اگر شما هم به عنوان یک زن حامله از دیابت نوع 1 و یا نوع 2 رنج می بريد، بايد بدانيد كه جنین داخل رحمتان هم از گزند این بیماری در امان نخواهد بود. به همين دليل، به کاربردن روش هاي درماني خاص و دقت بیشتر برای کنترل دیابت در دوران بارداری هر زني ضروری است. در واقع، خود مادر باردار باید درک کند كه ابتلا به بیماری بيماري دیابت در دوران بارداری نه تنها برای سلامت نوزاد متولد نشده او تاثیر می-گذارد، بلکه می تواند پیچیدگی ها و دشوارهایی را هم برای بدن خود او ایجاد کند.
همیشه یک پوشش نقره ای از ابرهای تیره بر بالای سر مادر مبتلا به بيماري دیابت وجود دارد که ممکن است بارداری سالم و بی خطر او را تحت تاثیر خود قرار داده و مشکلات جدی برای خود مادر باردار و فرزند داخل رحم او به وجود آورد. اما، این افراد با برنامه ریزی مناسب و هوشیار بودن در طول كل دوره بارداری خود می توانند زندگی را برای خود و فرزندشان آسان کرده و نوزاد خود را با سلامتی کامل به دنیا بیاورند.
بيماري دیابت چگونه می تواند بر روند بارداری تاثیر بگذارد؟
هر چند كه روند بارداری اكثر زنان بدون داشتن مشکل خاصي تمام مي شود، اما شانس زنان مبتلا به بيماري دیابت برای داشتن بارداری سالم کم بوده و ممكن است آن ها با مشکل خاصی روبرو شوند. زنان حامله اي که مبتلا به بيماري دیابت هستند، ممکن است با مشکلات زیر مواجه شوند:
• بیشتر بودن شانس افراد مبتلا به بيماري دیابت در سقط جنین و یا از دست دادن نوزاد در بدو تولد.
• همچنین، ممکن است نوزاداني كه از مادران مبتلا به بيماري دیابت متولد مي شوند، داري نقص قلبی، وجود مشکلات کلیوی و یا نقص های عصبی و مغز باشند.
• تجربه کردن زایمان زودرس و به آوردن نوزاد نارس در مادران مبتلا به بيماري دیابت.
• نوزادان تازه متولد شده از مادران مبتلا به بيماري دیابت بسیار کم وزن بوده و یا با وزن اضافی بيش از حدي هستند.
• همچنين، نوزادني كه از مادران مبتلا به بيماري دیابت متولد مي شوند، شانس بالاتری در داشتن سطح پایین قند خون در هنگام تولد دارند.
• علاوه بر اين موارد، بیشتر کودکان متولد شده از مادران مبتلا به بيماري دیابت در بدو تولد به بیماری زردی مبتلا مي شوند.
با توجه به اين توصيفات، زنان دیابتی باید در حال برنامه ریزی برای باردار شدن، بسیار دقت کرده و معاينات خاصی را قبل از باردار شدن خود انجام دهند.
6 نکته مهم برای بارداری زنان دیابتی :
قبل از هر چیز، آن چه که برای زنان دیابتی بسیار مهم است، مشورت کردن با يك دکتر متخصص زنان و زايمان قبل از اقدام به بارداری است. در واقع، خانم هاي ديابتي با این کار نکات مثبت بسیاری یاد گرفته و هر دقیقه از داشتن یک بارداری سالم لذت خواهند برد. مسائلی که تشخیص و مشاوره دکتر متخصص زنان و زايمان در مورد آن ها لازم است، عبارتند از:
1. کنتری وزن زنان دیابتی قبل از بارداری:
زنان دیابتی همیشه باید سعی کنند تا وزن بدن خود را در حد ایده آل نگه دارند، مخصوصا زمانی که در حال تلاش برای باردار شدن می باشند. طبق نظر پزشکان متخصص زنان و زايمان، داشتن وزن ایده آل در زنان دیابتی بسیار واجب است. در واقع، اگر BMI (شاخص توده بدنی) اين افراد بیش از 27 باشد، قطعا باید سعی کنند وزن خود کاهش دهند، تا عوارض کمتری را در طول انجام روند زایمان تجربه نمایند. در نهايت، فراموش نکنید كه حتي اگر وزن زنان مبتلا به بيماري دیابت کم باشد، باید سعی کنند تا باز هم وزن خود را کاهش داده و به حداقل وزن مورد نیاز برای باردار شدن برسند.
