چگونه لكنت زبان در كودكان نوپا تشخيص داده مي­شود؟

rsz_stuttering-how-to-support-your-child-1280x960-1024x576-1505404425

در این مقاله، بررسی خواهیم کرد که چگونه می‌توان لکنت زبان کودکان نوپا را به موقع درمان نمود. برای یافتن پاسخ سؤالات خود در مورد تشخیص و درمان لکنت زبان کودکان نوپا، خواندن مقاله زیر بسیار مؤثر بوده و کمک شایانی به والدین جوان و بی‌تجربه خواهد کرد.

چه زمانی باید کودک نوپای مبتلا به لکنت زنان خود را نزد دکتر متخصص اطفال ببریم؟

گر به وجود علائم لکنت زبان در بدن کودک نوپای خود مشکوک هستید، درنگ نکرده و فرزند خود را به یک پزشک متخصص اطفال نشان دهید. پزشکان  متخصص اطفال، بسته به شرایط کودک، او را به یک پزشک متخصص آسیب‌شناسی گفتار و زبان کودکان معرفی می‌کنند؛ زیرا این افراد می‌توانند با تجزیه و تحلیل رفتار و گفتار کودک به تشخیص و درمان مشکل لکنت در او کمک کند.

چگونه لكنت زبان در كودكان نوپا تشخيص داده مي‌شود؟

در چنین شرایطی، درمانگر گفتاری کودکان از روش‌های مختلفی برای تشخیص لکنت زبان در کودکان نوپا استفاده خواهد کرد. این روش‌ها به شرح زیر است:

1- شرایط کودک را چند بار مرور می‌کند:

 پزشک متخصص آسیب‌شناسی گفتار و زبان کودکان سابقه خانوادگی کودک مبتلا به لکنت زبان را بررسی نموده و مطمئن می‌شود که شخص دیگری هم در خانواده به این مشکل مبتلا است؛ اگر این گونه نباشد و فرد دیگری در خانواده، مبتلا به اختلالات گفتاری نباشد، دکتر آسیب‌های مغزی وارده به سر کودک مبتلا را مورد بررسی قرار می‌دهد.

2- بررسی دقیق علائم برای کودکان نوپا مبتلا به لکنت زبان:

 انجام تمرینات گفتاری مکرر و ساده توسط کودکان نوپا به پزشک متخصص آسیب‌شناسی گفتار و زبان کودکان کمک می‌کند تا طبق علم آسیب‌شناسی، علائم لکنت زبان و شدت آن را در بیمار خود به راحتی مشاهده کند.

اگر کودکتان دچار بیماری سرخک شده است این مطلب علائم بروز بیماری سرخک درکودکان را بخوانید  

3- استفاده از روش‌های گفتار درمانی برای کودکان مبتلا به لکنت زبان:

کودک نوپایی که به اختلال عادی مبتلا است، می‌تواند به راحتی مراحل گفتاردرمانی را یاد گرفته و از این مشکل رهایی یابد؛ اما این امر در کودکان مبتلا به لکنت زبان ممکن نیست.

چگونه می‌توان کودکان مبتلا به لکنت زبان را درمان نمود؟

معمولاً، پزشک متخصص آسیب‌شناسی گفتار و زبان کودکان از تغییرات گفتاری پایه و درمان طولانی مدت برای اصلاح لکنت زبان در کودکان نوپا استفاده می‌کند. برای این منظور، دو مرحله ویژه توسط آسیب‌شناس انجام می‌گیرد که عبارتند از:

1- اصلاح گفتار کودکان مبتلا به لکنت زبان:

پزشک متخصص آسیب‌شناسی گفتار و زبان کودکان، کودک نوپا را آموزش می‌دهد تا با ایجاد تغییرات ظریف در زبان خود، میزان لکنت را به حداقل برساند. این کار شامل استفاده از کلمات و عباراتی است که کودک نوپا می‌تواند آن‌ها را بهتر از کلمات دیگر بیان کند. در کنار این کار، سبک ارتباطی اصلاح‌شده نیز به والدین پیشنهاد داده می‌شود تا آن‌ها نیز در روند درمان کودکان نوپای خود همکاری کنند. به عنوان یک مادر جوان و بی‌تجربه به خاطر داشته باشید کودکانی که به تازگی به لکنت زبان مبتلا شده‌اند، می‌توانند از مداخله گفتاری بهره‌مند شده و زودتر درمان شوند.

2- درمان درازمدت کودکان مبتات به لکنت زبان:

این دوره شامل آموزش کودک نوپا به منظور مقابله با محرک‌ها، استفاده از جملات کوتاه، آموزش روش‌های مؤثر برای جلوگیری از ایجاد مکث طولانی در گفتار و جلسات درمان گروهی انجام است. جلسات درمان گروهی با ایجاد اعتماد به نفس در کودکان نوپا، روند درمان آن‌ها را خیلی راحت خواهد نمود.

در نهایت، خوب است بدانید که درمان لکنت زبان در کودکان نوپا یک رویکرد سیستماتیک بوده و ترکیبی از رویه‌های درمانی و اصلاح زبان را دربر می‌گیرد؛ روش کار و دوره درمان توسط آسیب‌شناس، بر حسب شدت لکنت زبان در کودک نوپا انتخاب می‌شود.

