علت خون بالا آوردن نوزادان چیست؟

Jaundice-in-newborns

 نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، معمولاً مایع شیری رقیقی را بالا می‌آورند؛ اما نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، ماده‌ای شبیه به پنیر را بالا می‌آورند. بر این اساس، می‌توان ادعا کرد که بالا آمدن مایع از دهان و بینی نوزادان، امری بسیار متداول است؛ اما اگر فرزند کوچک شما به همراه مایع شیری، خون روشن یا قرمز رنگ مایل به قهوه‌ای را هم بالا بیاورد، مطمئناً دلیلی برای نگرانی شما و پدرش وجود دارد. در چنین شرایطی، شما باید فوراً با پزشک متخصص اطفال در مورد وضعیت سلامتی کودک خود مشورت کنید.

به یاد داشته باشید که وجود خون در دستگاه گوارش نوزاد نشان‌دهنده مبتلا شدن او به بیماری‌هایی است که نیاز به درمان فوری دارند. با این حال، تا معاینه پزشک متخصص اطفال، شما می‌توانید برخی اقدامات ساده را جهت پیشگیری از استفراغ دوباره فرزند خود انجام دهید.

علت خون بالا آوردن نوزادان:

لازم است بدانید که دلایل مختلفی برای مبتلا شدن نوزادان به استفراغ خونی وجود دارد؛ شدت این بیماری‌ها نیز ممکن است در بدن هر نوزادی متفاوت از سایر کودکان باشد. مهم‌ترین علل وجود خود در دهان نوزادان به شرح زیر می‌باشند:

1-نوک سینه‌های زخمی و دردناک مادر:

بیشتر نوزادان شیرده، خون ناشی از سینه‌های زخمی مادر را در دهان خود حس می‌کنند؛ این خون از سیستم بدن خود کودک نیست. ممکن است در صورت زخمی شدن نوک پستان مادر، خون از آن جاری شود. شایع است که مادران شیرده، مخصوصاً کسانی که به تازگی روند شیردهی نوزاد خود را آغاز کرده‌اند، به دلیل کشش و فشار یا به دلیل قرار گرفتن پوست در معرض بزاق، تحریک شدن نوک سینه‌های خود را تجربه کنند. ممکن است این وضعیت در بدن مادر شیرده آن‌قدر بد باشد که پوست او ترک برداشته و خونریزی کند. با همه این توصیفات، با بهبود نوک سینه‌ها، وجود خون در دهان نوزاد نیز فروکش می‌کند.

خواندن این مطلب مصرف زردالو قدرت بینایی کودکان را تقویت می کند به شما توصیه میشود

بر این اساس، بسیاری از پزشکان متخصص اطفال عقیده دارند که در بیشتر اوقات، نوزاد ممکن است مقداری خون را از نوک پستان مادر خود بلعیده باشد. این خون نیز شکم نوزاد را تحریک کرده و مجدداً می‌آید. در چنین شرایطی، اگر هیچ شکافی بر روی سینه‌های خود مشاهده نمی‌کنید، سعی کنید مقداری شیر را از پستان خود دوشیده و بررسی کنید که آیا این شیر حاوی قطره‌های خون است یا خیر. اگر خونی را در شیر خود یا نوک پستان مشاهده می‌کنید، بعد از تغذیه فرزند خود با شیر مادر، مقداری آب قند یا آب ساده به او بدهید تا خون از شکم نوزاد پاک شود. بهتر است چند روز از شیردهی کودک خود با نوک پستان ترک‌خورده خودداری کنید تا زمانی که زخم‌ آن‌ها کاملاً بهبود یابد. شما می‌توانید از محافظ نوک پستان موجود در داروخانه‌ها استفاده کنید تا از تحریک نوک سینه خود جلوگیری نمایید، در حالی که هنوز می‌توانید کودک خود را از سینه‌های خود شیر دهید.

