آیا شما هم جزو خانم هایی هستید که داشتن سقط های جنین متوالی، امید شما را برای مادر شدن کاهش داده است؟ آیا شما به عنوان یک مادر به دنبال راهی برای طرح یک برنامه ریزی موفق به منظور بارداری مجدد هستید؟ خوب، اگر شما می خواهید شرایط مربوط به بارداری ناموفق قبلی خود را جبران کرده و این بار بارداری بی خطری داشته باشید، خواندن مقاله زیر، ایده خوبی برای شما خواهد بود.
سقط مکرر جنین ممکن است مانند یک کابوس وحشتناک، آینده هر زنی را تحت تاثیر قرار داده باشد. این نکته را به خاطر بسپارید که این تجربه های تلخ نمی تواند بر روی آرزوی داشتن نوزادی سالم در شما اثر بگذارد! چون هنوز هم شانس شما برای بهره گیری از نعمت مادر شدن بالا است. ادامه، برخی از اطلاعات مفید را در مورد چگونگی اتفاق افتادن سقط جنین و همچنین، برنامه ریزی برای داشتن یک بارداری سالم بعد از این سقط ها را به شما و همسرتان نشان خواهد داد! پس، اگر شما هم جزو مادرانی هستید که می خواهید اطلاعات بیشتری در باره سقط جنین و بارداری بعد از آن بدانید، حتما مقاله زیر را مطالعه کنید.
علل سقط جنین در اکثر مادران باردار چیست؟
سقط جنین به مرگ طبیعی نوزاد داخل رحم مادر، قبل از هفته بیستم بارداری او گفته می شود. با توجه به تحقیقات انجام شده، حدود 10 تا 20٪ از حاملگی خانم ها با سقط جنین به پایان می رسد. باید به عنوان یک خانم آگاه باشید که امروزه، ناهنجاری های کروموزومی در جنین در حال رشد داخل رحم شما، از شایع ترین علت سقط جنین به شمار می رود. همچنین، رعایت نکردن شرایط بهداشتی مانند دیابت کنترل نشده و یا داشتن مشکلات دهانه رحم در زنان نیز می تواند سبب سقط جنین در مادران باردار شود.
معمولا، وقتی که سقط جنین برای اولین بار در زنان جوان رخ می دهد، بسیاری از آن ها بعد از مدتی به راحتی دوباره باردار می شوند. اما مطالعات نشان می دهد زنانی که دو سقط جنین پشت سر هم داشته اند، کمتر از 5 درصد شانس باردار شدن دوباره را دارند. همچنین، لازم است به عنوان یک خانم بدانید 1٪ از زنانی که سه بار یا بیشتر دچار سقط متوالی جنین شده اند، توانسته اند دوباره حامله شوند. این بدان معنی است که در دو سقط متوالی، 75٪ شانس بارداری سالم در مادر و در سه سقط جنین مکرر، فقط 65٪ شانس داشتن یک بارداری سالم در مادر وجود خواهد داشت.
برنامه ریزی یک دوره بارداری موفق پس از دو سقط جنین متوالی در مادران:
1. بعد از سقط مکرر جنین، مادر باید برای دوباره باردار شدن به خودش وقت بدهد:
سقط جنین می تواند احساس ناراحت کننده شدیدی را نسبت به از دست دادن کودک در هر مادری ایجاد کند. شما هم مانند این مادران می توانید طیف گسترده ای از احساسات منفی مانند غم، خشم، و احساس گناه را در خودتان پیدا کنید. حتی در برخی مواقع، مادرانی که سقط جنین را تجربه کرده اند از وجود خودشان هم رنج می برند. پس، لازم است بدانید که این بیماران باید حداقل برای یک ماه یا دو سیکل قاعدگی خود صبر کرده و دوباره برای باردار شدن تلاش خود را از سر بگیرند، چون این مادران به زمان زیادی احتیاج خواهند داشت تا هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ عاطفی بهبود یابند. در برخی موارد هم ممکن است مادران برای به دست آوردن شرایط مناسب به صبر کردن طولانی تری نیاز داشته باشند. اگر در این اواخر سقط جنین را تجربه کرده اید، بهتر است برای بارداری مجدد شش ماه از سقط جنین تان گذشته باشد، تا شانس شما و همسرتان برای داشتن یک فرزند جدید افزایش یابد. فراموش نکنید که اگر سن شما در حین سقط جنین 35 سال و یا بالاتر باشد، باید زودتر شروع به تلاش برای بارداری مجدد بکنید. به خاطر داشته باشید که در مادرانی با سن بالا، انتظار بیش از حد و طولانی مدت برای باردار شدن هم می تواند مشکلاتی به وجود آورد.
2. بازیابی توان فیزیکی مادر بعد از سقط مکرر جنین:
همیشه به خاطر داشته باشید که بعد از هر سقط جنین، مدت زمان زیادی طول خواهد کشید تا پوشش اندومتر در بدن شما، دوباره قوی و سالم شده و بتواند از جنین داخل رحمتان در دوران بارداری جدید محافظت کند. اگر بدن مادر از لحاظ جسمی و عاطفی برای بارداری مجدد آماده نباشد، سقط جنین دوباره او را تهدید خواهد کرد.
