آیا داشتن پروتز سینه در دوران شیردهی خطرناک است؟

breast-implant-displayed

همان‌طور که می‌دانید هیچ موضوعی نباید از توانایی مادران جوان برای تغذیه نوزاد خود با شیر مادر جلوگیری کند. با این حال، بروز تغییرات خاص در روند تشریح شیر از سینه‌های زنان می‌تواند موجب نگرانی این افراد، در دوران شیردهی شود. یکی از تغییرات زیبایی، انجام ایمپلنت پستان توسط مادران جوان است که می‌تواند برخی عوارض جانبی را بر توانایی شیر دادن مادر به نوزاد خود داشته باشد. در ادامه این مقاله، اطلاعات لازم در مورد تغذیه نوزاد با شیر مادر با پستان‌های ایمپلنت شده، چالش‌های احتمالی آن و اقدامات احتیاطی که مادر باید در دوران شیردهی انجام دهد، به شما ارائه شده است.

اگر در زمان شیردهی احساس سوزش سردل میکنید این مطلب دلیل سوزش سر دل در زمان شیردهی چیست؟ را بخوانید

آیا با داشتن پروتز سینه میتوان عمل شیردهی را انجام داد؟

اگر چه پژوهش‌های محدودی در این زمینه وجود دارد، اما  به یاد داشته باشید که زنان می‌توانند با پستان‌های ایمپلنت شده هم به نوزاد خود شیر دهند؛ این مادران هرگز با مشکلات یا عوارض دوران شیردهی مواجه نخواهند شد در واقع، می‌توان ادعا کرد که ایمپلنت پستان‌های زنان نه بر توانایی تولید شیر در سینه‌های این افراد اثر می‌گذارد و نه توانایی کودک را در گرفتن و مکیدن نوک پستان مادر دچار مشکل می‌کند. با این حال، برخی از پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که تأثیر ایمپلنت‌های پستان بر روند تغذیه نوزاد با شیر مادر، معمولاً به نوع جراحی و افزایش میزان سایز سینه مادر بستگی دارد.

البته، بعضی عوامل دیگر نیز ممکن است در توانایی شیردهی مادران پس از انجام ایمپلنت پستان نقش داشته باشند.

عوامل مؤثر بر توانایی شیردهی بعد از ایمپلنت پستان‌ها:

در ادامه این مقاله، برخی از عواملی که نقش مهمی در توانایی  شیردهی مادرانی که ایمپلنت پستان انجام داده‌اند، دارند، برای شما بیان شده است که عبارتند از:

1- زمان انجام عمل جراحی ایمپلنت پستان:

سینه‌های زنان در دوران حاملگی به طور قابل توجهی تغییر کرده و تعداد لوبول‌های تولید شیر در درون سینه‌های این افراد افزایش می‌یابد؛ تغییرات مرتبط با دوران بارداری توانایی زنان را در انجام عمل شیردهی بهبود بخشیده و در نتیجه، می‌تواند بر روند تولید شیر مادر و توانایی او جهت تغذیه نوزاد با شیر خود اثر بگذارد. بنابراين، زناني كه چندين سال قبل از تولد نوزاد خود ایمپلنت پستان را انجام داده‌اند، در مقایسه با سایر مادران، شانس بيشتري برای تغذیه سالم فرزند خود با شیر مادر دارند؛ نوزادان این مادران نیز در مقایسه با کودکان دیگر، کمتر در معرض خطر ابتلا به مشكلات دوران شیردهی قرار می‌گیرند.

2- نوع برش دادن سینه‌ها در طی عمل جراحی پروتز :

لازم است بدانید که پزشک متخصص زیبایی می‌تواند از انواع مختلف برش‌ها برای قرار دادن ایمپلنت پستان در سینه بیمار خود استفاده کند. برش اطراف لبه بیرونی منطقه قهوه‌ای رنگ سینه زنان ممکن است به سلول‌های عصبی اطراف نوک پستان این افراد آسیب برساند. بنابراین، شانس آسیب رسیدن به لوبول‌های شیری نیز در چنین مادرانی وجود دارد. بر اساس این توضیحات، زناني که قصد دارند پروتزهاي پستان را در بدن خود قرار دهند، بايد برش جراحی را در ناحيه‌اي از سینه خود انتخاب کنند که برش، در قسمت پایین‌تر پستان یا ترانس اگزیلاری انجام شود؛ در این حالت، برش در زیر بغل مادر قرار داشته و خطر آسیب‌دیدگی را در بدن او کاهش می‌دهد.

