آنچه از فیبروئید رحم باید بدانید (بخش دوم)

آنچه از فیبروئید رحم باید بدانید (بخش دوم)

 در آنچه از فیبروئید رحم باید بدانید (بخش اول) عواملی که باعث ایجاد فیبروئید رحمی می شوند را خواندید ، در ادامه می خوانید..

روش درمان فیبروئید رحمی :

معمولا فیبروئید رحمی نیازی به درمان ندارند، چرا که آن ها علائم و یا مشکلات ناراحت کننده ای را برای فرد مبتلا ایجاد نمی کنند. اما فیبروئید رحمی که باعث بروز مشکلاتی در عملکرد درست سیستم بدنی فرد مبتلا می شوند، ممکن است با روش های غیرجراحی و یا در برخی موارد با روش جراحی، قابل درمان باشند.

1. روش های درمانی غیرجراحی برای درمان فیبروئید رحمی :

• دقت هوشیارانه دکتر معالج و خود بیمار: بسیاری از فیبروئید رحمی، به طور طبیعی در مدت زمان طولانی، همچنان کوچک مانده و بزرگ تر نمی شوند. اما دکتر معالج و خود بیمار باید دقت کنند که آیا فیبروئید رحمی موجود در بدن فرد مبتلا به همان اندازه باقی مانده و یا نسبت به قبل رشد کرده و بزرگ تر شده است.
• قرص های ضد بارداری : چون این قرص ها حاوی هورمون استروژن، پروژسترون و یا ترکیبی از این دو هورمون هستند، می توانند به کاهش تعداد دوره های قاعدگی طولانی مدت که ناشی از فیبروئید های رحمی است، کمک شایانی کنند.
• Lupron: مصرف این هورمون باعث متوقف شدن دوره های قاعدگی طولانی مدت و کاهش رشد فیبروئید رحمی در زنان خواهد شد. اما خوب است به عنوان یک خانم بدانید که Lupron معمولا به عنوان یک درمان موقت قبل از عمل جراحی در بیماران مبتلا به فیبروئید رحمی استفاده می شود.
• دستگاه درون رحمی (IUD): وجود دستگاه IUD در بدن زنان باعث کاهش دوره های طولانی مدت و سنگین قاعدگی در آن ها می شود.

روش کاهش درد در زنان مبتلا به فیبروئید رحمی:

موثرترین دارو برای درمان درد ناشی از فیبروئید رحمی، قرص ناپروکسن می باشد که می تواند میزان درد در زنان مبتلا را به اندازه چشمگیری کاهش دهد.

مصرف آهن در زنان مبتلا به فیبروئیدهای رحمی:

چون داشتن دوره های سنگین قاعدگی ناشی از وجود فیبروئید رحمی در زنان مبتلا می تواند به کم خونی و فقر آهن در بدن آن ها منجر شود، بنابراین، مصرف قرص های آهن می تواند کمک زیادی برای جایگزینی خون از دست داده در دوران قاعدگی این گونه زنان بکند.

2. روش های مناسب جراحی برای درمان فیبروئید رحمی در زنان مبتلا:

• میومکتومی: این نوع درمان جراحی برای برداشتن تمام توده ی فیبروئید رحمی، با ایجاد یک بریدگی در دیواره رحم و محل قرار گرفتن تومور در بدن فرد بیمار، انجام می شود. روش میومکتومی اغلب بر روی زنانی صورت می گیرد که مایل به بچه دار شدن هستند. خوب است به عنوان یک خانم بدانید که ممکن است فیبروئید رحمی جدیدی هم بعد از برداشتن تومورها از رحم، دوباره رشد کنند و برای از بین بردن آن ها، نیاز به روش های دیگری داشته باشد. معمولا، در یک سوم از زنان مبتلا به فیبروئید رحمی، پس از انجام میومکتومی، بارداری اتفاق می افتد.
• هیسترکتومی: نوعی روش جراحی است که برای برداشتن کل رحم به همراه فیبروئید رحمی داخل آن انجام می شود. خوب است به عنوان یک خانم به خاطر بسپارید که روش هیسترکتومی برای درمان فیبروئید رحمی، از بازگشت دوباره آن ها هم جلوگیری می کند. زنانی که علائمی از وجود فیبروئید رحمی دارند و نمی خواهند در آینده حامله شوند، اغلب از روش هیسترکتومی استفاده می کنند.
جراحان متخصص به منظور استفاده از روش های میومکتومی و هیسترکتومی، راه های مختلفی را برای جراحی بیمار به کار می برند. روش های جراحی که دکتر معالج تعیین می کند به نوع بیمارستان، زمان جراحی و نوع فیبروئید رحمی موجود در بدن فرد بیمار بستگی دارد. مهم ترین این روش های جراحی عبارتن از:
• جراحی باز شکم فرد مبتلا برای درمان فیبروئید رحمی: در این روش، پزشک جراح یک برش 5 اینچی در قسمت بالای شکم فرد مبتلا به فیبروئید رحمی و یک برش 7 اینچی هم در قسمت پایین آن ایجاد کرده و تمام تومورهای خوش خیم موجود را از طریق این برش ها برمی دارد.
• جراحی واژنی زنان برای درمان فیبروئید رحمی: در این روش معمولا، پزشک جراح برشی را در مهبل (واژن) فرد بیمار ایجاد کرده و فیبروئید رحمی موجود در بدن او را از طریق این برش برمی دارد. سپس، برش را بخیه زده و می بندد. لازم است به عنوان یک خانم بدانید که در این روش جراحی، هیچ زخمی بر روی دیواره رحم قابل مشاهده نخواهد بود.
• لاپاراسکوپی: در این روش، معمولا پزشک جراح یک برش کوچک در ناحیه شکم فرد بیمار ایجاد کرده و از طریق این برش، ابزار جراحی را که یک دوربین روشن در سر آن تعبیه شده است، به داخل رحم او هدایت می کند. خوب است به عنوان یک خانم این نکته را به یاد داشته باشید که در روش لاپاروسکوپی، فقط یک برش کوچک در اطراف ناف شما ایجاد خواهد شد. پزشک جراح در حین عمل لاپاراسکوپی، روال جراحی را از خارج بدن بیمار کنترل کرده و از طریق برش های کوچک شکم و یا از طریق برش کوچک در واژن، توده ها را از بدن بیمار خود خارج خواهد نمود. لازم است آگاه باشید که در این روش جراحی هم تمام مراحل عملیات بر روی صفحه نمایشگر ویدئویی قابل مشاهده است.

fibroid2-1.jpg

بررسی ادامه روش های درمانی فیبروئید رحم در زنان:

• لاپاراسکوپی به کمک ربات ها برای درمان فیبروئید رحمی در زنان:

انجام این روش برای درمان فیبروئید رحمی در زنان، تقریبا شبیه انجام روش لاپاراسکوپی است، اما در روش لاپاراسکوپی به کمک ربات ها، جراح معالج به کمک یک سیستم پیچیده رباتیک، عمل جراحی را از خارج بدن بیمار کنترل می کند. در واقع، فن آوری های پیشرفته امروزی به جراح معالج اجازه می دهند تا با استفاده از حرکات طبیعی مچ دست و مشاهده عمل جراحی بر روی یک صفحه نمایشگر سه بعدی، به راحتی عمل جراحی را انجام دهد.

• میومکتومی برای درمان فیبروئید رحمی در زنان:

در انواعی از فیبروئید رحمی زنان که کمتر تهاجمی هستند، روش درمانی میومکتومی هم با استفاده از دستگاه هیستروسکوپ انجام می گیرد. در روش ذکر شده، یک لوله نازک و طویل که در سر آن دوربین روشنی وجود دارد، از طریق واژن و گردن رحم، وارد رحم فرد مبتلا شده و فیبروئید رحمی زیرمخاطی موجود در بدن او را نابود خواهد کرد. همچنین، جراح معالج می تواند فیبروئیدها را توسط ابزاری که دوربین روشنی در سر آن قرار داده شده است، هم بردارد.
در جراحی به روش لاپاراسکوپی با کمک گرفتن از ربات ها و یا استفاده از روش های MIPS مزایای خاصی نسبت به روش جراحی باز سنتی، برای بیمار خواهند داشت. به طور کلی، استفاده از روش MIP باعث می شود تا بهبود بیماری سریع تر اتفاق بیافتد و بیمار، مدت کمتری را بیمارستان بستری شود. همچنین، در صورت جراحی به روش لاپاراسکوپی با کمک گرفتن از ربات ها و یا استفاده از روش های MIPS زخم فرد مبتلا نسبت به عمل جراحی باز شکم کوچک تر بوده و درد کمی هم تحمل خواهد نمود. مطالعات اخیر درباره هیسترکتومی نشان می دهند که نرخ عفونت بعد از جراحی در بیمارانی که با جراحی باز شکم عمل شده اند، بالاتر از این روش می باشد. به طور متوسط، زمان بستری شدن بیمارانی که تحت MIP قرار می گیرند، حدود 6/1 تا 2/2 روز است، که این اعداد در مقایسه با 7/3 روز بستری شدن بیمارانی که به روش جراحی باز شکمی، عمل شده اند، خیلی بهتر است. با انجام جراحی به روش MIP، زنان به طور کلی قادر به انجام فعالیت طبیعی خود در یک دوره بسیار کوتاه پس از اتمام روال درمان، نسبت به عمل باز هستند. همچنین، هزینه های عمل به روش MIP به مراتب کمتر از هزینه های عمل جراحی باز رحمی در زنان می باشد. البته، این مورد به ابزارآلات مورد استفاده و زمان صرف شده توسط دکتر معالج در اتاق عمل بستگی دارد. اما روش روباتیک، بسیار گران تر از تمام روش های جراحی برای درمان فیبروئید رحمی در زنان به شمار می رود. همچنین، بیمارانی که با روش MIP عمل می شوند، کمتر از سایر افراد درمان شده به روش جراحی باز شکمی در معرض فتق شکم قرار خواهند گرفت.

• آمبولیزاسیون شریان رحمی زنان برای درمان تومورهای فیبروئیدی:

در این روش، رسیدن جریان خون به فیبروئید رحمی موجود در بدن فرد مبتلا قطع می شود، که این کار به نوبه خود باعث منقبض شدن این توده های خوش خیم و از بین رفتن آن ها خواهد شد. آمبولیزاسیون، روشی از گروه جراحی است که در آن یک کاتتر که به سر آن دوربین مجهز به اشعه ایکس وصل شده است، به داخل شریانی در کشاله ران بیمار که تغذیه فیبروئیدهای رحمی را به عهده دارد، هدایت شده و درمان آغاز می شود. پس از این مرحله، دکتر معالج ذرات بسیار کوچکی را از طریق این لوله به شریان بیمار تزریق می کند. این ذرات، عروق خونی بدن فرد مبتلا را که تغذیه تومورهای فیبروئیدی را به عهده دارند، مسدود خواهد کرد. انسداد عروق خونی، باعث کاهش خون رسانی به تومورهای فیبروئیدی در رحم بیمار شده و آن ها را در مدت زمانی معلوم، کوچک تر کرده و در نهایت، علائم بیماری را به حداقل خواهد رساند. از آنجا که انجام این پروسه درمانی، نسبت به روش های دیگر ساده تر است، برخی از زنان بیمار در همان روز عمل جراحی از بیمارستان مرخص می شوند. ولی در بیشتر موارد، فقط اقامت یک شب بیمار در بیمارستان لازم خواهد بود. استفاده از این روش، می تواند باعث دل درد و درد لگن در بیمار شود که از بین رفتن آن ها هم ممکن است چند روز طول بکشد. اما به طور معمول، زنان بیمار حدود یک هفته پس از عمل جراحی می توانند به کار و فعالیت های عادی روزانه خود بازگردند. همچنین، تمام زنان، قادر به انتخاب این روش درمانی برای از بین بردن تومورهای فیبروئیدی در رحم خود می باشد. اما، به عنوان یک خانم مبتلا به تومورهای فیبروئید رحمی، حتما برای انتخاب بهترین گزینه درمانب با دکتر معالج خود مشورت کنید.

