مادران باردار با تغییراتی در این هفته مواجه می شوند که میتوانید با خواندن هفته سی و ششم بارداری(بخش اول) از تمامی این تغییرات باخبر شوید و راحتتر این دوران را پشت سر بگذارید ، اگر مشتاقید تا بدانید جنین کوچکتان در این هفته چه کارهایی می کند و چقدر بزرگ شده است ، ادامه مطلب را حتما بخوانید...
تغییرات جنین در هفته سی و ششم بارداری :
پزشکان متخصص زنان و زایمان ادعا می کنند که با ورود مادر حامله به هفته سی و ششم بارداری خود، جنین داخل رحم او آماده به دنیا آمدن خواهد بود، چون در این هفته از دوران بارداری جنین به اندازه کافی رشد کرده و فعالیت و حرکت او هم بسیار کم شده است. اما، یادتان باشد که ضربات و حرکات فرزند خود را در حال حاضر هم بررسی نمایید، چون باید حرکات قبلی فرزندتان به آرامی تکرار شود. در ادامه این مقاله، برخی از تغییرات مهمی که جنین با ورود به هفته سی و ششم بارداری خود تجربه خواهد نمود، بیان شده است، که عبارتند از:
نرمی استخوان جمجمه جنین در طی هفته سی و ششم بارداری:
نرم بودن استخوان جمجمه جنین به او اجازه می دهد تا به راحتی بتواند فشار وارده از طریق ناحیه لگن را تحمل کرده و به وسیله منطبق ساختن خود با شکل کانال تولد در گردن رحم مادرش، به راحتی به دنیا بیاید. البته در این دوره از بارداری، نه فقط استخوان جمجمه بلکه بسیاری از استخوان های دیگر بدن نوزاد نیز نرم می باشد. جالب است بدانید که همه این استخوان های نرم پس از تولد فرزندتان رشد یافته و محکم خواهد شد.
به وجود آمدن حالت مکونیوم در هفته سی و ششم بارداری:
مکونیوم، حالت حرکت و کارکرد روده های جنین در داخل رحم مادر را بازگویی می کند. در واقع، مکونیوم ماده ای سیاه، چسبنده و قیرمانند است که تا زمان تولد از بدن جنین داخل رحم مادر بیرون می آید و تا زمان زایمان نیز باقی خواهد ماند. گاهی اوقات، جنین داخل رحم مادر با ورود به هفته سی و ششم بارداری خود، مکونیوم بیش از حد معمولی را به داخل مایع آمنیوتیک وارد می کند، که اگر این مقدار مکونیوم رنگ آب کیسه جنین را سبز رنگ کند، مادر باردار فورا باید به یک دکتر متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و تحت درمان قرار گیرد.
قرار گرفتن سر جنین به سمت پایین لگن مادر در هفته سی و ششم بارداری:
با ورود مادران حامله به هفته سی و ششم بارداری، جنین تنها یک هفته کوتاه دیگر وقت دارد تا حرکت چرخشی خود را کامل کرده و حرکت به سمت لگن مادر را تمام کند. به عنوان یک مادر باردار به خاطر داشته باشید که پس از پشت سر گذاشتن این دوره، فرزند شما آماده به دنیا آمدن خواهد شد. اگر این اتفاق در مورد فرزند داخل رحم شما نیفتاده باشد، معمولا پزشکان متخصص زنان و زایمان با اعمال فشار ملایم بر روی جنین، او را به قرا گرفتن در موقعیت سر به سمت پایین لگن مادر تشویق می کنند.
کم شدن فعالیت جنین در هفته سی و ششم بارداری:
از آن جایی که با ورود مادر حامله به هفته سی و ششم بارداری و با رشد کامل جنین در این دوران، دیگر فضای کافی برای حرکت او در داخل رحم مادر وجود ندارد، بنابراین، جنین داخل رحم مادر آماده به دنیا آمدن شده و فعالیت او هم نسبت به قبل خیلی کم تر خواهد شد. در صورت بروز چنین شرایطی، شما به عنوان یک مادر باردار می توانید برای برانگیختن احساسات فرزند خود و وادار نمودن او به حرکت و فعالیت، از آهنگ های موسیقی آرام استفاده کرده و یا از شریک زندگی خود بخواهید که با قرار دادن دستش بر روی شکم شما با فرزندتان صحبت کند.
نشت مایع زرد رنگ از سینه های مادر در هفته سی و ششم بارداری:
از ماه هشتم دوران بارداری به بعد، ممکن است colostrums و یا مایع زرد رنگ رقیقی که پر از پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری نوزاد است، از سینه های مادر حامله ترشح شود. لازم است به عنوان یک مادر باردار که وارد هفته سی و ششم بارداری خود شده اید، بدانید که به وجود آمدن این حالت در بدن شما امری عادی بوده و راهی طبیعی برای نشان دادن سیگنالینگ های بدن مادر حامله به تکامل یافتن جنین و رسیدن وقت تولد او می باشد. استفاده از لباس زیرهای مناسب و قرار دادن پد مخصوص سینه مادران شیرده در داخل سینه بند، برای جلوگیری از نشت این مایع به لباس های شما کمک فراوانی خواهد کرد.
اندازه وزن و قد جنین در هفته سی و ششم بارداری:
در ابتدا، به عنوان یک مادر باردار به خاطر داشته باشید که اگر در روند حاملگی مادر بارداری مشکل خاصی پیش نیاید و دوران بارداری او به طور طبیعی پیش برود، با ورود به هفته سی و ششم بارداری، وزن جنین در حدود 2.5 کیلوگرم شده و اندازه قد او هم 51 سانتی متر خواهد بود. در واقع، می توان تخمین زد که اندازه جنین داخل رحم مادر با ورود به هفته سی و ششم بارداری، به اندازه یک خربزه شده است.
اگر فرزند شما در هفته سی و ششم بارداری به دنیا بیاید، چه باید کرد:
استراحت کردن مادر حامله با ورود به هفته سی و ششم بارداری، از نکات بسیار مهمی است که باید رعایت شود، زیرا با آرام بودن مادر جنین درون رحم او نیز در آرامش خواهد بود. در واقع، دستیابی مادر باردار به سلامتی کامل در روزهای آخر دوران بارداری، چیزی جز معجزه نمی تواند باشد. پس، اگر شما به عنوان یک خانم باردار دارای یک دوره بارداری پرخطر هستید، باید برای گذراندن این دوران حساس با یک پزشک متخصص زنان و زایمان خوب، در کل دوران حاملگی خود هماهنگ شوید. علاوه بر این موارد، با ورود به هفته سی و ششم بارداری، با این که ریه های جنین داخل رحم شما به طور کامل توسعه یافته، اما اگر او در این هفته به دنیا بیاید، ممکن است برای زنده ماندن به یک ونتیلاتور نیاز داشته باشد. اگر هم نیاز به چنین امکاناتی نباشد، پزشکان متخصص اطفال ممکن است برای این که بر روی نوزاد شما نظارت اضافی داشته باشند، برای مدت چند روز او را در بیمارستان بستری نماید. به خاطر داشته باشید که با بستری شدن فرزند شما در بیمارستان، نشانه های سلامتی در بدن او مانند فشار خون و سطح اکسیژن مصرفی توسط پزشکان متخصص اطفال بررسی شده و از بروز عوارض بعدی جلوگیری خواهد شد.
توصیه های مراقبتی که برای محافظت از خود و نوزاد کوچکتان نیاز دارید را حتما بخوانید.هفته سی و ششم(بخش سوم)
نظر (23)