مادر و جنین در هفته سی و ششم بارداری(بخش سوم)

مادر و جنین در هفته سی و ششم بارداری(بخش سوم)

در بخش دوم هفته سی و ششم بارداری خواندید که جنین کوچکتان چقدر بزرگ شده است و چه نیازهایی دارد ، در ادامه نکات مراقبتی خود و فرشته کوچکتان را خواهید خواند ، با ما باشید... 

نکاتی مهم برای مادران در هفته سی و ششم بارداری :

به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید که چند هفته آخر این دوران حساس برای تمام مادران حامله می تواند بسیار طولانی به نظر برسد، به خصوص اگر شما مشکلات خاصی هم در نه ماه دوران بارداری خود داشته باشید. بروز چنین حالتی از یک سوی و اضطراب بی خوابی شبانه از سوی دیگر می تواند تحمل مادر باردار را کم کرده و تنظیم تمام برنامه های داخلی بدن او را به هم بزند. در ادامه این مقاله، نحوه مقابله با مشکلات هفته سی و ششم بارداری بیان شده است. مهم ترین این راهکارها عبارتند از:
• اگر مادر بارداری شاغل باشد، او می تواند با ورود به هفته سی و ششم بارداری اقدام به انجام کارهای مرخصی زایمان خود کرده و از دوستان و همکاران خود برای ارسال نامه و انجام کارهای دیگر اداری کمک بگیرد. به عنوان مادر بارداری که وارد ماه های آخر این دوران حساس شده اید، به یاد داشته باشید که در حال حاضر، شما نیاز به زمان بیشتری برای قرار دادن پاهایتان در سطح بالاتر از بدن خود (به خصوص اگر از مشکل ادم رنج می برید) و استراحت کردن دارید.
• اگر شما ، فرزند بزرگ تر دیگری هم در خانواده دارید، این دوره از بارداری بهترین زمان برای سازماندهی امور خانه و کارهای مربوط به فرزند بزرگ و نوزاد جدیدتان است. این برنامه ریزی ها باید به منظور به حداقل رساندن اختلالاتی که ممکن است بعد از زایمان مادر باردار در اخلاق و رفتار و روح و روان فرزند بزرگتر به وجود آید، صورت گیرد. به همین دلایل، شما و همسرتان باید ترتیبی دهید تا در روزهای اولیه بعد از زایمان، فرزند بزرگ ترتان با فردی که بیشتر از همه دوست دارد، وقت گذرانده و برای رفتن به مدرسه و یا کلاس های سرگرمی از او کمک بگیرد.