3- نحوه قرار دادن ایمپلنت در سینه مادران:

جالب است بدانید که دو روش برای قرار دادن ایمپلنت در درون سینه‌های زنان وجود دارد: ممکن است ایمپلنت در زیر عضله سینه یا بالای آن قرار گیرد. ایمپلنت بالای عضله قفسه سینه به احتمال زیاد میزان ترشح شیر را در بدن زنان، در دوران تغذیه نوزاد با شیر مادر تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین، زنان که قصد تغذیه نوزاد خود با شیر مادر را دارند، باید ایمپلنت پستان را در زیر عضله قفسه سینه خود قرار دهند.

4- فرآیند بهبود بدن مادران، بعد از عمل جراحی ایمپلنت سینه‌ها:

 میزان برش و روند بهبود محل جراحی مادر، نقش مهمی در تعیین این امر دارد که آیا چنین زنانی می‌توانند در آینده، نوزاد خود را با شیر مادر تغذیه کنند دارد یا نه. در واقع، می‌توان ادعا کرد که انجام مراقبت‌های ویژه پس از عمل جراحی ایمپلنت پستان و مصرف داروهای مناسب برای کمک به بهبود وضعیت سینه‌های زنان، جهت تغذیه نوزاد با شیر مادر، امری بسیار حیاتی است.

با وجود همه این عوامل، اکثر زنان قادر به شیر دادن نوزاد خود بعد از انجام ایمپلنت پستان بوده و در دوران شیردهی نیز به راحتی با فرزند خود ارتباط برقرار می‌کنند؛ مشکل خاصی برای این مادران به وجود نمی‌آید.

مشکلات شیردهی زنان بعد از انجام پروتز سینه ها:

شایع‌ترین مشکلاتی که زنان بعد از انجام ایمپلنت‌ پستان، در روند تغذیه نوزاد خود با شیر مادر، با آن‌ها مواجه می‌شوند، عبارتند از:

برای اطلاع از اینکه در شیردهی میتوانید از ایبوپروفن مصرف کنید این مطلب آیا در دوران شیردهی میتوانم داروی ایبوپروفن مصرف کنم؟ را بخوانید

1- بسته شدن کانال‌های خروج شیر در سینه‌های مادر شیرده:

به خاطر بسپارید که ایمپلنت سینه در بیشتر موارد، موجب بسته شدن کانال‌های شیر در سینه‌های زنان می‌شود. در چنین شرایطی، آزمایش غربالگری می‌تواند دلیل اصلی بسته شدن کانال‌های پستان زنان در دوران تغذیه نوزاد با شیر مادر را مشخص کند.

2- حساسیت نوک پستان مادر شیرده:

زنان، بعد از انجام ایمپلنت‌های پستان، در اغلب موارد با حساسیت نوک سینه‌های خود مواجه شده و میزان آن با گذر زمان، افزایش یا کاهش می‌یابد. این حالت ممکن است در دوران تغذیه نوزاد با شیر مادر، مشکلاتی را برای خانم‌های جوان ایجاد کند، زیرا زنانی که با حساسیت شدید پستان‌های خود بعد از انجام ایمپلنت‌ مواجه هستند، در هنگام مکیده شدن نوک سینه خود توسط کودک احساس درد شدید می‌کنند. این در حالی است که برخی زنان دیگر که دچار حساسیت خفیفی بعد از انجام ایمپلنت‌های پستان شده‌اند، ممکن است با مکیده شدن نوک سینه خود توسط کودک، هیچ دردی را احساس نکنند.

