چرا روند افزایش وزن در بارداری دوم متفاوت است؟

چرا روند افزایش وزن در بارداری دوم متفاوت است؟

آیا برای بار دوم است که باردار شده اید؟ آیا متوجه تغییر چشمگیری در وزنتان در مقایسه با بارداری اول شده اید؟ آیا بارداریتان زودتر از دفعه قبل از طریق برآمدگی شکم خود را نشان داده یا این که حس می کنید با وجود این که هنوز زود است سنگین تر از گذشته شده اید؟
اگر تغییر روند افزایش وزن در بارداری دوم شما را نگران کرده است، به خود نگرانی راه ندهید. برای درک علت این مسئله ادامه مطلب را مطالعه کنید.

روند افزایش وزن در بارداری دوم نسبت به بارداری اول چه فرقی می کند؟

اکنون که مراحل بارداری دومتان را می گذرانید متوجه تغییرات زیادی در این بارداری نسبت به بارداری اول خواهید شد، در واقع هر بارداری با بارداری دیگر فرق می کند اما یک تفاوت عمده دارد که متوجه آن خواهید شد و آن هم تغییر در روند افزایش وزن بارداری است. میزان وزنی که در بارداری دوم بدنتان تحمل می کند در مقایسه با آن چه که در بارداری اول اتفاق می افتد بسیار متفاوت است، علاوه بر این که سرعت افزایش وزنتان بیشتر می شود، این افزایش وزن را سریع تر نشان خواهید داد.

 علت تفاوت الگوی افزایش وزن در بارداری دوم:

۱-ممکن است در زمان لقاح وزنتان در مقایسه با بارداری اول کمی بیشتر باشد

بعد از به دنیا آمدن نوزاد کم کردن آن همه اضافه وزنی که در زمان بارداری اتفاق افتاده سخت است،همچنین بازگشت بدنتان به تناسب خصوصا تناسب قبل از بارداری زمان زیادی می برد.
• اگر به فاصله کوتاهی بعد از تولد نوزاد مجددا باردار شده اید، دلیل احتمالی تغیر روند افزایش وزن این است که بدنتان فرصت کافی برای از دست دادن وزن اضافی که در طی بارداری اول به دست آورده اید، نخواهد داشت.
• بارداری به روش های مختلف شما را تحت تاثیر قرار می دهد و یکی از عمده ترین تغییراتی که رخ می دهد مربوط به هورمون هایتان است، هورمون ها و همچنین سوخت و ساز بدنتان در طی بارداری دچار تغییرات زیادی خواهد شد. در زمان بارداری دوم بدنتان که از قبل این تغییرات زیاد را تجربه کرده است به راحتی می تواند تطابق پیدا کرده و سریع تر وزن را افزایش داده و کاهش وزن را با مشکل مواجه کند.

bardari-d3.jpg

۲-نوزادتان پایین تر قرار گرفته باشد

بعد از بارداری اول، رحمتان هیچ وقت به اندازه اولیه اش برنمی گردد، در نتیجه شکمتان سریع تر برآمده شده و سرعت بزرگ شدن آن حتی نسبت به بارداری اول بیشتر خواهد بود که زودتر از قبل ظاهر شکم بزرگ شده را در شما ایجاد می کند.
• بارداری عضلات شکمتان را منقبض کرده و می کشد و ضعیف می کند، در نتیجه در بارداری دوم شکمتان نمی تواند به خوبی از نوزاد محفاظت کند که باعث جابه جایی نوزاد به بخش پایینی شکمتان می شود، ممکن است فکر کنید که این حالت خوب نیست اما قرار گرفتن نوزاد در بخش پایینی به این معنی است که فشار کمتری برای تنفس و غذا خوردن در مقایسه به بارداری اول به شما وارد می شود. با این وجود مشکلی که در زمان قرار گرفتن نوزاد در بخش پایینی شکمتان برخورد خواهید کرد، نیاز فوری به ادرار کردن است که نسبت به بارداری قبلتان بیشتر به چشم می آید. همچنین فشار بیشتری را روی ناحیه لگنی و مثانه تان تجربه خواهید کرد که می تواند منجر به انواع ناراحتی های لگنی شود. حمل نوزاد در قسمت پایینی شکم فشار بیشتری را نیز به کمرتان وارد می کند که منجر به درد کمر شده و گاهی اوقات ایستادن را با مشکل مواجه کند.

مراقبت های اضافی در بارداری دوم

برای مراقبت های اضافی در دوران بارداری دوم توصیه های زیر را در پیش بگیرید.
• برای کنترل افزایش وزن در بارداری ، اشتهایتان را تحت کنترل داشته باشید و به خوردن ناسالم روی نیاورید، غذاهای سالم خورده و تا جایی که می توانید غذاهای خانگی مصرف کنید.
• زمانی که پزشکتان به شما اجازه ورزش در دوران بارداری را می دهد، اگر احساس خستگی می کنید با پیاده روی سریع و مفرح ادامه دهید.
سعی کنید به پهلوی چپتان دراز بکشید و برای افزایش حمایت و راحتی بالشتی بین پاهایتان قرار دهید.
تفاوت روند افزایش وزن در بارداری دوم نسبت به افزایش وزن بارداری اول طبیعی است، اگر نگران هستید برای رد کردن هر نوع مشکل بهداشتی با پزشک تان صحبت کنید.

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , من در دوران شیر دهی برای فرزند اولم دوباره باردار شدم و الان در هفته 3 بارداری هستم , میخواستم بدونم آیا اضافه وزنی که از بارداری اولم بدست آوردم به صورت طبیعی رفع میشه , ضمنا زایمانم طبیعی بوده

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , معمولا بعد از به دنیا اومدن بچه همه اضافه وزن به صورت یکجا از بین نمیره چه برسه به الان که دوباره باردار هستین و بدنتون فرصت کافی برای از دست دادن اضافه وزنی که در بارداری اولتون به دست آوردین نخواهد داشت.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/