علت ایجاد جوش بر روی پوست بدن نوزادان چیست؟

1031366977-H

در ابتدا به یاد داشته باشید که علت اصلی بروز برجستگی‌های قرمز کوچک یا بثورات بر روی پوست بدن و صورت نوزادان، در اغلب مواد، مبتلا شدن بدن آن‌ها به انواع عفونت‌ها یا آلرژی به مواد غذایی و عوامل محیطی است. این‌ها چیزی جز جوش نیستند؛ شما ممکن است در هنگام تغییر نوع صابون حمام فرزند خود، لوسیون یا پودر شستشوی لباس‌های او با این بثورات پوستی روبرو شوید. اگر تعداد جوش‌ها بر روی پوست بدن و صورت نوزاد شما، با گذر زمان، بیشتر و بیشتر شد، به این موضوع فکر کنید که ممکن است یک ماده غذایی در رژیم روزانه او موجب آلرژی شده باشد یا بدن کودک به برخی شرایط محیطی واکنش نشان دهد. بر اساس این توضیحات، قبل از اینکه هرگونه تغییری را در روال تغذیه و زندگی کودک خود ایجاد کنید، مقاله ما را در مورد ایجاد جوش بر روی پوست بدن و صورت نوزادان بخوانید. این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا تصمیمی بهتری برای حفظ سلامت پوست فرزند خود بگیرید.

جوش چیست؟

جوش، که با عنوان یک فورانکل نیز شناخته می‌شود، یک توده لخت و قرمز بر روی پوست بدن و صورت کودکان است. لازم است بدانید که بروز این مشکل در بدن فرزند شما، یک وضعیت پزشکی جدی به شمار نمی‌رود، معمولاً سیستم دفاع طبیعی بدن نوزادان با این جوش‌ها مبارزه می‌کند. این جوش‌ها معمولاً بر روی پوست صورت، گردن، شانه‌ها، ران‌ها، زیر بغل و باسن نوزادان ظاهر می‌شود. با این حال، در بعضی موارد، جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست برخی قسمت‌های بدن نوزادان به سایر بخش‌های بدن آن‌ها نیز گسترش یافته و باعث گسترش عفونت می‌شود.

اگر نوزادتان تازه متولد شده خواندن این مطلب 15 مشکل رایج نوزادان تازه متولد شده به شما توصیه میشود

علت ایجاد جوش بر روی پوست بدن و صورت نوزادان:

هنگامی که رطوبت عرق نوزاد یا ریشه موهای بدن او به برخی باکتری‌ها، به ویژه باکتری استافیلوکوک اورئوس آلوده شود، موجب ایجاد جوش خواهد شد. علاوه بر این مورد، برخی شرایط سلامتی نیز می‌تواند احتمال مبتلا شدن نوزادان به انواع جوش‌های پوستی را افزایش دهد. مهم‌ترین این موارد عبارتند از:

  • مبتلا شدن نوزادان به بیماری دیابت
  • مشکلات مربوط به سیستم ایمنی بدن نوزادان
  • عدم وجود بهداشت عمومی مناسب در محیط زندگی کودک
  • تغذیه نامناسب نوزاد
  • قرار گرفتن کودک در معرض مواد شیمیایی که باعث تحریک پوست بدن و صورت او می‌شود
  • مبتلا شدن نوزادان به اگزما
  • کمبود آهن در بدن نوزادان یا مبتلا شدن آن‌ها به کم‌خونی

همچنین، برخی از داروهای شیمیایی نیز سیستم ایمنی بدن نوزادان را تضعیف می‌کنند؛ بنابراین، شما باید قبل از قرار دادن هر نوع داروی شیمیایی و گیاهی در برنامه غذایی فرزند خود، با عوارض جانبی آن آشنا شوید.

علائم ایجاد جوش بر روی پوست بدن و صورت نوزادان:

در اغلب موارد، شما ممکن است یک لکه سخت و قرمز را بر روی پوست بدن و صورت کودک خود مشاهده کنید. این عارضه، معمولاً کمتر از 4 سانتی‌متر است. با گذر زمان، جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان نرم‌تر و بزرگ‌ تر می‌شود. همچنین، این شرایط می‌تواند برای کودک شما دردناك‌ تر شده و باعث ناراحتی او شود. علاوه بر این موارد، شما متوجه خواهید شد که کیسه پر از مایعی در قسمت بالای جوش قرار دارد. در ادامه این مقاله، برخی از نشانه‌های اولیه بروز جوش بر روی پوست بدن و صورت نوزادان بیان شده است که شایع‌ترین این موارد به شرح زیر می‌باشد:

  • پوست اطراف ناحیه جوش متورم شده و قرمز می‌شود.
  • ممکن است جوش‌های بیشتری در اطراف منطقه‌ ای ظاهر شود که اولین جوش در آن قسمت رخ داده است.
  • کودک شما ممکن است با بالا رفتن درجه حرارت بدن خود یا تب بالا روبرو شود.
  • گره‌های لنفاوی اطراف جوش‌های ایجاد شده متورم می-شوند.

