تضمین سلامت قلب نوزادان با خوردن تخم‌مرغ

For_your_baby__1534833814_78584

آیا می‌دانید که هر تخم‌مرغ حاوی 13 ویتامین ضروری برای رشد نوزادان و پروتئین‌هایی با کیفیت بالا است؟ جای تعجب ندارد که ادعا کنیم تخم‌مرغ یکی از بهترین مواد غذایی است که می‌توان در برنامه روزانه نوزادان قرار داد. چه چیزی بالاتر از این‌که تخم‌مرغ، از نظر بسیاری از نوزادان، خیلی خوشمزه است! اما صبر کنید، وقتی می‌گوییم "نوزادان"، آیا به معنی بچه‌های کمتر از یک سال است؟ آیا نوزادان کوچک نیز می‌توانند تخم‌مرغ بخورند؟ به دلیل ماهیت آلرژیک تخم‌مرغ، در این مورد تردیدهایی وجود دارد.

با این حال، آخرین دستورالعمل تغذیه‌ای نوزادان کانادا توصیه می‌کند که به محض قرار دادن مواد غذایی جامد در برنامه روزانه نوزادان، می‌توان تخم‌مرغ را نیز به رژیم غذایی آن‌ها افروزد. جالب است بدانید که اگر تخم‌مرغ را در روزهای اولیه، به بدن فرزند خود معرفی نکنیم، ممکن است آن را به عنوان ماده خارجی شناخته و واکنش آلرژیک نشان دهد. در ادامه این مقاله، درباره مزایای اضافه کردن تخم‌مرغ در برنامه روزانه نوزادان، نحوه انتخاب، نگهداری و طبخ آن توضیحاتی ارائه شده است. همچنین، دستورالعمل‌های جالبی برای تهیه غذاهای تخم‌مرغی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

اگر نگران این عستید که نوزادتان به سرطان دچار شود این مطلب مبارزه با سرطان در نوزادان با مصرف سیر را بخوانید

چه زمانی می‌توان تخم‌مرغ را در برنامه غذایی نوزاد خود قرار داد؟

با وجود اینکه تخم‌مرغ یکی از مواد غذایی آلرژی‌زا در بدن نوزادان است، پزشکان  متخصص اطفال، کل تخم‌مرغ یا زرده آن را به عنوان اولین ماده غذایی به نوزادان معرفی می‌کنند. به گفته آکادمی اطفال آمریکا، تأخیر در معرفی غذاهای آلرژیک مانند تخم‌مرغ به نوزادان، مانع بروز بیماری‌های آتوپیک در بدن آن‌ها نمی‌شود. این آکادمی می‌گوید: "اگرچه مواد غذایی جامد را نباید قبل از 4 تا 6 ماهگی در برنامه روزانه نوزاد خود قرار داد، اما هیچ شواهد قانع‌کننده‌ای وجود ندارد که بیان کند تأخیر در معرفی این مواد غذایی بعد از این دوره، تأثیر قابل توجهی بر جلوگیری از بروز بیماری‌های آتوپیک داشته باشد." این جملات، شامل تأخیر در معرفی مواد غذایی است که به شدت آلرژیک محسوب می‌شوند، مانند ماهی، تخم‌مرغ و غذاهای حاوی پروتئین (بادام زمینی).

با این حال، جامعه پزشکان متخصص اطفال کشور ما می‌گویند که والدین باید زرده تخم‌مرغ را بعد از هشت ماهگی، در برنامه غذایی فرزند خود قرار دهند؛ البته والدین باید بررسی کنند که نوزاد آن‌ها سابقه آلرژی نداشته باشد. همچنین، آن‌ها باید برای افزودن سفیده تخم‌مرغ به برنامه غذایی نوزاد خود، تا یک سالگی صبر کنند، زیرا این قسمت از تخم‌مرغ به راحتی قابل هضم نیست. با همه این توصیفات، به خاطر داشته باشید که اگر خانواده شما سابقه آلرژی به تخم‌مرغ داشته باشد، لازم است شما نیز منتظر بمانید تا فرزندتان بزرگ‌تر شود. قبل از افزودن مواد غذایی آلرژیک بالا به رژیم غذایی نوزاد خود، با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید. همچنین، پس از تغذیه نوزاد خود با تخم‌مرغ، برای اولین بار، به دنبال علائم آلرژی‌زا مانند بثورات پوستی در نوزادان، اسهال، آبریزش بینی و مشکلات تنفسی در بدن او باشید.

نکات مهم:

اگر برای اولین بار تخم‌مرغ را به برنامه غذایی نوزاد خود اضافه کرده‌اید، فقط یک یا دو لقمه به او بدهید. همچنین، تخم‌مرغ را همراه سایر مواد غذایی جدید به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه نکنید.

