انار و آب انار در دوران بارداری مفید یا مضر؟!

انار و آب انار در دوران بارداری مفید یا مضر؟!

آیا مصرف انار و آب انار در دوران بارداری امن است؟

بیشتر پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که خوردن انار و نوشیدن آب این میوه در طول دوران بارداری برای همه زنان امن بوده و ضرری برای سلامتی خود او و جنین داخل رحمش ندارد. با این حال، انجام یک معاینه کلی از بدن زنان باردار بعد از مصرف انار، برای اطمینان از امنیت آن ضروری است. علاوه بر این موارد، هنوز علم پزشکی با قطعیت، امنیت مصرف انار در دوران بارداری زنان را تایید نکرده است. بنابراین، بهتر است زنان از این میوه در طی دوران بارداری خود به مقدار کم و با احتیاط مصرف کنند. به دلیل این که میوه انار پر از مواد مغذی حیاتی برای بدن زنان باردار و رشد جنین داخل رحم این افراد است، پس مصرف آن برای سلامتی خود مادر حامله و نوزاد متولد نشده او بسیار مفید خواهد بود. به همین دلیل، نمی توان مزیت های این ماده غذایی را برای زنان باردار نادیده گرفت. در واقع، می توان ادعا کرد که نباید از مصرف این میوه در طی دوران بارداری چشم پوشی کرد. از سوی دیگر، آب انار یک ماده عالی برای آبرسانی به بدن زنان باردار بوده و برای از بین بردن ولع مصرف مواد غذایی وخوردنی های شیرین موثر خواهد بود.

فواید خوردن انار در دوران بارداری:

در ادامه این مقاله، برخی از فواید میوه انار برای سلامتی زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد بیان شده است. مهم ترین این موارد عبارتند از:

1. میوه انار، یک منبع غنی از فیبر برای دوران بارداری:

نصف فنجان دانه انار حاوی پنج گرم فیبر است. به همین دلیل، هنگامی که شما حامله هستید و از مشکلاتی مانند یبوست و درد روده رنج می برید، مصرف انار می تواند بهترین گزینه برای از بین بردن این مشکلات شما باشد. در واقع، میوه انار از جمله غذاهای سرشار از فیبر بوده و قرار دادن آن در رژیم غذایی روزانه زنان حامله به این افراد اطمینان می دهد که می توانند بر مشکل یبوست در طی دوران بارداری خود غلبه کنند. همچنین، فیبر موجود در میوه انار کمک خواهد کرد تا دفعات اجابت مزاج در زنان حامله تنظیم شده و این عمل بدون هیچ گونه ناراحتی انجام گیرد. جالب است بدانید که به گزارش انجمن بارداری آمریکا، زنان حامله باید در هر روز، در حدود 25 تا 30 گرم فیبر مصرف کنند.

2. کمبود آهن را با خوردن انار در بارداری جبران کنید:

همانطور که می دانید میوه انار یک منبع غنی از آهن است! کمبود آهن در بدن زنان حامله می تواند این افراد و جنین داخل رحم آن ها را در معرض خطر کم خونی قرار دهد. همچنین، یادتان باشد که بروز کم خونی در بدن مادر باردار هم می تواند مشکلات زیادی را برای جنین داخل رحم او ایجاد کند. معمولا، زنان بارداری که از کمبود آهن رنج می برند و با مشکل کم خونی در بدن خود مواجه هستند، در معرض خطر زایمان زودرس قرار خواهند داشت. علاوه بر این موارد، نوزادان متولد شده از مادران کم خون دارای وزن بسیار کمی در هنگام تولد خواهند بود.
برای حفظ سطح طبیعی آهن بدن و تامین سلامتی مادران باردار، بهترین راه مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان و استفاده از دستورات ارائه شده از جانب او است، چون در چنین مواردی پزشک مصرف برخی از مکمل های آهن را به مادر باردار توصیه خواهد کرد. با این حال، خوردن انار هم یک راه طبیعی و عالی برای اطمینان از تامین آهن مورد نیاز بدن زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد است. به همین دلیل، شما به عنوان یک زن حامله می توانید مقدار مورد نیاز آهن بدن خود را با قرار دادن انار در برنامه غذایی روزانه خود تامین کنید.
در واقع، خوردن انار یک روش بی دردسر و خوشمزه برای برآورده کردن نیاز بدن زنان باردار به آهن است. اما، فراموش نکنید که اگر دکتر متخصص زنان و زایمان مصرف مکمل آهن را در دوران بارداری برای شما تجویز کرده است، قرار دادن انار در رژیم غذایی روزانه شما دلیلی بر حذف این مکمل دارویی نخواهد بود.
با این حال، این نکته مهم را به خاطر داشته باشید هنگامی که زنان باردار میوه های غنی از آهن را می خورند، بدنشان به طور خودکار آهن موجود در این مواد غذایی را ذخیره کرده و در صورت نیاز مصرف می کند. در نهایت، فراموش نکنید که با آغاز روند بارداری، نیاز بدن زنان حامله به آهن افزایش می یابد. به همین دلیل، مصرف مواد غذایی غنی از آهن برای این افراد نباید نادیده گرفته شود.