لازم است بدانید که خون منتقل شده از شیر مادر به بدن نوزاد می‌تواند با مواد روده‌های او نیز مخلوط شود؛ در این وضعیت، ممکن است خون در مدفوع کودک شما نیز مشاهده شود. با همه این توصیفات، اگر لکه خونی در نوک پستان خود پیدا نکردید یا اگر کودک شما در حال تغذیه با شیر خشک است، اما هنوز هم خون بالا می‌آورد، شما باید در اسرع وقت، در مورد وضعیت بدن او با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

2-ممکن است نوزاد، خون را در هنگام زایمان بلعیده باشد:

اگر کودک شما اندکی پس از تولد، خون بالا آورده است، جای هیچ نگرانی وجود ندارد. این خون ممکن است خون مادر باشد که کودک در هنگام زایمان بلعیده است. با این حال، شما باید این موضوع را به اطلاع پزشک متخصص اطفال برسانید تا او کودک شما را تحت نظر قرار دهد.

3-استفراغ ناگهانی نوزاد:

در موارد نادر، ممکن است نوزاد شما به زور استفراغ کند که این وضعیت باعث ایجاد پارگی‌های ریز در رگ‌های خونی موجود در مری او می‌شود. جای نگرانی نیست، زیرا این وضعیت به سرعت با گذر زمان بهبود می‌یابد.

4-التهاب مری:

به خاطر بسپارید که التهاب مری در نوزادان می‌تواند به بافت‌های این قسمت از بدن آسیب برساند؛ لوله ماهیچه‌ای که مواد غذایی را از دهان به معده کودک منتقل می‌کند.

چه موقع باید در مورد استفراغ خونی نوزادان با پزشک متخصص اطفال مشورت کرد؟

اگر هیچ یک از دلایل فوق باعث خون بالا آوردن فرزند شما نشده، اما او همچنان با استفراغ خونی روبرو است، حتماً باید در مورد وضعیت بدن او با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. پزشک معالج را از تمام علائم و نشانه‌هایی که کودک تجربه می‌کند، مانند تب، یبوست، کولیک و استفراغ آگاه کنید تا او بداند که چه اقداماتی برای بهبود وضعیت بدن فرزند کوچک شما باید انجام شود.

در نظر داشته باشید که اگر کودک شما علائمی مانند استفراغ سبز، تحریک شکم، تب یا بی‌حالی را نیز در کنار استفراغ خونی تجربه می‌کند، باید در اسرع وقت او را به مرکز فوریت‌های پزشکی برسانید.

اگر دنبال راهی برای جلوگیری از یبوست نوزاد خود هستید این مطلب جلوگیری از یبوست نوزادان با مصرف شلغم را بخوانید

اقدامات ساده جهت تسکین استفراغ خونی نوزادان:

برخی اقدامات ساده می‌تواند استفراغ خونی فرزند شما را تسکین دهد. مهم‌ترین این موارد به شرح زیر می‌باشند:

1-سعی کنید تا کودک بعد از هر بار تغذیه با شیر مادر یا شیر خشک آروغ بزند:

پس از هر بار تغذیه نوزاد با شیر مادر یا شیر خشک، زمانی را برای آروغ زدن کودک خود اختصاص دهید. این روش می‌تواند هوا را از داخل شکم کودک خارج کرده و از استفراغ خونی او پیشگیری کند.

2-فعالیت بدنی نوزاد خود را به حداقل برسانید:

حداقل 30 دقیقه بعد از هر بار غذا خوردن، کودک خود را در حالت ساکن نگه دارید. از بازی یا تکان خوردن شدید بدن او جلوگیری کنید.

اگر پوست بدن کودکتان کبود میشود این مطلب دلایل کبودی پوست بدن نوزادان و کودکان را بخوانید

3-استفاده از وعده‌های غذایی کوچک، اما زیاد:

وعده‌های تغذیه‌ای کوچک، اما مکرر را امتحان کنید. از آنجایی که معده کودک واقعاً کوچک است، او نباید در یک جلسه شیردهی بیش از حد شیر مصرف کنید.

امیدوارم متوجه شوید که چرا کودک کوچک شما خون بالا می‌آورد.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/