چه زمانی باید برای درمان جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان از پزشک متخصص اطفال کمک گرفت؟

به خاطر بسپارید که در حالت عادی، روند درمان جوش به مداخلات پزشکی نیاز ندارد، اما زمانی که شما با برخی علائم در بدن فرزند خود روبرو شدید، باید برای تسریع روند درمان او با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. مهم‌ترین این موارد عبارتند از:

  • بالا رفتن بیش از حد تب نوزاد
  • متورم شدن غدد لنفاوی نوزاد
  • ایجاد رشته‌های سرخ در اطراف جوش‌ها
  • درد شدید نوزاد
  • اگر جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزاد کنده شود
  • گسترش بیش از حد جوش‌ها
  • اگر کودک شما مبتلا به دیابت یا هر گونه مشکل مربوط به سیستم ایمنی بدن باشد

روش‌های تشخیص و آزمایش جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان:

لازم است بدانید که اکثر پزشکان متخصص اطفال، با معاینه فیزیکی نوزاد، مشکل او را تشخیص می‌دهند. با این حال، عفونت ممکن است به سایر قسمت‌های بدن کودک نیز گسترش یابد؛ بر همین اساس، بررسی کامل بدن نوزاد، به دکتر معالج او کمک خواهد کرد تا این موضوع را راحت‌تر حل کند.

روش‌های درمان جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان:

درمان‌های خانگی:

همان‌طور که قبلاً بیان شد، بسیاری از جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان، خود به خود از بین می‌روند؛ اما، شما می‌توانید با کمک روش‌های درمان خانگی، روند بهبود فرزند خود را تسریع کنید. رایج‌ترین این روش‌ها عبارتند از:

1-جوش‌ها را کمپرس کنید:

استفاده از کمپرس، باعث می‌شود که جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان دهان باز کرده و به سرعت از بین بروند. برای این منظور، پارچه‌ای را با آب گرم، مرطوب کرده و بر روی جوش‌های فرزند خود قرار دهید؛ چند دقیقه صبر کنید. این روش کمک خواهد کرد تا درد جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان کاهش یافته و مایع درون آن به لایه سطحی برسد. برای تسریع روند درمان، کمپرس جوش‌ها را چند بار در روز تکرار کنید. در نهایت، یادتان باشد که قبل از قرار دادن کمپرس بر روی پوست نوزاد، دستان خود را بشویید.

برای اطلاع از  چگونگی درمان عفونت قارچی به عفونت قارچی پوست نوزاد را خودتان درمان کنید مراجعه کنید

2-بهداشت عمومی فرزند خود را در نظر بگیرید:

لازم است بدانید که اکثر جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان به سرعت گسترش می‌یابند، زیرا آن‌ها عفونی هستند؛ بنابراین، اگر مشاهده کردید که یکی از جوش‌های فرزند شما تخلیه می‌شود، آن منطقه را با یک قطعه پنبه که به محلول ضدعفونی آغشته شده است، تمیز کنید. سپس، آن منطقه را شسته، خشک کنید و روی آن را با پماد/چسب بپوشانید. این روش نه تنها از گسترش جوش‌های بر روی پوست بدن و صورت نوزاد شما جلوگیری می‌کند، بلکه باعث می‌شود که فرزند کوچک خود به جوش‌های خود دست نزند. در نهایت، یادتان باشد که دست‌های خود را قبل و بعد از دست زدن به جوش‌های فرزند خود، با صابون بشویید. همچنین، شما می‌توانید بدن نوزاد خود را با آب و صابون یا محلول ضدعفونی‌کننده شستشو دهید؛ حتی می‌توانید یک کرم ضدعفونی‌کننده را به منطقه آلوده اعمال کنید. علاوه بر این موارد، شما باید از یک حوله جداگانه برای پاک کردن جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان استفاده کنید و لباس فرزند خود را با آب گرم شستشو دهید.

3-به طور مداوم، جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان را بررسی کنید:

به یاد داشته باشید که اگر جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزاد شما با گذر زمان، بزرگ‌تر شده و باعث درد بیشتر او می‌شود یا اگر تعداد این جوش‌ها افزایش می‌یابد، شما باید فوراً فرزند کوچک خود را به بیمارستان یا مطب پزشک متخصص اطفال برسانید.