اگر کودکتان مشکل ادرار کردن دارد این مطلب اگر کودکتان هنگام ادرار کردن گریه میکند این مطلب را بخوانید 

والدین چگونه می‌توانند به درمان لکنت زبان کودک نوپای خود کمک کنند؟

 والدین می‌توانند نقش مهمی در تشدید یا درمان مشکل لکنت زبان کودک نوپای خود  بازی کنند. در ادامه این مقاله، چگونگی انجام این کار بیان شده است که به شرح زیر می‌باشد:

  • به عنوان والدین یک کودک مبتلا به لکنت زبان همیشه سعی کنید آرامش خود را در هنگام صحبت کردن و برقراری ارتباط با فرزند نوپای خود حفظ نموده و آرام آرام با او سخن بگویید. همچنین، در هنگام صحبت کردن با فرزند نوپای خود از مکث کوتاه بین جملات استفاده کنید، زیرا استفاده از جملات کوتاه برای این کودکان سرگرم‌کننده می‌باشد. علاوه بر این موارد، به جای پرسیدن سؤالات مکرر از فرزند نوپای خود در مورد کارهای روزانه، سعی کنید درباره نحوه انجام آن‌ها با او صحبت نموده و حتماً آرامش خود را حفظ کنید.
  • در هنگام صحبت کردن با کودک خود بر حالت چهره و بدن او تکیه کرده و با نوک انگشتان یا موج دست مقصود خود را به او بفهمانید، زیرا آسیب‌شناسان به شما توصیه خواهند کرد که در هنگام صحبت با فرزند نوپای خود، استفاده زیاد از کلمات را کنار بگذارید. انجام این کار می‌تواند میزان انگیزه‌ کودک برای درمان لکنت زبان را بالا برده و به درمان سریع او کمک کند.
  • والدین کودکان مبتلا به لکنت زبان باید صبر بیشتری داشته باشند تا بتوانند هنگامی که کودک نوپا دچار لرزش و اضطراب شده است، از او بخواهد که جمله را به سرعت تکمیل کرده و وقفه‌ای بین کلمات ایجاد نکند. اگر در چنین حالتی، والدین خود دچار تنش و ناامیدی شوند، تلاش کودک برای تکمیل کلمات بی‌تأثیر بوده و او در تلفظ صداها نیز مشکل پیدا خواهد نمود. همچنین، کودک نوپای خود را مجبور نکنید که به سرعت صحبت کند، چون ممکن است در بیان برخی کلمات و صداها دچار اشتباه شود. به عنوان یک مادر جوان و بی‌تجربه یادتان باشد که وارد نمودن استرس به کودک نوپا میزان لکنت زبان او را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.
  • اجازه ندهید که فرزند نوپای شما از وجود مشکل لکنت زبان در خود آگاه شود، زیرا اشاره مکرر به وجود مشکل در کودک می‌تواند اعتماد به نفس او را پایین آورده و آسیب جدی به نحوه ارتباط او با دیگران و بیان احساسات او وارد کند.
  • همیشه به کودک نوپای خود بگویید که لکنت زبان نمی‌تواند او را محدود کرده و ناامید کند؛ او را تشویق کنید تا بیشتر با دوستان خود صحبت کرده یا بازی کند. همچنین، والدین برای کمک به درمان فرزند نوپای خود و برای مقابله با وضعیت به وجود آمده باید هر روز کودک را همراهی نموده و به مراکز درمان گفتاری بروند.
  • ممکن است پرداخت هزینه درمان برای بسیاری از والدین کمی سخت باشد، ولی این سختی در مقایسه با درمان کودک کار طاقت‌فرسایی نخواهد بود. همچنین، یادتان باشد که اگر خوب با فرزند همکاری کنید، دوره درمان طولانی نبوده و هزینه آن بالا نخواهد بود.

اگر کودکتان راه نمیرود این مطلب چگونه می توان کودک را تشویق به راه رفتن کرد؟ را بخوانید

چگونه می‌توان از بروز لکنت زبان در کودکان نوپای خود جلوگیری نمود؟

در ابتدا، لازم است بدانید که هیچ راهی برای جلوگیری از بروز مشکل  لکنت زبان در کودکان نوپا وجود ندارد، زیرا این امر به دلایلی ایجاد می‌شود که مبهم هستند. به همین دلیل، اگر  اطمینان پیدا کردید که نواقصی که در سخن گفتن کودک نوپای شما وجود دارد، این زنگ هشداری است که او نیاز به درمان دارد. بهترین راه برای کمک به کودک نوپا، غلبه بر این نواقص و افزایش اعتماد به نفس او است.

در نهایت، به یاد داشته باشید که درمان لکنت زبان فرزند نوپای شما ممکن است در برخی موارد کمی مشکل به نظر برسد، اما مداخله به موقع والدین و اعتماد به نقش کودک سختی‌های موجود را از بین برده و او را به راحتی درمان خواهد نمود. ولی هنگامی که در درمان و کمک به کودک خود شک دارید، بهتر است در اسرع وقت با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید؛ ایجاد وقفه در روند درمان، کودک نو پا شما را از رشد و تعالی در زندگی باز خواهد داشت.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/