آمادگی برای پدر شدن ممکن است برای هر مرد متاهلی یکسان نباشد. غرایز ذاتی مادری در زنان متأسفانه یک غریزه اکتسابی در مردان است. به همین دلیل، مردان ممکن است به راحتی زنان با پدر و مادر بودن سازگار نشوند. اگرچه ممکن است پدر بودن برای برخی به عنوان یک خبر بسیار شیرین و خوشحال کننده باشد، اما برای برخی دیگر می تواند واقعاً ترسناک باشد. مردانی که احساس آمادگی برای پدر شدن نمی کنند و فکر می کنند ممکن است دچار افسردگی شوند. گاهی این ترسها و نگرانیها به مشکل بزرگی تبدیل میشوند. به طوری که آنها ممکن است دوری را انتخاب کنند و از مسئولیت پذیری و وقت گذراندن با فرزندان خود اجتناب کنند.
تشویق همسران برای پدر شدن
آماده شدن برای پدر شدن ممکن است برای افرادی که از قبول این مسئولیت می ترسند مشکل به نظر برسد. ما باید این را طبیعی بدانیم که آنها با تردید به این قضیه نگاه بکنند. زیرا مردان با صحبت در مورد اینکه چگونه باید در هنگام پدر شدن رفتار کنند، قانع نمی شوند و غریزه آنها ذاتی نیست. بنابراین، در حالی که مادران باردار کاملاً آماده مادر شدن هستند، پدرها ممکن است از این وضعیت خودداری کنند. اینجا کار به عهده مادران باردار است. شما باید از همسرتان حمایت کرده و به او کمک کنید و او را تشویق کنید تا در فعالیت های بارداری شما با زبانی ملایم شرکت کند. به این ترتیب، شریک زندگی شما می تواند به تدریج به شرایط عادت کند و خود را با این موضوع وفق دهد.
در فرآیند آماده سازی برای پدر شدن چه کارهایی باید انجام داد؟
در حالی که مادر در طول فرآیند بارداری شروع به عادت کردن به کودک خود می کند، برای پدر کمی دشوار است که به مراحل آماده سازی برای پدر شدن عادت کند. ما در سایت مامانم چند نکته آورده ایم که می توان این تطبیق با شرایط جدید را زودتر ایجاد کرد:
با هم به سراغ کنترل تولد بروید.
این رفتار و نگرش مناسبی نیست که فقط به سراغ پیشگیری از بارداری برویم. اگرچه پدر آماده نیستند، اما این فرآیندی است که آنها را به اندازه مادران علاقه مند می کند و به آنها کمک می کند تا آماده شوند. به همین دلیل باهم رفتن به سمت کنترل ها به معنای برداشتن گامی مثبت در جهت مسئولیت پذیری و آمادگی است.
نظارت بر جنین در سونوگرافی.
دنبال کردن رشد جنین و شنیدن ضربان قلب پیشرفتی است که شما، والدین را بسیار هیجان زده و مشتاق می کند. این به شما این امکان را می دهد که احساس آمادگی بیشتری کنید و به شما امکان می دهد حضور کودک را در زندگی خود درک کنید.
شکم شریک زندگی خود را لمس و نوازش کنید.
از اولین لحظه ای که جنین شما در رحم است، احساسات بسیاری را احساس و درک می کند. به همین دلیل او را از وجود خود آگاه کنید. شکم مادر را لمس کنید، صحبت کنید و دوست بدارید. در حالی که این کار پیوندهای شما و فرزندتان را تقویت می کند، بر رشد جنین شما نیز تأثیر مثبت خواهد گذاشت.
همراه و همدم همسرتان باشید.
در مراحل آماده شدن برای پدر شدن، در کنار همسرتان باشید، به همسرتان کمک کنید و درک کنید تا بفهمید که روند بارداری همسرتان در مراحل آماده سازی چقدر دشوار و از نظر عاطفی پیچیده بوده است. اگر برای کمک به او سیگار می کشید، می توانید 9 ماه با هم سیگار را ترک کنید، به میان وعده های سالم روی بیاورید، از سفرهای شلوغ استراحت کنید و در کنار همسرتان استراحت کنید. با کمک به کارهای خانه می توانید بار او را سبک کنید. به این ترتیب همسرتان در این روند احساس تنهایی نمی کند و روابط بین خود را تقویت می کنید.
سیسمونی کودک را با هم انتخاب کنید.
