چه زمانی می‌توان کیوی را در رژیم غذایی نوزادان قرار داد؟

Kiwi_For_Babies__1535284346_94757

هنگامی که نوزادان، شش ماه اول زندگی خود را پشت سر می‌گذارند، والدین آن‌ها مخصوصاً مادران دچار سردرگمی شده و نمی‌دانند که چه زمانی باید غذاهای جامد را به برنامه روزانه فرزند خود اضافه کنند. برای انجام این کار، انتخاب‌های زیادی وجود دارد، اما فراموش نکنید که مجموعه میوه‌ها، سبزیجات و غلات نمی‌‌تواند جای شیر مادر را برای نوزادان بگیرد؛ شیر مادر یا شیر خشک اصلی‌ترین ماده غذایی برای رشد مناسب نوزادان است. بنابراین، عاقلانه است که مادران، رژیم غذایی نوزاد خود را پس از انجام تحقیقات کامل در مورد ارزش‌ مواد مغذی تعیین کنند. در ادامه این مقاله، اطلاعات مفیدی در مورد ارزش غذایی کیوی ارائه خواهیم کرد؛ خواهیم گفت که ماهیت اسیدی برخی مواد غذایی چه تأثیری بر روند سلامت نوزادان دارد.

اگر سلامت قلب نوزادتان اهمیت دارد این مطلب تضمین سلامت قلب نوزادان با خوردن تخم‌مرغ را بخوانید

چه زمانی می‌توان کیوی را در رژیم غذایی نوزادان قرار داد؟

بهتر است میوه کیوی (به دلیل داشتن ماهیت اسیدی) را بین ماه‌های 8 تا 10 به رژیم غذایی نوزادان اضافه کرد. اما اگر بدن  نوزاد شما زودتر از این موعد، به برخی مواد غذایی آلرژی نشان داد یا زخم‌ها و سوختگی‌هایی بر روی پوست زیر پوشک او نمایان شد، بهتر است میوه‌هایی مانند کیوی را در ماه‌های 10 تا 12 به برنامه غذایی او اضافه کنید. همچنین، در صورتی که خانواده شما سابقه ابتلا به انواع آلرژی‌های غذایی را دارد، بهتر است قبل از قرار دادن میوه کیوی در برنامه غذایی  نوزاد خود، حتماً به دکتر متخصص اطفال مراجعه کرده و با او مشورت نمایید.

به خاطر داشته باشید که طبیعت میوه کیوی کاملاً اسیدی بوده و خوردن آن باعث از بین رفتن لایه روی زبان و داخل دهان فرزند شما شده یا بثورات جلدی را بر روی پایین تنه  نوزاد شما ایجاد می‌کند. البته، در حالت کلی، این میوه خطر بالقوه‌ای برای بروز آلرژی در نوزادان نبوده و برای هر  نوزاد سالمی، یک وعده غذایی بسیار مغذی به شمار می‌رود.

مواد مغذی موجود در میوه کیوی:

کیوی تازه یک ماده غذایی کم کالری بوده و دارای مقادیر زیادی ویتامین است. این میوه  حاوی ویتامین C، ویتامین K، مس، فیبر، ویتامینE ، پتاسیم، فولات و منگنز است.

مزایای بهداشتی مصرف کیوی برای نوزادان:

همان‌طور که می‌دانید میوه کیوی دارای ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم، فیبر، فولات و آنتی اکسیدان است. بنابراین، مصرف یک عدد میوه کیوی می‌تواند مقدار زیادی از ویتامین C مورد نیاز بدن نوزادان را در طی روز فراهم کرده و سیستم ایمنی بدن آن‌ها را تقویت کند. همچنین، مصرف این میوه شگفت‌انگیز، میزان جذب آهن از مواد غذایی دیگر را افزایش داده و سبب تسریع روند بهبود زخم‌ها در بدن نوزادان می‌شود. علاوه بر این موارد، قرار دادن میوه کیوی در برنامه غذایی نوزادان می‌تواند از بروز مشکل یبوست در بدن آن‌ها جلوگیری نموده و  آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن برای مبارزه با انواع بیماری‌های نوزادان بسیار مفید است. این میوه سرشار از فیبر بوده و مصرف یک عدد از آن در طول روز، 16٪ از نیاز بدن نوزاد شما به این ماده حیاتی را تأمین می‌کند.

نکته مهم دیگر در مورد میوه کیوی این است که این میوه غنی از مواد مغذی بوده و در ترمیم DNA بدن نوزادان بسیار مؤثر می‌باشد. به همین دلیل، قرار دادن کیوی در برنامه غذایی خانواده می‌تواند از بدن فرزند شما در مقابل چندین نوع سرطان محافظت کند. اعتقاد برخی از محققان هم این است که میوه کیوی برای پیشگیری از مبتلا شدن نوزادان به بیماری آسم مؤثر بوده و مصرف آن سبب کاهش چربی خون می‌شود که در نتیجه، کاهش خطر لخته شدن خون در بدن نوزادان را در مراحل بعدی زندگی به دنبال خواهد داشت. در نهایت، جالب است بدانید که میوه کیوی RDA را برای تولید اسید فولیک و RDA را برای تولید و جذب ویتامین E در بدن نوزادان فراهم می‌کند، زیرا این میوه منبع غنی از  کلسیم، آهن، کروم، مس، پتاسیم، منیزیم و روی است.

اگر میخواهید به نوزاد خود سرلاک بدهید این مطلب از چند ماهگی سرلاک را به برنامه غذایی نوزادم اضافه کنم؟ را بخوانید.

