هفته گذشته شاید برایتان بسیار سخت و دشوار گذشته باشد اما لحظه لحظه به گرفتن فرشته کوچکتان نزدیکتر می شوید ، هفته سی و پنج بارداری به شما کمک میکند تا بدانید در روزهای پیشین چه بر شما گذشته است.
به عنوان خانم بارداری که وارد هفته سی و ششم بارداری خود شده اید، به یاد داشته باشید که اگر شما احساس می کنید که خانه بسیار درهم و برهم و کثیف به نظر می رسد و خودتان می خواهید با اصرار جارو را در دست گرفته و منزل خود را نظافت کنید، بدانید که انجام کارها و فعالیت های فیزیکی سنگین باعث گرفتاری شما خواهد شد. درواقع، می توان ادعا کرد که انجام کارهای سنگین می تواند باعث ناراحتی های فیزیکی در بدن شما شده و در نتیجه، آرامش و لذت این دوره را از شما و همسرتان بگیرد، چرا که طبیعی-ترین حالت برای یک زن باردار در سه ماهه سوم از این دوران استراحت کردن انجام حرکات سبک ورزشی مخصوص بارداری و انجام کارهای بسیار سبک منزل مثل مرتب کردن وسایل کوچک می باشد! علاوه بر این موارد، در هفته سی و ششم بارداری مادران حامله به روزهای تولد شاهزاده کوچک و با ارزش خود بسیار نزدیک شده و بدن این مادران هم با ایجاد تغییرات گوناگون در اعضای مختلف داخلی، خود را برای رشد و نمو کافی نوزاد و آماده سازی او برای زندگی در جهان بیرون از رحم مادر آماده می کند. اما، به دلیل این که غریزه مادری انسان از تمام موجودات جهان قدرتمندتر است، بنابراین هر مادری دوست دارد تا از فرزند خود به بهترین شکل مراقبت کند. برای این منظور، هر مادر بارداری که وارد هفته سی و ششم بارداری خود شده است، باید از حالا تا زمان زایمان انجام کارهایی مانند تمیز کردن خانه و انجام فعالیت های فیزیکی مانند جاروکردن و شستن را بسیار محدود نماید، تا در زمان تولد فرزندش جایی برای نگرانی وجود نداشته باشد. ادامه این مقاله، همه چیز را در هفته سی و ششم بارداری زنان بیان نموده است، که مطالعه آن توسط مادران باردار کمک زیادی به آن ها می کند، تا این دوران حساس را با سلامتی کامل سپری کنند.
علائم حاملگی در هفته سی و ششم بارداری:
معمولا در حالت طبیعی، زنان حامله با ورود به هفته سی و ششم بارداری خود شاهد به وجود آمدن علائم زیر در اعضای مختلف بدنشان خواهند بود:
• نشت کردن شیر از نوک سینه های مادر باردار
• بروز بی اختیاری در دفع ادرار مادران
• احساس درد در ناحیه پایین شکم
• بالا رفتن فشار خون و سطح قند خون مادر
• زیاد شدن ترشحات واژن در مادران باردار
• بروز درد در ناحیه لگن مادران
• افزایش تورم در دست ها و پاهای مادران حامله
• افزایش فرکانس انقباضات کاذب در دیواره رحم و شکم مادر باردار
• بروز تشویش و اضطراب عمومی به دلیل بزرگ شدن شکم با رشد سریع جنین داخل رحم مادر
• به وجود آمدن احساس خارش در پوست شکم مادر باردار
تغییرات بدنی مادر حامله در هفته سی و ششم بارداری:
در هفته سی و ششم بارداری، تقریبا می توان ادعا کرد که بدن یک زن حامله برای انجام روند زایمان طبیعی آماده شده است. به خاطر داشته باشید که اکثر نوزادان بین هفته های سی و هفتم تا چهلم از دوران بارداری به دنیا می آیند، پس، شما هم از حالا یک یا دو هفته و یا یک ماه تا به دنیا آمدن عضو جدید خانواده خود زمان دارید. به زودی شما و همسرتان سر و صدای شاهزاده کوچک و باارزش خود را در سراسر زندگی تان می شنوید. اما، به عنوان مادر بارداری که وارد هفته سی و ششم بارداری خود شده اید، بدانید که حرکت نوزاد به سمت لگن آغاز شده و در انتظار متولد شدن به سر می برد. اما از نظر احساسی، بدن شما همچنان دچار نوسانات زیادی خواهد شد، طوری که هیچ کدام از حالاتی مثل عصبانیت و حالت عاطفی دیگر، مدت زیادی در بدن شما دوام نمی آورد. در واقع، مثل این است که فرزند داخل رحم شما سوار غلتکی شده و هر لحظه با حرکت مدور خود، ظاهر جدیدی از خودش به شما نشان می دهد، به طوری که گاهی اوقات ممکن است فرزند شما بسیار خوشحال باشد و گاهی اوقات هم ممکن است احساس ناراحتی شدیدی بکند. همچنین، گاهی اوقات ممکن است فرزند داخل رحم شما مانند طوفان سهمگینی عمل کند و هیچ کس جرات رویارویی با او را نداشته باشد. در ادامه این مقاله، برخی از تغییرات مهمی که ممکن است در طول هفته سی و ششم بارداری، در بدن مادر حامله رخ دهد، بیان شده است. مهم ترین این تغییرات عبارتند از:
1. بروز بی اختیاری ادرار در هفته سی و ششم بارداری:
به عنوان یک خانم باردار به یاد داشته باشید که به دلیل تکرر ادرار، سر زدن شما به دستشویی و حمام در طول هفته سی و ششم بارداری به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. در این دوره از بارداری، اکثر جنین ها، خود را به منطقه لگن مادر رسانده و فشار زیادی را بر روی مثانه مادر خود وارد می کنند. این حالت بدان معنی است که مادران باردار دیگر نمی توانند ادرار خود را به اندازه قبل نگه دارند. از طرفی دیگر، با ورود مادران حامله به هفته سی و ششم بارداری، ترشح هورمون بارداری HCG نیز در بدن آن ها افزایش یافته و با جریان خون، خود را به منطقه لگن و کلیه های مادر می رساند. در چنین شرایطی، وجود هورمون HCG در بدن مادر باردار، او را مجبور به دفع ادرار، بلافاصله بعد از مصرف انواع مایعات می کند. به عنوان یم مادر باردار به خاطر داشته باشید که متاسفانه، هیچ راهی برای درمان این مشکل در دوران بارداری وجود ندارد، طوری که شاید، حالت دفع ادرار چند ثانیه پس از انجام ادرار، دوباره برای مادر حامله لازم شود. در نهایت، به عنوان یک خانم یادتان باشد هر بار که برای دفع ادرار به دستشویی می روید، صبر کنید تا دفع ادرار شما به طور کامل صورت گیرد. همچنین، اگر مادر حامله بتواند مصرف مایعات مختلف را مخصوصا در طول شب محدود کند، کمک زیادی به رفع این مشکل در بدن او خواهد نمود. فراموش نکنید که بدن مادر حامله در تمام دوران بارداری به مصرف زیاد مایعات به منظور جلوگیری از بروز ادم و عفونت ادراری نیاز دارد. پس این افراد می-توانند مقدار بیشتر مایعات را در طی روز استفاده کنند.
2. تنگ شدن فضای داخل رحم در هفته سی و ششم بارداری:
معمولا با ورود مادران حامله به هفته سی و ششم بارداری، به خصوص اگر خانمی برای اولین بار حامله شده باشد، فضا برای حرکت و تنفس جنین کم خواهد شد، طوری که ریه ها و دیافراگم جنین داخل رحم مادر فضا کافی برای گسترش یافتن نداشته و تنگی نفس را برای او به ارمغان خواهد آورد. اما زنانی که قبلا مادر شدن را تجربه کرده اند، در بدن خود فضای کافی برای حرکت و تنفس فرزندشان خواهند داشت. جالب است بدانید که مادران باردار در این هفته از دوران بارداری خود، دیگر از مصرف یک وعده غذایی کامل و بدون سوزش سردل لذت نخواهند برد، زیرا روده های آن ها هم فضای کافی برای حرکت و هضم غذا را ندارند.
3. شل شدن عضلات لگن مادر در هفته سی و ششم بارداری:
ترشح هورمون حاملگی HCG در سه ماهه سوم از دوران بارداری، باعث شل شدن مفاصل اطراف لگن مادر باردار شده و می تواند شیوه راه رفتن او را به شکل راه رفتن اردک تغییر دهد. اما، به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید که همین مفاصل شل شده در این دوره از بارداری به خروج نوزاد از طریق استخوان های لگن در حین زایمان کمک کرده و فشار زیادی را برای هل دادن جنین به بیرون از خود نشان خواهد داد. این در حالی است که مادران حامله ممکن است به دلیل شل شدن عضلات منطقه لگن خود، درد زیادی را در اطراف شکم و لگن با ورود به هفته سی و ششم بارداری خود تجربه کنند. اما به عنوان یک خانم به خاطر داشته باشید که حمام کردن در آب گرم می تواند به کاهش درد در کمر و سایر اعضای شما کمک زیادی بکند.