اگر زیاد خرمالو دوست دارید پس توصیه میکنیم آیا میتوانید در دوران بارداری خرمالو بخورید؟ را حتما بخوانید.

3. انار، یک منبع غنی از ویتامین C در دوران بارداری:

میوه انار یک منبع غنی از ویتامین ث است که مصرف آن سلامتی بدن مادر باردار و جنین داخل رحم او را تضمین خواهد کرد. در واقع، بدن زنان باردار با به دست آوردن این ویتامین، می تواند تمام آهن موجود در مواد غذایی مختلف و حتی مکمل ها را جذب کند. به همین دلیل، وقتی مادر بارداری با خوردن میوه انار، ویتامین C مورد نیاز بدن خود را به دست می آورد، جذب آهن و استفاده مزایای آن برای بدن او بسیار آسان می شود.

فواید نوشیدن آب انار برای سلامتی زنان باردار:

در ادامه این مقاله، برخی از فواید نوشیدن آب انار در دوران بارداری بیان شده است، که مهم ترین آن ها عبارتند از:

1. برآورده کردن نیاز گرمایی بدن با خوردن آب انار در دوران بارداری:

هنگامی که زنی حامله می شود، بدن او به 2000 تا 2200 کالری انرژی اضافی در طول سه ماهه دوم و سوم دوران بارداری نیاز خواهد داشت. هشت اونس آب انار حاوی حدود 136 کالری است. پس مصرف این اندازه آب انار می تواند یک درصد از نیاز گرمایی روزانه بدن زنان حامله را برطرف کند. همچنین، زنان حامله می-توانند با مصرف مقدار بیشتری آب انار در طول روز، بدن خود را آبرسانی کنند، چون نکته اساسی در طی دوران بارداری زنان، هیدراته نگه داشتن بدن مادر است. به همین دلیل، مقدار و نوع نوشیدنی که یک زن حامله در طی دوران بارداری خود مصرف می کند، بسیار مهم می باشد.
با این که مصرف آب انار مقدار زیادی از نیاز بدن زنان باردار به کالری را فراهم می کند، اما زنان حامله باید برای اطمینان بیشتر در کنار این نوشیدنی، انواع میوه ها و سبزیجاتی را که منبع مهمی برای تولید کالری هستند، را مصرف کنند، تا سبب حفظ آب بدن خود و جذب کالری بیشتر توسط آن می شوند.

2. برآورده کردن نیاز بدن به فولات، با خوردن آب انار در دوران بارداری:

در دوران بارداری هر زنی، ویتامین ها و فولات نقش حیاتی در رشد جنین داخل رحم او و سلامت خود مادر ایفا می کنند. همچنین، یادتان باشد که مصرف یک وعده آب انار در روز، 60 میلی گرم از فولات مورد نیاز بدن را تامین خواهد کرد. فراموش نکنید زمانی که زنی حامله می شود، باید 600 میلی گرم فولات را به صورت روزانه و منظم مصرف کند. در واقع، این اندازه نباید کمتر از 400 میلی گرم در روز باشد. در واقع، رسیدن فولات لازم به بدن زنان حامله امنیت و سلامت جنین داخل رحم این افراد را تضمین کرده و از او در برابر بروز مشکل نقص های هنگام تولد، از جمله نقص هنگام تولد در لوله های عصبی محافظت خواهد کرد.