• علاوه بر این موارد، شما مادر باردار که وارد هفته سی و ششم بارداری خود شده اید، برنامه ریزی دقیقی برای کم کردن هزینه های اضافی در خرید وسایل نوزادتان داشته باشید. به خاطر داشته باشید که شما می توانید با صرفه جویی در پرداخت هزینه های پرستاری و مراقبت از نوزاد تازه به دنیا آمده و هزینه خرید لباس برای او، مقداری سرمایه هم برای آینده ی فرزندتان پس انداز نمایید. شاید این افکار برای شما به عنوان یک مادر باردار کم تجربه و همسرتان کمی عجیب و غریب به نظر برسد، ولی انجام این کارها و داشتن برنامه ریزی برای آینده هر کودکی، در نجات پدر و مادر او از همه استرس ها موثر خواهد بود.
• اگر به عنوان یک مادر که وارد هفته سی و ششم بارداری خود شده اید، هنوز ساک بیمارستان خود و فرزندتان را آماده نکرده اید، اکنون زمان انجام آن فرا رسیده است. به یاد داشته باشید برخی از ملزوماتی که باید در داخل این ساک قرار داده شود، شامل کارت بیمه، مجموعه ای از لباس های تمیز و راحت هم برای نوزاد و هم برای مادر، دستمال های بهداشتی، پد سینه، حوله، صابون، مسواک و خمیر دندان می باشد. علاوه بر این موارد، با ورود مادران حامله به هفته سی و ششم بارداری، آن ها باید تمام وسایل مورد نیاز فرزند خود پس از زایمان مانند کیسه خواب نوزاد و لباس نوزاد (شسته شده)، حوله، پوشک بچه، و صندلی اتومبیل را آماده کنند.
• در صورتی که در طی هفته سی و ششم بارداری ساک بیمارستان خود و فرزندتان را آماده نکرده اید، کارهای لازم برای برنامه ریزی کارهای روز زایمان را انجام نداده و خرید برخی لوازم نوزادتان را فراموش کرده اید، زیاد نگران نباشید! چون وسایلی مانند قندهای گیاهی، مانیتور، پتو، کالسکه و شیشه شیر جزو لیست بی پایان خریدهایی هستند که شما می توانید آن ها را بعد از انجام روند زایمان خود و تولد نوزادتان هم تهیه کنید.
• علاوه بر این موارد، به خاطر داشته باشید که لازم نیست مادران حامله برای ایجاد پیوند عاطفی با فرزند داخل رحم خود، منتظر به دنیا آمدن او باشند. بلکه، از آن جایی که با ورود به هفته سی و ششم بارداری، اکثر مادران به علت کم کردن فعالیت های بدنی خود، زمان زیادی برای استراحت کردن دارند، بنابراین آن ها می توانند بخش بیشتری از زمان استراحت روزانه خود را به گپ زدن با فرزند متولد نشده خود و یا شنیدن آهنگ های آرامش بخش به همراه فرزند خود اختصاص دهند. نتایج مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است که نوزادان متولد نشده، در رحم مادر خود هم می توانند تمام صداهایی را که می شنوند، به خوبی تشخیص دهند. از طرفی دیگر، جنین داخل رحم مادر که صداهای آرامش بخشی را گوش می دهد، پس از تولد نیز می تواند به راحتی این صداها را تشخیص داده و پیدا کند.
• تکنیک های تمرین تنفس عمیق را در طول هفته سی و ششم بارداری خود هرگز فراموش نکنید. به خاطر داشته باشید که اصلا لازم نیست شما در این دوره از بارداری خود، به دنبال استفاده از الگوهای سخت و جدید تنفسی باشید، بلکه همان الگوهایی را که در هفته های قبل دوران بارداری خود برای انجام تنفس عمیق انجام می دادید، اکنون هم برای حفظ سلامتی شما و زایمان راحت تر کافی هستند. لازم است به عنوان یک خانم باردار بدانید زمانی که درد زایمان در بدن مادر بارداری شروع شود، دیگر شروع انجام راهکارهای تنفس عمیق برای تقویت عضلات و انجام درست روند زایمان، اهمیتی نخواهد داشت. پزشکان و کارشناسان زنان و زایمان معمولا توصیه می کنند که مادران حامله باید سعی کنند که از یک الگوی تنفسی هماهنگ در طول دوران بارداری خود استفاده کنند. آن ها می توانند با نفس کشیدن آهسته و عمیق و یا سریع تر وکم عمق، بدن خود را تقویت نموده و آماده به دنیا آوردن فرزند خود باشند.
• اگر چه پیاده روی کردن، آخرین کاری است که احتمال دارد مادران حامله در سه ماهه آخر از دوران بارداری خود انجام دهند، ولی خیلی مهم است که این ورزش را از دست ندهند. پزشکان متخصص زنان و زایمان ادعا می کنند که پیاده روی کردن منظم روزانه مادر حامله، درمان مناسبی برای کاهش احساس کوفتگی و درد بدن آن ها خواهد بود. البته، به خاطر داشته باشید مادرانی که به خاطر ترس از پاره شدن کیسه آب خود هنگام راه رفتن پیاده روی نمی کنند، بهتر است قبل از آغاز این نوع ورزش با دکتر معالج خود صحبت نمایند.
• همچنین، با ورود مادران حامله به هفته سی و ششم بارداری، گذراندن وقت زیاد با فرزند داخل رحمشان هم بسیار مهم است. به خاطر داشته باشید که این کار می تواند به مادر حامله کمک کند تا از تنش و اضطراب مرتبط با دوران بارداری دور باشید و پس از زایمان هم فرزندتان را از استرس های موجود در جهان خارج دور نگه خواهد داشت. اما، ممکن است بیشتر مادران در این دوره از بارداری خود زمان و انرژی لازم را برای صحبت کردن با جنین داخل شکم خود نداشته باشند.

• همچنین، یادتان باشد که هفته سی و ششم بارداری، بهترین زمان برای جستجو کردن یک متخصص اطفال خوب به منظور معاینه کردن نوزادتان پس از تولد می باشد. به خاطر داشته باشید که حتما باید پزشک متخصص اطفال، نوزاد تازه متولد شده شما را بلافاصله پس از تولد، معاینه کند، تا از سلامت جسمی فرزندتان مطمئن شود. لازم است به عنوان زوجی که به زودی صاحب نوزادی می شوید، بدانید که در برخی شرایط ممکن است شما نیاز به مشورت کردن دوباره با پزشک و معاینه دوباره فرزندتان توسط او داشته باشید، تا پس از تولد فرزندتان، بلافاصله واکسیناسیون و معاینات لازم را انجام دهید. در نهایت، به خاطر داشته باشید که بودن یک پزشک متخصص اطفال خوب در کنار شما و فرزندتان تا زمان بزرگ شدن او از ملزومات سلامتی خانوادگی خواهد بود.
• ترشح هورمون های مخصوص دوران بارداری نه تنها شیوه راه رفتن یک زن باردار را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه بر روی اندازه سینه های او هم اثر مستقیمی می گذارد. به همین دلیل است که گاهی اوقات، تحمل وزن سینه های بزرگ، حالت ناراحت کننده ای را در هنگام خواب شبانه برای مادران باردار به وجود می آورد. برای حل این مشکل، پوشیدن سینه بندهای مخصوص دوران بارداری در طول شبانه روز برای پشتیبانی و حمایت از سینه های سنگین مادران بهترین کار خواهد بود.

