9 حرکت سریع برای هنگامی که کودک در حال خفه شدن است

9 حرکت سریع برای هنگامی که کودک در حال خفه شدن است

شما به عنوان یک مادر باید کودک خود را تا شش ماهگی فقط با شیر مادر تغذیه کنید، بعد از گرفتن کودک خود از شیر مادر، تغذیه او با انواع مختلف مواد غذایی، کاملا حیاتی است. درست است که این کار یک گام بزرگ در رشد کودک شما محسوب می شود، ولی با این حال شما باید در این زمان برای شروع اضافه کردن انواع غذاها به برنامه ی غذایی کودک خود بسیار محتاط باشید.
این نکته مهم است که اطمینان حاصل کنید تمام غذاها توسط پدر و مادر به کودک داده شده، چه مایعات و چه مواد غذایی جامد باید تحت نظارت والدین کودک به او خورانده شود. همچنین در این دوران وقتی شما شروع به حرف زدن با تلفن همراه خود می کنید، کودکان معمولا شروع به قرار دادن همه چیز در دهان خود می کنند. به همین دلایل در این سال ها، خطرات ناشی از خفه شدن کودکان رایج است.

چرا کودکان مستعد خفگی هستند؟

خفگی یک اتفاق رایج در میان کودکان است که گاهی اوقات در شرایط خاص می تواند حتی منجر به مرگ نوزاد هم شود. این مشکل عمدتا به دلیل کوچک بودن راه های تنفسی در کودکان است که به راحتی و با هر چیز بسیار ریز می تواند مسدود شود .

دلایل متداول خفگی کودکان:

• کودکان نیاز به یادگیری توانایی های بلع و جویدن مواد غذایی دارند، برخی از کودکان ممکن است قادر به خارج کردن تکه های مواد غذایی از دهان خود نباشند. بنابراین، این تکه ها با پریدن به مجاری تنفسی او باعث انسداد راه هوایی در کودکان شما شده و احتمال خفگی او را بالا می برد.
• کودکان همیشه و در همه حال مشغول کشف کردن محیط پیرامون خود هستند، برای همین منظور، آن ها همه چیز را در دهان خود قرار می دهند و این موضوع علت اصلی خفگی در آن ها محسوب می شود.
• تکه های بزرگ مواد غذایی یکی از علل شایع خفگی کودکان است، قرار دادن تکه های مواد غذایی بزرگ در دهان کودکان و یا حواس پرتی پدر و مادر در حال غذا دادن به کودک خود، معمولا می تواند به خفگی کودکان منجر شود.
• یکی دیگر از علت های بروز خفگی نوزاد، بسیار معمول هم زمانی اتفاق می افتد که کودک خود را در زیر آب بگیریم و یا در وان حمام و استخر لیز بخورند و در آب بیافتند. رفتن آب زیاد به دهان آن ها باعث مسدود شدن راه های تنفسی کودک می شود. کودکان حتی ممکن است پرده یا چیز های آویزان در اطراف خود را گرفته و در دهان خود بگذارند و یا روی صورت خود بکشند که این ها هم می تواند عامل خفگی کودکان باشد.
• در بعضی مواقع، رعایت نکردن شرایط بهداشتی هم می تواند دلیل خفگی کودکان باشد. کودکانی که از اختلالات عصبی و عضلانی، یا اختلالات در بلع، آسیب های مغزی و تأخیر در حرکات سریع خود رنج می برند، این مشکلات، خطر خفگی را در این کودکان افزایش می دهد. به همین دلیل است که خفگی کودکان مبتلا به آسیب های مغزی در مقایسه با دیگر کودکان بیشتر است.

khafegi5.jpg

راهکارهای ایمنی برای جلوگیری از خفگی کودکان :

اگر شما به عنوان یک پدر و مادر همیشه در کارهای کودک خود نظارت کنید و سعی کنید از آنچه که کودکان از زمین برداشته و در دهان خود می گذارند، جلوگیری کنید و هر آنچه که او می خورد را شما خودتان به او بدهید، می توانید در بسیاری از موارد نوزاد خود را از خفگی نجات دهید. برای این کار شما باید در مورد برخی از روش های ساده که برای جلوگیری از خفگی در کودکان موثر هستند، آگاه باشید. در این مقاله چند روش برای جلوگیری از خفگی کودکان معرفی شده است، که عبارتند از:

1. معرفی غذاهای جامد به کودک خود در زمان های مناسب:

بهترین کار برای جلوگیری از خفگی کودکان این است که شما به زمان مناسب استفاده از غذاهای جامد در وعده های غذایی کودکان خود آشنا باشید. به عبارت بهتر، هنگامی که کودک شما رشد کافی در مهارت های حرکتی به منظور بلعیدن مواد غذایی پیدا کرد، او را با مواد غذایی جامد تغذیه نمایید. شما باید صبر کنید تا کودکتان 6 ماهگی خود را تمام کند، سپس کم کم از پوره مواد غذایی مختلف شروع کرده و به غذاهای جامد برسید.

