علل پزشکی ناباروری مردان

rsz_shutterstock_89520985-2-1000x600

1- از علل ناباروری مردان وجود مشکلاتی در اسپرم:

تحرک کم اسپرم‌ها، کم بودن تعداد آن‌ها، بدون اسپرم بودن مایع منی و وجود اسپرم‌های غیرطبیعی در مردان می‌تواند قدرت باروری آن‌ها را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

برای اطلاع از علت ناباروری مردان این مطلب علل و علائم بروز مشکل ناباروری در مردان و روش های درمان آن را بخوانید.

چگونه می‌توان مشکلات اسپرم مردان را درمان کرد؟

 پزشکان متخصص در ابتدای روند درمان، از داروهای باروری برای افزایش تولید اسپرم مردان استفاده می‌کنند. در صورت جواب ندادن این روش، آن‌ها گزینه‌های بعدی مانند IUI و ICSI را به بیمار خود معرفی خواهد نمود.

2-از علل ناباروری مردان انسداد لوله‌های موجود در بیضه‌:

 بروز مشکل انسداد در -اپیدیدیم (یک لوله طولانی پیچ در پیچ  است که در پشت بیضه‌های مردان قرار دارد و در هنگام رابطه جنسی، اسپرم‌های بالغ از آن‌ها عبور می‌کنند) و واسو دفرنس (لوله‌های عضلانی که اسپرم را از اپیدیدیم به مجرای ادراری منتقل می‌کنند) می‌تواند بر انتقال اسپرم‌های مردان تأثیر گذاشته و روند باروری زوجین را با مشکل مواجه نماید. انسداد این لوله‌ها در بدن مردان به علت بروز عفونت‌هایی مانند گنوره یا کلامیدیا رخ می‌دهد. همچنین، انجام جراحی‌هایی برای رفع نقایص تولید مثلی در مردان و آسیب دیدن بیضه‌ها نیز عوامل دیگری برای مسدود شدن این لوله‌ها تلقی می‌شوند. علاوه بر این موارد، وجود مشکل واریکوسل (رگ‌های بزرگ‌شده در اسکروتوم) در بدن مردان نیز بر میزان تحرک اسپرم‌های آن‌ها تأثیر می‌گذارد.

چگونه  می‌توان انسداد لوله‌های موجود در بیضه‌ را درمان نمود؟

اکثر پزشکان متخصص ترجیح می‌دهند تا از روش جراحی برای ترمیم و باز کردن لوله‌های بیضه مردان استفاده کنند، زیرا این عمل به طور کامل روند باروری آن‌ها را اصلاح خواهد نمود.

علاوه بر دلایل ذکر‌شده، شیوه زندگی و وجود دلایل پزشکی، عوامل دیگری هستند که می‌توانند قدرت باروری زوجین را به شدت تحت تأثیر قرار دهند.

آیا عوامل دیگری وجود دارد که بر قدرت باروری زوجین تأثیر بگذارد؟

 بله، علل غیر قابل توضیح دیگری وجود دارند که عامل تقریبی 25٪ تا40٪ از مشکلات ناباروری زوجین را تشکیل می‌دهند. مهم‌ترین این موارد عبارتند از:

1- ناباروری غیرقابل‌توصیف در زوجین:

در بین تمام موارد ناباروری زوجین، 25٪ آن‌ها به علت ناکامی پزشک در درک علت واقعی مشکل، حتی پس از انجام طیف وسیعی از آزمایش‌ها و ارزیابی‌ها رخ می‌دهد که با عنوان "ناباروری نامشخص" تشخیص داده می‌شوند. در این حالت، زن و مرد بدون داشتن هیچ مشکلی در انواع تست‌ها، قادر به باردار شدن نیستند. این وضعیت، عاملی مهم برای سردرگمی و احساس یاس در بیشتر جوانان می‌باشد. پزشکان معمولاً در گام بعدی به این زوجین توصیه می‌کنند تا با داشتن مقاربت‌های متعدد و منظم (که بدون تمرکز بر داشتن نوزاد است) شانس خود را برای باردار شدن امتحان کنند. اگر پس از گذشت چند سال، این کار جواب نداد، ممکن است پزشک متخصص ناباروری، روش درمان IVF را برای این بیماران توصیه نماید.

