اسب سواری در بارداری و آنچه باید بدانید

اسب سواری در بارداری و آنچه باید بدانید

آیا شما هم  ، همیشه شیفته سوارکاری بودید و تمایل زیادی به ادامه دادن سوارکاری، حتی در دوران بارداری خود دارید؟ آیا هم   شما در حال برنامه ریزی برای ادامه اسب سواری تا پایان  دوران بارداری خود هستید؟ اگر پاسخ شما هم به سوالات بالا مثبت است، می توانید با خواندن موارد ذکر شده در ادامه این مقاله، ایده های خوبی را در این مورد به دست آورید.
اگر شما هم عاشق اسب سواری هستید، طوری که مایل به ادامه سوارکاری، حتی در دوران بارداری می باشید، می توانید با خواندن ادامه این مقاله، بدانید که آیا دنبال کردن اسب سواری برای زنان باردار امن است یا نه.

آیا اسب سواری برای زنان باردار، ورزشی امن است؟

شما هم ممکن است یک اسب سوار حرفه ای باشید. اما زمانی که حامله می شوید، دوستان باتجربه شما که اسب سوار ماهری هستند و یا مربیگری می كنند، به شما توصیه خواهند کرد که این ورزش را در مراحل پایین تر ادامه دهید. در واقع، شما باید به خاطر داشته باشید كه اسب سواری، ورزشی است که انجام  آن در دوران بارداری مورد تایید هیچ پزشك متخصص زنان و زایمانی نیست. بزرگ ترین دلیل این اظهارات علیه اسب سواری زنان در دوران بارداری هم احتمال سقوط کردن خانم باردار از اسب است، که می تواند برای خود مادر و کودک متولد نشده او بسیار خطرناک باشد.
البته، زنان حامله خود ممکن است در هنگام سوارکاری احساس بسیار راحتی داشته  و خوشحال باشند، اما نباید خطرات احتمالی بسیار بزرگی كه این ورزش برای سلامت خود این افراد و جنین داخل رحمشان دارد، را نادیده بگیرند. در ادامه این مقاله، برخی از خطرات مشترکی که می تواند در صورت بروز، سلامت زنان حامله و نوزاد متولد نشده آن ها را به خطر اندازد، بیان شده است. مهم ترین این موارد عبارتند از:

1. ترس از بروز حوادث احتمالی :

احتمال بروز حوادث خطرناك در حین سوارکاری، بزرگ ترین تهدیدی به شمار می رود که ممکن است برای یک زن باردار اتفاق بیافتد. درست است كه شما   ممکن است در هنگام سواركاری فوق العاده راحت بوده و با سهولت کامل این كار را انجام دهید (چون هرگز به سقوط کردن از روی اسب و یا دیگر حوادث مرتبط با اسب سواری فکر نمی کنید)، با این حال، نمی توان احتمال بروز حادثه در حین این نوع ورزش را رد کرد. در واقع، اگر اسب در حالت ترس قرار گیرد و یا صدای بلندی بشنود، رم کرده و شروع به لگد زدن خواهد کرد، كه در چنین شرایطی، زن باردار سوارکار هم ممکن است تعادل خود را از دست داده و نتواند بدن خود را بر روی اسب کنترل کند. در این صورت، صدمات جدی به خود او و جنین داخل رحمش وارد خواهد شد.
علاوه بر این موارد، با آغاز روند بارداری، مرکز ثقل بدن زنان دچار تغییرات زیادی می شود، كه این شرایط، آن ها را (مخصوصا در فصل زمستان) در معرض خطر از دست دادن تعادل قرار داده و با خطر سقوط کردن مواجه می کند. بنابراین، با توجه به تغییرات فیزیکی بسیاری که در بدن زنان باردار ایجاد می شود ، سوار شدن بر اسب برای این افراد ناممکن بوده و تجربیات دردناکی را برای آن ها به دنبال خواهد داشت.

