بعد از زایمان چه اتفاقاتی در بدنتان می افتد؟ (بخش دوم)

بعد از زایمان چه اتفاقاتی در بدنتان می افتد؟ (بخش دوم)

در بعد از زایمان چه اتفاقاتی در بدنتان می افتد؟ (بخش اول) به برخی از سوالات شما درباره اتفاقاتی که بعد از زایمان برایتان می افتد ، پاسخ داده شد ، در ادامه می خوانید..

چرا با وجود اتمام باردار هنوز هم شبیه افراد باردار به نظر می رسید؟

بعد از زایمان عضلات شکمتان کشیده و ضعیف می شود و رحمتان برای جمع شدن نیاز یه زمان دارد. توصیه می شود که بعد از زایمان هر چی سریع تر نرمش های مخصوص عضلات شکم را شروع کنید. این کار به شما کمک می کند تا به تناسب اندام قبلتان برگردید و احتمال ایجاد کمردردهای طاقت فرسا را کاهش می دهد.
می توانید با هر نوع برنامه ورزشی سبک شروع کنید و همیشه به حرف دلتان گوش کنید. اگر در زمان بارداریتان درد کمر یا لگن داشتید قبل از شروع ورزش توصیه های ماما یا فیزیوتراپ را در پیش بگیرید.

آیا شیر کافی برای تغذیه نوزاد خواهید داشت؟

به محض این که زایمان کردید، بدنتان مجددا شروع به فعالیت می کند. مکیدن پستان مادر توسط نوزاد باعث تحریک تولید شیر توسط دو هورمون پرولاکتین و اکسی توسین می شود. اگر این مرحله از شیر دادن نوزاد باعث ایجاد اسپاسم های شکمی شود، به دلیل اثر اکسی توسین است که انقباضات رحمی را نیز به دنبال دارد (دردهای بعد از زایمان).
هر وقت که به نوزادتان شیر می دهید بدنتان پیام هایی را به مغز فرستاده تا میزان هورمون بیشتری برای تولید شیر ایجاد شود. این یک فرآیند تامین و نیاز است. اگر قصد شیر دادن به نوزاد ندارید، بدنتان باز هم شروع به تولید شیر می کند و ممکن است احساس پر شدگی در ناحیه سینه هایتان داشته باشید. اما اگر نیازی برای تولید بیشتر شیر وجود نداشته باشد، تولید شیر کم کم متوقف می شود.
شیر غنی از مواد مغذی که در ابتدا تولید می شود تحت عنوان آغوز یا کلستروم نامیده می شود و تنها در مقادیر کمی تولید می شود، بعد از دو تا پنج روز شیر ترشح می شود. تقریبا تمامی مادرها قادر به تولید مقادیر کافی شیر هستند. اگر نگران دریافت مقادیر کافی شیر توسط نوزادتان هستید، با متخصص تغذیه نوزاد یا ماما صحبت کنید. احتمالا در این زمان متوجه خواهید شد که دهان نوزاد با پستانتان کاملا در ارتباط نیست.

 bad-zayman4.jpg

بعد از زایمان چه زمانی می توان به راحتی و بدون درد نشست؟

جراحت پارگی جزئی در ناحیه بین ورودی واژن و مسیر پشتی (پرینه یا ناحیه میان واژن و مقعد) در طی زایمان طبیعی امری بسیار معمول است.‌ از هر ۱۰ زن حدود ۹ مورد بعد از زایمان طبیعی دارای جراحت پارگی و زخم خواهند بود. این جراحات معمولا خیلی سریع بهبود می یابند. از هر ۱۰۰ مادر ممکن است یک مورد درجات شدیدی از پارگی یا جراحت برشی (اپیزیوتومی) داشته باشند که بهبودی آن به زمان بیشتری نیاز دارد.
محل بخیه ها ممکن است برای روزها یا هفته ها دردناک باشد. در این زمان می توانید از مسکن هایی چون استامینوفن استفاده کرده و یا برای کاهش درد بسته های ژله ای یخ را روی ناحیه پرینه قرار دهید.
اگر در مورد این دردها نگران هستید یا اگر از بهبودی جراحات ناحیه پرینه مطمئن نیستید با ماما صحبت کنید. و به یاد داشته باشید که به انجام نرمش های تقویت کننده عضلات تقویت کننده کف لگن ادامه دهید تا از تورم کاسته و بهبودی تان را تسریع کند. همچنین می توانید اپلیکیشن مخصوص نرمش های لگنی را بارگذاری کرده که زمان انجام آن را به شما یادآوری خواهد کرد.

bad-zayman9.jpg

چرا احساسات همچنان هم بعد از زایمان باقی می مانند؟

همانند بسیاری از مادرها احساساتتان در این دستخوش تغییرات خوب و بد زیادی می شود که احتمالا به دلایل زیر می باشد:
• ناراحتی جسمی بعد از تولد نوزاد
• نیاز به مراقبت از فرزند جدید
• نگرانی برای مادر شدن
• محرومیت از خواب
• تغییرات هورمونی
هر دلیلی که وجود داشته باشد، احساس در هم شکستگی و غم برای چند روز بعد از زایمان طبیعی است. این حالت معمولا دو تا سه روز بعد از زایمان شروع شده و باید در عرض چند روز برطرف شود.
اگر احساس آشفتگی و ناراحتی در روزها و هفته های اول همچنان باقی بماند یا اگر این احساسات نسبت به قبل روند بدتر شدن را در پیش گیرد، دچار افسردگی بعد از زایمان (PND) شده اید. به مشاور بهداشتی، ماما یا پزشک تان در این رابطه اطلاع دهید تا بتوانند به بهتر شدن احساساتتان کمک کنند.

bad-zayman11.jpg

چگونه می توان با خستگی کنار آمد؟

اگر با خواندن این همه مطلب احساس خواب به شما دست می دهد، جای تعجب نیست! تغییراتی که در طی انتقال از مرحله یک زن باردار به یک مادر جدید اتفاق می افتد می تواند خسته کننده باشد و وقتی که با بی خوابی همراه شود نباید تعجب کرد که احساس خستگی کنید. در عرض چند هفته این تغییرات در بدن تان روندی معکوس اتفاقات نه ماه گذشته پیدا می کند. بنابراین اجازه دهید مراحل به تدریج شروع و بهبودی بعد از زایمان اتفاق بیفتد.
سعی کنید در طول روز و زمانی که نوزادتان خواب است، بیشتر استراحت کنید. اگر فرزندان دیگری دارید که به مراقبت نیاز دارند کمی کارتان سخت می شود، بنابراین از دوستان یا خویشاوندتان برای نگهداری از آن ها کمک بخواهید.
سعی کنید بعد از زایمانتان به بدنتان گوش دهید و زمانی که امکان پذیر باشد استراحت کوتاهی داشته باشید. پس با وجود زحمت هایی که نگهداری نوزاد دارد، هر زمانی که می توانید استراحت کنید چرا که این روزهای اول به سرعت خواهد گذشت.

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , ببخشید بعد از زایمان چه راه حلی برای بازگشت به اندام قبلی وجود دارد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , توصیه می شود که بعد از زایمان هر چی سریع تر نرمش های مخصوص عضلات شکم را شروع کنید. این کار به شما کمک می کند تا به تناسب اندام قبلتان برگردید و احتمال ایجاد کمردردهای طاقت فرسا را کاهش می دهد.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/