2- ناباروری ترکیبی زوجین:

در چنین مواردی، هر دو فرد با مشکلات باروری روبرو می‌شوند که در بعضی مواقع، ممکن است یکی از آن‌ها، هم‌زمان دارای دو نوع مشکل باروری باشد. پزشکان برای درمان چنین بیمارانی، درمان‌های ترکیبی مناسبی را با توجه به علل ناباروری ارائه خواهند داد. البته، در بیشتر موارد، شدت و مدت دوره قاعدگی زنان متغیر می‌باشد که می‌تواند به طور مستقیم بر قدرت باروری آن‌ها تأثیر بگذارد.

اگر به دنبال درمان طبیعی ناباروری مردان هستید این مطلب 6 + 1 درمان طبیعی ناباروری مردان را بخوانید.

آیا وجود دوره‌های سنگین قاعدگی، نشانه بالا بودن قدرت باروری زنان است؟

 خیر، داشتن دوره‌های سنگین قاعدگی در هیچ زنی، نشانه بالا بودن قدرت باروری او نبوده و گاهی اوقات می‌تواند وجود مشکل دیگری را در بدن فرد نشان دهد. همچنین، احساس خستگی بر اثر از دست دادن خون زیاد، یکی از عوارض این مشکل بوده و بیمار منابع موجود در بدن خود را که در طول زمان سبب ساخته شدن خون و بهبود روند بارداری می‌شوند، از دست خواهد داد. بنابراین، اگر به عنوان یک خانم جوان و بی‌تجربه با دوره‌های ناگهانی و شدید قاعدگی مواجه می‌شوید، بهتر است بلافاصله با پزشک متخصص زنان و زایمان در این مورد مشورت کنید.

آیا زنان می‌توانند در هر زمانی از ماه باردار شوند؟

باردار شدن در هر زمان از ماه، برای هیچ زنی ممکن نیست. برای حامله شدن، عمل تخمک‌گذاری باید در بدن زنان انجام گیرد؛ این بدان معنی است که اگر زنی در روزهای نزدیک به تخمک‌گذاری، رابطه جنسی داشته باشد، حتماً حامله خواهد شد. در واقع، روند بارداری معمولاً دو تا سه روز قبل و بعد انجام عمل تخمک‌گذاری که روزهای باروری محسوب می‌شود، اتفاق خواهد افتاد. با این حال، در نظر داشته باشید که روند حاملگی ممکن است در برخی از ماه‌ها حتی در روزهای باروری نیز اتفاق نیفتد. این حالت، همیشه نشان‌دهنده این موضوع نیست که فرایندهای تخمک‌گذاری و باروری فرد به خوبی کار نمی‌کنند.

آیا زنانی که دارای دوره‌های منظم قاعدگی هستند، در هر زمان به راحتی باردار می‌شوند؟

 طبق نظر محققان، اگر زنی  دوره‌های منظم قاعدگی را تجربه کند، شانس باروری بسیار زیادی دارد. با این حال، در بدن برخی از این زنان نیز رخ دادن حاملگی کمی مشکل می‌باشد. همان‌طور که گفته شد دلایل نامشخصی وجود دارد که می‌تواند مانع حاملگی برخی از زنان سالم، به رغم داشتن تعداد زیادی تخمک بالغ گردد. پس، فراموش نکنید که اگر به عنوان یک زن جوان با داشتن دوره‌های منظم قاعدگی پس از چند ماه یا سال‌ها تلاش، هنوز باردار نشده‌اید، باید یک پزشک متخصص بیماری‌های باروری یا متخصص زنان و زایمان برای رد کردن علل احتمالی، شما را معاینه کند. همچنین، به عنوان یک خانم جوان و بی‌تجربه به یاد داشته باشید که چنین افرادی تا زمان حامله شدن به کمک پزشک و انجام مراقبت‌های پزشکی نیاز خواهند داشت تا بتوانند با کمک آن‌ها و ایجاد برخی تغییرات در شیوه زندگی خود، به طور طبیعی، شانس باروری را در خود افزایش دهند. اگر زن و شوهری هیچ مشکل باروری نداشته و به نظر کاملاً سالم می‌رسند، بهتر است با انجام این کار، شانس خود را دوباره امتحان کنند.

