رانندگی در دوران بارداری خطرناک است؟

رانندگی در دوران بارداری خطرناک است؟

از این که به عنوان یک زن جوان باردار شده اید و در تدارک استقبال ورود یک عضو جدید به خانواده خود هستید، به شما تبریک می گوییم! اما در این دوران بحرانی، به نظر می رسد كه همه اطرافیان در حال ارائه مشاوره به شما هستند. بیشتر این افراد شما را از انجام کارهایی مانند بلند کردن اشیاي سنگین از زمین، مصرف مواد غذایی گازدار و رانندگی کردن در کل دوران بارداری منع می کنند. در واقع، این موارد تنها برخی از نصيحت هايي هستند که شما در دوران بارداری خود خواهید شنید.
اگر شما هم به عنوان یک زن جوان، قبل از حامله شدن راننده بسیار باهوشی بودید، باز هم ممکن است دکتر معالجتان به شما توصیه کند که در دوران بارداری خود رانندگی نکنید! اما اگر به دنبال کسب برخی اطلاعات ایمنی و یا برخی از بایدها و نبایدها در مورد رانندگی کردن در دوران بارداری خود هستید، خواندن مقاله زیر را فراموش نکنید. در ادامه این مقاله، در مورد رانندگی زنان در دوران بارداری صحبت شده و نکاتی برای راهنمایی این افراد ارائه گشته است.

چرا زنان نباید در دوران بارداری خود رانندگی کنند؟

تحقیقات تعدادی از دانشمندان علم زنان و زايمان در کانادا نشان داده است كه احتمال تصادف کردن با خودرو در زنان باردار بسیار بالا می باشد. البته، این گفته به این معنا نیست که رانندگی کردن زنان در دوران بارداری به کلی حذف شده و بايد این کار به مردان واگذار شود. در واقع، اين نتايج بدین معناست که زنان باید در طي دوران حاملگی خود بیشتر مراقب بوده و تمام اقدامات احتیاطی لازم را در هنگام رانندگی انجام دهند. همچنين، نتايج اين مطالعات نشان می دهد که خطر تصادف کردن زنان باردار پس از این كه وارد سه ماهه سوم از دوران بارداری خود شدند، به شدت کاهش می یابد.

چرا زنان باردار بايد در حال رانندگی كردن، بيشتر مراقب باشند؟

اگر شما هم به عنوان یک زن حامله زیاد رانندگی می کنید، بدانید به غیر از خطرات مربوط به نقص فنی خودرو، دلایل دیگری هم وجود دارد که شما را ملزم می کند تا در هنگام رانندگی در دوران بارداری خود، فوق العاده مراقب خود و جنین داخل رحمتان باشید. بنابراین یادتان باشد:
• کوچکترین لغزش انتقالی با توجه به خستگی، استرس و بی خوابی مربوط به دوران بارداری در هنگام رانندگی می تواند فاجعه آمیز بوده و خسارات جبران ناپذیری را به سلامت خود شما و فرزند داخل رحمتان بزند.
• همچنین، اطلاعات به دست آمده نشان می دهد كه نرخ تصادفات در بین زنان باردار به شدت بالا می-باشد. البته، این مشکل ممکن است به دلیل بدخو شدن، گریه کردن و احساسی شدن زنان در طي دوران حاملگی رخ دهد.
• بهتر است برای جلوگیری از بروز حوادث رانندگی، زنان در طول سه ماهه اول از دوران بارداری خود از رانندگی کردن خودداری کنند.
• علاوه بر اين موارد، جالب است بدانيد كه از مطالعات انجام شده در مورد زنان باردار مي توان نتیجه گرفت تعداد تصادفات زنان باردار در مناطق روستایی بسیار کمتر است. به همین دلیل، زنان بارداری که در شهرستان ها و شهرهای بزرگ زندگی می کنند، می توانند برای مراقبت از خود و جنین داخل رحمشان از حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

• به خاطر داشته باشيد كه نشستن زنان باردار برای دوره های طولانی در داخل ماشین در حال حرکت، می تواند خطر لخته شدن خون در رگ پاهاي اين افراد را به شدت افزایش دهد. در برخی موارد هم لخته خون تشکیل شده می تواند همراه با جریان خون به سایر نقاط بدن مانند ریه ها انتقال یابد، که براي سلامت مادران باردار بسیار خطرناک است.
• همچنين، اگر وزن زن حامله اي بیشتر از 100 کیلو باشد، سفر طولانی مدت خطر مبتلا شدن او به مشکل ترومبوز وریدی عمق را افزایش می دهد. بنابراین، اگر شما هم به عنوان يك خانم جوان، چندقلو حامله هستید و یا یکي از اعضاي خانواده شما قبلا در دوران بارداری خود به مشکل ترومبوز وریدی عمق مبتلا شده است، باید مراقب خود باشید و از سفرهای طولانی و نشستن زیاد در ماشین به شدت خودداری کنید.
• اما، اگر به عنوان یک زن حامله مجبور هستید تا برای یک فاصله طولانی رانندگی کنید، بهتر است هر چند ساعت یک بار پاهای خود را جابجا کرده و حرکت دهید، یا بعد از مدتی رانندگی ماشین را نگه داشته و کمی پیاده روی بکنید تا هم استراحت کرده و هم برای جلوگیری از کم آب شدن بدن خود مقداری اب و مایعات دیگر را مصرف کنید.
در نهايت، به عنوان یک زن حامله به خاطر داشته باشید كه در هنگام رانندگی کردن هر کاری را برای محافظت از فرزند کوچک خود انجام دهيد، طوری که امنیت خود و فرزند داخل رحمتان را تامین کنيد.

