هر نوزادی ممکن است طبق برنامه منحصر به فرد خود گرسنه شود. گفته می شود، در ماه های اول زندگی، بیشتر نوزادان بسته به اینکه شیر مادر یا شیر خشک مصرف می کنند، هر 2 تا 4 ساعت یکبار غذا می خورند. هنگامی که کودک شما مواد جامد می خورد، به تدریج کمتر شیر می نوشد.
بخورید، بخوابید، ادرار کنید، مدفوع کنید، تکرار کنید - اینها نکات برجسته روز یک نوزاد جدید هستند. اگر شما والدین جدید هستید، ممکن است مدام بپرسید روزی چند بار باید به نوزاد شیر بدهیم؟
کودک شما چقدر باید شیر مصرف کند؟ آیا کودکی را که خوابیده بیدار می کنید تا غذا بخورد؟ چرا آنها همیشه گرسنه به نظر می رسند؟ کودک شما چه زمانی می تواند شروع به خوردن غذاهای جامد کند؟
سؤالات فراوان است و علیرغم اصرار مادربزرگ، از زمانی که شما کوچک بودید، پاسخ ها تغییر کرده است. در حال حاضر منبع مورد اعتماد توصیه میشود که نوزادان، از جمله نوزادانی که با شیر خشک تغذیه میشوند، بر حسب نیاز غذا بخورند و نوزادان برای شروع غذاهای جامد تا 4 تا 6 ماهگی صبر کنند.
مقدار تغذیه کودک بر اساس سن
در روز اول زندگی، معده کودک شما به اندازه یک سنگ مرمر است و می تواند تنها 1 تا 2 قاشق چای خوری مایع را در هر بار در خود نگه دارد. همانطور که کودک بزرگتر می شود، شکم آنها کشیده شده و رشد می کند.
سخت است بدانید که کودک شما در دوران شیردهی چقدر شیر می خورد. اگر از بطری تغذیه می کنید، اندازه گیری آن کمی ساده تر است.
در اینجا یک برنامه تغذیه معمولی تخمینی برای نوزادانی که با بطری تغذیه می شوند، توسط آکادمی اطفال آمریکا (AAP) به اشتراک گذاشته شده است:
روزی چند بار باید به نوزاد شیر بدهیم؟
هر نوزادی منحصر به فرد است اما یک چیز کاملاً ثابت این است که نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، بیشتر از نوزادانی که شیر خشک مصرف میکنند، غذا میخورند. این به این دلیل است که شیر مادر به راحتی هضم می شود و سریعتر از شیر خشک از معده تخلیه می شود.
شیر مادر
طبق گفته La Leche League International، شما باید شیر دادن به نوزاد خود را در عرض 1 ساعت پس از تولد شروع کنید و در چند هفته اول زندگی روزانه 8 تا 12 بار شیر بدهید.
در ابتدا، مهم است که اجازه ندهید کودک شما بیش از 4 ساعت بدون شیر خوردن بماند. احتمالاً باید در صورت لزوم آنها را بیدار کنید، حداقل تا زمانی که وزن آنها به طور مناسب افزایش یابد.
همانطور که کودک شما رشد می کند و شیر شما افزایش می یابد، کودک شما می تواند شیر بیشتری را در مدت زمان کمتری در طول یک بار تغذیه دریافت کند. این زمانی است که ممکن است متوجه الگوی قابل پیش بینی تری شوید. مثلا:
- 1 تا 3 ماهگی: کودک شما 7 تا 9 بار در 24 ساعت شیر می دهد.
- 3 ماهگی: تغذیه 6 تا 8 بار در 24 ساعت انجام می شود.
- 6 ماهگی: کودک شما حدود 6 بار در روز شیر می دهد.
- 12 ماهگی: شیردهی ممکن است به حدود 4 بار در روز کاهش یابد. معرفی مواد جامد در حدود 6 ماهگی به تامین نیازهای تغذیه ای اضافی کودک شما کمک می کند.
به خاطر داشته باشید که این الگو تنها یک نمونه است. نوزادان مختلف سرعت و ترجیحات متفاوتی دارند، همراه با عوامل دیگری که بر دفعات شیردهی تأثیر می گذارد.
نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند نیز باید در صورت نیاز غذا بخورند. به طور متوسط، این تقریباً هر 2 تا 3 ساعت است. یک برنامه غذایی معمولی ممکن است به شکل زیر باشد:
- نوزاد تازه متولد شده: کودک شما هر 2 تا 3 ساعت یکبار شیر می دهد.
- در 2 ماهگی: تغذیه هر 3 تا 4 ساعت انجام می شود.
- در 4 تا 6 ماهگی: کودک شما تقریباً هر 4 تا 5 ساعت یکبار شیر می خورد.
- در 6 ماهگی و بیشتر: تغذیه هر 4 تا 5 ساعت انجام می شود.
هم برای نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند و هم برای نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، در اینجا چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:
- مایعات غیر از شیر خشک یا شیر مادر را به نوزادان زیر 1 سال ندهید: این شامل آب میوه و شیر گاو است. آنها مواد مغذی مورد نیاز نوزادان را تامین نمی کنند و می توانند شکم کودک شما را ناراحت کنند. آب را می توان حدود 6 ماهگی، زمانی که شروع به ارائه یک فنجان کردید، معرفی کرد.
- غلات بچه را به شیشه شیر اضافه نکنید: می تواند خطر خفگی ایجاد کند.
- تا قبل از تولد اولین سالگرد به کودک خود هیچ شکلی از عسل ندهید: عسل می تواند برای نوزاد خطرناک باشد و گهگاه باعث آنچه بوتولیسم نوزاد می گویند.