2. اجتناب از قرار دادن غذاهای پر خطر در غذای کودک :

در برخی از خانواده ها، پدر و مادر از آنچه که خودشان تغذیه می کنند، تکه های کوچکی را در حال غذا خوردن به دهان کودکان خود هم می گذارند که این کار می تواند برای کودکان بسیار خطرناک بوده و حتی باعث خفگی کودک شود.
• می توانید به کودکان و کودکان خود تکه های بسیار ریزی از پنیر و گوشت، هات داگ، سبزیجات خام، انگور، پرتقال و غیره بدهید.
• بعضی از مواد غذایی سخت مانند آجیل، دانه ها، آب نبات های سخت و ذرت بو داده باید به دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
• برخی از مواد غذایی دیگر که لغزنده هستند و نباید در دسترس کودکان قرار داده شوند، عبارتند از خمیر، کره بادام زمینی و آدامس.
• در کل، شما به عنوان یک پدر و مادر باید به خاطر داشته باشید که مواد غذایی را می توان به شکل های ریز و امن تر برای تغذیه کودکان تغییر داد و از بلع آن ها در اندازه های بزرگتر توسط کودکان اجتناب نمود. این کار از خفگی کودک شما جلو گیری خواهد کرد.

khafegi1.jpg

3. زمان های غذا خوردن کودکان باید کنترل شده باشد:

هنگامی که کودک شما کمی بزرگ تر شد به او اجازه دهید در یک مکان مشخص نشسته و خودش غذایش را بخورد.
• اگر به کودک خود در حال بازی و یا راه رفتن غذا بدهید، شاید غذا خوردن او برای شما راحت و خوب باشد، ولی این کار برای سلامتی کودک شما خوب نخواهد بود، زیرا در این شرایط او نمی تواند به اندازهی نیاز خود غذا بخورد.
• همچنین، اگر کودک شما غذایش را در حال نشسته و با آرامش بخورد، می توانید به او یادآوری کنید که بعد از گذاشتن لقمه در دهان خود آن را به درستی جویده و سپس قورت دهد.
• کودک خود را از گذاشتن مواد غذایی در مقدار زیاد و اندازه ی بزرگ به داخل دهانش منع کنید، چون این کار می تواند منجر به خفگی کودک شما شود.

4. اسباب بازی های مناسبی را با دقت برای کودکان خود انتخاب کنید:

همیشه اسباب بازی هایی مناسب با سن کودکان خود را برای بازی کردن آن ها انتخاب نمایید.
• بالن های کوچک و بادبادک ها را از دسترس کودکان خود دور نگه دارید، برای اینکه این اسباب بازی ها می توانند بسیار خطرناک بوده، و احتمال دارد کودک شما تکه هایی از آن را به صورت غیر متورم در دهان خود بگذارد و خفه شود.
• برخی از اسباب بازی های کوچک و تکه های آن ها مانند تیله، توپ های کوچک نیز می توانند برای کودکان کوچک شما خطرناک باشند. در حالت کلی به یاد داشته باشید که اسباب بازی بچ های بزرگتر خود را باید به دور از کودکان نگهداری کنید.

khafegi3.jpg

5. دور نگه داشتن اجسام پرخطر از دسترس کودکان کوچک:

اشیاء خطرناک که ممکن است اشیاء خانگی مثل باتری، دکمه، خودکار، سکه و غیره را شامل شود، می توانند توسط کودکان بلعیده شوند، این کار یکی از عوامل مهمی است که می تواند موجب خفگی کودکان شود.

