7 گام برای عادات دادن کودکان به غذای سالم

7 گام برای عادات دادن کودکان به غذای سالم

جای تعجب نیست که یکی از چالش های پدر و مادران در مراحل رشد کودک خود و زمانی که فرزندشان مرحله ی کودکی را پشت سر می گذارد، تلاش برای تغذیه او با غذا های سالم است، به طوری که زندگی سالم کودک را به نحوه احسن حفظ شود. نمی توان به سادگی از کنار موضوع عادات غذای کودکان خود رد شوید. ممکن نیست و نمی شود که خودمان را به عنوان یک پدر یا مادر فریب دهیم و به خودمان تلقین کنیم که بزرگ کردن کودکان کاری ندارد، چون یکی از سخت ترین وظایف هر پدر و مادری در طول عمرش حفظ سلامتی فرزندان خود است. با این حال، افرادی در سراسر دنیا هستند که موضوع تغذیه سالم کودکان را کمی بی اهمیت جلوه داده و می گویند: "درباره غذای کودک که فرزند شما می خورد زیاد داد و بیداد می کنید و بیش از حد موضوع را شلوغ کرده اید." در این مقاله، مطالبی وجود دارد که انگیزه ساکن ماندن پدر و مادران و دادن غذای زورکی به کودکان را از بین می برد و راهکارهایی ارائه می دهد که خوردن غذای کودک را لذت بخش خواهد کرد.

7 گام ساده برای عادت دادن کودکان به خوردن مواد غذایی سالم:

توجه به این نکته، مهم است که در تمامی مراحل رشد کودک خود، شما به عنوان یک پدر و مادر باید کودک را به غذاهای سالم عادت دهید تا اطمینان حاصل شود که او رشد مناسبی داشته و در سلامتی کامل به سر می برد. در این جا برخی از نکات غذایی سالم برای کودکان ذکر شده است، که عبارتند از :

1. انتخاب خوراکی های سالم و مقوی به عنوان غذای کودک:

خوب، پخت و پز غذاها و میان وعده های سالم که با اصول بهداشتی انجام شود، حتی ممکن است خوشمزه تر از غذاهای ناسالم بیرون خانه باشد. اما امکان دارد که کودک شما، در مورد آن غذاها بهانه گیری کرده و میلی به خوردن غذای خانگی نشان ندهد. این ترفند قطعا یک فکر احمقانه نیست، اما میزان موفقیت این روش هم بالا نبوده است. برخی از نمونه های مواد غذایی سالم که می توانیم به شما به عنوان پدر و مادر معرفی کنیم، شامل میوه ها، مواد لبنی با چربی کمتر، پاستا، نان و غلات کامل و سبوس دار هستند.

gazaye-koodak-o5.jpg

2. سر میز غذاخوری، در نقش یک الگو برای کودک خود باشید:

این ایده تنها برای کسانی مفید است که روی عبارت "عمل کردن قبل از اینکه شما را موعظه کنند، بهتر است" را تاکید دارند و می تواند یک روش سازنده باشد. پس از این که شما میز غذای خانواده خود را چیدید، نباید انتظار داشته باشید که کودک شما سبزیجات و سالادها را برای شروع غذای خود مصرف کند، در حالی که شما در میز غذای خود از سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر و دیگر غذاهای ناسالم هم استفاده کرده باشید. اگر شما شروع به قرار دادن غذاهای سالم در رژیم غذایی خود و خانواده کنید، این کار، حذف مواد غذایی ناسالم را از برنامه ی غذای کودکتان به دنبال خواهد داشت. همچنین، این کار باعث سوق دادن کودک به سوی غذاهای سالم و پر انرژی خواهد شد. این کار اگر چه ساده به نظر می آید اما مفهوم آن ساده نیست و تقریبا در هر زمان و در هر مکانی قابل اجرا بوده و برای سلامتی کودک شما بسیار مفید می خواهد بود. اما به یاد داشته باشید که هر کسی از عهده حذف غذاهای ناسالم از رژیم غذایی خود و خانواده اش بر نمی آید.

gazaye-koodak-o7.jpg

3. قرار دادن غذاهای جدید و متنوع در برنامه ی غذای کودک :

چه می شود اگر آنچه را که در رژیم غذای کودک خود قرار می دهیم، دوست داشته باشد و از روی عادت و اجبار آن را نخورد؟ تحقیقات نشان می دهد که حدود 15درصد یا بیشتر از کودکان نوپا قبل از رسیدن به یک برنامه غذایی سالم، به یک ماده غذایی خاص عادت می کنند. در این زمان است که حذف آن غذای خاص بسیار سخت خواهد بود و اضافه کردن غذاهایی که او آن ها را دوست دارد و یا باید در نهایت آن ها را دوست داشته باشد (چون برای سلامتی و داشتن زندگی توام با شادی و آرامش ضروری هستند.) کمی مشکل می شود.

