خطر قرص های خواب آور در دوران شیردهی

خطر قرص های خواب آور در دوران شیردهی

آیا شما هم به عنوان یک مادر شیرده، در مورد زمان های طبیعی خواب راحت خود، به دلیل نقش جدیدی که در زندگی بر عهده گرفته ای، مشکل پیدا کرده اید؟ آیا تغذیه نوزاد شما با شیر مادر و مراقبت های همیشگی از نوزاد خود، شما را از خواب راحت به ویژه در طول شب محروم نموده است؟
درست است که مصرف قرص های خواب آور ممکن است یک گزینه آسان، برای کمک به داشتن یک دوره خواب راحت برای یک مادر شیرده باشد. در ادامه ی این بحث، خواهید دانست که اگر شما به عنوان یک مادر به کمک قرص های خواب آور در حال تغذیه نوزادتان با شیر مادر بخوابید، چه مضراتی برای شما و فرزند شیرخوارتان خواهد داشت. همچنین، در این مقاله، راه های درمان طبیعی و بی خطر بسیاری که برای مشکلات خواب مادران در دوران شیردهی وجود دارد و ممکن است برای حل این مشکل، به شما کمک فراوانی کند، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

آیا مادر شیرده می تواند از قرص های خواب آور استفاده کند؟

داروهای خواب آور خاصی وجود دارند که برای به خواب رفتن راحت مادران در دوران شیردهی، امن و بی خطر هستند، بدون این که ضرری برای نوزاد شیر خوار آن ها داشته باشند. برای به دست آوردن اصلاعات بیشتر در مورد این نوع داروهای خواب آور، می توانید به پزشک معالج خود مراجعه کرده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید. در ابتدا لازم است بدانید که داروهای آرام بخش معمولی که شما فکر می کنید و ادعا دارید که برای دوران حاملگی شما امن نیستند، در دوران تغذیه نوزاد شما با شیر مادر هم بی خطر نخواهند بود. در صورت مصرف این داروها، قسمتی از آن ها با جریان خون مادر شیرده ترکیب شده و به شیر او خواهد رسید، که در نهایت به بدن فرزند شما هم وارد می شود. همچنین مصرف این داروها می تواند گاهی اوقات در میزان تولید شیر مادر هم تاثیر بگذارد و با روال طبیعی تغذیه نوزاد با شیر مادر نیز تداخل پیدا نماید.

بنابراین، توصیه می شود که مصرف هر گونه داروی آرام بخش و خواب آور توسط مادران در دوران شیردهی باید با تحت نظر پزشک معالج او بوده و اثرات آن در کودکان شیرخواری که با شیر مادر تغذیه می شوند، هم بررسی شود.

کدام قرص های خواب آور برای مادران شیرده خطر کم تری دارند؟

با توجه به نظرات بسیاری از پزشکان در این مورد، روش های به دست آوردن یک دوره خواب راحت بدون مصرف قرص خواب آور برای مادران در دوران شیردهی، بهترین و بی خطرترین راه حل خواهد بود. در برخی موارد، قرص های خواب آور Ambien و Lunesta ممکن است توسط پزشک معالج، برای مادران در دوران شیردهی تجویز شود، که این داروها نسبت به داروهای خواب آور دیگر، در اندازه ی بسیار کم تری با شیر مادر مخلوط می شوند. به همین دلیل، این دو نوع دارو برای نوزاد شما هم کمتر مضر خواهد بود. 
لازم است به این نکته توجه داشته باشید که مصرف اولین بار هر گونه داروی آرام بخش برای کمک به راحت خوابیدن مادران در دوران شیردهی، باید توسط دکتر معالج او بررسی شده و بعد از آن، توسط مادر به صورت منظم مصرف شود.

مادران شیرده باید در مورد هر چیزی که می خورند و می نوشند از جمله داروها دقت بیشتری بکنند اگر به دنبال پاسخ در مورد ایمنی آنتی بیوتیک ها هستید، این مقاله را مطالعه کنید، آیا مصرف آنتی بیوتیک در دوره شیردهی بی خطر است؟

5 درمان طبیعی برای داشتن خواب راحت برای مادران شیرده:

بازم است دوباره یادآور شویم که مصرف هیچ گونه داروی خواب آور و آرام بخشی برای مادران در دوران تغذیه نوزاد خود با شیر مادر توصیه نمی شود. راه های طبیعی بسیار زیادی وجود دارد که می تواند به مادران در دوران شیردهی کمک کند تا خواب منظم و راحتی داشته باشد. سعی کنید تا جایی که امکان دارد از نکات و ترفندهای طبیعی که خیلی به نفع سلامتی شما و فرزند کوچکتان است، استفاده نمایید. این ترفندهای طبیعی برای خواب راحت مادران در دوران شیردهی عبارتند از:

1. داشتن بستر راحت و مناسب مادران شیرده:

در سال اول تولد نوزاد خود، شما به عنوان یک مادر شیرده ممکن است نیاز به بیدار شدن چند باره در نیمه-های شب برای شیر دادن به او داشته باشید. به همین دلیل است که خوابیدن مادر با کودک خود در یک بستر می تواند کمک بسیار زیادی به آرامش مادر و نوزادش حتی در زمان شیردهی در ساعات شب کند. این کار به مادران شیرده کمک خواهد کرد تا پس از پایان یافتن تغذیه نوزاد خود با شیر مادر، یک خواب کامل و راحت در کنار او را تجربه کنند. چون در این شرایط، مادران شیرده بدون این که مجبور باشند از جای گرم خواب خود جابه جا شوند، در کنار کودک، به خواب شبانه خود ادامه خواهند داد.

2.خوابیدن مادر شیرده در طول شبانه روز :

مادری که یک کودک شیرخوار و کوچک دارید، هر بار که کودک شما به خواب عمیقی می رود و ساعت ها بدون بیدار شدن می خوابد، شما هم تا آن جا که می توانید چشم های خود را روی هم بگذارید و با آرامش چرت بزنید. چون ممکن است ساعت های طولانی را برای تغذیه متعدد نوزاد خود در طول شبانه روز نخوابیده باشید. بنابراین، به یاد داشته باشید که داشتن وقت آزاد با خوابیدن نوزادتان و چرت زدن کوتاه مدت در طول روز می تواند به مادران شیرده در جلوگیری از احساس خواب آلودی، کسالت بیش از حد و خستگی در شب ها، کمک شایانی بکند.

3. خوردن یک لیوان شیر گرم قبل از خوابیدن، توسط مادران در دوران شیردهی:

شیر حاوی مقدار زیادی پروتئین بوده و یک نوشیدنی بسیار مفید برای همه ی افراد در هر سنی می باشد، به خصوص زمانی که مادران تغذیه نوزاد خود را با شیر مادر انجام می دهد. همچنین، شیر شامل L- تریپتوفان است، که یک نوع اسید آمینه می باشد و با مصرف آن سطح سروتونین در مغز فرد به ویژه مادران در دوران شیردهی بالا رفته و احساس خواب آلودگی و آرامش به شخص دست خواهد داد.

4. چای بابونه و جلوگیری از گرفتگی عضلات در مادران شیرده:

دم کرده ی شاخ و برگ گیاه بابونه، برای سلامتی مادرانی که در حال تغذیه نوزاد خود با شیر مادر هستند، امن و بی خطر می باشد. همچنین، دم کرده ی این گیاه، برای سلامتی فرزند شما هم ضرری نخواهد داشت. شما می توانید دم کرده ی آن را در زمان خواب و یا نزدیک به زمان آن استفاده نمایید. بابونه از جمله گیاهانی است که در طول تغذیه نوزاد با شیر مادر، امن و بی خطر محسوب می شود. اثرات آرام بخش این گیاه می تواند تسکین دهنده و آرام کننده ی حواس مادر و ماهیچه های بدن او باشد. دم کرده این گیاه برای کاهش و یا جلوگیری از نفخ و گرفتگی عضلات بدن در مادران شیرده کمک بسیاری خواهد نمود.

gorse-khab-avar5.jpg

5. ریختن چند قطره روغن اسطوخودوس بر روی بالش، در دوران شیردهی:

ریختن چند قطره از روغن اسطوخودوس بر رویبالش خودتان به عنوان یک مادر شیرده قبل از خوابیدن، می تواند به شما آرامش داده و خواب راحتی برایتان به ارمغان آورد. همچنین، شما می توانید چند قطره از این روغن را بر روی یک دستمال تمیز بریزید و آن را بر روی بالش خود پهن نمایید، تا بالشتان لکه های روغن را به خود نگیرد. همچنین، شما به عنوان یک مادر شیرده می توانید استفاده از پماد این روغن را در تیوپ های حاوی روغن اسطوخودوس امتحان کنید، حتی می توانید این روغن را به طور مستقیم بر روی شقیقه ها، یا پیشانی خود و یا حتی پشت گوش های خود بمالید، تا از این طریق احساس آرامش کنید. 
هرگز و در هیچ زمانی استفاده از قرص های خواب آور در مادرانی که در حالی تغذیه نوزاد خود با شیر مادر هستند، توصیه نمی شود، حتی اگر داروهای در نظر گرفته شده، امن و بی خطر باشند. چون در برخی موارد، ممکن است با مصرف این نوع داروها، واکنش هایی در نوزاد شیرخوار خود مشاهده کنید، که این واکنش ها نشان دهنده ی اثر مصرف این قرص ها در کودک شما است. پس بهتر است همیشه سعی کنید، از راه حل های طبیعی و بی خطر برای کمک به خواب راحت خود در دوران شیردهی استفاده نمایید.
اگر شما به عنوان یک مادر شیرده در پیدا کردن روش های موثر برای به خواب رفتن شبانه روزی و احساس آرامش در زندگی روزانه و سلامت خود دچار مشکل هستید، حتما با دکتر خود در این باره صحبت کنید، تا شما را راهنمایی کرده و زندگی راحت و آرام، توام با شادی را برای شما رقم بزند.

 مادرانی که از شیر خشک برای تغذیه نوزادان خود استفاده می کنند پیشنهاد می کنم مزایای شیر دادن برای نوزاد و مادر را بخوانند.

 

نظر (10)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من خودم سابقه بی خوابی داشتم وبا ارامبخش میخوابیدم الان هم یه بچه شیرده ۸ماهه دارم اصلا شبها خوابم نمیبره در طول روز هم خسته وتوان هیچ کاری ندارم راهنمایی کنید لطفا

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من دوماهه زایمان کردم الان یک ماهه که شبا نمیخوابم یعنی هرکاری میکنم خوابم نمیبره کلا اعصابم بهم ریخته روزها خیلی خسته و کسل هستم حوصله ی هیچ کاری ندارم تو رو خدا راهنماییم کنید

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
بی خوابی بعد از زایمان در بعضی از خانوم ها طبیعیه و جای نگرانی نیست، به خاطر تغییرات هورمونی و خیلی چیزای دیگه این مشکل به وجود میاد و معمولا میتونه تا دو ماه طول بکشه، سعی کنین اعصابتون رو آروم نگه دارین و وقتی خوابتون نمیاد خودتون رو با...

سلام
بی خوابی بعد از زایمان در بعضی از خانوم ها طبیعیه و جای نگرانی نیست، به خاطر تغییرات هورمونی و خیلی چیزای دیگه این مشکل به وجود میاد و معمولا میتونه تا دو ماه طول بکشه، سعی کنین اعصابتون رو آروم نگه دارین و وقتی خوابتون نمیاد خودتون رو با کارایی که دوست دارین سرگرم کنین مثلا میتونین کتاب بخونین یا هرکاری که دوست دارین بعد با آرامش و خلوت کردن مغزتون سعی کنین بخوابین.

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

من در چهار ماه آخر بارداری بی خوابی شدید داشتم که حتی سر روی بالشت میگذاشتم تنگی نفس می‌گرفتم والان کودکم ده ماهه شده هنوز استرس وبی خوابی دارم شبها و نمیتونم با آرامش بخوابم بعضی شبها از بی خوابی شدید کلنوزپام 2نصفش میخورم آیا برای شیر دهی ضرر داره؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
هر دارویی در دوران شیردهی وارد شیر مادر میشه و روی نوزاد تاثیر میذاره ولی اگر تجویز پزشک باشه در فاصله ای که دو سه ساعت قرارنیست به نوزاد شیر بدین استفاده کنین و یا قبل از مصرف شیرتون رو بدوشین و تا چند ساعت با ائن نوزاد رو تغذیه کنین

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام. من خیلی سیکل خوابم نامنظم شده.تا 5صبح خوابم نمیبره. اخه عادت کردم تا 5 بیدار باشم بخاطر پسر.چون دو ماه اول شب تا صبح ببدار بود.حالا هر کاری میکنم سیکل خوابم منظم نمیشه.اعصابم خورده. نمیدونم چیکار کنم.بابونه و شیر گرم رو امتحان کردم ولی درست نشد

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
روز ها اصلا نخوابید حتی اگه خیلی خسته بودین، روزی نیم ساعت نیم ساعت، از ساعت پنج به 4:30 از 4:30 به 4 ساعت خوابتون رو تغییر بدین تا به ساعت نرمال برسین.

This comment was minimized by the moderator on the site

بدترین درداینه که بچه دارباشی بدخوابم باشی شیرده هم باشی خوردن داروهم واست مضرباشه آخاخاخاخ

This comment was minimized by the moderator on the site

خوب بود ممنون

This comment was minimized by the moderator on the site

سلامت باشین

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/