زنان چگونه می‌توانند بلافاصله بعد از ازدواج، باردار شوند؟

هنگامی که به عنوان یک زن جوان، تصمیم گرفتید تا خیلی سریع حامله شوید، باید بدانید که راه‌های مختلفی برای افزایش باروری بدن شما وجود دارد. این روش‌ها عبارتند از:

  • برنامه‌ریزی دقیق برای باردار شدن با کمک پزشک متخصص زنان و زایمان یا مشاور
  • اجتناب از مصرف قرص‌های پیشگیری از بارداری، چند روز یا چند هفته قبل از تلاش برای حامله شدن
  • تعیین زمان دقیق تخمک‌گذاری در بدن؛ این کار را می‌توانید با استفاده از کیت‌های پیش‌بینی زمان تخمک‌گذاری، به راحتی انجام دهید
  • داشتن رابطه جنسی با شریک زندگی خود، در زمان مناسب
  • تقویت اسپرم‌های همسر خود با بهبود رژیم غذایی، ورزش کردن منظم، محدود کردن مصرف مواد شیمیایی و مصرف مکمل‌های گیاهی

در نهایت، یادتان باشد که استفاده زوجین از یک رژیم غذایی سالم و مغذی، داشتن آرامش و لذت بردن از عشق یکدیگر در هنگام رابطه جنسی، می‌تواند در بهبود روند باردار شدن آن‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد. البته در برخی موارد رعایت این نکات ممکن است زنان را در اولین رابطه جنسی، باردار کرده و برای زنان دیگر، در دومین و سومین رابطه جنسی نیز چاره‌ساز نباشد. در چنین مواردی با مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان، علل شکست خود را در این کار مشخص کنید.

اگر به دنبال درمان ناباروری مردان هستید این مطلب 7 درمان ناباروری در مردان را بخوانید

چرا برخی از زنان نمی‌توانند در زندگی خود، برای بار دوم باردار شوند؟

قدرت باروری زنان می‌تواند بعد از تولد اولین فرزند، کاهش یابد. بنابراین، این افراد ممکن است در حامله شدن برای بار دوم دچار مشکل شوند که این حالت، در علم پزشکی با عنوان "ناباروری ثانویه در زنان" شناخته می‌شود. در ادامه این مقاله، دلایل بروز این مشکل را در بدن زنان بررسی خواهیم کرد که به شرح زیر می‌باشند:

  • اگر زنی در هنگام تصمیم گرفتن برای بارداری دوم خود، بیش از 35 سال داشته باشد، ممکن است با مشکل کم شدن تخمک در داخل تخمدان‌های خود مواجه شده و هیچ تخمک بالغ و سالمی در از آن آزاد نشود.
  • اگر همسر این زنان بالای 50 سال داشته باشد، میزان اسپرم او به طور غیرطبیعی کاهش یافته و قدرت باروری زوجین بسیار کم خواهد شد.
  • همچنین، بروز تغییرات در روند تخمک‌گذاری زنان و داشتن دوره‌های قاعدگی نامنظم ناشی از وجود اختلالات هورمونی، مسائل مربوط به افزایش یا کاهش شدید وزن، داشتن استرس، مصرف برخی از داروها استروئیدها، آنتی‌بیوتیک‌ها و آنتی هیستامین‌ها) و مصرف مواد مواد مخدر مانند تنباکو و الکل می‌تواند بر قدرت باروری زوجین تأثیر زیادی داشته باشد.
  • در برخی موارد هم ممکن است عوارض مختلفی بر اثر اولین بارداری و انجام عمل زایمان در بدن زنان ایجاد شود که باعث کاهش قدرت باروری آن‌ها خواهد شد. آسیب رسیدن به لوله‌های فالوپ از طریق انجام عمل جراحی شکم، مبتلا شدن فرد به مشکل اندومتریوز و ابتلا به عفونت‌های منتقله از راه جنسی از جمله عوارضی هستند که بعد از اولین بارداری، قدرت باروری زنان را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهند.

اما زیاد نگران نباشید! زیرا علم پزشکی به حدی پیشرفت کرده است که مطمئناً می‌تواند راهی برای رفع ناباروری همه زوجین  ارائه داده و به آرزوی آن‌ها برای داشتن فرزند جامه عمل بپوشاند. کنار آمدن با این مشکل و شناسایی علل آن ممکن است در ابتدای کار برای برخی از زوجین کمی مشکل باشد، اما آن‌ها با رفتن به سمت درمان، خود به خود راه‌حل مشکل خود را پیدا خواهند نمود.

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من 33 سالمه و 7 ساله ازدواج کرذم یبار سقط داشتم الان دوباره حامله نمیشم شوهرم ضعیفه توروخدا کمکمکنید دارم دیوونه میشم

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/