مادر و جنین در هفته سی و هفتم بارداری (بخش دوم)

مادر و جنین در هفته سی و هفتم بارداری (بخش دوم)

اگر قبلا بخش اول  مادر و جنین در هفته سی و هفتم بارداری را نخوانید توصیه میکنم قبل از این مطلب حتما آن را مطالعه کنید

نکاتی برای مادران در هفته سی و هفتم بارداری :

یکی از تغییرات مهم به وجود آمده در بدن مادر حامله با ورود به هفته سی و هفتم بارداری، احساس بی قراری و نگران شدن مادر به دلیل قریب الوقوع بودن تولد نوزاد او می باشد که امری طبیعی بوده و جای هیچ نگرانی ندارد. علاوه بر این، ایجاد شدن سوالاتی مانند این که آیا من می توانم در هنگام تولد فرزندم، با درد زایمان کنار بیایم؟ و یا این که آیا روش زایمان طبیعی را برای به دنیا آمدن فرزندم انتخاب کنم و یا از روش سزارین برای این منظور استفاده نماییم؟ ذهن شما را به خود درگیر نموده و در انتخاب روش تولد فرزندتان، شما را دچار تردید خواهد نمود. سوال مهم دیگری که فکر مادر حامله را به خود مشغول می کند، استفاده از اپیدورال و یا حذف آن در زمان روند زایمان طبیعی است؟ اما زیاد خود را ناراحت نکنید! چون این شک ها و تردیدها به نظر می رسد که بی پایان بوده و تا انجام انجام روند زایمان طبیعی و یا عمل سزارین، با مادر باردار همراه خواهد بود!

چند روش اساسی برای کمک به مادران باردار در مقابله با احساسات منفی :

  • مطالب موجود در ادامه مقاله، به این معنی نیست که با روش های موجود در آن بتوانیم همه شرایط آینده را به طور کامل تغییر دهیم، اما با به کار بستن نکات و مطالب موجود در آن می توانیم ذهن خود را به عنوان یک مادر حامله که وارد هفته سی و هفتم بارداری خود شده است، با خالی نمودن از استرس و درست کردن یک پیش زمینه مهم در انجامزایمان طبیعی، آماده کنیم. علاوه بر این ها، به عنوان یک خانم به خاطر داشته باشید که کم کردن نگرانی مادر در مورد انجام زایمان طبیعی هرچقدر هم ناچیز باشد، باز هم بسیار مهم است! چون مادران باردار با گذاشتن وقت خود برای مطالعه این مطالب، فرصتی را برای خلوت کردن با خود و فرزند داخل رحمشان پیدا نموده و در ذهن خود، عمل زایمان را با عوارض کمتر و پیشرفت زیاد مجسم خواهند کرد.
    • گذراندن وقت با شریک زندگی خود را در زمان بعد از زایمان بین تغذیه، تعویض پوشک و نگهداری از نوزاد خود فراموش نکنید و حالا هم با خیال راحت، بیشتر وقت و انرژی خود را صرف گذراندن با همسر و فرزند خود نمایید. به یاد داشته باشید که اینک و با ورود بههفته سی و هفتم بارداری، بهترین کار استفاده از اوقات فراغت خود به منظور مطالعه کتاب های تاریخی، تماشای فیلم با همسر و ترتیب دادن یک قرار ملاقات پرشور با همسر و دوستان نزدیکتان است.
    • با ورود مادران باردار به هفته سی و هفتم بارداری، خریدن اسباب بازی و یک مانیتور برای فرزندتان، می تواند جزء لیست خرید شما باشد. همچنین، این دوره از بارداری شاید بهترین زمان برای خرید لباس نوزاد و لوازم جانبی او به دور از هرگونه نگرانی های مربوط به دوران بارداری باشد.
    • در نهایت، به عنوان مادر بارداری که وارد هفته سی و هفتم بارداری خود شده اید، به خاطر داشته باشید که مراقبت های پس از زایمان، هم برای مادر و نوزاد او دارای اهمیت خاصی است، چون این دوره نقش مهمی در سلامت خود مادر و تربیت فرزند او بازی می کند. پس، می توان ادعا کرد بسیار مهم است که شما به عنوان یک زن حامله از تمام نکاتی که باید بعد از زایمان و تولد فرزند خود انجام دهید، آگاه باشید.

rahem-jaygozin

نکاتی مهم برای راهنمایی کسانی که به زودی پدر خواهند شد:

به یاد داشته باشید که به عنوان پدر آینده و همسر یک زن باردار، شما باید سعی کنید که در طول دوران بارداری همسرتان، کاملا عادی و بدون استرس رفتار کنید، تا بتوانید همسر باردار خود را در پشت سر گذاشتن این دوران، به خوبی یاری نمایید. این امر به ویژه برای افرادی که برای اولین بار پدر خواهند شد و تا به حال بچه ای در اطراف خود نداشته اند، بسیار مهم است. در ادامه این مقاله، نکات مهمی برای راهنمایی افرادی که در این دوره با ترس ها و استرس های شدید مواجه هستند، راه کارهایی بیان شده است، که عبارتند از:
درست است، که همسر حامله شما نمی تواند زمان زیادی را برای با هم بودن، با شما صرف کند، اما لازم است بدانید که کیفیت این زمان بر میزان آن مقدم است. هر چند او نمی تواند رابطه خوبی مانند گذشته برای باهم بودن با شما فراهم کند، اما به خاطر داشته باشید که شما هیچ گزینه ای به جز صبر کردن ندارید، تا او خلق و خوی همسرتان بعد از تولد فرزند به حالت طبیعی خود برگردد.
شما به عنوان پدر آینده و همسر یک خانم باردار نمی توانید در وسط مرخصی زایمان، به تقاضای همکاران خود مبنی بر بازگشت به سر کار، پاسخ مثبت دهید، چون فعلا مهم ترین کار برای شما بررسی وضعیت همسر و فرزندتان است. به همین دلیل، شما نمی توانید با نزدیک شدن وقت زایمان، همسر باردار خود را تنها بگذارید. کامل کردن تمام تشریفات مورد نیاز برای ورود عضو جدید خانواده، از دیگر کارهای مهمی است که بر عهده پدر آینده قرار دارد.
علاوه بر این موارد، به عنوان یک پدر به خاطر داشته باشید که به یاد داشته باشید که افسردگی پس از زایمان نوعی بیماری است که بر روی اکثر زنان، در چند هفته اول پس از زایمان تاثیر می گذارد. به یاد داشته باشید که زنان بیمار هم برای درمان خود هیچ کمکی از همسر خود درخواست نمی کنند. 
علائم افسردگی پس از زایمان در زنان، شامل حالت تحریک پذیری بیش از حد مادر، از دست دادن اشتها، پر از اشک بودن چشمان او در اکثر اوقات، داشتن اضطراب و خستگی بیش از حد می باشد. در نهایت، به عنوان یک خانم به خاطر داشته باشید که اگر مادری پس از تولد فرزند خود هر یک از این علائم را در بدن خود ببیند، باید بداند که وجود آن ها می تواند در آینده هم بر رابطه او با کل خانواده تاثیر بگذارد.

اندازه جنین در هفته سی و هفتم بارداری:

آیا می توانید حدس بزنید که وزن فرزندتان در طی هفته سی و هفتم بارداری تا چه اندازه تغییر کرده است؟ بهتر است بدانید که یک جنین نرمال، در این مرحله از دوران بارداری هر روز حدود نیم اونس به وزن خود اضافه می کند. در واقع، در حالت طبیعی، جنین در پایان این هفته، حدود یک چهارم کیلو به وزن خود افزوده و وزن او بین 2.5 تا 3 کیلوگرم خواهد شد. اندازه قد جنین هم با ورود به هفته سی و هفتم بارداری و در شرایط طبیعی، از تاج سر تا نوک پاهایش در حدود 50 سانتی متر اندازه گیری می شود.