برای دیدن توضیح تصویری روی لینک کلیک کنید. فیبروئید رحم توضیح تصویری 

 

نظر (16)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام. اگه فردی مجرد فیبروم داشته باشه که سایزش بزرگ شده باشد کدوم روش درمان ارجح تره

This comment was minimized by the moderator on the site

سلم
اگر فیبروم علائمی مثل درد زیاد و فشار و خونریزی نداره ، نیاز به جراحی نیست ، ولی باید هر سه تا شش ماه سونو بشین و بهترین درمان هم میتونه برای شما استفاده از طب سنتی باشه.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید
من 29 سالمه و در هنگام نزدیکی با همسرم دچار درد میشم رفتم دکتر و سونوگرافی انجام دادم ولی چیزی نشون نداده و همه چی نرمال بود آیا میتونم فیبرویئد داشته باشم ؟؟؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم
درد در هنگام نزدیکی میتونه دلایل دیگه ای هم داشته باشه که یکی از آنها اینه که
اگه از کاندوم به عنوان روش جلوگیری استفاده کرده باشین و واژنتون نسبت به نوع کاندوم حساسیت داده باشه
دیگری میتونین عفونت قارچی داشته باشین که واژیناله و در...

سلام عزیزم
درد در هنگام نزدیکی میتونه دلایل دیگه ای هم داشته باشه که یکی از آنها اینه که
اگه از کاندوم به عنوان روش جلوگیری استفاده کرده باشین و واژنتون نسبت به نوع کاندوم حساسیت داده باشه
دیگری میتونین عفونت قارچی داشته باشین که واژیناله و در سونو گرافی دیده نمیشه و باید معاینه بشین
و در آخر میتونه فیبرویئد باشه که با استفاده از سونو گرافی مشاهده نشده و باید از روش Sonohysterogram برای تشخیصش استفاده بشه .

ادامه مطلب
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید من 2 تا بچه دارم و 36 سالمه امروز در طی سونوگرافی فهمیدم که فیبرم دارم میخواستم بدونم آیا باید جراحی بشم و یا نیازی به جراحی ندارم؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم , اکثر خانم ها فیبرویئد دارین و حتی متوجه اون نیستن , اگه اندازه اش ناراحتتون نکنه و اختلالاتی براتون ایجاد نکنه نخیر نیازی به جراحی ندارین.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید آیا فیبرم مانع از باردرای میشه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم
بستگی به محل قرار گیری فیبرم داره اگه محل فیبرم مانع از انتقال تخمک و اسپرم شود ممکن است در باروری مشکلاتی رو به وجود بیاره.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید خدمت مامانم عزیز ممنون از سایت خیلی خوبتون
سوال بنده این است که آیا فیبرم سبب سقط جنین میشه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام ممنون از لطف و همراهی شما دوست عزیز
اگر محل قرار گیری فیبرم در دهانه رحم و یا لوله های رحمی باشه احتمال سقط جنین رو در پیش داره.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام خسته نباشید من 24 سالمه و فیبرم دارم میخواستم بدونم این فیبرم برای اقدام برای بارداری مشکلی ایجاد میکنه یا نه؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم
بهتره اول فیبرم رو درمان کنین و بعد اقدام به بارداری نمایید چون در بارداری به دلیل افزایش هورمون استروژن این غده ها اندازه شون بزرگ میشه و مشکلاتی رو برای زایمانتون چه طبیعی باشه و چه سزارین ایجاد میکنه.

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید
آیا فیبرم میتونه خود به خود درمان بشه ؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم
فیبرم ها فقط در خانم هایی که به سن یائسگی رسیده باشن به دلیل کاهش هورمون استروژن اندازه فیبرم ها کوچکتر شده و احتمال اینکه خود به خود از بین برن وجود داره .

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید من 30سالمه و فیبرم دارم و به شدت دچار بی حالی و ضعف میشم آیا این عوارض از وجود فیبرم هست؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم
بله این عوارض به همراه عصابنیت , کم خوابی, بی خوابی, رنگ پریدگی زود رس , تحریک پذیری و تعرق بیش از حد و در مواقع شدید بودن تپش قلب خواهر بود
بهتره برای درمانش اقدامات لازم رو انجام بدین.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/