hafte-sio-shishom-bardari3.jpg

نکاتی برای راهنمایی افرادی که به زودی پدر خواهند شد:

چند هفته آخر از دوران بارداری، نه تنها برای به چالش کشیدن مادر باردار مهم ترین دوران به شمار می رود، بلکه برای افرادی که به زودی پدر خواهند شد، هم دوران بسیار مهمی به حساب آمده و به نظر می رسد که در هفته های سی و ششم به بعد دوران بارداری، زمان برای هر دو طرف آهسته حرکت می کند. به همین دلایل، شما به عنوان همسر یک زن باردار ممکن است متوجه حالت کوفتگی و خستگی در ظاهر شریک زندگی خود شوید. اما، این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که شما به عنوان همسری مهربان، به راحتی می توانید با انجام کارهای ساده که همسر باردارتان نیاز دارد، کمک زیادی برای مقابله با این مشکل او بکنید. همچنین، به عنوان مردی که به زودی پدر خواهید شد، یادتان باشد که همسر باردار شما به دلیل ترشح هورمون های مخصوص دوران بارداری و به هم خوردن آرامش شبانه روزی، کمی بدخو شده و تحمل بی خوابی شبانه و ناراحتی های دائمی این دوران را ندارد. به همین دلایل، شما می توانید به همسر باردار خود کمک کنید، تا او هم مانند بسیاری از مادران دیگر بتواند در موعد مقرر، برای انجام معاینات خود و فرزندش پیش پزشک متخصص زنان و زایمان برود. اگر شما در مورد اختلالات به وجود آمده در زندگی روزمره خود نگران هستید، از اوقات فراغت خود برای همفکری با همسرتان و انجام کارهای عادی منزل استفاده کنید، چون مادران جوان هم مانند شما در این مورد بی تجربه هستند. پس، به عنوان فرزدی که به زودی پدر خواهید شد، به یاد داشته باشید که نیمی از مسولیت های دوران بارداری همسرتان هم به عهده شما است، تا او بتواند این دوران سخت را به آسانی سپری کرده و فرزند سالمی را برای شما به دنیا آورد.
علاوه بر این موارد، شما به عنوان همسر و پدر آینده می توانید با درک کردن همسر باردار خود در هنگام ناراحتی، کمک روحی زیادی به او بکنید. برای این منظور، با عشق به همسر باردار خود بگویید که برای گذشتن از این مرحله سخت، تا آخر همراه او بوده و او را تنها نخواهید گذاشت. همواره به خاطر داشته باشید که با عشق ورزیدن و همراهی شما، دوران سخت بارداری برای همسرتان زود و آسان می گذرد.
با دریافت اطلاعات لازم از طریق وب سایت ها و مقالات مختلف که در مورد روند تولد نوزاد وجود دارد، شما می توانید در طول زمان زایمان هم پیش همسر خود بوده و به او کمک کنید. علاوه بر این مورد، شما می توانید با به اشتراک گذاشتن تمام ترس ها و نگرانی های خود با سایر پدران باتجربه، از آن ها هم در این مورد کمک بگیرید.
همچنین، به عنوان فردی که به زودی پدر خواهید شد، سعی داشته باشید که با ورود همسرتان به هفته سی و ششم بارداری، به او در مرتب کردن وسایل خانه و خرید مایحتاج کمک نمایید. در واقع، شما می توانید در تهیه غذا اضافی و ذخیره کردن آن در یخچال، به منظور استفاده خودتان در روزهای پس از زایمان همسرتان هم به او کمک کنید.
در نهایت، به خاطر داشته باشید که در این دوره از بارداری شما باید سعی کنید تا بیشتر با فرزند خود در رحم مادرش ارتباط برقرار نمایید. در واقع، با خواندن یک آهنگ خوب، خواندن یک شعر و یا با انجام گفتگوی ساده به فرزند خود بگویید که شما دیگر نمی توانید تا زمان زایمان صبر کنید. بدانید که فرزند متولد نشده شما هم در پاسخ به صدای پدرش حرکت ملایمی از خود نشان داده و بسیار شاد خواهد شد. در نتیجه، شما، همسر و فرزندتان از این کارها لذت خواهید برد.

 

نظر (4)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام من هفته۳۶بارداری هستم چرا دچارضعف شدید عضلات میشوم جوری ضعف بهم غلبه میکنه که نمیتونم چشمامو بازنگهدارم ممنون میشم پاسخ بدید

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
حتما به پزشکتون اطلاع بدین.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید, من در هفته 36 بارداری هستم سوال بنده این بود که آیا سرد مزاج شدن در این ماه ها طبیعیه ؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , بله اکثرا خانم ها در دوران بارداری میل جنسیشون کم میشه .

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/