معمولا پزشکان متخصص زنان و زایمان توصیه می کنند مادرانی که سقط های مکرر جنین را تجربه کرده اند، باید تا چند ماه آینده برای برنامه ریزی حامله شدن مجدد، به منظور حفظ یک بارداری سالم صبر کنند. انتخاب زمان مناسب و بدن سالم و قوی در مادران قبل از باردار شدن می تواند رشد و سلامتی نوزاد آن ها را در طول دوران بارداری هم تضمین کند. جالب است بدانید که در چنین مادرانی مصرف مکمل های فولیک اسید و ویتامین های مخصوص دوران بارداری باید چند ماه قبل از انجام عمل لقاح آغاز شود. همچنین، بهتر است از داشتن وزن مناسب خود هم قبل از باردار شدن مطمئن شوید و در حفظ آن کوشا باشید. برای این منظور فعالیت های فیزیکی را حتما در برنامه روزانه خود بگنجانید. همچنین، به عنوان مادری که بعد از سقط جنین های مکرر قصد باردار شدن را دارید، همیشه از یک رژیم غذایی سالم پیروی کرده و مصرف کافئین را نیز محدود نمایید. علاوه بر این موارد، تا آنجا که امکان دارد از سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و استعمال مواد مخدر هم جدا خودداری کنید.
3. مشورت کردن مادر با متخصص زنان و زایمان بعد از سقط های مکرر جنین:
هنگامی که بعد از سقط های مکرر جنین، دوباره برای بارداری مجدد آماده می شوید، حتما با متخصص زنان زایمان مشورت کرده و از او راهنمایی بخواهید، چون احتمال دارد دکتر معالج شما انجام برخی آزمایشات را برای تشخیص وجود هر گونه مسائل بهداشتی که ممکن است عوارضی را در طول بارداری آینده شما ایجاد کند توصیه خواهد نمود. علاوه بر این ها، به احتمال زیاد دکتر معالج شما بر اساس معاینات خود نشان خواهد داد که چه درمانی برای بدن شما کاملا سالم بوده و اجازه بارداری دوباره را به شما و همسرتان خواهد داد.
سقط جنین به مرگ طبیعی نوزاد داخل رحم مادر، قبل از هفته بیستم بارداری او گفته می شود. با توجه به تحقیقات انجام شده، حدود 10 تا 20٪ از حاملگی خانم ها با سقط جنین به پایان می رسد.
تست های مادران بعد از سقط های مکرر جنین که قصد باردار شدن دارند:
در ادامه این مقاله، برخی از آزمایشاتی که پزشکان متخصص زنان و زایمان ممکن است برای شناسایی علل سقط جنین قبلی، به مادران قبل از تلاش آن ها برای باردار شدن دوباره توصیه کنند، بیان شده است. مهم ترین این تست ها عبارتند از:
1. تست خون برای جلوگیری از سقط جنین:
خوب است بدانید که اگر هر گونه مشکلی در سیستم ایمنی و یا در تعادل هورمون ها در بدن شما وجود داشته باشد، انجام آزمایش خون آن ها را مشخص خواهد کرد.
2. خداحافظی از سقط جنین با تست کروموزومی:
هم مادری که بعد از سقط های مکرر جنین، دوباره برای بارداری مجدد آماده می شود و هم شریک زندگی او باید آزمون کروموزومی را انجام دهند، چون این تست کمک خواهد کرد تا با تعیین تعداد کروموزوم ها از سقط جنین جلوگیری شود.
3. سونوگرافی راهی برای جلوگیری از سقط جنین:
در آزمون سونوگرافی از امواج صوتی برای به دست آوردن تصاویر اندام های داخلی بدن زنان استفاده می شود. حتی ممکن است دکتر معالج شما اسکن کردن از شکم مادر را هم برای به دست آوردن تصاویری از رحم او توصیه کند.
4. پیشگیری از سقط جنین با آزمایش هیستروسکوپی :
هیستروسکوپی نوعی آزمایش است که در آن دکتر معالج با یک تلسکوپ کوچک، از طریق گردن رحم به داخل رحم زنان نفوذ کرده و لوله های فالوپ و دیواره رحم او را بررسی خواهد کرد.
5. سونو هیستوگرام و سقط جنین:
در طول انجام این آزمون، دکتر معالج شما ممکن است مایع مخصوصی را از طریق گردن رحم به داخل رحم تزریق کند، که کمک زیادی برای تشخیص وجود هر گونه مشکل در پوشش رحم خواهد نمود.
بر اساس نتایج آزمون های بالا، اگر پزشک معالج شما مشکلی را در داخل رحم مشاهده نماید، ممکن است درمان هایی بی خطر را برای اطمینان بیشتر از داشتن بارداری سالم در آینده ای نزدیک توصیه کند.
خانمی که بعد از سقط های مکرر جنین، دوباره برای بارداری مجدد آماده می شوید، اگر از سلامت جسمی و روحی مناسب برخوردار باشید، می توانید نوزاد سالم و شادی به دنیا بیاورید.
در اکثر مواقع بدن زنان به صورت طبیعی سقط جنین را کامل خواهد کرد، اگر این اتفاق برای شما پیش آمد نیازی به درمان بیشتری نخواهد بود با خواندن همه چیز درباره سقط جنین می توانید اطلاعات خود را در این باره کامل تر کنید.
نظر (77)