استرس مادر باردار با جنین چه می کند؟

استرس مادر باردار با جنین چه می کند؟

اگر باردار هستید، بايد بدانید که یکی از زیباترین مراحل زندگی خود را پشت سر گذاشته و با سپری نمودن نه ماه انتظار، یک زندگی جدید را از درون قلبتان به وجود خواهید آورد. اما، فراموش نکنید كه این مرحله زیبا، بسیار شکننده و آسیب پذیر است، چون هنگامی که یک زن زندگی دیگری را در وجود خود پرورش می دهد، دچار استرس و اضطراب خاصی می شود. به همین دلیل، معمولا به وجود آرامش بیشتر در زندگي زنان باردار و اطرافیان اين افراد تاکید فراواني مي شود. البته، درست است كه مادران باردار حق دارند دچار وحشت، سرخوردگی و حتی افسردگی شوند، اما بیش از حد بودن این احساسات هم مانند هر چیز دیگری می تواند براي سلامت خود مادر باردار و جنين داخل رحم او خطرناک باشد. بنابراین، مي توان ادعا كرد كه اگر وجود استرس در طي دوران بارداری زنان بیش از حد نباشد، جایی برای نگرانی نخواهد داشت!
آیا نگران هستید كه زندگی پراسترس دوران بارداری به نوزاد داخل رحمتان آسیب برساند؟ بدانید که تنها نیستید، چون بیشتر زنان باردار اين حس را دارند! اما، همه خانم هاي باردار می توانند با انجام فعالیت های اضافی و پیاده روی کردن روزانه، کمی از احساسات منفی خود را در بدن خود کاهش داده و دوران امنی را برای حفظ سلامت خود و رشد مناسب جنین داخل رحمشان فراهم کنند. اجازه دهید تا در ادامه این مقاله، کمی در مورد میزان استرس در مادران باردار صحبت کرده و همه موارد لازم برای کنترل استرس در طي دوران بارداری زنان را بیان کنیم، تا مطمئن شوید كه شما هم به راحتی می توانید اثرات اين حس منفي را از روی نوزاد متولد نشده خود بردارید. همچنین، در ادامه اين مقاله، شما مادران جوان و بي تجربه را با چگونگی مقابله با استرس و اثرات آن بر روی جنین داخل رحمتان آگاه خواهیم نمود.

استرس مادر باردار چگونه می تواند بر روی جنین تاثیر بگذارد؟

وجود استرس در مادران باردار می تواند آسیب زیادی به جنین اين افراد بزند، چون هنگامی که یک زن باردار با موقعیت استرس زایی روبرو می شود، بدن او بلافاصله به مبارزه با این حالت خواهد پرداخت. چنین شرایطی هم منجر به افزایش هورمون coritsol، که نوعی هورمون استرس است، می شود. البته، يادتان باشد كه اگر در شرایط عادی، ترشح این هورمون ها در کوتاه مدت فروکش كرده و استرس بدن کاهش یابد، هیچ آسیبی به جنین داخل رحم زنان باردار نخواهد رساند. با اين حال، فراموش نکنید كه اگر استرس زنان باردار همچنان ادامه یابد، ترشح بیش از حد این هورمون ها می تواند اثرات ویران کننده اي بر سیستم سلامت بدن مادر و جنین داخل رحم او گذاشته و روند رشد و سلامت جنین را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه این مقاله، اثرات مختلف بروز استرس بیش از حد در بدن زنان باردار بیان شده است، که عبارتند از:

1. تولد زودرس نوزادان با استرس مادر باردار:

ایجاد استرس بیش از حد در بدن زنان باردار می تواند در بسیاری از موارد باعث تولد زودرس نوزادان اين افراد شود.

2. استرس مادر و داشتن وزن کم نوزادان در زمان تولد:

یکی دیگر از اثرات وجود استرس در بدن زنان باردار، داشتن وزن کم نوزادان آن ها در هنگام تولد است. در واقع، مادرانی که دچار استرس و اضطراب زیادي هستند، فاقد مکانیسم مقابله با این حالت بوده و ممکن است افزایش وزن در نوزادان آن ها بسیار کم باشد. به همین دلیل، پزشكان متخصص زنان و زايمان ادعا مي كنند كه وجود استرس بیش از حد در زنان باردار می تواند وزن نوزاد متولد نشده آن ها را تحت تاثیر خود قرار داده و سلامت اين جنين ها را از بین ببرد.

3. استرس مادر باردار باعث بروز اختلالات خاص در خواب نوزادان:

جالب است بدانيد كه نتايج مطالعات اخير محققان نشان داده است زنانی که در دوران بارداری خود از استرس مزمن رنج می برند، به احتمال زیاد فرزندان آن ها هم در هنگام تولد مبتلا به اختلالات خواب خواهند شد.