bardar-41-1.jpg

با ورود به هفته سی و هفتم بارداری، چه اتفاقاتی در انتظار مادر باردار است؟

اگر چه در حالت طبیعی و در سه ماهه آخر از دوران بارداری، جنین داخل رحم مادر با سر خود به سمت پایین رحم حرکت می کند، اما ممکن است همیشه این چنین نباشد، به خصوص اگر مادری برای اولین بار حامله شده باشد. گاهی اوقات، ممکن است در بارداری های بعدی هم، جنین داخل رحم مادر تا زمان زایمان درگیر مشکلی شود و حتی در زمان زایمان هم چهره جنین به سمت شکم مادر قرار داشته باشد. در چنین شرایطی، دکتر متخصص زنان و زایمان سعی می کند تا برای چرخش دادن سر جنین به سمت پایین، از دست خود و یا دستگاه فورسپس مهبل (واژنی) استفاده کند. به عنوان یک مادر باردار به خاطر داشته باشید هنگامی که سر جنین در کانال زایمان قرار نگیرد، انجام زایمان طبیعی صورت نخواهد گرفت. در چنین شرایطی، حالت تولد نوزاد ، بریچ جنین گفته می شود و می تواند موقعیت های مختلفی، مانند بریچ فرانک و بریچ کامل را برای مادر و فرزندش به وجود آورد. در نهایت، به یاد داشته باشید که اگر پزشکان تنوانند موقعیت جنین را در چنین حالتی تغییر دهند، معمولا عمل سزارین را برای به دنیا آوردن نوزاد را به مادر باردار توصیه می کنند. 
لازم است بدانید که مایع آمنیوتیک داخل رحم شما هم با پیشرفت دوران بارداری همچنان افزایش یافته و میزان آن با رسیدن به هفته سی و هفتم بارداری به اوج خود می رسد . پس از آن هم تا رسیدن به زمان زایمان، مقدار این مایع کاهش مداومی خواهد داشت. اما، هنگامی که با ورود مادر باردار به هفته سی و هفتم بارداری، میزان مایع آمنیوتیک به حجم کمتر از 500 میلی لیتر در هر پنج سانتی متر رسید و یا دکتر معالجتان به شما اخطار داد که مایع آمنیوتیک بیش از حد کم شده است، سونوگرافی می تواند برای تعیین دقیق وضعیت شما و فرزندتان کمک زیادی بکند. به خاطر داشته باشید که کاهش سطح مایع آمنیوتیک در رحم مادر باردار، در اوایل و اواسط حاملگی می تواند باعث سقط جنین شده و یا سلامت نوزاد را در مراحل بعدی زندگی او تحت تاثیر قرار دهد. اما در سه ماهه سوم دوران بارداری، بروز این مشکل نسبتا شایع بوده و در اکثر زنان باردار سطح مایع آمنیوتیک پایین می آید. یادتان باشد که اگر این حالت بعد از هفته سی و هفتم بارداری در بدن شما هم رخ داد، دکتر متخصص زنان و زایمان ممکن است انجام زایمان به روش القا و یا عمل سزارین را برای تولد نوزادتان به شما پیشنهاد کند و یا با بستری نمودن شما در بیمارستان، سطح مایع آمنیوتیک در رحمتان را از نزدیک نظارت نموده و حتی با تجویز مایعات داخل وریدی، هم رحم شما مادر باردار را آبرسانی کند.
از آن جایی که اکثر زنان باردار "پلاگین مخاط" دهانه رحم خود را چند هفته قبل آغاز روند زایمان طبیعی از دست می دهند، این مخاط ممکن است به شکل توده ای آغشته به خون و به رنگ قهوه ای و یا صورتی در طول چند روز قبل از جریان زایمان تخلیه شود. بدانید این حالت، امری طبیعی است و دلیلی برای نگرانی مادر باردار وجود ندارد. اما، به عنوان یک مادر باردار به خاطر داشته باشید که خونریزی شدید واژینالی در سه ماهه آخر از بارداری، اصلا امری عادی نیست و شرایطی مانند وجود جفت سرراهی و یا abruptions جفت را نشان می دهد. این شرایط به هر دلیلی که به وجود آید، تشخیص آن توسط خود مادر باردار کار درستی نیست و مادر حامله باید بلافاصله بعد از مشاهده خونریزی شدید واژینالی، با دکتر و یا مامای معالج خود تماس گرفته و در مورد سلامتی فرزندش مطمئن شود. 
بسیاری از زنان باردار، قبل از پاره شدن کیسه آب و از دست دادن مایع داخل رحم خود، انقباضات دهانه رحم را تجربه می کنند. اما گاهی اوقات هم ممکن است کیسه آمنیوتیک قبل از شروع انقباضات رحمی در بدن مادر باردار پاره شود که پزشکان متخصص زنان و زایمان معمولا در این حالت انجام زایمان به روش القا را توصیه می کند. اما، به عنوان یک مادر باردار یادتان باشد که گاهی اوقات، مایع آمنیوتیک به حالت جهنده از مهبل زن باردار خارج شده و گاهی اوقات هم، به صورت قطره قطره از آن خارج می شود. اگر شما به عنوان یک مادر حامله با ورود به هفته سی و هفتم بارداری، آب خود را از دست می دهید، زود عصبی نشوید و به یاد داشته باشید که باید به دنبال دستورالعمل های دکتر معالج خود، به منظور درمان مشکلتان باشید. لازم است به عنوان یک مادر باردار بدانید که در این حالت، بهترین کار استفاده از نوار بهداشتی برای جلوگیری از نفوذ مایعات خارج شده از رحم به لباس های شما است. همچنین، مهم ترین کار هم در چنین شرایطی، تماس با پزشک متخصص زنان و زایمان، در اسرع وقت و اجرای دقیق دستورالعمل های توصیه شده توسط او می باشد. 
اگر رنگ مایع آمنیوتیک موجود در رحم شما با ورود به هفته سی و هفتم بارداری به رنگ سبز و یا قهوه ای تمایل پیدا نماید، حتما با دکتر معالج خود تماس بگیرد، تا او زمان کافی برای کنترل وضع به وجود آمده داشته باشد. اما، نگران نباشید! چون ایجاد شدن چنین شرایطی در روزهای آخر دوران بارداری بسیار شایع بوده و نشان می دهدکه روده های نوزاد به حد بالغ رسیده است. از سوی دیگر، بروز چنین شرایطی می تواند نشان دهنده وجود اضطراب در فرزند شما باشد. هنگامی که میزان مایع آمنیونیک در بدن شما کم شود، مکونیوم تولید شده توسط جنین هم می تواند منجر به بروز عوارض شدیدی در بدن خود او شود، که به آن "سندرم آسپیراسیون مکونیوم" گفته می شود. همچنین، به خاطر داشته باشید که در نوزادان متولد شده با مشکل MAS، وجود عوارضی مانند ذات الریه و پنوموتوراکس نیز بیشتر شده و حتی در شرایط پیشرفته هم ممکن است نوزاد بعد از تولد نیاز به کپسول اکسیژن داشته باشد.