3. برآورده کردن نیاز بدن به ویتامین K، با خوردن آب انار در دوران بارداری:

از آن جایی که آب انار یک منبع غنی از ویتامین K محسوب می شود، بنابراین مصرف یک وعده از آن در طی دوران بارداری (که شامل 26.1 میکروگرم ویتامین K است.) مقداری از نیاز بدن زنان حامله به این ویتامین برآورده می کند. یادتان باشد که این افراد برای تامین کل نیاز بدن خود، باید روزانه در حدود 90 میکروگرم ویتامین K را در طی کل دوران بارداری خود مصرف کنند.
در نهایت، فراموش نکنید که ویتامین K نقش مهمی در تقویت استخوان های مادران حامله داشته و به رشد مناسب جنین داخل رحم کمک خواهد کرد. همچنین، این ویتامین در روند طبیعی لخته شدن خون در هنگام خونریزی زنان باردار هم نقش مهمی ایفا کرده و برای سلامت مادر و رشد کودک داخل رحم او کمک شایانی می کند.

همه زنان باردار عاشق تمشک هستند اما از ایمن بودن این میوه خوشمزه در دوران بارداری مطمئن هستید؟ اگر نه لازم است آیا خوردن تمشک در دوران بارداری مضر است؟ را بخوانید.

4. برآورده کردن نیاز به پتاسیم، با خوردن آب انار در دوران بارداری:

مصرف هشت اونس آب انار در روز به زنان باردار اطمینان می دهد که 538 میلی گرم از پتاسیم مورد نیاز بدن خود را فراهم کرده اند، چون پتاسیم یکی دیگر از مواد مغذی مهم و مورد نیاز برای بدن زنان باردار است، که باید به اندازه مناسبی دریافت شود. معمولا زنان در طی دوران بارداری خود در حدود 4700 میلی گرم پتاسیم نیاز دارند. بر اثر کمبود این ماده معدنی، بدن زن حامله دچار مشکلاتی مانند گرفتگی عضلات، به خصوص در ناحیه پا (که در دوران بارداری شایع است.) خواهد شد. این در حالی است که مصرف مواد غذایی غنی از پتاسیم از بروز این مشکلات در بدن رنان باردار جلوگیری کرده و حتی گرفتگی ایجاد شده را هم به آسانی برطرف خواهد نمود. علاوه بر این موارد، پتاسیم باعث عملکرد مناسب عضلات بدن رنان باردار و اعصاب موجود در آن ها شده و استرس این دوران را تا حد زیادی کاهش می دهد. پس، می توان ادعا کرد هنگامی که زنی حامله می شود، باید پتاسیم موجود در خون خود را افزایش دهد، تا بدنش بتواند به درستی کار کرده و سطح مایعات مورد نیاز خود را تنظیم کند.

5. آب انار، غنی از انواع آنتی اکسیدان ها برای زنان باردار:

به دلیل این که آب انار غنی از آنتی اکسیدان ها است، برای همین مصرف آن در طی دوران بارداری مزایای بسیاری برای خود زن حامله و جنین داخل رحم او خواهد داشت. در واقع، می توان ادعا کرد که مصرف آب انار در دوران بارداری نقش اساسی در داشتن یک دوره بارداری سالم برای زنان ایفا می کند. تامین آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن مادر باردار باعث کاهش خطر آسیب رسیدن به جفت شده و هر گونه آسیبی را که رادیکال های آزاد به سلول های جفت می رسانند، را ترمیم خواهد کرد. علاوه بر این موارد، وجود آنتی اکسیدان ها در بدن زنان باردار خطر آسیب به مغز جنین را کاهش داده و به سلامت او کمک شایانی می کنند. جالب است بدانید گروهی از آنتی اکسیدان وجود دارد که به کاهش آسیب های مغزی ناشی از کمبود اکسیژن در حین زایمان در جنین موثر بوده و کمک می کنند تا نوزاد سالمی به دنیا بیاید.