4. مخلوط کردن غذاها با یکدیگر برای غذای کودک:

این یک حقیقت است که شما نباید حق دریافت غذاهای سالم را از کودک خود بگیرید و او را از یک برنامه ی غذایی سالم محروم کنید، حتی اگر شما به عنوان یک پدر و مادر شاغل، وقت درست کردن غذای خانگی و سالم را برای کودک خود ندارید. پس در حق کودکتان ظلم نکنید. این یک عادت غلط است که به کودکمان نان شیرین با چای شیرین را به عنوان صبحانه خورده و یک ساندویچ با کباب سرخ شده در روغن را در وعده ناهار به او بدهیم. آسیبی که این غذاها به کودک شما می رسانند، کم نخواهد بود. قرار دادن بلغور جو دوسر در برنامه ی شام یا پنیر کم چرب برای صبحانه کودک بیشتر از شادی او، سلامتی به دنبال خواهد داشت و خوردن این مواد غذایی سالم برایش مفید خواهد بود.

gazaye-koodak-o4.jpg

5. کودکان باید وعده های غذایی خود را با خانواده بخورند:

همراه شدن کودکان با وعده های غذا خوردن خانواده می تواند بهترین راه برای تشویق کردن بچه ها به عادات غذایی سالم باشد. این راه به کودک شما کمک خواهد کرد تا با خوردن غذاهای سالم، یک نگرش مثبت نسبت به خانواده خود هم داشته باشد. مطالعات نشان داده اند که چگونه کسانی که وعده های غذایی بیشتری را با خانواده ی خود میل می کنند، تمایل بیشتری به خوردن دانه های مقوی و گندم کامل نسبت به کسانی که غذا را با خانواده میل نمی کنند، دارند. در مورد آن هایی که بزرگترهایشان جاهای دیگر مشغول کار هستند، جمعه می تواند بهترین روز برای دور هم جمع شدن و غذا خوردن با خانواده باشد. این کار بیشتر از اینکه جذابیت داشته باشد، می تواند کار را برای خوردن غذاهای سالم و مقوی توسط کودک راحت تر کند.

gazaye-koodak-o3.jpg

6. حذف مواد غذایی ناسالم از برنامه ی غذای کودک :

حذف غذاهای ناسالم از برنامه ی غذایی خانواده کمک می کند که هم خودتان و هم کودکتان آن ها را نخورید. در عوض، با خوردن مقدار اندکی از این مواد غذایی ناسالم، از سالم ترین غذاها استفاده کرده و با این کار سلامت خود و کودکتان حفظ خواهد شد. برای همه واضح است که کودک نوپا خود نمی خواهد مواد غذایی ناسالم و بدون منفعتی را بخورد و اگر هم شکایت می کند که برخی از این مواد ناسالم در خانه وجود ندارد، از روی عادتی است که ما خودمان برای کودک خود به وجود آورده ایم. اما به خاطر داشته باشید که خوب است اجازه بدهید آن ها گاهی اوقات به عنوان یک جشن تولد و یا مهمانی، از این مواد غذایی ناسالم هم استفاده کنند، به طوری که کودکان شما یاد بگیرند که این مواد غذایی باید در حد اعتدال مصرف شود و مصرف زیاد آن ها برای بدن ضرر دارد.

gazaye-koodak-o2.jpg

7. برنامه غذای کودکان خود را به گونه ای سازمان دهی کنید که آب و شیر مصرفی در آن زیاد باشد:

اگر کودک شما به نوشیدن آب و شیر به مقدار منظم و کافی در هر روز عادت کرده باشد و این نوشیدنی ها را به خوبی مصرف کند، شما ممکن است بخواهید گام های بیشتری برای تشویق کودک خود به خوردن بیش از حد آب و شیر نسبت به غذاهای دیگر بردارید. اما باید بدانید که خوردن بیش از حد از هر چیزی بد است و برای بدن ضرر دارد، حتی اگر آن سالم ترین ماده غذایی در جهان باشد.
با گذراندن این مراحل ساده، حتما به کودک خود کمک می کنید عادت غذا خوردن سالم را یاد گرفته و به کودک خود اجازه دهید در مورد "خوب" و "بد" غذاها خودش تصمیم بگیرد. در حالی که افراط در بهترین روش ها هم برای چلوگیری از رفتن کودکمان به سوی غذاهای ناسالم اشتباه است و کودک را به خوردن غذاهای ناسالم ترغیب می کند.

gazaye-koodak-o1.jpg

برای آشنایی با غذاهای سرشار از آهن 10 ماده غذایی سرشار از آهن برای کودکان را مطالعه کنید.

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , چطوری کودکمان را به خوردن غذاهای مقوی عادت بدیم؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم ,
1- انتخاب خوراکی های سالم و مقوی به عنوان غذای کودک
2- سر میز غذاخوری , در نقش یک الگو برای کودک خود باشید
3-قرار دادن غذاهای جدید و متنوع در برنامه غذایی کودک
4-مخلوط کردن غذاها با یکدیگر برای غذای کودک
5-کودکان باید وعده های غذایی...

سلام عزیزم ,
1- انتخاب خوراکی های سالم و مقوی به عنوان غذای کودک
2- سر میز غذاخوری , در نقش یک الگو برای کودک خود باشید
3-قرار دادن غذاهای جدید و متنوع در برنامه غذایی کودک
4-مخلوط کردن غذاها با یکدیگر برای غذای کودک
5-کودکان باید وعده های غذایی خود را با خانواده بخورند
6- حذف مواذ غذایی ناسالم از برنامه غذایی کودک
7- برنامه غذایی کودکان خود را به گونه ای سازمان دهی کنید که آب و شیر مصرفی در آن زیاد باشد.

ادامه مطلب

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/