4-به هیچ وجه، جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان را فشار ندهید:

سعی نکنید که جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان را فشار دهید، زیرا این کار می‌تواند بر قسمت‌های اطراف جوش نیز تأثیر گذاشته، باعث عفونت بیشتر شده و درد شدیدی را به دنبال داشته باشد. همچنین، سعی نکنید که مایع درون جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان را با استفاده از یک سوزن، تخلیه کنید، زیرا عفونت آن‌ها را بدتر می‌کند.

5-استفاده از عسل برای درمان جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان:

جالب است بدانید که عسل بهترین ضدعفونی‌کننده طبیعی است. بر این اساس، اعمال آن بر روی جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان، از گسترش عفونت به سایر قسمت‌های بدن بیمار جلوگیری می‌کند.

6-استفاده از فرنی یا خمیر برای از بین بردن جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان:

فرنی یا خمیر تهیه شده از آرد نیز یکی دیگر از روش‌های درمان رایج برای از بین بردن جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان است. برای این منظور، خمیر را در یک پارچه پیچیده، آن را با شیر گرم آغشته کرده و بر روی جوش‌های فرزند خود نگه دارید. این روش کمک می‌کند تا التهاب جوش‌ها فروکش کرده و به سرعت بهبود یابند.

درمان‌های پزشکی:

اگر جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزاد، با کمک روش‌های درمان خانگی بهتر نشود، شما باید از روش‌های پزشکی برای بهبود وضعیت بدن فرزند خود کمک بگیرید. برخی از این روش‌ها عبارتند از:

1-استفاده از آنتی‌ بیوتیک‌ ها برای از بین بردن جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان:

پزشک متخصص اطفال ممکن است به شما توصیه کند تا کرم ضد آفتاب را بر روی جوش‌های فرزند خود بمالید؛ اما اگر تعداد زیادی جوش‌ بر روی پوست بدن و صورت نوزاد شما ایجاد شده و دردناک باشند، پزشک معالج ممکن است استفاده از آنتی‌بیوتیک را به شما توصیه کند. در چنین شرایطی، مهم است که دوره درمان نوزاد خود را کامل کنید، حتی اگر جوش‌ها ناپدید شوند. با این حال، اگر استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزاد شما مفید نبود، درمان بعدی برش دادن و تخلیه عفونت درون جوش‌ها خواهد بود.

2-برش دادن جوش‌ها و تخلیه عفونت درون آن‌ها:

این روش درمانی، جراحی است که با بیهوشی نوزاد انجام می‌شود. جراح، جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت بیمار را برش داده و عفونت درون آن‌ها را تخلیه می‌کند. پس از آن، پانسمان استریلی بر روی برش‌ها قرار می‌دهد تا ترشحات اضافی آن را جذب کند. همچنین، دکتر ممکن است از داروهای داخل وریدی آنتی‌بیوتیکی نیز در حین جراحی استفاده کند. بعد از اتمام روند درمان، شما می‌توانید نوزاد خود را به خانه ببرید؛ اما پانسمان او باید به طور مرتب عوض شود. در نهایت، به یاد داشته باشید که زخم‌های ناشی از جراحی همیشه باید خشک باشد.

اگر پوست بدن کودکتان کبود میشود این مطلب دلایل کبودی پوست بدن نوزادان و کودکان را بخوانید

روش‌های درمان جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست سر نوزادان:

 به دلایل مختلفی، ممکن است بر روی پوست سر نوزادان نیز جوش‌هایی ایجاد شود. شما برای از بین بردن این جوش‌های باید برخی اقدامات ساده را انجام دهید که مهم‌ترین این موارد عبارتند از:

  • با استفاده از الکل که برای پوست سر همه نوزادان، ماده بی‌ضرری به شمار می‌رود، محل جوش‌های را ضدعفونی کنید. گاهی اوقات، استفاده از الکل تنها به روش شدن از شر جوش‌هایی که ناشی از عفونت‌های ساده هستند.
  • اگر متوجه شدید که چندین جوش، به صورت هم‌زمان بر روی پوست سر فرزند کوچک شما به وجود آمده است، نگران نباشید! این جوش‌ها می‌تواند به علت گرما و آب و هوای نامناسب محل زندگی هر نوزادی ایجاد شود. در این مورد، شما فقط روغن نارگیل را بر روی پوست سر کودک اعمال کنید که خواص خنک‌ کنندگی و مرطوب ‌کنندگی فراوانی دارد. این روش، به طور مؤثری جوش‌های ناشی از گرما را از روی پوست سر فرزند شما درمان خواهد کرد.

