توصیه می شود ابتدا آنچه در مورد زایمان با وسیله کمک کننده نمی دانید ( بخش اول) را مطالعه کنید.
پیش از زایمان کمک شده چه اتفاقی می افتد؟
پزشک به شما توضیح خواهد داد که چرا به زایمان کمک شده نیاز دارید و چه گزینه هایی دارید، او ناحیه شکم را بررسی کرده و معاینات داخلی را انجام می دهد تا حالت قرارگیری نوزاد را چک کند و از درستی پیشنهاد زایمان کمک شده مطمئن شود، سپس درباره ابزار مورد نیاز تصمیم خواهد گرفت و درباره آن با شما صحبت خواهد کرد.
اگر پزشک تان تشخیص دهد که زایمان کمک شده امکان پذیر بوده اما می تواند سخت باشد، به اتاق عمل فرستاده خواهید شد، در این مورد است که به عمل سزارین نیاز می شود، در موارد زیر زایمان کمک شده با موفقیت کمتری همراه است:
• شاخص توده بدنی (BMI) تان بیش از ۳۰ باشد
• نوزادتان بیش از حد بزرگ باشد
• نوزادتان به حالت پشت به پشت خوابید باشد
• سر نوزداتان در کانال زایمان پایین نباشد
چه در اتاق زایمان کمک شده باشید یا اتاق عمل، پاها به حالت رکابی قرار گرفته یا به طرفین تخت تکیه می دهند و انتهای تخت در نظر گرفته نمی شود، باید مثانه تان خالی باشد، برای این کار یک لوله باریک (سوند یا کاتتر) که به یک کیسه وصل شده وارد مثانه می شود، این کار ممکن است کمی ناخوشایند باشد.
به شما ضد درد تجویز می شود که به صورت تزریق داخل واژن (مهار پیام های عصبیناحیه تناسلی)، اپیدورال یا بی حسی نخاعی خواهد بود، ضربان قلب نوزاد به طور مرتب چک خواهد شد.
متخصص اطفال ممکن است به اتاق زایمان کمک شده فراخوانده شود، این کار برای زایمان با ابزار طبیعی است، بنابراین درباره آن نگران نباشید.
در طی زایمان کمک شده با مکش چه اتفاقی می افتد؟
پزشک یا ماما و تکنسین آموزش دیده ویژه زایمان کمک شده قسمت فنجانی ساکشن را روی سر نوزاد در داخل واژن قرار خواهند داد، بدون برش ناحیه پرینه (اپیزیوتومی) امکان بزرگ کردن منفذ وجود دارد، فنجانی با ناحیه بالای سر نوزاد نسبت به طرفین آن هم خوانی دارد، بنابراین نسبت به پنس به فضای کمتری نیاز دارد.
پس از این که فنجانی در محل قرار گرفت معمولا با مکش دستی هوا از آن خارج می شود، جایگزین های پمپ دستی دستگاه یا پمپ خلا با پدال کنترل پایی است، استفاده از دستگاه می تواند پر سر و صدا باشد، پس برای آن آماده باشید.
در طی زایمان کمک شده ، زمانی که فنجانی به طور ایمن ثابت شد، پزشک از شما می خواهد که با انقباض بعدی فشار دهید، اگر بی حسی نخاعی دارید از احساس نکردن انقباضات نگران نباشید، پزشک یا ماما می دانند چه چیزی را زیر نظر داشته باشند و به شما خواهد گفت که زور بزنید، او برای کمک به خارج کردن نوزاد فنجانی را خواهد کشید، گاهی اوقات فنجانی از سر نوزاد در می آید، با وجود این ، این حالت هشدار دهنده به نظر می رسد اما هیچ آسیبی به نوزادتان نمی رساند.
اگر نوزاد در هنگام زایمان کمک شده با وجود فشارها بیرون نیاید، پزشک باید این کار را متوقف کند، اگر بعد از ۳ انقباض و فشار دادن کافی نوزاد حتی نزدیک زایمان هم نباشد باید این کار را رها کرد.
اگر زایمان کمک شده با مکش موفقیت آمیز نباشد، قبل از متوسل شدن به عمل سزارین امکان استفاده از پنس وجود دارد، هرچند استفاده پشت سرهم از ابزارها ریسک آسیب به نوزادتان را افزایش می دهد.
در طی زایمان کمک شده با پنس چه اتفاقی می افتد؟
بعد از دریافت ضد درد، پزشک معاینات داخلی را برای اطمینان از موقعیت درست نوزاد برای زایمان کمک شده انجام می دهد، اگر به پشت خوابیده اید نوزاد در کف کانال زایمان خواهد بود.
پزشک عمل اپیزیوتومی را انجام می دهد، این کار ورودی واژن را باز می کند تا پنس به راحتی به کار گرفته شود، پزشک در هر بار پنس را به آرامی روی یکی از سمت های سر نوزاد به کار می گیرد، پزشک به آرامی با پنس فشار داده و همزمان شما هم در طی انقباضات فشار می دهید، اگر به خاطر استفاده از ضد درد نمی توانید انقباضات را احساس کنید، ماما به شما خواهد گفت که چه زمانی زور بزنید، این کار کمک می کند که نوزاد از کانال زایمان خارج شود، اگر نوزاد به حالت سر به پایین قرار نگرفته، پزشک برای چرخاندن نوزاد از پنس ها استفاده خواهد کرد.
اگر در حین زایمان کمک شده نوزاد با این فشارها حرکت نکند یا بعد از سه انقباض و فشار متولد نشود، باید استفاده از پنس را رها کرد، بعد از آن به شما توصیه به عمل سزارین خواهد شد.
زایمان کمک شده با مکش بهتر است یا پنس؟
این دو ابزار مزایا و معایب خود را دارند که پزشک یا ماما در زمان صحبت در مورد گزینه ها آن ها را در نظر خواهند گرفت.
مکش در مقایسه با پنس آسیب جدی کمتری را به ناحیه تناسلی یا واژن وارد خواهد کرد، اما:
• در کمک به زایمان نوزاد کمتر موفقیت آمیز بوده است
• احتمال ایجاد تورم موقت سر نوزاد (سفالوهماتوم) با استفاده از آن بیشتر است
• احتمال ایجاد خونریزی در چشم (خونریزی شبکیه) نوزاد با استفاده از آن بیشتر است، هرچند خیلی معمول نیست
پنس در مقایسه با مکش احتمال موفقیت در زایمان بیشتری دارد، اما معایب زیر را دارد:
• موجب قرمزی یا کبودی جزئی در گوشه صورت نوزاد می شود
• با اپیزیوتومی تداخل ایجاد کرده یا موجب اشک ریزی یا هر دو مورد می شود
• باعث آسیب جدی به ناحیه تناسلی و واژن می شود
• موجب بی اختیاری های کوتاه مدت می شود مثلا بی اختیاری در دفع ادرار یا مدفوع
نظر (4)