آب انار، منبعی مهم برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی دوران بارداری:

مطالعات آزمایشگاهی که اخیرا در دانشگاه واشنگتن انجام گرفته است، نشان می دهد که مصرف آب انار در دوران بارداری زنان مانع بروز بیماری پره اکلامپسی و انجام زایمان زودرس در این افراد می شود. همچنین، اگر زنان باردار این نوشیدنی را به طور منظم مصرف کنند، مشکلات رشد جنین داخل رحم آن ها هم به میزان قابل توجهی از بین خواهد رفت. جالب است بدانید یافته های پژوهشی که در مجله آمریکایی فیزیولوژی به چاپ رسیده است، ثابت می کند که آب انار عملکرد غدد درون ریز بدن مادران باردار تنظیم کرده و متابولیسم آن ها را افزایش می دهد.
در نهایت،  این نکته مهم را به یاد داشته باشید که وقتی رادیکال های آزاد در بدن زنان حامله افزایش می یابد، سلول های بدن این افراد تحت استرس اکسیداتیو قرار خواهد گرفت. همچنین، از آن جایی که آب انار حاوی مقدار بالایی از آنتی اکسیدان است، مصرف آن در دوران حاملگی می تواند از سلول های بدن زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد در برابر رادیکال های آزاد تولید شده محافظت کرده و از بروز پیچیدگی و مشکلات در این دوران حساس جلوگیری خواهد نمود. فراموش نکنید که استرس اکسیداتیو باعث بروز مشکلات جفتی در زنان حامله شده و به نوبه خود منجر به بروز عوارضی مانند پره اکلامپسی می شود، که در این شرایط سطح فشار خون مادر باردار بالا رفته و مشکلات جفتی در بدن او ایجاد می شود. بروز این حالات هم می تواند باعث تولد نوزادانی با وزن بسیار کم و یا نوزاد نارس شود.
نتایج مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است که وقتی زنان باردار با مشکلی مواجه نشوند، باید 35 الی 38 هفته از دوره بارداری خود را پشت سربگذارند، تا بتوانند نوزاد سالمی را به دنیا بیاورند. برای این منظور، مادران باردار باید روزانه 8 اونس آب انار و یا آب سیب طبیعی را تا زمان زایمان خود مصرف کنند. به عنوان یک خانم جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که بافت جفت برای تامین سلامت جنین داخل رحم مادران باردار پس گذراندن هفته 12 از دوران بارداری به 4 انس آب انار و 4 انس آب سیب که روی هم 8 انس می-شود، نیاز دارد، تا بتواند استرس اکسیداتیو را در بدن تجزیه و تحلیل کرده و از بین ببرد. نتایج به دست آمده از همین مطالعات نشان داده است که آب انار باعث کاهش استرس اکسیداتیو در جفت مادران باردار خواهد شد. در نهایت، فراموش نکنید که این مزیت به دلیل وجود آنتی اکسیدان های موجود در آب انار است.

آیا خوردن انار و آب انار خطراتی برای مادر باردار و جنین دارد؟

حالا که به عنوان یک زن حامله می دانید مصرف انار در دوران بارداری چه مزایایی برای سلامت شما و جنین داخل رحمتان دارد، اجازه دهید تا خطرات مرتبط با مصرف انار در دوران بارداری را هم مورد بررسی قرار دهیم. برخی از این عوارض عبارتند از:
• زنان حامله باید از مصرف عصاره انار که شامل پوست این میوه هم می شود، در دوران بارداری خود اجتناب کنند، چون این عصاره می تواند در اوایل دوران بارداری باعث بروز انقباضات شدید رحمی شده و نوزادان نارسی را به دنیا آورد. همچنین، به دلیل این که آب انار سرشار از کالری است، از این رو زنان حامله باید آن را در مقدار متعادل مصرف کنند.
• از آن جایی که آب انار باعث رقیق شدن خون در بدن زنان باردار می شود، بنابراین مصرف هم زمان آن با داروهای دیگر مانند رقیق کننده خون، مهار کننده های ACE، استاتین ها و داروهای فشار خون تداخل پیدا کرده و عوارض جانبی خطرناکی را در بدن خود مادر و جنین داخل رحم او به دنبال خواهد داشت.