2. لزوم ایجاد تغییر در شیوه زندگی زنان دیابتی برای اقدام به بارداری:
هنگامی که يك خانم مبتلا به بيماري دیابت، خود را آماده شروع تشکیل خانواده می کند، لازم است خود را به رعايت عادات سالم زندگي مجبور کند. به همین دلیل، اين افراد بايد مصرف الکل و سیگار کشیدن رابه طور کامل کنار بگذارد. در واقع، اگر این افراد با دکتر متخصص زنان و زايمان مشورت کنند، به آن ها توصيه خواهد شد که استفاده از دخانیات و مصرف الکل را كنار بگذارند. بنابراین، مي توان ادعا كرد كه ترک این عادات مضر، بهترین راه حل برای داشتن دوران بارداری سالم و به دنيا آوردن نوزادان قوی از مادران مبتلا به بيماري دیابت خواهد بود.
3. نظارت دقیق بر سطح قند خون مادران باردار مبتلا به ديابت:
همانطور که می دانید زنانی که از بیماری دیابت رنج می برند، باید به صورت مداوم به دکتر معالج خود مراجعه کرده و سطح قند خون در بدنشان را چک کنند. همچنين، ضروري است این افراد زمانی که قصد باردار شدن دارند، میزان قند خون خود را به همراه دکتر متخصص زنان و زايمان بیشتر از قبل کنترل نمایند. اگر سطح قند خون خانم هاي مبتلا به از بیماری دیابت کنترل نشود، ممكن است در همان روزهای اول آغاز روند بارداري نقص شدیدی را در جنين داخل رحم خود تجربه كنند. علاوه بر این، اگر این افراد قبل از باردار شدن از مصرف قرص برای کنترل دیابت خود استفاده می کردند، بهتر است با دکتر معالج خود در مورد این موضوع صحبت کرده و از او بخواهند تا قرص مصرفی آن ها را به تزریق انسولین تبدیل کند، چون قرص های دارویی در نظر گرفته شده برای کودک داخل رحم مادر باردار امن نیست.
4. ورزش کردن زنان دیابتی در طي دوران بارداري:
میزان سطح قند خون در افراد دیابتی ارتباط منفی با ورزش کردن آن ها دارد. در واقع، مي توان ادعا كرد كه ورزش کردن افراد مبتلا به بيماري ديابت می تواند در كنترل سطح قند بدن آن ها بسیار مفید باشد. براي اين منظور، این زنان باید با مشورت و تایید دکتر معالج خود تصمیم بگیرید كه به طور روزانه فعالیت های مختلف بدنی انجام داده و به سطح قند خون بدن خود را کنترل نمایند. همچنین، مادران باردار مبتلا به بيماري ديابت باید به یاد داشته باشند که مصرف برخی از مواد غذایی قبل از شروع ورزش برای آن ها ضروري است. البته، سطح قند این مواد نباید بیشتر و یا کمتر از حد معمول باشد، چون در اين صورت می تواند بسیار خطرناک بوده و عوارض جدی در بدن خود مادر و فرزند داخل رحم او به جای گذارد.
5. ایجاد تغییرات اساسي در برنامه غذایی زنان باردار دیابتی:
ایجاد تغییرات اساسی در برنامه رژیم غذایی زنان دیابتی ضروری است، چون این افراد با باردار شدن به کالری بیشتری برای تامین نیازهای کودک داخل رحم خود نياز دارند. با این حال، فراموش نکنید كخ این افراد باز هم باید به طور مداوم ميزان قند خون خود را کنترل کنند. بنابراین، بهتر است زنان دیابتی برای طراحی یک برنامه غذایی مناسب با دکتر معالج خود مشورت کرده و از او کمک بگیرند، چون در چنین دوره ای ثبات سطح قند خون در بدن آن ها، امري لازم و ضروری است. همچنین، تا آنجا که ممکن است افراد دیابتی باید میوه ها و سبزیجات را در برنامه رژیم غذایی دوران بارداري خود بیشتر كنند.
6. مصرف منظم انواع ویتامین ها توسط زنان باردار مبتلا به بيماري ديابت:
درست مثل هر بارداری دیگري، زنان دیابتی هم نیاز دارند تا ویتامین ها و مکمل های دارویی لازم را در طی دوران بارداری خود مصرف کنند. ویتامینی که برای زنان مبتلا به بيماري ديابت بسیار مهم است، اسید فولیک مي باشد، که دکتر متخصص زنان و زايمان مصرف منظم آن را در طول روند بارداری توصیه خواهد کرد. همچنین زنان دیابتی باید مطمئن شوند که هیچ کدام از داروها و یا مکمل هاي غذايي را بدون مشورت با دکتر معالج خود مصرف نکنند.
داشتن دوران بارداری امن و بی خطر برای آنها غیر ممکن نیست! حتی زمانی که از بیماری دیابت رنج می برند. همانطور که برای به دست آوردن هر چیز باید تلاش کرد، برای داشتن دوران حاملگی سالم نیز نیاز به صبر زیاد و آموزش مناسب است، تا بتوان این دوران سخت و طولانی را به راحتی و با سلامت کامل پشت سر گذاشت.
اگر عاشق خوردن خرمالو هستید حتما آیا میتوانید در دوران بارداری خرمالو بخورید؟ را بخوانید.
نظر (29)