اکنون، از خود می‌پرسید: " چرا من باید تخم‌مرغ را در برنامه غذایی فرزند کوچک خود قرار دهم؟"

مزایای تخم‌مرغ برای نوزادان:

در ابتدا، لازم است بدانید که هر نوزادی می‌تواند یک تخم‌مرغ را هر روز بخورد. تخم‌مرغ حاوی کلسترول، پروتئین، چربی و سایر مواد مغذی مانند آهن، روی، مس، سلنیوم، کلسیم، اسیدهای چرب، ویتامین D، B12، E، کولین و فولات است. این مواد مغذی به رشد کلی مغز و اندام‌های نوزاد شما کمک می‌کنند. همچنین، تخم‌مرغ (بعد از شیر مادر) دومین پروتئین با کیفیت است که دارای لاکتوبولین می‌باشد. در ادامه این مقاله، سایر مزایای تخم‌مرغ برای نوزادان مورد بررسی قرار می‌گیرد. این موارد عبارتند از:

1- هضم آسان و ایمنی بالا در نوزادان:

جویدن و هضم تخم‌مرغ، به خصوص زرده آن، برای نوزادان آسان است. مواد معدنی مانند روی، آهن و سلنیوم موجود در تخم‌مرغ، ایمنی بدن فرزند شما را افزایش می‌دهند. همچنین، فولات موجود در تخم‌مرغ در تولید و نگهداری سلول‌های جدید به بدن فرزند شما کمک می‌کند. سفیده تخم‌مرغ غنی از پروتئین است که از عملکرد سلول‌ها و اندام‌های بدن نوزادان حمایت می‌کند. علاوه بر این موارد، سفیده تخم‌مرغ سطح پتاسیم و سدیم بدن نوزاد شما را بالا نگه می‌دارد. گلیکوپروتئین موجود در تخم‌مرغ به بیوتین متصل شده و باعث می‌شود که این ماده مغذی، راحت‌تر به دستگاه گوارش نوزادان جذب شود.

اگر نوزادتان بیماری قلبی دارد این مطلب علل و علائم بروز بیماری قلبی مادرزادی در نوزادان را بخوانید

2- رشد مغز نوزادان با خوردن تخم‌مرغ:

به خاطر داشته باشید که کلسترول و کولین موجود در زرده تخم‌مرغ به رشد مغز فرزند شما کمک می‌کند؛ در حالی که کلسترول آن باعث تشکیل اسیدهای صفراوی برای هضم بهتر چربی‌ها شده و هورمون‌های متعددی تولید می‌کند. همچنین، کولین موجود در تخم‌مرغ در بهبود عملکرد عصبی و کاهش التهاب بدن نوزادان مؤثر است. کولین به تنظیم سیستم قلبی عروقی بدن نوزادان نیز کمک می‌کند.

3- تأمین انرژی مورد نیاز نوزادان با تخم‌مرغ:

ویتامین‌های محلول در چربی تخم‌مرغ مانند ویتامین D، A، E و K در ایجاد ساختار قوی استخوان‌ها مؤثر هستند. همچنین، پروتئین موجود در تخم‌مرغ انرژی حیاتی مورد نیاز برای بدن نوزادان را فراهم می‌کند. ریبوفلاوین موجود در سفیده تخم‌مرغ به بدن فرزند شما کمک می‌کند تا انرژی آزاد‌شده از کربوهیدرات‌ها را برای بالا بردن متابولیسم بدن خود و ​​تولید گلبول‌های قرمز در آن استفاده کند.

4- تضمین سلامت قلب نوزادان با خوردن تخم‌مرغ:

بر اساس نتایج مطالعات اخیر دانشمندان، خوردن تخم‌مرغ باعث افزایش احتمال بروز بیماری عروق کرونر (CAD) در نوزادان نمی‌شود. در واقع، مصرف تخم‌مرغ به طور منظم، مانع سکته مغزی، لخته شدن خون و حملات قلبی در فرزند شما می‌شود. فسفولیپیدهای موجود در زرده تخم‌مرغ به حفظ سطح کلسترول بدن نوزادان و کاهش التهاب آن کمک می‌کند. در نهایت، می‌توان ادعا کرد که قرار دادن تخم‌مرغ در برنامه غذایی نوزادان عملکرد عروق بدن آن‌ها را بهبود می‌بخشد.

5- تضمین سلامت چشم نوزادان با خوردن تخم‌مرغ :

زرده تخم‌مرغ غنی از آنتی‌اکسیدان است. لوتئین آنتی‌اکسیدان نقش مهمی در محافظت چشم از نورهای مضر دارد. پس، یادتان باشد که لوتئین و zeaxanthin موجود در زرده تخم‌مرغ ، از نوزاد شما در مقابل آسیب‌های آینده محافظت خواهد نمود.