4. بروز مسائل رفتاری در نوزادان با وجود استرس در زنان باردار:

نوزادانی که از زنان مضطرب متولد می شوند، ممکن است در آینده از مسائل رفتاری کودکانه رنج ببرند.

5. عدم رشد مغز نوزادان متولد شده از مادران پر استرس:

وجود استرس بیش از حد در زنان باردار می تواند روند رشد مغز جنین داخل رحم اين افراد را تغییر داده و منجر به بروز عوارض بعدی در زندگی آینده اين نوزادان شود.

چگونه می توان با استرس دوران بارداری مبارزه کرد؟

هنگامی که زنی باردار می شود، تنش های روزمره زندگی هم می تواند به طور معجزه آسایی بر روی سلامت او و جنبن داخل رحمش تاثیر بگذارد! داشتن مشاغل پراسترس، رفت و آمد به دفتر کار در اوج ترافیک و وجود مشکلات زناشویی دلایلی هستند که تاثیرات بی حد و حصری در احساسات زنان باردار گذاشته و منجر به بروز استرس در بدن اين افراد می شوند. البته، يادتان باشد كه در چنین مواردی، با اضافه شدن برخی شرایط سخت به زندگي هم ترشح هورمون های بارداری با سرعتی نزدیک به انفجار افزایش می یابد، که این حالت برای جنین داخل رحم غیر قابل تحمل خواهد بود!
خوشبختانه، مادران باردار می توانند به راحتی با استرس دوران بارداری خود مقابله کرده و یا آن را در اندازه حداقل نگه دارند. در ادامه این مقاله، نکاتی برای مقابله آسان با وجود استرس در طی دوران بارداری زنان بیان شده است. مهم ترين اين موارد عبارتند از:

1. داشتن تغذیه خوب، در زمان مناسب برای مبارزه با استرس بارداری:

وجود استرس در زنان باردار می تواند تلفات زیادی به بدن اين افراد وارد کرده و سلامت مادر و جنین داخل رحم او را تحت تاثیر قرار دهد. اما اگر زنان باردار بتوانند در وقت مناسب و به اندازه تغذیه کنند، این حالت نه تنها آن ها را از چنگال استرس و اضطراب رها خواهد کرد، بلکه اين افراد را در هنگام داشتن استرس هم از پرخوری و تغذیه نامناسب دور نگه می دارد. همان طور که می دانید داشتن عادات بد غذایی مانند خوردن تنقلات و برخوردار بودن از الگوهای غذایی نامنظم در دوران بارداري می تواند استرس مادران را بیشتر کند. بنابراین، به عنوان یک زن جوان و باردار همیشه سعی کنید تا از یک برنامه مناسب غذایی استفاده نموده و رژیم غذایی سالم و متعادلي را در طی نه ماه دوران بارداری داشته باشید.

2. ورزش کردن منظم زنان باردار و کاهش استرس بارداری:

به خاطر بسپارید كه داشتن فعالیت های مناسب در دوران بارداري زنان می تواند از بروز استرس در بدن زنان باردار جلوگیری کرده و یا اين احساس منفي را از بین ببرد. به همین دلیل، پزشكان متخصص زنان و زايمان ادعا مي كنند كه ورزش کردن منظم زنان باردار، اين افراد را آماده گذراندن یک دوره بارداری سالم خواهد نمود. از جمله فعالیت هایی که همه زنان می توانند در طي دوران بارداری انجام دهند، می توان به تمرینات ورزشی سبک و دوستانه مانند پیاده روی، شنا و یوگا در بارداری اشاره کرد.

3. کنترل استرس بارداری با تعمق کردن و تمرکز زنان باردار:

جالب است بدانيد كه انجام مدیتیشن یک راه عالی برای دور ماندن زنان از استرس دوران بارداری است. علاوه بر اين مورد، تکنیک های مراقبتی متعددی وجود دارد که می تواند به زنان باردار در مقابله با استرس و اضطراب کمک کند.

4. داشتن سرگرمی راهی برای دوری از استرس بارداری:

داشتن یک سرگرمی خوب و مناسب، راهی عالی و مثبت برای دور ماندن زنان از استرس دوران بارداري است.

5. بحث کردن با زنان باردار:

اگر شما هم به عنوان یک باردار مشکلی دارید، بدانید که بحث کردن در مورد آن موضوع با اطرافیان، شما را سبک و آرام خواهد نمود! به همین دلیل، بحث کردن در مورد مشکلات خود با دوستان و یا خانواده می تواند کمک بزرگی برای جلوگیری از بروز استرس و اثرات جانبی آن بر روي سلامت خود شما و جنین داخل رحمتان به شمار آيد.

