آیا شما به عنوان یک خانم برنامه ریزی مشخصی برای باردار شدن در آینده ای نزدیک دارید؟ آیا می دانید فاز لوتئال در بدن خانم ها چیست؟ آیا شما از اهمیت وجود این فاز در فرایند بارداری شدنتان آگاه هستید؟ اگر شما به عنوان یک زن از فاز لوتئال در بدن خود هیچ گونه اطلاعاتی ندارید، زیاد نگران نباشید ! مقاله زیر را که در این باره است، مطالعه کرده و همه چیز را در مورد فاز لوتئال و باردار شدن خودتان بدانید.
فاز لوتئال در بدن زنان چیست؟
فاز لوتئال یا فاز "DPO" در بدن هر خانمی، از زمان تخمک گذاری شروع شده و روز قبل از دوره بعدی تخمک گذاری او به پایان می رسد. فاز لوتئال در بدن زنان، معمولا حدود چهارده روز طول می کشد. این فاز نام خود را از "جسم زرد تخمک" و یا "بدن زرد رنگ" در زبان لاتین گرفته است. مجموعه جسم زرد ساختاری است که در سطح تخمدان هایی که تخمک بالغ در زمان تخمک گذاری از آن ها آزاد می شود، رشد می کند. جسم زرد که به رنگ زرد می باشد، هورمون پروژسترون را در بدن زنان تولید می کند. بنابراین، لازم است به عنوان یک خانم آگاه باشید که وجود جسم زرد در بدن زنان، برای باردار شدن آن ها بسیار ضروری است. فاز لوتئال باید حداقل تا 10 روز بعد از باردار شدن زنان هم در رحم آن ها حفظ شود.
اهمیت فاز لوتئال در بارداری :
آگاهی داشتن در مورد فاز لوتئال برای هر خانمی بسیار مهم است، زیرا در طول این فاز است که زمان تخمک گذاری زنان از روی چرخه قاعدگی یا پریود آن ها تعیین خواهد شد. به عنوان یک خانم به یاد داشته باشید که معمولا، طول فاز لوتئال در بدن زنان ثابت می ماند. با این حال، زمان تخمک گذاری در هر فرد می تواند به دلیل وجود علت های بسیاری به تعویق بیافتد.
دلایل به تاخیر افتادن زمان تخمک گذاری :
• فشار زیاد
• فعالیت بیش از حد تخمدان ها
• مصرف برخی از داروها
آیا دانستن زمان فاز لوتئال در بارداری موثر است؟
آگاهی هر خانمی از زمان فاز لوتئال در بدن خود، به او کمک خواهد کرد تا تاریخ دقیق تخمک گذاری در بدنش را تعیین کند. معمولا، در زبان عموم، زمان تخمک گذاری در طول چرخه قاعدگی یک زن را "فاز لوتئال" می گویند. اگر چرخه قاعدگی یا پریود یک زن 28 روز طول می کشد و فاز لوتئال او نیز 14روز خواهد بود. سپس، تخمک گذاری در بدن او در روز چهادهم از چرخه قاعدگی اتفاق خواهد افتاد. اگر فاز لوتئال یک فرد کوتاه تر از دوازده روز است می تواند برای او خطرناک باشد، چون بدن او به اندازه کافی پروژسترون تولید نمی کند. در چنین شرایطی بدن فرد در مراحل بعدی هم از بارداری او محافظت نخواهد کرد و در نهایت، در هنگام بروز این مشکل، جسم زرد نیز قبل از دوازده روز می میرد. بنابراین، به یاد داشته باشید که شما می-توانید بارداری خود را با محاسبه روز دقیق تخمک گذاری در بدن خودتان برنامه ریزی کنید.