براي اين منظور، شما باید برخی از اقدامات احتیاطی را برای حفاظت سلامت خود و جنین داخل رحمتان انجام دهند، که مهم ترين اين موارد عبارتند از:

1. هرگز استفاده از کمربند ایمنی را در دوران بارداری فراموش نکنید:

همانطور که می دانید با استفاده از کمربند ایمنی در هنگام رانندگی می توان تا حدود زیادی امنیت زنان باردار و جنين داخل رحم اين افراد را تامين نمود. تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد كه تقریبا 170.000 خودرو در هر سال دچار تصادف می شود، که استفاده از کمربند ايمني در چنین شرایطی می تواند بسیار مفید باشد. پس به عنوان یک زن حامله قبل از شروع رانندگی مطمئن شوید که حتما کمربند خود را ببندید، تا بدین وسیله از کودک متولد نشده خود هم محافظت کنید. همچنين، یادتان باشد كه در طول زمستان باید کت و یا پالتو خود را در هنگام سوار شدن به اتومبیل در آورید، تا کمربند ایمنی در محل خود قرار گیرد. علاوه بر اين موارد، فراموش نکنید كه در طی دوران حاملگی استفاده از بند شانه بر روی شانه ها و بین سینه هاي زنان هم ضروری است.

2. قرار دادن صندلی راننده در عقب ترین نقطه نسبت به فرمان اتومبیل، براي راحتي زنان باردار:

اگر زن حامله اي در حال رانندگی باشد، باید صندلی او نسبت به فرمان اتومبیل، در دورترین نقطه قرار گیرد، چون ممکن است شکم او با فرمان تماس گرفته و فشار زيادي را تحمل کند. بنابراین، به خاطر داشته باشيد كه هر چه صندلی از فرمان دورتر باشد، در صورت بروز تصادفات آسیب کمتری به شکم زنان باردار وارد خواهد شد. اما، به عنوان يك خانم باردار يادتان باشد در صورتی که بعد از برخورد و یا تصادف اتومبیل دچار آسیبی شدید، حتی اگر بسیار جزئی هم باشد باید در اسرع وقت به دکتر متخصص زنان و زايمان مراجعه کنید. همچنین، فراموش نکنید كه اگر شما هم به عنوان یک زن حامله دارای قد کوتاهی هستید، می توانید از اتومبیل های ویژه که دارای رکاب توسعه یافته هستند، برای رانندگی در دوران بارداری خود استفاده کنید، چون در این اتومبیل ها راننده می تواند در فاصله بیشتر از فرمان بنشیند. البته، بهتر است فرد قبل از رانندگی کردن با این اتومبیل ها درخیابان های شلوغ هم مدتی را برای عادت کردن جهت رانندگی با اين نوع خودرو، در یک محیط آرام تمرین کند.

3. استفاده از ایربگ در اتومبيل زنان باردار:

برخی از زنان باردار ممکن است وسوسه شده و کیسه هوا را از داخل اتومبیل خود حذف کنند. احتمالا شما هم شنیده باشيد که کیسه هوا می توانید در صورت باز شدن به کودک داخل رحم زنان باردار آسیب برساند، اما یادتان باشد كه این حرف ها درست نبوده و تنها یک اسطوره است! چون هیچ تحقیقی نتوانسته چنین ادعایی را تایید کند. در واقع، کارشناسان عقیده دارند كه کیسه هوا بهترین محافظ برای مادر باردار و نوزاد داخل رحم او در صورت برخورد اتومبیل با یک مانع و یا در هنگام بروز تصادفات است.

4. همراه داشتن یک تلفن در هنگام رانندگي در دوران بارداری:

به یاد داشته باشید كه همه زنان باردار همیشه باید یک تلفن همراه را با خود داشته باشند، تا بتوانند در صورت بروز هرگونه تصادف رانندگی در سمت چپ جاده توقف کرده و از آن برای کمک خواستن استفاده کنند.