6. انجام فعالیت هايي كه مادر باردار دوست دارد کمکی برای کاهش استرس بارداری:

معمولا، صحبت کردن با دوستان، خواندن مجلات و کتاب ها، تماشای فیلم خوب، گوش دادن به موسیقی آرام و انجام هر کاری که مورد علاقه زنان باردار است، می تواند اثرات مثبتي بر ذهن اين افراد داشته و صبر آن ها را در طولانی مدت افزايش دهد.

7. به عنوان يك مادر باردار، هيچ وقت نگران نباشید:

همانطور که می دانید داشتن نگرانی زیاد در همه مراحل زندگی می تواند قلمرو سلامت افراد را تحت تاثیر خود قرار دهد! پس، سعی کنید تا دلایل وجود نگرانی را در زندگی خود به حداقل برسانید. اگر اتاق شما به هم ریخته و یا انجام کارهای روزانه شما ناقص مانده است، خود را به مبارزه دعوت نكنيد، چرا که اين كار بسیار خطرناک خواهد بود. علاوه بر اين، چنين راه كارخايي شما را بیشتر دچار استرس می کند. در چنین مواردی، به خود اجازه دهید تا بقیه کارهایتان را در وضعیت بهتري انجام دهید.

8. مشورت نمودن با افراد کاردان و باتجربه و کاهش استرس بارداری:

اگر شما هم به عنوان یک زن باردار فکر می کنید كه نمی توانید با وجود استرس در زندگی خود مقابله کنید، بهتر است با افراد کاردان و باتجربه مانند یک دکتر متخصص زنان و زايمان در اين مورد صحبت کنید، چون صحبت کردن به یک فرد حرفه ای بهترین کاری است که شما می توانید برای حفظ سلامت خود و جنین داخل رحمتان انجام دهید.
در نهایت، یادتان باشد كه زندگی پر از مبارزات مختلف است، که پشت سر گذاستن آن ها برای هیچ کس کار آسانی نیست! اما فراموش نکنید كه اگر کسی بتواند قوی و مقاوم باشد، زندگی شاد و آسانی خواهد داشت. در واقع، فقط افرادی می توانند با این مشکلات مبارزه کنند که قهرمانان واقعی هستند. بنابراین، شما نیز به عنوان یک مادر باردار قهرمان کودک بوده و دوران بارداری خود را با لبخند سپری کنید، تا بهترین شانس ها با شما یار باشد!

توصیه میکنیم راههای دیگری برای جلوگیری از استرس بارداری را در 5 راه غلبه بر استرس در دوران بارداری حتما بخوانید.

 

نظر (22)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

باسلام من سابقه ۷سقط دارم که علتش عاملناشناخته هست که دکترها مگویند علت همه این سقط ها استرس هست ایا این استرس درست هست لطفازود پاسخ دهید

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
استرس میتونه یکی از عوامل باشه ولی این همه سقط قطعا عامل دیگه ای داره

This comment was minimized by the moderator on the site

من حدود سه ماه حاملگیمو تموم کردم الانم هفته 15 حاملگیمه.یه ماهی میشه که با شوهرم مشکلات خانوادگی داریم و نسبت به حاملگی من بی تفاوت شده و وضعیت روحی بدی قرار گرفتم حرفای دل شکننده زده که هر روز گریه میکنم.خواهشمندم راه حلی برا مشکلم پیدا کنین ممنون

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
اولین و بههترین راه حل اینکه در مورد مشکلتون بشینین با همسرتون منطقی حرف بزنین و به یه نتیجه ای برسین ، بهش یادآور بشین که شما دیگه سه نفرین و باید به فکر نفر سوم باشن.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , آیا داشتن استرس در دوران بارداری میتونه مضر باشه ؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , اگر وجود استرس در طي دوران بارداری زنان بیش از حد نباشد، جایی برای نگرانی نخواهد داشت.

