مطالعه مقاله زیر برای آگاهي بیشتر در مورد بیماری MS دوران بارداری زنان بسیار مفید است، زیرا در این مقاله در مورد این که زنان مبتلا به بیماری MS چگونه میتوانند با برداشتن گامهای ساده دارای یک نوزاد سالم شوند، نكات مهمي ارائه شده است.
بیماری مولتیپل اسکلروزیس چیست؟
در ابتدا، لازم است به عنوان يك خانم جوان و بيتجربه به یاد داشته باشید كه بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمنی در بدن انسان است که آسیبهای وارده آن به بدن، اکثر شاخههای عصبی را پوشش میدهد. در واقع، اين بيماري منجر به بروز اختلال در ارتباطات بین مغز و بقیه قسمتهای بدن میشود. با توجه به اين توصيفات، این بیماری ميتواند بر روی اعصاب مادران باردار تاثیرات برگشتناپذیری بگذارد.
علائم این بیماری در بین مادران باردار متفاوت است و بستگی به میزان آسیبی دارد که به اعصاب اين افراد وارد شده است. فراموش نکنید كه بیماری مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری لاعلاج است. با این حال، روند درمان آن میتواند جلوي حملات بیشتر به اعصاب مادران باردار را گرفته و بدن بیمار را تقویت کند. بنابراین، يادتان باشد كه کنترل علائم بيماري MS و استفاده درست از روشهای درمانی، به راحتي ميتواند مسیر پیشرفت این بیماری در بدن مادران باردار را تغییر دهد.
چالش بیماری مولتیپل اسکلروزیس در دوران بارداری زنان:
همانطور که میدانید افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروز با چالشهای خاصی در زندگی روزمره خود روبرو هستند، که میزان آنها بستگی به شدت بیماری و شرایط بدنی فرد دارد. بروز علائمی مانند سرگیجه، اسپاسمهای عضلانی، احساس بیحسی و سفتی در مناطق خاصی از بدن، بروز مشکلاتي در روند تمرکز و تغییرات احساسی میتواند بخشی از زندگی این بیماران باشد.
با توجه به آمار انجمن ملی بیماری مولتیپل اسکلروزیس، دخترانی که در کودکی به این بیماری مبتلا میشوند، در هنگام بلوغ و بارداری هم با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد. علاوه بر اين، جالب است بدانيد كه این بیماری در میان زنانی که در سنین باروری قرار دارند، نسبت به گروههاي سنی دیگری بسیار شایعتر است.
اثرات بیماری مولتیپل اسکلروزیس در طی دوران بارداری زنان:
به طور کلی، بیماری MS هیچ نوع اثرات مضری برای زنان باردار و جنين داخل رحم اين افراد ندارد! در واقع، تا به حال هیچ مدرکی ارائه نشده است که ادعا کند وجود این وضعیت در بدن زنان حامله میتواند منجر به سقط جنین، بروز ناهنجاریهای مادرزادی، مردهزایی و دیگر عوارض شود. همچنين، بسیاری از مطالعات محققان نشان داده است که عوارض ایجاد شده در دوره جنینی، بروز مشکلات در هنگام انجام روند زایمان و نگرانیهاي مربوط به دوران بارداری در زنان مبتلا به MS هیچ تفاوتی با شرایط زنان سالم ندارد. به همین دلیل، ميتوان ادعا كرد كه این بیماری نمیتواند دوران بارداری زنان را تحت تاثیر قرار دهد.
اثرات حاملگی زنان بر بیماری مولتیپل اسکلروزیس:
با توجه به يك باور قدیمی، آغاز روند بارداری در بدن زنان میتواند عوارض مرتبط با بیماری مولتیپل اسکلروز را بدتر کند. با این حال، مطالعات متعدد محققان در سالهاي اخير نشان داده است که بارداری میتواند تعداد حملات در بدن بیماران مبتلا به بيماري مولتیپل اسکلروز، به ویژه در سه ماهه دوم و سوم از دوران بارداری را به شدت کاهش دهد.