همسرتان را در خرید برای نوزاد یا لباس هایی که برای بارداری می خرید تنها نگذارید. هر چه نیاز دارید، باهم بروید و با هم انتخاب کنید و آن هیجان را با هم تجربه کنید. ممکن است نتوانید همه اقلام را یکجا بخرید، اشکالی ندارد، می توانید ماهی یک بار تکه تکه بروید و کمبودهای خود را جبران کنید.
صجبت با پدران.
برای اینکه احساس پدر بودن خود را تقویت کنید، می توانید در مورد این وضعیت با اقوام یا دوستان خود که پدر هستند صحبت کنید و بفهمید که پدر بودن چقدر زیبا و متفاوت است. کاملاً طبیعی است که مسئولیت پذیر باشید و نسبت به آینده احساس نگرانی کنید و از این وضعیت بترسید. صحبت در مورد این نگرانی ها با پدران دیگر شما را راحت تر می کند.
احساسات و نگرانی های خود را ابراز کنید.
حتی اگر به این توصیه گوش داده اید، ممکن است همچنان ترس داشته باشید. به جای پنهان کردن آنها، در مورد نگرانی ها و ترس های خود با همسرتان صحبت کنید. ممکن است شریک زندگی شما نیز این احساسات را داشته باشد. تاکید می کنیم که احساس اینها نشانه ضعف نیست.
از رویا پردازی اجتناب نکنید.
برای پدر شدن لزوماً لازم نیست در مراحل آمادگی برای پدر شدن خیلی سخت و محکم باشید. رویا پردازی با همسرتان باعث می شود گرمای خانواده را بین خود احساس کنید. میتوانید تصور کنید که با فرزندتان پیادهروی میکنید، در پارک با او بازی میکنید، او را به مدرسه میبرید، به او غذا میدهید، دستها و پاهای کوچکشان را میگیرید. این کار همچنین باعث می شود که شما راحت تر به کودک خود عادت کنید.
به نوزاد خود شیر دهید!
وقتی این عنوان را می خوانم کمی عجیب به نظر می رسد، اما منظور ما یک شیردهی معمولی نیست. تغذیه با شیر مادر، که به تقویت پیوند بین مادر و نوزاد کمک می کند، می تواند بین پدر و نوزاد نیز انجام شود. وقتی مادر خسته است، می خوابد یا کار می کند، می توانید با شیشه شیری که مادر قبلاً با دوشیدن شیرش آماده کرده است، به نوزاد خود غذا بدهید. می توانید این را به عنوان یک جادو در نظر بگیرید که پیوند عشق و اعتماد بین شما را تقویت می کند.
نادیده گرفتن نکات منفی از بیرون
در طی مراحل آماده سازی برای پدر شدن، پدرها که معمولاً علاقه زیادی به نوزاد خود دارند و هر لحظه با کمک به مادر مسئولیت های خود را انجام می دهند، ممکن است نظرات منفی و غیر ضروری را دریافت کنند. این افراد ممکن است همسایه، دوستان و اقوام باشند. با گفتن اینکه مرد از این کارها چه میفهمد؟ یا اینکه این کار زن است نه مرد. ناخواسته شما را از پیوند با نوزادتان باز میدارند. با این حال، این رویکرد بسیار اشتباه و مردسالارانه است. شما وظیفه دارید به همان اندازه که مادر از نوزادش مراقبت می کند از کودک او مراقبت کنید.
وقتی احساس بی کفایتی یا سرخوردگی می کنید از دریافت کمک نترسید.
ممکن است فکر کنید که نمی توانید از کودک، همسر و به طور خلاصه خانواده خود مراقبت کنید و ممکن است ندانید چه اتفاقاتی قرار است بیفتد. این کاملا طبیعی است، حتی ممکن است بترسید و در نتیجه بچه نخواهید. ممکن است برای قبول مسئولیت آماده نباشید. نگران نباشید، بسیاری از افراد مانند شما ممکن است در طول مراحل آماده سازی برای پدر شدن، چنین احساسات و سردرگمی را تجربه کنند. دریافت حمایت روانی به جای سرکوب موقعیت هایی که نمی توانید از آنها خارج شوید همیشه راه حل های ساده تر، کوتاه و دائمی است. در این شرایط شما حتما نیاز دارید که از یک روانشناس کمک بگیرید. لطفاً توجه داشته باشید که کمک گرفتن چیزی نیست که از آن خجالت بکشید و نباید آن را به عنوان یک ضعف در نظر بگیرید.
نظر (0)