5. اجتناب از کم شدن آب بدن زنان حامله در حين رانندگي:

اگر شما هم به عنوان یک زن حامله در حین رانندگی احساس سبک سری، ضعیف و یا سرگیجه کردید، بدانید که ممکن است بروز این حالات، نشانه ای از کم آب شدن بدنتان باشد. در چنین مواردی، فورا به دنبال پیدا کردن یک محل خنک باشید، تا بتوانید با متوقف کردن خودرو خود مقدار زیادی آب و یا مایعات دیگر را مصرف کنید. همچنین، برخی از زنان حامله ممکن است بعد از مدتی رانندگی احساس کنند که دلشان می-خواهد کمی دراز بکشند، كه این کار هم باید به محض رسیدن به خانه انجام شود، چون بروز حالت خستگی و سرگیجه ممکن است نشان دهنده افت قند خون در بدن زنان باردار و جنين داخل رحم اين افراد باشد. بنابراین، خوب است زنان باردار در چنين مواردي، قبل از رسیدن به خانه یک غذای سبک و یا یک ماده غذایی حاوی قند مانند میوه ها و یا یک تکه نان تست را در داخل ماشین مصرف کنند.

6. تهیه لیستی از درمانگاه ها و پزشکان موجود در مسیر رانندگي زنان باردار، قبل از شروع سفر:

به عنوان يك خانم باردار به یاد داشته باشید كه وقتي قصد سفر دارید، باید قبل از آغاز سفر برخی اقدامات را انجام داده و خود را آماده سفر کنید. همچنين، اگر مسافت سفرتان طولانی است، سعی کنید تا لیستی از درمانگاهای نزدیک به مسیر را پیدا کرده و همراه خود داشته باشید. علاوه بر اين موارد، اگر شما هم در دوران بارداری خود قصد سفر به یک کشور دیگر را دارید، بهتر است لیستی از پزشکان آن کشور را تهیه کنید، تا بتوانید در موارد اضطراری از آن ها کمک بگیرید.

7. حفظ حالت پریشانی و آشفتگی زنان باردار در حين رانندگي:

به عنوان یک زن حامله سعی کنید تا تمام آنچه را که باعث حواس پرتی شما می شود، از ذهن خود دور کنید. همچنین، شما بايد هر چیزی را که می تواند در داخل ماشین، توجه شما را از جاده منحرف کند، دور ریخته و از شر آن ها خلاص شوید.

8. اجتناب زنان باردار از سفر کردن به مناطقی با آب و هوای نامناسب:

يادتان باشد كه اگر شما هم به عنوان یک زن حامله قصد سفر دارید، بهتر است قبل از شروع سفر خود شرایط آب و هوای منطقه را بررسی کرده و در صورت نامناسب بودن شرایط، از رانندگی کردن (به ویژه در روزهای بارانی) به شدت خودداری کنید.

حالت های جایگزین براي سفر کردن زنان در دوران بارداری و نکاتی که هر خانم بارداري باید بداند:

اگر شما هم به عنوان یک زن حامله در مورد مهارت های رانندگی خود مطمئن نیستید، می توانید از روش های دیگری به جاي رانندگي برای مسافرت در دوران بارداری استفاده کنید. در ادامه این مقاله، برخی نکات مهم جهت راهنمایی زنان حامله در مورد شیوه های حمل و نقل امن ارائه شده است، که عبارتند از:
• به یاد داشته باشید كه بهترین زمان برای سفر کردن و رانندگی طولانی مدت زنان حامله، اواسط دوران بارداری مي باشد. بنابراین، برنامه ریزی برای سفر كردن در دوران بارداری زنان نباید در سه ماهه اول و سوم اين دوران که به عنوان "دوره حساس حاملگی" محسوب می شود، انجام گیرد.
• اگر شما هم به عنوان زن حامله در حال برنامه ریزی برای یک سفر جاده ای طولانی مدت هستید، باید چند ساعت قبل از شروع مسافرت و رانندگی کردن، حرکات کششی انجام دهید. همچنین، در هنگام رانندگی هم اطمینان حاصل کنید که کمربند ایمنی را بسته اید. در صورت فراموش کردن اين كار، حتي اگر در حال رانندگی هم باشید، آن را ببنديد.
• یادتان باشد كه از مسافرت و رانندگی زیاد در طول سه ماه اول و آخر دوران بارداری خود جدا خودداری کنید. اما اگر به عنوان یک زن حامله مجبور به سفر در اين دوران حساس هستید، سعی کنید تا این کار را در طول سه ماهه دوم از دوران حاملگی انجام داده و از صندلی خوابیده برای مسافرت استفاده کنید، تا هم نشستن برای شما آسان تر شود و هم اين كه بتوانید حرکات کششی را به راحتی انجام دهید. ایده خوب دیگر این است زنان حامله قبل از شروع مسافرت طولاني از مصرف غذاهای گازدار اجتناب کنند.
• همچنین، اگر شما هم به عنوان یک زن حامله مجبور به سفر با کشتی هستید، قبلا با دکتر معالج خود مشورت نموده و داروهای مخصوص دریازدگی را که ممکن است در طول سفر به آن ها نیاز پیدا کنید، به همراه داشته باشید، تا در صورت بروز بیماری از آن ها استفاده کنید.
• سفر کردن با کشتی می تواند مبتلا شدن زنان باردار به برخی عفونت ها و ویروس ها را به دنبال داشته باشد. معمولا ، این عفونت ها بسیار مسری بوده و می توانند به سرعت گسترش یابند. زنان حامله هم ممکن است در هنگام سفر کردن و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، با غذا خوردن، مصرف آب یا مایعات و یا حتی لمس کردن سطوحی که با این ویروس آلوده هستند، بیمار شوند.
با توجه به توضيحات بالا، مسافرت کردن زنان باردار با ماشین می تواند نسبت به سایر وسایل حمل و نقل امن باشد. پس اگر شما هم به عنوان یک زن حامله به دنبال یک دوره بارداری سالم بوده و در مورد رانندگی کردن دچار شک و تردید هستید، می توانید قبل از شروع سفر و رانندگی با يك دکتر متخصص زنان و زايمان صحبت کنید. این نکته مهم را هم به یاد داشته باشید در صورتی که از تهوع شدید در دوران بارداری خود رنج می برید، از رانندگی کردن بلافاصله پس از مصرف وعده های غذایی خودداری کنید، چون بدن زنان بارداري به مدت زمان زيادي نیاز دارد تا خود را از استرس و فشار هضم غذا رها کند. بنابراین بهتر است این افراد بعد از صرف غذا، خواب کافی داشته و بعد از استراحت کردن، رانندگی کنند.