3- کاهش تولید شیر در شیردهی

ایمپلنت پستانی که در قسمت بالای عضلات قفسه سینه مادر شیرده قرار می‌گیرد، ممکن است بر لوبول‌های تولید شیر فشار وارد کرده و توانایی آن‌ها برای تولید شیر کافی در دوران تغذیه نوزاد با شیر مادر، دچار مشکل کند.

4- تمایل کمتر مادر، جهت تغذیه نوزاد با شیر خود:

 نتایج مطالعات اخیر محققان نشان داده است زنانی که ایمپلنت پستان انجام می‌دهند، به احتمال زیاد نوزادان خود را با شیر مادر تغذیه نمی‌کنند؛ برخی از پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که احتمال شیر دادن به نوزاد در مادرانی که ایمپلنت پستان انجام می‌دهند، صفر می‌باشد. با این حال، یادتان باشد که هیچ ارتباط مستقیمی بین وجود ایمپلنت در پستان زنان و عدم میل مادر به تغذیه نوزاد با شیر مادر وجود ندارد. کاهش علاقه مادر به تغذیه نوزاد با شیر خود، اغلب به عدم توسعه کامل سینه‌های او است که با انجام ایمپلنت، تنها ظاهر آن‌ها بهبود یافته است. یکی دیگر از دلایلی که مادر نمی‌تواند به نوزاد خود شیر دهد، این است که مراقبت درستی از سینه‌ها بعد از انجام عمل ایمپلنت انجام نگرفته و میل مادر برای تغذیه نوزاد با شیر خود از بین رفته است.

5- ریسک پارگی پروتز سینه:

لازم است بدانید که ایمپلنت‌های پستان تا ابد در داخل سینه زنان باقی نخواهند ماند؛ اکثر آن‌ها در نهایت امر از بین رفته یا دچار پارگی می‌شوند. این حالت می‌تواند بر توانایی مادر جهت تغذیه نوزاد با شیر خود تأثیر بگذارد.

مشکلات ذکر شده در بالا ممکن است در بدن بیشتر زنانی که تحت عمل جراحی ایمپلنت پستان قرار گرفته‌اند، رخ دهد، اما شواهد نشان می‌دهد که ایمپلنت‌های پستان نمی‌تواند به طور کامل مانع از توانایی مادر برای تغذیه نوزاد با شیر خود شود؛ با در نظر گرفتن چند اقدام احتیاطی، این مادران قادر خواهند بود تا نوزاد خود را با شیر مادر تغذیه نموده و اقدامات ایمن را به راحتی، بعد از انجام عمل ایمپلنت پستان انجام دهند.

 مواردی که باید به ایمپلنت‌های پستان دقت زیادی داشته باشید:

 در ادامه این مقاله، چند مورد که باید در دوران شیردهی، هم‌زمان با ایمپلنت پستان، توسط مادران جوان مورد توجه قرار گیرد، برای شما عنوان شده است که به شرح زیر می‌باشند:

  • اگر ایمپلنت شما چندین ساله باشد، ممکن است به علت وارد شدن فشار بر کانال‌های تولید شیر، ناگهان از بین برود. بنابراین، در هنگام اندازه‌گیری سینه‌های خود بعد از زایمان، تغییرات چشمگیر آن را در نظر گرفته و با پزشک متخصص زنان و زایمان در این مورد صحبت کنید.
  • اگر زخمی دردناک را در نواحی مختلف سینه ایمپلنت شده خود مشاهده نمودید، حتماً در اسرع وقت با پزشک معالج خود مشورت کند، زیرا بروز هر گونه عفونت در پستان مادران، در دوران تغذیه نوزاد با شیر مادر می‌تواند التهاب بیش از حدی را در نواحی اطراف ایمپلنت، در داخل پستان ایجاد کند.
  • اگر کودک شیرخوار شما مشکل یا حساسیتی در گرفتن کامل نوک پستان، در هنگام شیر خوردن دارد، به این دلیل است که نوک پستان شما به علت انجام عمل جراحی ایمپلنت، تغییر شکل داده است؛ شما باید با یک پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید تا بتوانید مشکل بدن خود را حل نمایید.

یادتان باشد که انجام این اقدامات احتیاطی می‌تواند روند تغذیه نوزاد با شیر مادر را آسان کند.