چگونه کودکان خود را از خفگی محافظت کنیم؟

تکنیک های جلوگیری از خفگی کودکان که در ادامه این مقاله مورد بحث قرار خواهند گرفت و کارهایی که برای مقابله با خفگی کودکان باید صورت گیرد، احیاء قلبی و ریوی نامیده می شود. این تکنیک ها در مراحل زیر مورد بحث قرار داده شده می شوند. از آن جایی که این مراحل بسیار پرتنش و اضطراب برانگیز هستند، توصیه می کنیم که خواستار کمک های پزشکی بلافاصله پس از خفگی نوزادتان شده، و هرگز انجام این کار را به بعد موکول نکنید. شما به عنوان یک پدر ومادر نباید انتظار داشته باشید که خفگی فرزند شما خود به خود رفع شود، بنابراین حتما کودک خود را به یک دکتر نشان دهید.
مراحل ارائه داده شده برای جلوگیری از خفگی کودکان را خوب به یاد داشته باشید تا خدای ناکرده اگر حادثه خفگی برای نوزادتان و یا کودکان اطرافیانتان رخ داده باشد، با دقت این روال را دنبال کرده و کودکان را نجات دهید:
1. کودکان در حال خفگی را رو به پایین به گونه ای قرار دهید که سر در پایین ترین سطح بدن آن ها قرار گیرد.
2. به آرامی شانه ها و سرکودک خود را با دست دیگر بگیرید.
3. در حال حاضر، با کف دست خود، به آرامی 4-5 ضربه بین دو شانه کودک خود بزنید.
4. بررسی کنید که آیا چیزی به دهان او آمده است، اگر چیزی بود آن را با انگشت خود از دهان کودک خارج کنید، تا دوباره باعث انسداد راه های تنفسی او نشود.
5. اگر جسم هنوز هم نه به داخل دهان کودک آمده و نه از راه های تنفسی او خارج شده، پس نوزاد خود را در آغوش خود به صورتی که بر روی پشت دراز کشیده باشد، بخوابانید.
6. با استفاده از دو انگشت خود، به آرامی 4 تا 5 بار قفسه سینه او را از قسمت وسط آن فشار داده، قفسه ی سینه او را به سمت بالا و به سمت داخل دهان هل دهید. این کار می تواند به کودک شما برای رهایی از خفگی کمک کند.
7. با چک کردن پشت سرهم دهان کودک خودتان به سرعت خواهید توانست جسمی را که عامل خفگی بوده و به دهان او آمده را بردارید.
8. اگر هنوز هم پس از تکرار 3 دوره ماساژ قفسه سینه و ضربات تماسی برای بالا آوردن جسم نتوانستید کاری بکنید، با شماره گیری اورژانس و درخواست یک آمبولانس و دکتر، از آن ها کمک بگیرید.
9. ادامه دادن ماساژ قفسه ی سینه و احیای قلب و ریه کودک در صورت نیاز تا رسیدن آمبولانس و دکتر باید ادامه یابد.

 

نظر (9)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

یه سوال داشتم از کارشناس محترم

اینکه میگن بچه رو روی دست بذارید تا سرش در پایین ترین نقطه باشه،آیا باعث نمیشه بچه بالا بیاره و بیشتر راه تنفس و دهانش بسته بشه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام پسرم من 10 روزشه بهش
قطره کولیک میدم اصلا دوست نداره و وقتی میخوره نفس نمیکشه و صورتش کبود میشه باید چکار کنم ؟

This comment was minimized by the moderator on the site

چرا وقتی شیر می‌ره تو گلو بچه بدنش کبود میشه

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من یه دختر یه ماهه دارم.بهش قطره آ.د.دادم پرید تو گلوش رنگش سیاه شده بود خیلی ترسیدم یکسره پشتشو میزدم میخواست گربه کنه نمیتونست.میخواست بالا بیاره نمیتونست ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ماهمین امشب بچمون اینجوری ضد انقد زدیم تو کمرش بیچاره کمرش برید ولی انگشت کردیم تو کلوش بالا آورد خوب شد

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام.نوزادمادوماهه است ومتاسفانه مشکل رفلاکس داره. این تجربه را باهاتون درمیون میزارم که شما ازین کار اجتناب کنید.دیشب به خاطر اینکه سکسکه بچه بند بیاد مادرش بهش قطره اد داد.ولی پرید توگلوش وبچه به حالت خفگی افتاد ونمی تونست نفس بکشه.ازترس بچه...

سلام.نوزادمادوماهه است ومتاسفانه مشکل رفلاکس داره. این تجربه را باهاتون درمیون میزارم که شما ازین کار اجتناب کنید.دیشب به خاطر اینکه سکسکه بچه بند بیاد مادرش بهش قطره اد داد.ولی پرید توگلوش وبچه به حالت خفگی افتاد ونمی تونست نفس بکشه.ازترس بچه روبه من دادومن اون رو دمر کردم وبه پشتش ضربه زدم. خوشبختانه بعد از ده دقیقه به حالت عادی برگشت. توصیه من اینه که وقتی بچه سکسکه داشت یا بزارید سکسکه کنه یا به هیچ عنوان بهش قطره ندین. قفط با شیشه شیر بهش اب یا شیربدین.

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

ممنون از اینکه تجربتون رو در اختیار ما قرار دادین

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , چرا کودکان مستعد خفگی هستند؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , خفگی یک اتفاق رایج در میان کودکان است که گاهی اوقات در شرایط خاص می تواند حتی منجر به مرگ نوزاد هم شود. این مشکل عمدتا به دلیل کوچک بودن راه های تنفسی در کودکان است که به راحتی و با هر چیز بسیار ریز می تواند مسدود شود .

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/