نکاتی برای کنترل بیماری MS در طی دوران بارداری زنان:
به عنوان يك خانم جوان و بيتجربه به یاد داشته باشید كه توجه کردن به مراحل درمانی ارائه شده در ادامه اين مقاله میتواند نگرانیهای بهداشتی شما را که در ارتباط با بیماری مولتیپل اسکلروز است، کاهش داده و به شما کمک کند تا بتوانيد از داشتن یک دوره بارداری سالم لذت ببريد. این راهکارها عبارتند از:
مشورت کردن با دکتر متخصص زنان و زايمان: فراموش نکنید كه زنان مبتلا به بیماری MS قبل از اینکه تصمیم به باردار شدن بگیرند، باید بحث مفصلی با يك دکتر متخصص زنان و زايمان داشته باشند. اين افراد حتما پس از حامله شدن هم (تا زمان تولد نوزاد خود) برای اطمینان از سلامت خود و رشد کافی جنین داخل رحمشان باید به طور منظم تحت معاینه پزشک قرار گیرند. همچنین، این افراد باید با دکتر معالج خود صحبت کرده و درباره تغییر داروی مصرفی خود دوران بارداری تصمیماتی اتخاذ کنند، تا احتمال بروز هر گونه آسیب احتمالی به نوزاد متولد نشده خود را رد كنند.
در ارتباط بودن با یک گروه پشتیبانی: استفاده زنان مبتلا به بیماری MS از یک گروه پشتیبانی که شامل بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز است، میتواند ایده بسیار خوبي باشد، چون زنان عضو گروه پشتیبانی قبلا این مراحل را پشت سرگذاشته و توانستهاند یک کودک سالم به دنیا بیاورند. بنابراین، ارتباط با این زنان برای یادگیری بسیار از مسائل و رفع مشکلات زنان مبتلا به بیماری MS مهم بوده و خانمهاي باردار ميتوانند از تجربیات اعضا استفاده كنند.
استفاده از زایمان طبیعی برای به دنیا آوردن نوزاد: در اغلب موارد، زنان بارداری که مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروز هستند، هم میتوانند براي تولد نوزاد خود به راحتی زنان دیگر، روند زایمان طبیعی را انجام دهند. با این حال، در برخی موارد، ضعف عضلانی ممکن است باعث نگران شدن پزشکان متخصص زنان و زايمان شود. در واقع، ميتوان ادعا كرد كه احتمال نیاز به انجام عمل سرازین برای تولد نوزاد مادران مبتلا به بيماري MS بالا خواهد بود. همچنین، یادتان باشد كه اگر مبتلا به بیماری MS، بیحسی را در قسمتهای پایینتر بدن خود، به ویژه در منطقه لگن تجربه میکنید، حتما این موضوع را به اطلاع پزشك معالج خود برسانید، چون ممکن است به نظارت بیشتر نیاز داشته باشيد. در نهايت، به عنوان يك خانم جوان و بيتجربه به خاطر داشته باشيد كه برنامهریزی برای تولد نوزاد با کمک پزشك متخصص زنان و زايمان حرفهای میتواند برای مادران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروز بسیار مفید باشد.
درخواست کمک: همانطور که میدانید دوران بارداری میتواند یک تجربه ناراحتکننده و طاقت فرسا برای اکثر مادرانی باشد که برای اولین بار حامله شدهاند. بنابراین، اگر شما هم به عنوان یک مادر جوان، وجود هر گونه نگرانی و یا مشکلاتی را در این دوران احساس میکنید، بدانید که کمک گرفتن از یک گروه ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی بهترین گزینه برای از بین بردن اين موارد خواهد بود.
در نهايت، سعی کنید تا آنجا که میتوانید از خانواده و دوستان باتجربه خود در این دوران کمک بگیرید. علاوه بر اين موارد، از استراحت كافي دوران بارداری مطمئن شوید تا بتوانید نیروی کافی برای مقابله با مشکلات این دوره از زندگی را دریافت کنید. هرگز خودتان را رها نکنید! همیشه به دنبال استفاده از یک رژیم غذایی سالم بوده و با انجام حرکات ورزشی امن و سبک، وزن ایدهال خود را حفظ کنید. همچنین، مشاوره منظم با پزشک متخصص زنان و زايمان را فراموش کنید، چون به دنیا آوردن یک نوزاد سالم بستگی به خواب و استراحت کافی، تغذیه مناسب مادران و انجام فعالیتهای درست دارد.