بالای 40 سالگی
•    بارداری چندقلویی زنان
•    جراحی رحم زنان قبل از باردار شدن
•    پارگی کیسه آمنیوتیک زنان باردار قبل از شروع درد زایمان طبيعي
•    وجود مشکلات لخته شدگی خون در بدن زنان باردار
•    استفاده غیرقانونی زنان باردار از داروهای آرام بخش و یا هر نوع سوء مصرف مواد دیگر در دوران بارداری
•    رسیدن آسیب های شکمی به زنان باردار

اگر سوالاتی در مورد پاک سازی معده در دوران بارداری دارید بهتر است لزوم پاک سازی روده ها در سه ماه دوم بارداری را مطالعه نمایدد.

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

من هفته ۲۱بارداری هستم با جفت قدامی و جنین بریچ.فرزند سوممه دفعه اول سزارین شدم

This comment was minimized by the moderator on the site

تو سونوی هفته هشتم جفتم خلفی بود ولی سونوی هفته دوازدهم قدامی شده و اینکه تپ بارداری های قبلی چسبندگی جفت رو داشتم بنظر شما احتمال داره که جفت خلفی بشه یا بالا بیاد یا نه بخاطر سابقه چسبندگی همونجا میمونه؟؟

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/