4. زیاد شدن ترشحات واژن در هفته سی و ششم بارداری:
با ورود مادر حامله به هفته سی و ششم بارداری، گاهی اوقات ممکن است او خروج مخاطی صورتی رنگ (گاهی اوقات به رنگ قرمز و گاهی قهوه ای رنگ) به خصوص بعد از داشتن رابطه جنسی در بارداری و یا معاینه فیزیکی توسط پزشک متخصص زنان و زایمان، از مهبل خود تجربه کند. این ترشحات به نام "leucorrhea" شناخته شده است و زمانی رخ می دهد که وجود هورمون استروژن در ناحیه لگن مادر باردار افزایش یابد. اگر چه این ترشحات کمی بدبو هستند، اما به طور طبیعی، کانال تولد نوزاد را از وجود عفونت ها دور نگه داشته و تعادل باکتری های خوب موجود در آن ناحیه را حفظ می کنند. به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید که ایجاد شدن ترشحات واژن در هفته سی و ششم بارداری زنان امری کاملا طبیعی است و تا زمانی که رنگ این مخاط مایل به سبز نشده است و یا بوی نامطبوعی نداشته باشد، جای نگرانی ندارد. در واقع، می توان ادعا کرد که ترشحات مهبل زنان باردار با دوش واژینال تداخل پیدا کرده و با کمک فلور طبیعی واژن، از عفونت این قسمت بدن جلوگیری می کنند. در نهایت، به خاطر داشته باشد که استفاده کردن مادران حامله از لباس زیرهای نخی و تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه واژن در حل این مشکل کمک زیادی به آن ها خواهد نمود.
5. احساس ناراحتی و درد عمومی در بدن مادر در هفته سی و ششم بارداری:
از آن جایی که شکم شما روز به روز در حال رشد بوده، عضلات مختلف بدنتان با ترشح هورمون های مخصوص دوران بارداری شل شده است و بی خوابی شبانه را برای شما به ارمغان آورده است، بنابراین این حالات دست به دست هم داده و ناراحتی و درد عمومی را در بدن شما به عنوان یک مادر حامله افزایش خواهند داد. اما، به عنوان یک خانم باردار که وارد هفته سی و ششم بارداری خود شده اید، به خاطر داشته باشید که وجود این نوع دردها، به خصوص در قسمت تحتانی شکم، کمر و باسن مادران باردار بسیار شایع بوده و با استفاده از حمام آب گرم و استراحت کافی در بستر، کاهش زیادی می یابد.
6. بی خوابی شبانه مادر در هفته سی و ششم بارداری:
از آن جایی که شکم مادر حامله با ورود به هفته سی و ششم بارداری، روز به روز در حال رشد می باشد، به همین دلیل او نمی تواند در سه ماهه سوم از دوران بارداری خود به راحتی بر روی شکم و یا بر روی پشت خود بخوابد. صحیح ترین حالت خواب در بارداری ، خوابیدن بر روی دو طرف بدن است که این حالت خواب هم برای بسیاری از خانم ها ناراحت کننده می باشد و بروز مشکل بی خوابی را به دنبال دارد. علاوه بر این موارد، از آن جایی که بدن مادر باردار مانند یک هندوانه به هم گره خورده و به معده او فشار زیادی وارد می شود، تنها راه برای استراحت این افراد باقی ماندن بر روی یک طرف بدن خواهد بود، که بسیار خسته کننده و دردآور می باشد، به خصوص اگر همراه با استرس و سوزش سردل باشد. همه این عوامل به نوبه خود، می توانند باعث بیدار نگه داشتن مادران باردار مخصوصا در هنگام شب باشند. اما به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید که داشتن یک خواب بسیار کوتاه روزانه در یک زمان منظم، دوش آب گرم و پس از استفاده از یک ماساژ ملایم و گوش دادن به موسیقی آرامش بخش می تواند خواب شبانه آرام و خوبی را برای شما داشته باشد. پوشیدن لباس خواب تمیز و شل قبل از خوابیدن، هم در این مورد بسیار مفید خواهد بود. علاوه بر این موارد، مطمئن شوید که ملافه رختخواب شما تمیز و نرم باشد.
تغییرات جنین کوچکتان را در این هفته در هفته سی و ششم بارداری(بخش دوم )بخوانید.
نظر (18)