روش های مختلف استفاده از انار و آب انار در رژیم غذایی روزانه زنان حامله:

زنان در دوران بارداری خود می توانند دانه های انار را به میزان کم در دسر و یا سالاد مصرفی خود ریخته و طعم و مزه فوق العاده ای به این مواد غذایی بدهند. علاوه بر این موارد، این افراد می توانند دانه های جدا شده این میوه را به همراه سایر میوه ها مخلوط کرده و مصرف کنند. همچنین، زنان باردار آب و یا دانه انار را هم می توانند با نعناع تازه مخلوط کرده و مصرف کنند.
به خاطر مزیت های موجود در این میوه شگفت انگیز برای سلامتی زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد، مادران باید خود میوه و یا آب آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند. اما، به عنوان یک خانم جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که شما باید برای اطمینان بیشتر، با دکتر معالج خود در مورد این میوه صحبت کرده و بعد، آن را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید. در آخر هم این نکته را به یاد داشته باشید که مصریان باستان انار را به عنوان نماد باروری دانسته و از آن برای درمان انواع عفونت ها در بدن زنان خود استفاده می کردند.

 در فصل های سرد که احتمال سرماخوردگی زیاد است همه ما به شلغم پناه میبریم اما دوران بارداری با زمانهای عادی متفاوت است، پس قبل از خوردن شلغم خوردن شلغم در بارداری مضر است؟ را با دقت بخوانید.

 

نظر (13)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من ۵ هفته هستم دیشب و امروز ۲ عدد انار خوردم دیشب یکم لک دیدم و امروز خونریزی امکان داره بخاطر انار باشه

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من قرص آ اس آ مصرف میکنم و روزی دو تا انار کوچک یکی صبح و یکی شب اب میکنم میخورم 16هفته ام مشکلی نداره

This comment was minimized by the moderator on the site

ممنون میشم راهنمایی کنید

This comment was minimized by the moderator on the site

ـسلام خسته نباشید من ی بار سقط جنین داشتم الا میخوام حامله شم ایا انار خوبه برا تشکیل قلب

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام انار برای جلوگیری از سقط جنین استفاده شود؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من توماه چهارم هستم وازامپول رقیق کننده ی خون استفاده میکنم اب انار برام خوبه یا بد

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
بخاطر تداخل دارویی خوردن انار توصیه نمیشه

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من خونم خیلی غلیظه و الان باردارم توهفته دهم بارداری هستم میتونم اب انار مصرف کنم؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
بله در حد اعتدال میتونید مصرف کنید.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و ممنون از مطالب مفیدتون. راستش من مشکل کم بودن سایز سرویکس دارم و در هفته 17 بارداری هستم. الان هم فصل انار نیست ولی من یک مارک آب انار که مدعی طبیعی بودن داره گیر آوردم و میخوام اونو مصرف کنم. آیا مشکلی نداره با توجه به اینکه کمی ترشه و...

سلام و ممنون از مطالب مفیدتون. راستش من مشکل کم بودن سایز سرویکس دارم و در هفته 17 بارداری هستم. الان هم فصل انار نیست ولی من یک مارک آب انار که مدعی طبیعی بودن داره گیر آوردم و میخوام اونو مصرف کنم. آیا مشکلی نداره با توجه به اینکه کمی ترشه و اینکه 8 اونس یعنی چقدر؟!! ممنون

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
ممنون از توجهتون ، حتما از اصل بودن آب انار اطمینان پیدا کن و قبل از مصرف با پزشکت مشورت کن با توجه به شرایطت بهت بگه، هشت اونس برابر یه لیوان معمولی هست.
شاد باشی

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , میوه انار دارای چه مقدار فیبراست؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , نصف فنجان دانه انار حاوی پنج گرم فیبر است.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/