2. احساس ناراحتی در هنگام سوار کاری :

یادتان باشد این احتمال وجود دارد که زنان حامله در حین سوارکاری دچار تجربه یک حس فوق العاده ناراحت کننده بشوند. پس، اگر شما هم اسب سواری را در دوران بارداری خود هم ترك نكرده اید، بدانید که انجام این ورزش می تواند برای سلامت شما و جنین داخل رحمتان بسیار خطرناک باشد. دلیل این که سوار شدن بر اسب می تواند برای زنان حامله یک تجربه ناراحت کننده باشد، این است که این افراد مجبور به نشستن بر روی زین اسب بدون داشتن پشتیبان برای قسمت پشت بدن و ستون فقرات خود هستند. در چنین شرایطی هم برآمدگی شکم مادر باردار به دلیل بزرگ شدن نوزاد داخل رحم او می تواند ناراحتی و درد را برای او به دنبال داشته باشد.
البته، در بسیاری از موارد هم ممکن است زمانی که زن باردار سوار بر اسب می شود، دچار حالت تهوع شده و یا احساس سرگیجه كند، زیرا بدن زنان در هنگام پشت سر گذاشتن دوران بارداری، ناراحتی و فشار زیادی را تحمل می کند و درد و ناراحتی ناشی از سوار شدن بر اسب هم ممکن است فشار بیش از حدی  به بدن این افراد وارد نموده و سیستم تعادلی بدن آن ها را دچار مشکل کند.

3. حرکات ناشی از سوار کاری میتواند برای جنین نا امن باشد :

همانطور که می دانید در هنگام سوار شدن زنان حامله بر روی اسب، فرد نوعی حرکت ثابت دارد. این حرکت ثابت به سمت بالا و پایین، که با عنوان "Jostling" شناخته می شود، می تواند سبب وارد شدن آسیب های  احتمالی به جنین داخل رحم مادران باردار شود. به خاطر داشته باشید كه همه نوزاد در داخل رحم مادر خود  در معرض خطر بیشتری قرار دارند و هر حرکت ناگهانی که در بدن مادر رخ دهد، می تواند تندرستی آن ها را با خطر جدی مواجه کند. ورزش اسب سواری هم نوعی فعالیت بسیار سرگرم کننده است، كه اگر شما   بخواهید از تكان های تند آن در كل دوران بارداری خود اجتناب کنید، مطمئنا خطرات ناشی از آن از بین رفته و خواهید توانست با سلامت كامل، از این دوران لذت ببرید.
همه ما می دانیم که ورزش اسب سواری مورد علاقه همگان بوده و آرامش وصف ناپذیری را به فرد سوارکار القا می کند. با این حال، زنان باید در دوران بارداری خود ورزش امن دیگری را جایگزین این ورزش بکنند، تا بتوانند کمک زیادی به بدن خود جهت آماده شدن برای انجام روند زایمان طبیعی هم بکنند.

نکات دیگری در مورد سوارکاری زنان در دوران بارداری:

همه زنان حامله باید قبل از انتخاب ورزش مناسب، به نکات خاصی توجه کنند. در ادامه این مقاله، چند نکته مهم برای راهنمایی زنان حامله بیان شده است، که عبارتند از:

•    یادتان باشد كه در هنگام انجام تمرینات یوگا هرگز به پشت نخوابید. جلوگیری از قرار گرفتن زنان حامله در این موقعیت یک نکته بسیار مهم است! همچنین، زنان باردار باید بعد از پشت سرگذاشتن هفته 16 از دوران بارداری، نباید به پشت دراز بكشند، زیرا با پیشرفت دوران بارداری، جنین داخل رحم شروع به رشد شده و بزرگ شدن شکم  فشار بیشتری را بر روی عروق خونی که خون را به قلب مادر می رساند، اعمال می  كند. به هین دلیل دراز کشیدن مادر باردار بر روی پشت خود می تواند منجر به از دست دادن تعادل در او شود.
•    همچنین این افراد در هنگام انجام دادن هیچ ورزشی نباید با یک انسان و یا یک شی تماس داشته باشند. بنابراین، زنان باید تا پایان دوران بارداری خود از انجام ورزشی های گروهی هم دور بمانند و برای جلوگیری از احتمال برخورد با افراد و یا صدمه دیدن، ورزش های تک نفره انجام دهند. البته، بعضی از ورزش ها هم وجود دارد که باید مخاطب خاص خودش را داشته باشد، به همین دلیل  زنان حامله باید از شرکت در کلاس های جودو، کیک بوکسینگ، کاراته، اسکواش و تنیس به شدت خودداری کنند.
•    یکی دیگر از ورزش های محبوب که زنان حامله باید از انجام آن در دوران بارداری خود اجتناب کنند، انجام ورزش غواصی است. به یاد داشته باشید جنینی که در رحم شما قرار دارد، به هیچ وجه در برابر آمبولی هوا محافظت نشده است ( حباب های گازی که در جریان خون مادر تشکیل شده و به جریان خون جنین نیز انتقال می یابند). بنابراین، با انجام غواصی، بدن جنین که قدرت رفع فشار وارده را ندارد، بیمار شده و دچار مشکلات جبران ناپذیری می شود.
•    علاوه بر این موارد، زنان حامله باید از انجام ورزش در محل هایی که در ارتفاع بالاتر از 2500 متر از سطح دریا قرار دارند، به شدت اجتناب کنند . انجام این کار، مادر و جنین داخل رحم او را در معرض خطر ابتلا به بیماری ارتفاع زدگی قرار می دهید. یادتان باشد كه اگر بدن زن حامله نتواند با محیط زندگی تطبیق پیدا کند، ممکن است انجام تعداد کمی از تمرینات ورزشی عمومی هم سلامت خود او و جنین داخل رحمش را تحت تاثیر قرار دهد. پس، در چنین شرایطی اگر احساس ناراحتی کردید، از انجام هر گونه فعالیت فیزیکی خودداری کرده و بلافاصله، استراحت کامل بکنید.
•    هرگز خودتان را با انجام اعمال سنگین ورزشی خسته نکنید، چون ممکن است کار کردن زیاد برای بدن شما و کودک داخل رحمتان مناسب نباشد. در واقع، انجام کارهای سنگین خانه و حرکات خسته کننده ورزشی نه تنها سلامت مادر باردار و جنین داخل رحم را به خطر می اندازد، بلکه برای هر دو آن ها بسیار استرس زا خواهد بود. در نهایت، یادتان باشد كه در دوران بارداری، باید از انجام حرکات ورزشی نامناسب خودداری کرده و هر حركت را تا زمانی انجام دهید که احساس راحتی می کنید.
از آن جایی كه دوران بارداری یک زمان خاص برای همه زنان است، پس این افراد باید یاد بگیرند که چگونه در هر مرحله از این دوران مراقب خود و جنین داخل رحمشان باشند. بنابراین، فراموش نکنید كه قبل از انتخاب هر شکلی از ورزش، برای اطمینان بیشتر، به دکتر متخصص زنان و زایمان معالج خود مراجعه کرده و با او در مورد آن صحبت کنید.
در نهایت، یادتان باشد كه اشتیاق خود را برای انجام ورزش سوارکاری در دوران بارداری مهار کرده و به جای انجام آن، به سعادت مادر شدن که نصیب شما شده است، فکر کنید. در هر روز از از زندگی خود بر روی سلامت جنین داخل رحمتان و رشد مناسب او تمرکز نمایید، چون شما می توانید بعد از به دنیا آمدن فرزند خود با خیال راحت او را در آغوش گرفته و سوارکاری کنید.

اگر در فکر این هستین که کدام ورزش را انجام دهم تا زایمانی آسان داشته باشم خواندن 10 ورزش برای آسان شدن زایمان طبیعی به شما مادر عزیز توصیه میشود.

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/