دلایل کبودی پوست بدن نوزادان و کودکان

photodune_9118222_sad_and_frightened_little_girl_with_bloodshot_and_bruised_eyes_l__1532100616_98028

به عنوان پدر و مادر يك نوزاد كوچك مشاهده مي‌كنيد كه فرزندتان روز به روز رشد بزرگ‌تر مي‌شود. اكنون، او به کودک نوپا و فعالي تبديل شده است، که اصلا در جاي خود ساكن نمي‌شود. هر روزي كه نوزادان رشد می‌کنند، تمایل بيشتري به حرکت در اطراف منزل و کشف اشيا جديد از خود نشان مي‌دهند، به طوري كه گاهی اوقات ممكن است فرزند شما از عواقب برخی سفرهای اکتشافی خود رنج ببرد.

با توجه به اين توضيحات، گاهي اوقات، ممکن است در برخي از مناطق بدن فرزند خود کبودي‌هايي را مشاهده كرده و در مورد آن‌ها نگران شويد. اما يادتان باشد كه هیچ دلیلی برای وحشت وجود ندارد. خواندن ادامه اين مقاله، برای آگاهي بیشتر پدران و مادران از علل شایع کبودی در نوزادان و کودکان و راه‌هایی ساده برای مقابله با اين مشكل مفيد خواهد بود.

علل شایع بروز کبودی بر روي پوست نوزادان و كودكان:

کبودی بدن نوزادان و كودكان که اساسا به صورت سیاه-‌آبی شدن پوست بدن، خود را نشان مي‌دهد، ممكن است به علت خونریزی داخلی و يا آسيب ديدن عروق خونی اين افراد رخ دهد. به خاطر داشته باشيد كه پوست بدن کودکان بزرگ‌تر از یک سال معمولا به علت سوانح تصادفی و یا برخورد به اشياي مختلف خانه، كبود می‌شود.

در اغلب موارد، بروز کبودی بر روي پوست بدن نوزادان و كودكان، علل نگران‌كننده‌اي ندارد و خود به خود هم از بین مي‌رود. با این حال، در برخی موارد نادر، ممکن است بروز کبودی بر روي پوست بدن نوزادان و كودكان به دلیل یک بیماری زمینه‌ای و یا خونریزی داخلی ایجاد شود. لازم است به ياد داشته باشيد كه بدرفتاری با کودکان نیز می‌تواند یکي از علل شايع بروز کبودی بر روي پوست بدن آن‌ها باشد.

با اين حال، لازم است به خاطر داشته باشيد كه اگر کبودی ايجاد شده بر روی پوست بدن کودک شما غیرطبیعی به نظر می‌رسد و يا خود به خود، به ساير مناطق بدن او رشد مي‌كند، بايد در مورد وضعيت بدن او با يك دكتر متخصص اطفال مشورت نماييد. مراجعه به پزشك زماني ضروری‌تر خواهد شد كه ميزان اين كبودي‌ها بيشتر از حد انتظار شما بوده و بدن نوزادتان هم متورم شده باشد.

اما، اگر به عنوان مادر يك كودك فعال، کبودی را بر روی پوست قسمت پایین بدن کودک خود مانند پاها و يا زانوهاي او مشاهده كرديد، نگران نباشيد! چون بیشتر نوزادان در طول اکتشافات خود، با اشيا منزل برخورد كرده و آسيب مي‌بينند. اين در حالي است كه آن‌ها در اكثر موارد فراموش می‌کنند که به والدين خود اعلام كنند كه درد دارند.

کمک‌های اولیه برای درمان کبودی‌هاي ايجاد شده:

 برخی روش‌هاي ساده وجود دارد كه می‌تواند به شما کمک کند تا به بهبود زخم‌ها و کبودی‌هاي ايجاد شده بر روي پوست بدن فرزند خود سرعت بخشيده و کودک خود را آرام كنيد. شايع‌ترين اين موارد عبارتند از:

  • به عنوان مادر يك نوزاد كوچك، همواره یک بسته یخ در فريزر خانه خود داشته باشيد، تا در صورت بروز كبودي بر روي پوست بدن فرزند خود، قطعاتي از یخ را در یک کیسه ريخته و آن را در یک حوله و یا لیف حمام قرار دهيد. سپس، آن را بر روي محل كبودي از بدن فرزندتان قرار دهيد. اما، اين نكته مهم را هم به خاطر داشته باشيد كه شما نبايد هیچ چیز منجمدي را به طور مستقیم در تماس با پوست بدن کودک خود قرار دهيد.
  • منطقه کبود شده از بدن فرزند خود را بالا نگه داريد، به طوری که جریان خون به آن قسمت، تا حدی کاهش یابد. يادتان باشد كه کاهش جریان خون به-هايي از بدن فرزندتان، به بهبود تورم آن منطقه هم کمک زيادي خواهد کرد.
  • با دکتر معالج فرزند خود در مورد استفاده از داروهای ضد درد بي‌خطر مشورت كنيد (اگر فرزندتان درد بسياري در بدنش حس مي‌كند). دستورالعمل دکتر متخصص اطفال را در مورد دوز مناسب مصرف داروها به دقت دنبال كنيد. همچنین، به ياد داشته باشيد كه می‌توانيد براي منحرف كردن فكر فرزندتان با او بازی كرده و يا او را به گردش ببريد.

  روش‌هاي جلوگیری از بروز کبودی بر روي پوست کودکان و نوزادان:

به طور کلی، جلوگیری از بروز کبودی بر روي پوست بدن کودکان و نوزادان در حال رشد، خيلي سخت است. اما شما به عنوان يك مادر می‌توانید با رعايت چند مرحله ساده، احتمال بروز اين مشكل در بدن فرزندتان را به حداقل برسانيد. مهم‌ترين اين موارد عبارتند از:

  • زماني كه فرزند كوچكتان در حال ورزش و يا سایر فعالیت‌ها است، مراقب او باشيد. همچنين، در صورتي كه كودك شما بر روي زمين بيفتد و يا با اشيا اطراف خود برخود كند، فورا به سمت او رفته و براي جلوگيري از بروز درد و كبودي در بدن او اقدام نماييد.
  • اگر کودک شما خيلي كوچك بوده و به تازگی، با كمك دست‌هاي خود شروع به خزیدن كرده است، اشیايي را که او مي‌تواند در هنگام خزيدن با آن‌ها برخورد كند، از منزل خود جمع كنيد. بهترین کار این است كه از قرار دادن هر وسيله‌اي با گوشه‌های تیز در دسترس فرزند در حال رشد خود جلوگيري كنيد.
  • اگر فرزند شما در حال تلاش براي انجام فعاليت‌هاي جديد است، از وسايل پیشگیرانه مانند پد، محافظ ساق پا و کلاه به منظور حفظ ايمني او استفاده كنيد.
  • در نهايت، به ياد داشته باشيد كه به هيچ وجه به فرزند خود اجازه راه رفتن و خزيدن ندهيد، مگر اینکه شما خودتان در نزدیکی او بوده و مراقب حركاتش باشيد.

به عنوان مادر يك نوزاد كوچك به یاد داشته باشید که بروز کبودی بر روي پوست بدن كودكان، بخشی از روند رشد طبيعي آن‌ها است. بنابراين، شما بايد به فرزند خود اجازه راه رفتن و خزيدن بدهيد، اما مراقب رفتارهاي او باشيد.

 

نظر (1)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

عالی بود ممنونم از مقاله خوبتون

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/