با همه این توصیفات، لازم است بدانید که جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست سر نوزادان، مسری هستند؛ این جوش‌ها می‌توانند به سایر قسمت‌های بدن و حتی به بدن دیگر نوزادان گسترش یابند. برای جلوگیری از این نوع عفونت‌ها، شما باید:

  • هنگامی که با کودک بیمار خود بازی می‌کنید، دست‌های خود را به طور منظم با آب و صابون شستشو دهید.
  • دستشویی کودک، حوله و لباس‌های او را با آب گرم بشویید.
  • پانسمان روی جوش‌های فرزند خود را به طور منظم عوض کنید؛ این روش نه تنها روند درمان نوزاد را تسریع می‌کند، بلکه از پخش شدن جوش‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

چه عواملی باعث می‌شود که بدن فرزند من به طور مداوم جوش بزند؟

کودک شما ممکن است به طور منظم با جوش‌هایی بر روی پوست صورت و بدن خود روبرو شود؛ اما این موضوع بدان معنا نیست که سیستم ایمنی بدن او دچار اختلال شده است. در این مورد نگران نباشید، مگر اینکه یک الگوی تکراری از جوش‌ها یا نشانه‌هایی از بروز عفونت را در بدن نوزاد مشاهده کنید. در نظر داشته باشید که باکتری‌ها و میکروب‌های مختلفی در سطح پوست و روده‌های ما زندگی می‌کنند. برخی از این باکتری‌ها و میکروب‌ها می‌توانند باعث بروز عفونت، در نتیجه جوش‌های مکرر بر روی پوست بدن و صورت نوزادان شوند. پس، اگر کودک شما دچار گرگرفتگی شده باشد، ممکن است به باکتری استافیلوکوک اورئوس مبتلا شود. این نوع باکتری از بدن فردی به فرد دیگر، بسیار سریع منتقل می‌شود. بر همین اساس، بسیار رایج است که کودک شما به این نوع عفونت، در هنگام بازی در خانه یا در محیط اطراف مبتلا شود.

روش‌های جلوگیری از بروز جوش بر روی پوست بدن و صورت نوزادان یا کاهش علائم این مشکل:

هنگامی که با علائم اولیه جوش‌ بر روی پوست بدن و صورت کودک خود روبرو شدید، سعی کنید موارد زیر را رعایت نمایید:

  • روزانه این علائم را بررسی کنید تا ببینید که آیا علائمی از بروز عفونت در بدن نوزاد وجود دارد یا نه.
  • اطمینان حاصل کنید که هر روز، به طور منظم بدن فرزند خود را تمیز می‌کنید. برای این منظور، یک پارچه تمیز یا حوله‌ای را در آب گرم بشویید و آن را روی علائم اولیه جوش‌های فرزند خود قرار دهید. این روند را برای حدود ده دقیقه یا تا زمانی که کودک شما اجازه می‌دهد، ادامه دهید. اطمینان حاصل کنید که هیچ گونه فشاری بر روی جوش‌های فرزندتان اعمال نمی‌شود.
  • اگر خراشی بر روی این علائم ایجاد شد و شما متوجه شدید که خون یا مایع دیگری از آن‌ها بیرون می‌آید، نگران نباشید. یک پد پنبه‌ای استریل را بردارید و آن را در آب گرم بشویید. چند قطره مایع ضدعفونی‌کننده را به آن اضافه کنید. حالا این پد را برای زخم‌های کودک خود قرار دهید و آن را به آرامی تمیز کنید.
  • از دیگر اعضای خانواده بپرسید که آیا آن‌ها هم جوش‌هایی را بر روی پوست بدن خود دارند یا خیر.
  • در نهایت، حوله‌ها و دست‌های خود را قبل و بعد از پاک کردن پوست فرزندتان به طور منظم بشویید.

دوره درمان جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست صورت و بدن نوزادان چقدر طول می‌کشد؟

در صورتی که جوش‌های نوزادی تحت معالجه قرار نگیرد، بدن او به طور خودکار شروع به مبارزه با عفونت‌ها می‌کند. در این شرایط، ظرف یک هفته پس از ظهور اولین جوش، آن‌ها شروع به نرم شدن می‌کنند. در نهایت، بعد از گذشت هشت تا ده روز، همه جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت فرزند شما درمان می‌شود. با این حال، برخی از انواع جوش‌ها می‌تواند کاملاً دردناک باشد، اما به زودی، خود به خود از بین می‌روند. در مواردی که جوش فرزند شما بیش از ده تا دوازده روز ادامه پیدا کرد، حتماً در مورد وضعیت سلامت او با دکتر متخصص اطفال مشورت کنید.

عوارض جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست صورت و بدن نوزادان:

در نهایت به خاطر بسپارید که در حالت معمول، جوش‌های ایجاد شده بر روی پوست صورت و بدن نوزادان هیچ عارضه جانبی را در بدن آن‌ها به دنبال نخواهد داشت؛ اما گاهی اوقات، این جوش‌ها ممکن است به سلولیت تبدیل شوند. در واقع، زمانی که عفونت به لایه‌های عمیق‌تر پوست نوزادی وارد می‌شود، پزشک متخصص اطفال باید با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها به درمان بیمار بپردازد.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/