آیا نوزاد دختر شما نسبت به سایر همسالان خود، روند رشد کندتری دارد؟ آیا پزشک متخصص اطفال به شما گفته است که فرزندتان به سندرم ترنر مبتلا شده است؟ اگر پاسخ شما هم به این سؤالات مثبت است، برای دریافت اطلاعات دقیق در مورد این نقص کروموزومی در بدن نوزادان دختر، ادامه این مقاله را مطالعه نمایید.
اطلاعات بیشتر در مورد سندرم ترنر در نوزادان:
در ابتدا به یاد داشته باشید که سندرم ترنر نوعی اختلال ژنتیکی است که تنها بدن نوزادان دختر را تحت تأثیر قرار میدهد. این نقص کروموزومی بر قد نوزادان تأثیر میگذارد؛ نوزادان دختر مبتلا به سندرم ترنر کوتاهتر از سایر همسالان سالم خود هستند. همچنین، شدت این بیماری در بین نوزادان مختلف، متفاوت است؛ برخی از نوزادان مبتلا به این نقص کروموزومی ممکن است از مشکلات قلبی یا کبدی نیز رنج ببرند. در نهایت، لازم است بدانید که با تشخیص پزشکی مناسب میتوان شدت سندرم ترنر را در بدن نوزادان تعیین کرد.
اگر پوست بدن کودکتان کبود میشود این مطلب دلایل کبودی پوست بدن نوزادان و کودکان را بخوانید
علت بروز سندرم ترنر در بدن نوزادان دختر:
نوزادان با دو کروموزوم جنسی متولد میشوند؛ در مورد نوزادان پسر، یکی کروموزوم Y است که کودک آن را از پدر خود به ارث میبرد و دیگری، کروموزوم X است که از مادر به ارث میرسد. در مقابل، یک دختر بچه از هر دو والدین خود، کروموزوم X را به ارث میبرد. در چنین شرایطی، اگر یک نسخه از کروموزوم X از دست رفته باشد، او به سندرم ترنر مبتلا خواهد شد. این نوع نقص کروموزومی در بدن نوزادان دختر میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد که مهمترین این موارد به شرح زیر میباشند:
-
مونوسومی:
در برخی موارد، کروموزوم X پدر ممکن است به دلیل اختلال عملکرد اسپرم پدر یا تخمک مادر از دست رفته باشد. در چنین شرایطی، بدن کودک تنها از یک کروموزوم X تشکیل میشود؛ در نتیجه، این نوزاد از سندرم ترنر رنج خواهد برد.
-
موزاییسم:
علاوه بر بروز اختلال در اسپرم یا تخمک والدین، ممکن است در طی فرآیند تقسیم سلولی، برخی اختلالاتی در بدن جنین در حال رشد رخ دهد. در چنین شرایطی نیز بدن نوزاد یک نسخه از کروموزوم X را از دست میدهد.
در نظر داشته باشید که کروموزوم X از دست رفته یا تغییر یافته در بدن کودک دختر، پیچیدگیهای خاصی را در روند سلامت او ایجاد میکند. برخی از عوارض بهداشتی قابل مشاهده که از نقص کروموزومی در بدن نوزادان ناشی میشود، شامل قد کوتاهتر و نارسایی تخمدان زنان هستند.
علائم سندرم ترنر در بدن نوزادان دختر:
جالب است بدانید که نقص کروموزومی در بدن نوزادان دختر میتواند برخی علائم قابل توجهی را به دنبال داشته باشد که شایعترین این موارد به شرح زیر میباشند:
- قد کوتاهتر نوزاد نسبت به سایر همسالان خود، از بدو تولد
- ناخنهای دستها و پاهای نوزاد ضعیف شده و به سمت بالا رشد میکند
- تأخیر در روند رشد اندامهای بدن کودک
- پهن شدن گردن نوزاد مبتلا به سندرم ترنر
- افتادگی پلکها
- نوک سینههای پهن
- فک پایین کوچکتر
- دستهای کوتاهتر
- وزن کمتر در هنگام تولد نوزاد
- دستها و پاهای متورم
- خشکی چشم
روشهای تشخیص سندرم ترنر در بدن نوزادان دختر:
به خاطر بسپارید که پزشکان متخصص اطفال می-توانند سندرم ترنر را در هر مرحله از زندگی فرزند شما، تشخیص دهند. جالب است بدانید که هر مادر بارداری میتواند آنالیز کروموزومی را حتی قبل از تولد نوزاد خود انجام دهد. این روند میتواند هرگونه نقص کروموزومی را در بدن نوزاد متولد نشده تشخیص دهد.
اگر دنبال راهی برای جلوگیری از یبوست نوزاد خود هستید این مطلب جلوگیری از یبوست نوزادان با مصرف شلغم را بخوانید
با این حال، اگر کودک شما پس از تولد به سندرم ترنر مبتلا شده باشد، پزشک متخصص اطفال ممکن است در ابتدا معاینه فیزیکی را انجام دهد. تورم دستها و پاها، قد کوتاهتر و وزن کمتر بدن نوزاد احتمال وجود سندرم ترنر را در بدن او بالا میبرد. برخی دیگر از آزمایشاتی که پزشک معالج برای تشخیص علائم سندرم ترنر در بدن نوزادان دختر تجویز میکند، شامل موارد زیر هستند:
- تجزیه و تحلیل سطح هورمون خون بدن نوزاد (FSH و LH)
- MRI قفسه سینه نوزاد
- تست لگن از کودک
- سونوگرافی (در اغلب موارد، از اندامهای تولید مثلی نوزاد)
- اکوکاردیوگرام
- Karyotype (برای بررسی نقص کروموزومی در بدن بیمار)
روشهای درمان نوزادان مبتلا به سندرم ترنر:
همانطور که قبلاً اشاره شد، سندرم ترنر یک خطای ژنتیکی است و درمان کامل این مشکل امکانپذیر نمیباشد. با این حال، برخی از روشهای درمانی خاص به غلبه بر قد کوتاه، مشکلات یادگیری یا ناتوانیهای جنسی این بیماران کمک قابل توجهی میکنند. برخی از مهمترین این موارد به شرح زیر می-باشند:
-
مراقبتهای پیشگیرانه اولیه:
کودک دختر خود را برای معاینات منظم پزشکی، نزد پزشک متخصص اطفال ببرید. نظارت بر سطح فشار خون نوزاد به پزشک کمک میکند تا علائم این نقص کروموزومی را در اسرع وقت تشخیص دهد. در صورت بروز هر مشکلی، باید سریعاً آن را درمان کنید.
-
هورمون-درمانی:
اگر کودک شما از سندرم ترنر رنج میبرد، پزشک متخصص اطفال ممکن است هورمون-درمانی را توصیه کند. لازم است بدانید که تزریق هورمونی میتواند از بروز مشکل قد کوتاه در بدن دختر بیمار شما تا حد زیادی جلوگیری کند.
اگر کودکتان تب دارد و دنبال راهی برای کنترل ان هستید این مطلب کنترل تب کودکان با اب انار را بخوانید
-
مراقبتهای پیشگیرانه ضروری:
در نهایت، در نظر داشته باشید که کودک مبتلا به سندرم ترنر در معرض خطر ابتلا به اوتیت مدیا یا عفونت گوش داخلی نیز قرار دارد. در صورت بروز چنین عوارضی، شما باید او را در اسرع وقت نزد دکتر متخصص گوش و حلق و بینی ببرید.
نظر (0)