 

نظر (15)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام ببخشید اگر کمی در رانندگی کردن کمی استرس داشته باشیم و در ۳ ماهه اول باشیم آیا خوب هست که رانندگی کنیم و ابن استرس های موقتی بر روی جنین تاثیر میگذارد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

آموزش رانندگي در سه ماه دوم خطر دارد ؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
چون ممکنه باعث استرس در مادر و طبیعتا جنین بشه توصیه نمیشه.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید , آیا وجود ایربگ برای زنان باردار خطر به حساب میاد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم, نخیر کیسه هوا بهترین محافظ برای مادر باردار و نوزاد داخل رحم او در صورت برخورد اتومبیل با یک مانع و یا در هنگام بروز تصادفات است.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید, اگر در زمان بارداری مجبور به رانندگی در طولانی مدت شویم چه کار باید کرد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , بهتر است بعد از مدتی رانندگی ماشین را نگه داشته و کمی پیاده روی بکنید تا هم استراحت کرده و هم برای جلوگیری از کم آب شدن بدن خود مقداری اب و مایعات دیگر را مصرف کنید.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید ,چرا نشستن به مدت طولانی در ماشین در حال حرکت برای زنان باردار خطرناک است؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم, زیرا نشستن زنان باردار برای دوره های طولانی در داخل ماشین در حال حرکت، می تواند خطر لخته شدن خون در رگ پاهاي اين افراد را به شدت افزایش دهد. در برخی موارد هم لخته خون تشکیل شده می تواند همراه با جریان خون به سایر نقاط بدن مانند ریه ها...

سلام عزیزم, زیرا نشستن زنان باردار برای دوره های طولانی در داخل ماشین در حال حرکت، می تواند خطر لخته شدن خون در رگ پاهاي اين افراد را به شدت افزایش دهد. در برخی موارد هم لخته خون تشکیل شده می تواند همراه با جریان خون به سایر نقاط بدن مانند ریه ها انتقال یابد، که براي سلامت مادران باردار بسیار خطرناک است.

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید , برای جلوگیری از بروز حوادث در حین رانندگی زنان باردار باید چه کار کرد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , بهتر است برای جلوگیری از بروز حوادث رانندگی، زنان در طول سه ماهه اول از دوران بارداری خود از رانندگی کردن خودداری کنند.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , چه زمانی خطر تصادف کردن زنان باردار کاهش می یابد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم, خطر تصادف کردن زنان باردار پس از این كه وارد سه ماهه سوم از دوران بارداری خود شدند، به شدت کاهش می یابد.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , من 25 سالمه و 3 ماهه باردار هستم میخواستم بدونم باید در حین رانندگی کمربند ببندم ؟ و این بستن کمربند برای جنین ضرری نداشته نداره؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم, بله شما باید در حین رانندگی حتما از کمربند ایمنی استفاده کنید و این هم برای خودتون و هم جنین داخل رحمتون خیلی بهتره و امنیت هر دوتاتونم رو تامین میکنه.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/