1- آیا افزایش یا کاهش سایز سینه‌ها تأثیری بر روند شیردهی دارد؟

 بزرگ کردن، کاهش دادن سایز سینه‌ها یا بالا کشیدن آن‌ها، روش‌هایی است که برای تغییر شکل سینه‌های زنان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش‌ها در اکثر موارد بر توانایی مادر جهت تغذیه نوزاد با شیر خود تأثیر نمی‌گذارد. جالب است بدانید که در برخی موارد، بالا بردن سینه‌ها قدرت مادر را در روند تغذیه نوزاد با شیر خود افزایش می‌دهد؛ این روند باعث می‌شود که با پاک شدن پوست اضافی سینه و سفت کردن بافت موجود در آن؛ این ناحیه از بدن نسبت به قبل قوی‌تر شود. امروزه، این کار به طور فزاینده‌ای جایگزین ایمپلنت‌های پستان در زنان شده است. کاهش سایز سینه با برداشتن بافت‌های اضافی و چربی بیش از حد نیز تنها اندازه سینه‌های مادران را متناسب با بدن خواهد نمود. یادتان باشد  که در هر دو مورد جراحی، هیچ جسم خارجی در داخل سینه‌های مادر شیرده قرار داده نمی‌شود. با این حال، این اعمال جراحی نیز شبیه به انجام ایمپلنت سینه در زنان بوده؛ از آنجایی که نوع برش و زمان بهبود عمل نقش حیاتی در روند شیر دادن زنان به نوزادان خود ایفا می‌کند، چالش‌ها و مشکلات این روش‌ها نیز در برخی موارد، همچنان باقی خواهد ماند.

اگر پس از شیردهی در سینه هایتان احساس سورش میکنید این مطلب چرا در هنگام شیردهی در سینه هایم احساس سوزش میکنم؟ را بخوانید

2- آیا نوع پروتز انجام شده در سینه ، بر روند شیردهی تأثیر می‌گذارد؟

خیر. اگر سیلیکون یا ایمپلنت سالین در داخل سینه خود دارید، مهم نیست! همه سیلیکون‌ها ترکیبی از سیلیکون و اکسیژن بوده؛ سالین از کلرید سدیم و آب ساخته شده است. البته هیچ گونه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کدام یک از آن‌ها برای زنانی که قصد دارند نوزاد خود را با شیر مادر تغذیه کنند، بهتر است؛ خطرات و مشکلات عمل جراحی همچنان به قوه خود باقی است.

3- آیا مواد موجود در داخل ایمپلنت می‌تواند به شیر مادر منتقل شود؟

 این مسئله امری بسیار بعید است! در هر دو نوع  ایمپلنت، سیلیکون و سدیم سالم، واحدهای هوادهی هستند؛ به ندرت در معرض فشار قرار می‌گیرند. اما نتایج مطالعات اخیر محققان نشان داده است که در میزان تولید شیر در بدن زنانی که در داخل سینه خود، سیلیکون دارند با کسانی که عمل ایمپلنت انجام نداده‌اند، تفاوت زیادی وجود دارد. علاوه بر این موارد، اگر سیلیکون یا نمک موجود در ایمپلنت به داخل سینه مادر برسد، باید از طریق چندین لایه غشاهای سلولی عبور کند تا سرانجام وارد شیر او شود. بنابراین، احتمال کمی وجود دارد که محتویات ایمپلنت‌ها به شیر مادر منتقل شود.

در نهایت،  به یاد داشته باشید که امروزه، با این که زنان زیادی روش پروتز سینه را برای کمک به افزایش زیبایی خود انتخاب می‌کنند، اما انجام این کار توانایی آن‌ها را برای تغذیه نوزاد خود با شیر مادر تحت تأثیر قرار خواهد داد. لذا مراقبت از سینه‌ها بعد انجام عمل از هر چیزی مهم‌تر بوده؛ انجام نادرست آن از تقویت پستان‌ها جلوگیری کرده و بر روند تغذیه نوزاد با شیر مادر تأثیر منفی خواهد داشت.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/