6- بهبود عملکرد کبد نوزادان با خوردن تخم‌مرغ:

تخم‌مرغ دارای گوگرد است که در جذب ویتامین B12 و عملکرد مناسب کبد نقش مهمی را ایفا می‌کند. همچنین، سولفور موجود در تخم‌مرغ در تولید کراتین و کلاژن به بدن نوزادان کمک می‌کند که در نتیجه، رشد مناسب موهای فرزند شما را تضمین می‌کند.

کدام قسمت از تخم‌مرغ آلرژی‌زا است؟

سفیده تخم‌مرغ آلرژیک است. آلرژی نوزادان به زرده تخم‌مرغ  در مورد بسیار نادری رخ می‌دهد. سفیده تخم‌مرغ شامل چهار نوع پروتئین است که می‌توانند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک در بدن نوزادان شوند. جالب است بدانید که  نتایج مطالعات پزشکان متخصص اطفال نشان داده است که تا سن پنج سالگی، آلرژی بدن نوزادان به تخم‌مرغ به طور کامل از بین می‌رود.

یک تخم‌مرغ کهنه بر روی آب شناور می‌ماند، در حالی که تخم‌مرغ تازه در آب فرو می‌رود.

چگونه تخم‌مرغ مناسبی را برای تغذیه فرزند خود انتخاب کنیم؟

تخم‌مرغی را برای تغذیه فرزند خود انتخاب کنید که دارای مهر کیفیت بهداشت باشد تا خطر ابتلا به باکتری سالمونلا را که باعث مسمومیت غذایی در نوزادان می‌شود، کاهش دهید. همچنین، تخم‌مرغ‌های تازه یا آن‌هایی را که در یخچال نگهداری می‌شوند، انتخاب کنید. اما اگر تخم‌مرغ تازه باشد، چه نشانه‌هایی دارد؟ قبل از قرار دادن تخم‌مرغ در رژیم غذایی نوزاد خود، این نشانه‌ را بررسی کنید:

تخم‌مرغ ارگانیک یا غیرآلی؟

تخم‌مرغ‌های غیرارگانیک کاملاً بی‌خطر هستند، اما اکثر والدین، تخم‌مرغ‌های ارگانیک را برای جلوگیری ورود آلودگی شیمیایی به بدن فرزند خود ترجیح می‌دهند. بین تخم‌های ارگانیک و معمولی از لحاظ تغذیه‌ای، مزه یا کیفیت تفاوتی وجود ندارد.

تخم‌مرغ محلی:

بهترین تخم‌مرغ‌ها از مرغ‌های پرورش‌دهندگان محلی حاصل می‌شوند. تخم‌مرغ مرغی که در محدوده وسیعی از محیط، زندگی کرده و رژیم غذایی مغذی داشته باشد، دارای ویتامین‌های محلول در چربی و سایر مواد مغذی بیشتری نسبت به تخم‌مرغ‌های معمولی است.

پس از خرید تخم‌مرغ‌های تازه، نوزاد شما نمی‌تواند تمام آن‌ها را در یک روز مصرف کند! بنابراین، شما باید تخم‌مرغ‌ها را به درستی ذخیره کنید تا برای زمان‌های دیگر، تازه نگه داشته شوند.

چگونه تخم‌مرغ را نگهداری کنیم؟

اگر تخم‌مرغ بیش از یک هفته در یخچال بماند، مواد مغذی خود را از دست می‌دهد. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، تخم‌مرغ باید در کارتن اصلی خود، در سردترین قسمت یخچال نگهداری شود (نه درب آن) که در آن قسمت، درجه حرارت 40 درجه فارنهایت باشد. کارتن‌های اصلی تخم‌مرغ از جذب طعم مواد غذایی دیگر که در یخچال نگهداری می‌شود، به تخم‌مرغ‌ها جلوگیری می‌کنند.

چگونه تخم‌مرغ را برای نوزادان آماده کنیم؟

شما می‌توانید تخم‌مرغ را جوشانده، نیمرو کرده یا به صورت املت در رژیم غذایی فرزند خود قرار دهید. همچنین، شما می‌توانید غذاهای حاوی تخم‌مرغ مانند تخم‌مرغ کره‌ای را برای نوزاد خود تهیه کنید. اما، از قرار دادن غذاهای حاوی تخم‌مرغ خام مانند بستنی، سس مایونز و سایر غذاهای کنسروشده در برنامه غذایی فرزند خود اجتناب کنید. نمک، کره، قند یا مارگارین را به زرده تخم‌مرغ اضافه نکنید تا نوزاد شما بتواند از طعم طبیعی غذا لذت ببرد. همچنین، از قرار دادن تخم‌مرغ نیم‌پز در برنامه غذایی نوزادان اجتناب کنید.؛ فقط یک تخم‌مرغ کاملاً پخته می‌تواند باکتری‌ها را از بین ببرد (یادتان باشد که هنوز سیستم ایمنی نوزاد شما کامل نشده است). برای جلوگیری از سفت شدن تخم‌مرغ، زمان گرم شدن آب تا زمان پخت آن را کنترل کنید

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/