جفت ماندگی چیست و چرا رخ می دهد؟(بخش اول)

جفت ماندگی چیست و چرا رخ می دهد؟(بخش اول)

جفت ماندگی چیست؟

جفت ماندگی از بیماری های بعد از زایمان است و به این شکل رخ میدهد، جفت ماندگی به این معنی است که تمام یا بخشی از جفت یا غشاهای آن بعد از زایمان نوزاد در رحم مانده است، بدنتان به طور طبیعی جفت و پرده های جنینی را بعد از تولد نوزاد دفع می کند و به راحتی از طریق واژن خارج می شوند، این حالت به عنوان مرحله سوم زایمان نامیده می شود.در مرحله سوم فیزیولوژیکی رحم بعد از زایمان شروع به انقباض دوباره می کند، این انقباضات سبب می شود که جفت از دیواره رحم جدا شده و کمک می کند که با فشار آن را خارج کنید.
در مرحله سوم مدیریت شده ماما درست در زمان تولد نوزاد تزریقی در عضله ران شما انجام می دهد، اگر سابقه فشار خون یا تشنج بارداری در طی بارداری وجود داشته باشد احتمالا سینتومترین (ارگومترین و اکسی توسین) یا سینتوسینون تزریق شود.
این تزریق ها به شما کمک می کند تا انقباضات رحم برگشته و جفت و پرده های جنینی را دفع کند، مرحله سوم مدیریت شده ریسک خونریزی شدید بلافاصله بعد از تولد نوزاد را کاهش می دهد.

joftmandegi7.jpg

دلایل ایجاد جفت ماندگی بعد از زایمان

سه دلیل اصلی جفت ماندگی موارد زیر هستند:
زمانی که حرکات و انقباضات رحم متوقف شود یا انقباضات کافی برای جدا شدن جفت از دیواره رحم وجود نداشته باشد، این حالت تحت عنوان آتونی (فقدان حرکات) رحم نامیده می شود و موجب جفت ماندگی که نوعی بیماری بعد از زایمان است ، میشود.
وقتی که بخشی از جفت به دیواره رحم محکم بچسبد، به این حالت چسبندگی جفت می گویند. در موارد نادر این حالت به علت نفوذ شدید بخشی از جفت در رحم رخ می دهد، به این حالت پلاسنتا آکرتا (چسبندگی جفت به عضلات رحم) می گویند و احتمال آن زیاد است که جفت در بافت جوانه ای باقیمانده از سزارین نفوذ کند، اگر جفت به حدی از دیواره رحم نفوذ کند که به ارگان های مجاور همانند مثانه متصل شود به آن پلاسنتا پرکرتا می گویند.
زمانی که جفت از رحم بیرون آمده و در پشت منفذ نیمه بسته گردن رحم گیر بیفتد، به این حالت جفت به دام افتاده می گویند.
گاها اگر ماما طناب نافی را به طور ملایم بکشد به خروج جفت کمک می کند، با این حال ممکن است به علت جدا نشدن کامل جفت یا نازک بودن طناب نافی، این طناب پاره شود.
اگر این حالت اتفاق بیفتد با افزایش انقباضات می توان جفت را خارج کرد.

چگونه جفت ماندگی بعد از زایمان درمان می شود؟

اگر مرحله سوم طبیعی و بدون مداخله را انتخاب کرده اید ممکن است به آن خوبی پیش نرود، ممکن است خروج جفت بیش از یک ساعت طول بکشد یا خونریزی شدید وجود داشته باشد، در این حالت ماما به شما کاهش مرحله سوم بارداری را پیشنهاد خواهد کرد، او تزریق سینتومترین یا سینتوسینون را توصیه خواهد کرد، این داروها موجب افزایش قدرت انقباضات رحم شده که به خروج جفت کمک خواهد کرد و موجب از بین رفتن جفت ماندگی که از بیماری های بعد از زایمان است ، می شود .
پس از مرحله سوم مدیریت شده اگر همچنان جفت باقی مانده باشد ماما تزریق مجددی را پیشنهاد خواهد کرد یا ممکن است بیشتر صبر کند و منتظر خروج خودبخودی جفت بماند.
در هر دو مورد ماما جدا شدن جفت از رحم را بررسی خواهد کرد و بعد از اطمینان از جدا شدن آرام آن را بیرون خواهد کشید.
ماما به شدت شما را زیر نظر خواهد داشت چرا که اگر خروج مدیریت شده جفت بیش از ۳۰ دقیقه طول بکشد خطر خونریزی شدید افزایش می یابد، خونریزی شدید در ۲۴ ساعت اول بعد از زایمان ، خونریزی اولیه بعد از زایمان (PPH) خوانده می شود.
اگر مرحله سوم بارداری بیش از حد طبیعی طول بکشد ماما تجویز سیتوسینون از طریق سرم در موارد خونریزی را توصیه خواهد کرد، در این مورد نباید نگران بود، این مورد هنگام رخ دادن جفت ماندگی، فقط برای احتیاط است.

joftmandegi1.jpg

اگر جفت خارج نشود برای جفت ماندگی درمان خواهید شد:

اگر مرحله سوم طبیعی داشته باشید، یک ساعت بعد از تولد نوزاد
اگر مرحله سوم مدیریت شده داشته باشید، نیم ساعت بعد از تولد نوزاد
اگر بخشی از جفت خارج شده و بخشی دیگر در بدنتان باقی بماند، ماما برای جفت ماندگی شما را درمان خواهد کرد.
اگر جفت همچنان هم بعد از درمان های اولیه باقی بماند پزشک ممکن است آن را با دست خارج سازد، شما در طی این کار احساس بدی نخواهید داشت چرا که ناحیه بی حس خواهد شد، برای این کار از بی حسی های موضعی همانند بی حسی نخاعی یا بی حسی اپیدورال استفاده خواهد شد.
می توانید درخواست بیهوشی عمومی دهید، با این حال باید در نظر داشته باشید که بیهوشی عمومی خطر بیشتری برای شما دارد، همچنین این مشکل را به همراه خواهد داشت که بلافاصله بعد از عمل قادر نخواهید به نوزاد شیر خودتان را دهید چرا که ممکن است داروهای بیهوشی از طریق شیر شما به نوزاد منتقل شود، علاوه بر این بهتر است تا زمان برگشت هوشیاریتان به حالت اول صبر کنید تا بتوانید به طور ایمن نوزادتان را در دست بگیرید.

برای دانستن علائم جفت ماندگی ، جفت ماندگی چیست و چرا رخ می دهد؟(بخش دوم) را مطالعه کنید.

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , اگر بعد از زایمان جفت خود به خود نیاد و پزشک خودش بادستش بخواد بیاره بیرون چقدر میتونه دردناک باشه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , اگر جفت همچنان هم بعد از درمان های اولیه باقی بماند پزشک ممکن است آن را با دست خارج سازد، شما در طی این کار احساس بدی نخواهید داشت چرا که ناحیه بی حس خواهد شد، برای این کار از بی حسی های موضعی همانند بی حسی نخاعی یا بی حسی اپیدورال...

سلام عزیزم , اگر جفت همچنان هم بعد از درمان های اولیه باقی بماند پزشک ممکن است آن را با دست خارج سازد، شما در طی این کار احساس بدی نخواهید داشت چرا که ناحیه بی حس خواهد شد، برای این کار از بی حسی های موضعی همانند بی حسی نخاعی یا بی حسی اپیدورال استفاده خواهد شد.

ادامه مطلب

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/