چه زمانی مادران باید از قرار دادن میوه کیوی در برنامه غذایی نوزادان خود امتناع کنند؟   

به خاطر داشته باشید که اگر بدن  نوزاد شما به مصرف میوه‌هایی مانند پاپایا، دانه کنجد و آناناس واکنش‌های آلرژیکی نشان دهد، حتماً به مصرف میوه کیوی هم حساسیت نشان می‌دهد. همچنین، آلرژی به میوه کیوی در بدن افراد مبتلا به تب یونجه (رینیت آلرژیک) نیز بیشتر دیده می‌شود. با این حال، در حالت طبیعی، مصرف بعضی از میوه‌ها مانند کیوی، نارنگی، تمشک و توت فرنگی ممکن است پوست اطراف دهان نوزاد را تحریک کرده و باعث قرمز شدن این نواحی گردد؛ اما بروز این حالت کاملاً  عادی بوده و ربطی به اگزما یا آلرژی ندارد. در واقع، می‌توان ادعا کرد که بروز این شرایط، برای سلامت بدن نوزادان مضر نیست.

ولی اگر علائم آلرژی به میوه کیوی با درد دهان، تورم لب‌ها، زبان و صورت فرزند شما همراه بوده و استفراغ شدیدی را به دنبال داشته باشد، بسیار خطرناک است. البته در واکنش‌های شدید بدن  نوزاد به میوه کیوی، او احساس تنگی نفس و خستگی مفرط خواهد نمود. معمولاً این علائم حدود دو ساعت پس از خوردن میوه کیوی در بدن نوزادان ظاهر می‌شود. به همین دلیل، مادران باید مصرف هر نوع ماده غذایی جدید را در برنامه غذایی نوزاد خود، به مقدار بسیار کمی شروع نموده و اگر بدن  نوزاد هیچ گونه آلرژی نسبت به آن ماده نشان نداد، میزان آن را به آرامی افزایش دهند. در حالت کلی، بهتر است قبل از افزودن هر گونه ماده غذایی جدید به رژیم غذایی  نوزاد خود، بهتر است با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

اگر میخواهید بدانید که کدام مواد غذایی را به نوزادتان ندهید این مطلب 10 ماده غذایی که نباید به نوزاد بدهیم را بخوانید

چگونه می‌توان میوه کیوی مرغوب را برای مصرف نوزاد خود نگهداری نمود؟

انتخاب میوه کیوی برای والدین همیشه کار آسانی است، زیرا برای پرورش دادن این میوه از آفت کش‌ها و سموم شیمیایی استفاده نمی‌شود. ولی در مواردی که پوست این میوه کبود شده، بهتر است آن را انتخاب نکنید، زیرا کیوی سالم درخشش قابل ملاحظه‌ای داشته و پوست آن بسیار نرم و مرطوب می‌باشد. اگر هم کیوی نارس را برای خرید انتخاب می‌کنید، بهتر است مدتی منتظر بمانید تا نرم و شیرین شود. برای انتخاب کیوی شیرین، آن را بین انگشت شست و انگشت اشاره خود نگه داشته و برای بررسی وضعیت میوه فشار کمی بر آن وارد کنید؛ اگر انگشت شما در داخل میوه فرو رفت، کاملاً برای خرید مناسب می‌باشد. برای رسیدن کیوی نارس نیز می‌توانید آن را داخل  یک کیسه کاغذی به همراه موز، سیب یا گلابی قرار دهید تا در عرض دو روز، میوه کامل برسد. اگر کیوی انتخابی شما خوب و مرغوب باشد، می‌توانید آن را به مدت سه تا چهار هفته در یخچال یا به مدت یک هفته در یک انبار خنک نگهداری کنید.

سؤالات متداول در مورد قرار دادن کیوی در برنامه غذایی نوزادان:

1- آیا همیشه باید پوست میوه کیوی را برای مصرف نوزاد خود کند؟

میوه کیوی را هرگز با پوست، در برنامه غذایی نوزاد خود ندهید، زیرا ممکن است بلعیدن آن را برای فرزند کوچک شما دشوار کرده و باعث خفگی او گردد. همچنین، برای برش دادن این میوه، آن را به صورت طولی قسمت کنید یا فقط میوه را از وسط نصف کرده و با استفاده از یک قاشق کوچک، آن را به خورد فرزند خود بدهید.

2- آیا همه نوزادان می‌توانند دانه‌های میوه کیوی را بخورند؟

لازم نیست تحت هیچ شرایطی دانه‌های موجود در داخل میوه کیوی را حذف کنید، زیرا این دانه‌ها بسیار کوچک بوده و خطر خفگی را برای هیچ  نوزادی ایجاد نمی‌کنند. البته هضم این دانه‌ها  تا حد زیادی بستگی به توانایی بدن  نوزاد در تحمل بافت‌های متنوع میوه‌ها دارد. بنابراین، اگر تحمل بدن  نوزاد شما در شرایط ایده‌آلی نیست که بتواند دانه‌های کیوی را هضم کند، می‌توانید آن‌ها را حذف کنید.

3- آیا می‌توان پوره کیوی را برای مدتی در داخل فریزر نگه داشت؟

محققان علم تغذیه، انجام این کار را به والدین نوزادان کوچک توصیه نمی‌کنند؛ بهتر است میوه کیوی به صورت پوره کاملاً تازه مصرف شود، زیرا  ممكن است فرایند یخ‌زدگی ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آن را از بین ببرد.

 

نظر (1)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام خسته نباشی کوچلوم یک سال و پنج ماهش هست کیوی پوست گرفتم بهش دادم رو لب هاش درخون شد چرااینجوری شد دهنش تمیز کردم دوباره بهش کیوی دادم دوباره هم همینجور شد علتش چی هست

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/