چگونگی تعیین طول فاز لوتئال در بدن زنان:
برای دانستن دقیق زمان فاز لوتئال در بدن زنان، انجام آزمایش خون الزامی است. در چنین آزمایشی، میزان هورمون های خاصی در بدن فرد اندازه گیری شده و زمان دقیق فاز لوتئال در بدن او تعیین شود. اگر شما به عنوان یک زن از زمان دقیق فاز لوتئال در بدن خود آگاهی ندارید، لازم است به یاد داشته باشید که معمولا مدت آن در بدن یک خانم سالم، چهارده روز است که تصور می شود که اگر مشکلی در بدن زنان پیش نیاید، مدت زمان آن در بین عده بسیاری از زنان یکسان باقی می ماند.
تغییراتی که در بدن زنان در طول فاز لوتئال به وجود می آید:
در طول فاز لوتئال، سطح ترشح هورمون پروژسترون در بدن زنان افزایش می یابد. این تغییرات هورمونی هم به نوبه خود باعث بروز برخی از علائم و نشانه های شایع در بدن زنان می شود، که مهم ترین آن ها عبارتند از:
• به وجود آمدن درد در نوک سینه ها و تحریک شدن آن ها.
• ایجاد علائم PMS که به معنی به وجود آمدن نوسانات خلقی و تحریک پذیری زنان است.
فاز لوتئال در بدن زنان و نقش آن در باردار شدن آن ها:
زمانی که اسپرم و تخمک بارور با هم تلقیح شدند، تخمک بارور شده خود را به دیوار رحم مادر که با نام "آندومتر" هم شناخته می شود، متصل کرده و به عنوان جنین آینده شروع به رشد می کند. در این حالت است که آن زن، به عنوان یک مادر باردار شناخته می شود.
در طول فاز لوتئال، اگر سطح ترشح پروژسترون در بدن فرد پایین باشد، او با مشکلاتی مانند عدم حفظ بارداری خود در آینده روبرو خواهد شد، حتی اگر فاز لوتئال او سالم بوده و طول مدت آن هم طبیعی باشد. اگر سطح ترشح پروژسترون به نیاز آندومتر رحم مادر باردار پاسخ ندهد، پوشش رحم نمی تواند ضخامت دیواره خود را به اندازه کافی تشکیل دهد و از بارداری مادر محافظت کند. بنابراین، می توان ادعا کرد که بروز این مشکل در بدن زنان عوارض بسیاری را به دنبال خواهد داشت.
نارسایی ترشحی در طول فاز لوتئال چیست؟
بارداری های ناقصی که در طول فاز لوتئال در بدن زنان رخ می دهد، می تواند به دلایل رخ دهند:
• اگر تخمدان های یک زن نتواند به اندازه کافی پروژسترون ترشح کند.
• پوشش رحم مادر باردار به درستی رشد نکرده و ضخامت کافی را برای حفظ بارداری به دست نیاورده باشد.
روش هایی برای تقویت فاز لوتئال و بارداری طبیعی زنان:
اگر شما به عنوان یک خانم در حال برنامه ریزی برای باردار شدن در آینده ای نزدیک هستید، لازم است بدانید که تغییر الگوی تغذیه روزانه در شما می تواند معجزه کند. پس، برای اطمینان بیشتر از مواد مغذی نام برده در زیر برای داشتن فاز لوتئال سالم استفاده کنید. این مواد غذایی عبارتند از:
• ویتامین B6: از مواد غذایی که سرشار از ویتامین B6 هستند، می توان موز و ماهی قزل آلا را نام برد.
• همچنین، مصرف ویتامین B کمپلکس برای اطمینان از سلامت فاز لوتئال در زنان بسیار ضروری است.
• خوب است به عنوان یک خانم بدانید که مصرف سبزیجات برگ سبز هم در این مورد، بسیار کارساز خواهد بود.
• مصرف ویتامین C: از مواد غذایی که غنی از این ویتامین هستند، می توان به کلم بروکلی، پاپایا و کلم بروکسل اشاره نمود.
نظر (15)