 

نظر (20)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام نوبت زایمان سزارین من درهفته 37هفته و4روز زده شده ایااونموقع رشد جنین کامل شده ومشکلی نداره؟؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من تدی سی وهفت هفته بارداری هستم مایع دور جنین دکتر گفته زیاده توی چند هفتگی برای زایمان سزارین خوبه.لطفا راهنمایی کنید

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
بستگی به وضعیت شما داره از سی و هشت هفته سزارین انجام میشه.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من هفته ۳۶ بارداریم بندناف جنین م یک لپ به دور گردنه وحرکاتشم نامنظم آیا ۳۷ به توصیه پزشک سزارین کنم ریه هی جنین کلمله

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
بله اگر پزشکتون تشخیص دادن حتما سزارین کنین .

This comment was minimized by the moderator on the site

منم سوال دارم

This comment was minimized by the moderator on the site

بفرمایید

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من جنینم IUGRهست آب دورش هم هفت دکترم گفته باید 37هفته به روش طبیعی ختم بارداری بدم از نظر شما ایرادی نداره؟؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
پزشک شما هر تصمیمی که میگیره با توجه به وضعیت شماست توصیه ما عمل به دستور پزشکه.

This comment was minimized by the moderator on the site

من تو هفته 35هستم وزن بچم 2700گرم هستش

This comment was minimized by the moderator on the site

ولی الان میخوام بدنیا بیاد بنظرتون مشکلی نداره لطفا میشه راهنماییم کنید لطفا ممنون میشم

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
چرا میخواین الان به دنیا بیارینش، جنین شما در حال رشده و فقط وزن مدنظر نیست، ریه ها و اندام های دیگه جنین تا لحظه آخر در حال رشد هستن، توصیه میکنم تا زمان زایمان صبر کنید.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من هفته 37 هستم و جنینم وزن مناسبی دارد

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
خداروشکر

This comment was minimized by the moderator on the site

در هفته 37 سن بچه 34 هته و وزنش حدود 2400، آیا مشکلی هست؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
نخیر وزن جنین مناسب است

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من در هفته۳۷بارداری هستم دوست دارم بچم توهفتع۳۸به دنیا بیاد اگه دنیا بیاد توهفته۳۷یا۳۸مشکلی نداره ؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
عزیزم بچه هرچقدر در رحم مادر بمونه رشدش کاملتر میشه، عجله نکنید و بذارید فرایند طبیعی زایمان خودش انجام بشه.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , من در هفته 33 بارداری هستم و میخواستم بدونم اگع در هفته 37 سزارین کنم برای جنین مشکلی پیش نمیاد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , اگر مشکلاتی مثل فشار خوت و ... داشته باشین ممکنه پزشکتون مجبور به این کار بشه ولی اگه دلبخواهی بخواین اصلا کار درستی نیست.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/