- انتظارات خود را بر اساس کودکتان و نیازهای منحصربهفرد او تنظیم کنید: نوزادان نارس احتمالاً الگوهای تغذیه را مطابق با سن تنظیم شده خود دنبال میکنند. اگر کودک شما مشکلاتی مانند رفلاکس یا عدم رشد دارد، ممکن است لازم باشد با یک متخصص اطفال در برنامه غذایی مناسب و مقداری که کودک شما باید بخورد کار کنید.چگونه در برنامه تغذیه قرار بگیریم.
کودک شما می تواند با رشد شکمش در الگوی تغذیه قرار بگیرد، که به او اجازه می دهد شیر مادر یا شیر خشک بیشتری را در یک جلسه دریافت کند.
اما در حال حاضر، روی یادگیری علائم گرسنگی کودک خود تمرکز کنید، مانند:
- چنگ زدن در اطراف سینه، به دنبال یک نوک پستان
- مشت خود را در دهانشان می گذارند
- لب هایشان را می زنند یا لیس می زنند
- ناراحتی که می تواند به سرعت تشدید شود
هنگامی که کودک شما چند ماهه شد، ممکن است بتوانید برنامه خواب و تغذیه را معرفی کنید که برای شما مناسب باشد.
برای مثال، فرض کنید کودک 4 ماهه شما هر 5 ساعت یک بار برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود. این بدان معناست که اگر ساعت 9 شب شیر بخورید، کودک شما حدود ساعت 2 صبح از خواب بیدار می شود، اما اگر ساعت 11 شب، درست قبل از رفتن به رختخواب، از خواب بیدار شوید و به او غذا بدهید، ممکن است تا ساعت 4 صبح از خواب بیدار نشوند و به شما بخش مناسبی از شب را بدهد.
اگر کودک شما هنوز گرسنه باشد چه؟
به طور کلی، اگر کودک شما گرسنه به نظر می رسد، به او غذا دهید. کودک شما به طور طبیعی در طول جهش رشد که معمولاً در حدود 3 هفتگی، 3 ماهگی و 6 ماهگی رخ می دهد، بیشتر غذا می خورد.
برخی از نوزادان نیز به صورت خوشهای تغذیه میکنند، به این معنی که در دورههای خاصی به دفعات بیشتر و در دورههای دیگر کمتر تغذیه میکنند. به عنوان مثال، کودک شما ممکن است در اواخر بعد از ظهر و عصر به صورت خوشه ای غذا بخورد، سپس شب ها بیشتر بخوابد. این امر در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند بیشتر از کودکانی است که از شیر خشک تغذیه میکنند.
نگران تغذیه بیش از حد هستید؟
در حالی که انجام این کار با نوزادی که به طور انحصاری در حال شیردهی است واقعاً ممکن نیست، میتوانید به نوزادی که شیشه شیر میخورد بیش از حد غذا بدهید - به خصوص اگر برای راحتی بطری را میمکد. نشانه های گرسنگی آنها را دنبال کنید، اما اگر نگران هستید که کودکتان پرخوری کند، با پزشک اطفال خود صحبت کنید.
چگونه مواد جامد را شروع کنیم؟
اگر کودک شما 4 تا 6 ماهه باشد احتمالاً برای مواد جامد آماده است و:
- کنترل سر خوبی دارند
- به نظر می رسد به آنچه می خورید علاقه مند است
- وزن 5 کیلوگرم پوند یا بیشتر
آیا مهم است که با کدام غذاها شروع کنید؟
طبق AAP، ترتیبی که شما غذاها را معرفی می کنید واقعاً مهم نیست. تنها قانون واقعی: قبل از ارائه غذای دیگر، 3 تا 5 روز به یک غذا بچسبید. اگر کودک شما یک واکنش آلرژیک داشته باشد (بثورات پوستی، اسهال و استفراغ از علائم اولیه شایع هستند)، شما می دانید که کدام غذا باعث آن شده است.
همانطور که کودک شما رشد می کند، از غذای کودک پوره شده به غذاهایی که بافت بیشتری دارند (مثلاً موز له شده، تخم مرغ همزده یا ماکارونی خوب پخته و خرد شده) بروید. این معمولا در حدود 8 تا 10 ماهگی اتفاق می افتد.
علاوه بر این، در این مرحله، به نوزاد خود چیزی که می تواند خطر خفگی داشته باشد، ندهید، از جمله:
- غذاهای سفت، مانند ذرت بو داده یا آجیل
- میوه های سفت و تازه مانند سیب (بپزید تا نرم شوند یا به قطعات بسیار کوچک خرد کنید)
- هر گوشتی که خوب پخته نشده و خیلی خوب خرد شده باشد (این شامل هات داگ نیز می شود)
- مکعب های پنیر
- کره بادام زمینی (با پزشک اطفال خود در مورد فواید معرفی کره بادام زمینی رقیق شده قبل از 1 سالگی صحبت کنید)
اینکه چگونه، چه زمانی و چه چیزی به نوزاد بخورد، دغدغه اصلی هر والدینی است. اما بیشتر نوزادان در مورد اینکه چه زمانی گرسنه هستند و چه زمانی سیر هستند قضاوت خوبی دارند – و به شما اطلاع خواهند داد.
فقط باید سعی کنید انتخاب های درست را در زمان مناسب به آنها ارائه دهید و به نشانه های آنها توجه کنید. اگر سوال یا ابهامی دارید، متخصص اطفال در این راه به شما کمک می کند.
روزی چند بار باید به نوزاد شیر بدهیم؟
میزان دفعات شیردهی شما بستگی به سن نوزادتان دارد اما به طور کلی حداقل دو تا چهار ساعت یکبار باید به نوزاد شیر داد.
نظر (0)