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام, آیا داشتن استرس در بارداری طبیعی است؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , بله طبیعی است اما بیش از حد بودن این احساسات هم مانند هر چیز دیگری می تواند براي سلامت خود مادر باردار و جنين داخل رحم او خطرناک باشد.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وقت بخیر , چیکار میشه کرد تا از استرس در دوران بارداری دور بود؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , یکی از راهای کارساز صحبت کردن با دوستان و یا خواندن مجلات و کتاب هایی که بهشون علاقه مند هستید و یا تماشای یک فیلم خوب بسته به سلیقه و شرایط میتونین خودتو رو سرگرم نمایید تا استرس سراغتون نیاد.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید , آیا میتوان با انجام مدیتیشن از استرس در دوران بارداری دور ماند؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام , بله انجام مدیتیشن یک راه عالی برای دور ماندن زنان از استرس دوران بارداری است. علاوه بر اين مورد، تکنیک های مراقبتی متعددی وجود دارد که می تواند به زنان باردار در مقابله با استرس و اضطراب کمک کند.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید , من 26 سالمه و در هفته 20 بارداری هستم برای دوری از استرس شما چه ورزشی را توصیه میکنید؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , از جمله فعالیت هایی که همه زنان می توانند در طي دوران بارداری انجام دهند، می توان به تمرینات ورزشی سبک و دوستانه مانند پیاده روی، شنا و یوگا در بارداری اشاره کرد.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید , من 27 سالمه و تازه زایمان کرده ام و الان 2 هفته است مادر شدم در زمان بارداری خییلی روزای پر استرسی داشتم , الان که به دنیا اومده استرسام برطرف شده بود ولی بازم استرس هام شروع شده اونم به این دلیل که پسرم مشکل خواب داره و من...

سلام وخسته نباشید , من 27 سالمه و تازه زایمان کرده ام و الان 2 هفته است مادر شدم در زمان بارداری خییلی روزای پر استرسی داشتم , الان که به دنیا اومده استرسام برطرف شده بود ولی بازم استرس هام شروع شده اونم به این دلیل که پسرم مشکل خواب داره و من خییلی نگرانشم میخواستم بدونم چرا اینطوره شده؟

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , معمولا زنانی که در دوران بارداری خود از استرس مزمن رنج می برند، به احتمال زیاد فرزندان آن ها هم در هنگام تولد مبتلا به اختلالات خواب خواهند شد. سعی کنین استرس رو از خودتون دور کنین این استرسی که دارین دوباره با شیری که میخوره رو بدن...

سلام عزیزم , معمولا زنانی که در دوران بارداری خود از استرس مزمن رنج می برند، به احتمال زیاد فرزندان آن ها هم در هنگام تولد مبتلا به اختلالات خواب خواهند شد. سعی کنین استرس رو از خودتون دور کنین این استرسی که دارین دوباره با شیری که میخوره رو بدن بچه هم تاثیر میذاره.توصیه میکنم به یک متخصص رانشناسی مراجعه نمایید.

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , آیا استرس در بارداری میتونه باعث سقط جنین بشه ؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , بله ایجاد استرس بیش از حد در بدن زنان باردار می تواند در بسیاری از موارد باعث تولد زودرس نوزادان اين افراد شود.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , من 35 سالمه و در هفته 5م بارداری هستم ,اولین تجربه بارداریمه و من خیلی استرس دارم , آیا این استرس میتونه در بچه تاثیر بدی داشته باشه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , بله بهتره استرس رو از خودتون دور کنین
اثرات مختلف بروز استرس بیش از حد در بدن مادران عبارتند از :
1- تولد زودرس نوزاد
2- داشتن وزن کم نوزاد در زمان تولد
3- بروز اختلالات خاص در خواب نوزاد
4-بروز مسائل رفتاری در نوزاد
5- عدم رشد مغز...

سلام عزیزم , بله بهتره استرس رو از خودتون دور کنین
اثرات مختلف بروز استرس بیش از حد در بدن مادران عبارتند از :
1- تولد زودرس نوزاد
2- داشتن وزن کم نوزاد در زمان تولد
3- بروز اختلالات خاص در خواب نوزاد
4-بروز مسائل رفتاری در نوزاد
5- عدم رشد مغز نوزاد

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام وخسته نباشید , آیا برای مقابله با استرس در دوران بارداری روشی وجود داره؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , بله با رعایت کردن موارد زیر میتونید استرس رو از خودتون دور کنین:
1-داشتن تغذیه خوب در زمان بارداری
2- ورزش کردن منظم در بارداری
3-کنترل استرس با تعمق و تمرکز
4- داشتن سرگرمی برای دوری از استرس
5-بحث کردن با زنان باردار در مورد مشکل...

سلام عزیزم , بله با رعایت کردن موارد زیر میتونید استرس رو از خودتون دور کنین:
1-داشتن تغذیه خوب در زمان بارداری
2- ورزش کردن منظم در بارداری
3-کنترل استرس با تعمق و تمرکز
4- داشتن سرگرمی برای دوری از استرس
5-بحث کردن با زنان باردار در مورد مشکل استرس
6- انجام فعالیت هایی که علاقه دارید
7-دور کردن نگرانی از افکار
8-مشورت نمودن با افراد کاردان و با تجربه

ادامه مطلب

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/