منی سالم معمولاً به رنگ سفید یا خاکستری متمایل به سفید است. اگر رنگ منی شما تغییر کند، ممکن است تعجب کنید که آیا مشکلی برای سلامتی شما وجود دارد یا خیر. منی زرد ممکن است جای نگرانی نداشته باشد، اما ممکن است نشانه ای از یک بیماری زمینه ای نیز باشد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چه چیزی می تواند باعث تغییر رنگ مایع منی شود و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید، ادامه مطلب را بخوانید.
علل زرد شدن منی
دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است منی شما زرد به نظر برسد.
ادرار در مایع منی
گاهی اوقات ادرار ممکن است در مجرای ادرار باقی بماند. مجرای ادرار لوله ای است که ادرار و اسپرم را از بدن شما خارج می کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، ادرار و منی می توانند با خروج منی از آلت تناسلی شما ترکیب شوند. مخلوط ادرار و مایع منی ممکن است منی شما را زرد نشان دهد.
احتباس ادرار می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
- یک عفونت دستگاه ادراری
- بزرگ شدن پروستات که به عنوان هیپرپلازی خوش خیم پروستات نیز شناخته می شود
- یک عفونت
- سایر شرایط
زردی
اگر زردی دارید، ممکن است پوست و سفیدی چشم شما زرد به نظر برسد. این وضعیت همچنین می تواند بر رنگ مایع منی شما تأثیر بگذارد. زردی نتیجه سطوح بالای رنگدانه صفراوی زرد-نارنجی، معروف به بیلی روبین، در بدن شما است. می تواند ناشی از:
- ویروس ها (مانند هپاتیت)
- اختلالات خود ایمنی
- نقص های متابولیک ژنتیکی
- مصرف الکل
- داروهای خاص
- سنگ کیسه صفرا یا التهاب کیسه صفرا
- سرطان کیسه صفرا یا پانکراس
لکوسیتوسپرمی
این وضعیت با تعداد زیاد گلبول های سفید خون در مایع منی مشخص می شود. لکوسیتوسپرمی، که پیوسپرمی نیز نامیده می شود، می تواند باعث زرد شدن رنگ منی شود. این وضعیت می تواند اسپرم شما را ضعیف کرده و به آن آسیب برساند، که می تواند منجر به کاهش باروری شود. می تواند ناشی از:
- یک عفونت
- تورم در ناحیه آلت تناسلی یا کشاله ران شما
- عفونت دستگاه تناسلی مانند تبخال، سوزاک یا کلامیدیا
- اختلالات خود ایمنی
- تنگی مجرای ادرار، که باریک شدن مجرای ادرار شما است
- انزال نادر
- رگهای گشاد یا گشاد شده که از بیضه شما می آیند
- مصرف الکل، ماری جوانا یا تنباکو
- یک بیماری دیگر
عفونت پروستات
منی که به رنگ سبز مایل به زرد به نظر می رسد می تواند نشانه ای از عفونت احتمالی پروستات باشد. عفونت پروستات زمانی رخ می دهد که باکتری های موجود در ادرار به داخل پروستات نشت کنند. علائم عبارتند از:
- تکرر ادرار، دردناک یا مشکل
- ادرار کدر
- انزال دردناک
- درد در ناحیه کمر، شکم، آلت تناسلی یا کشاله ران
عوامل سبک زندگی
الکل و تنباکو ممکن است روی رنگ مایع منی شما تأثیر بگذارد و باعث زرد شدن موقت آن شود. برخی از مردان نیز به طور حکایتی تغییر رنگ مایع منی را هنگام خوردن غذاهای خاص، مانند غذاهای حاوی گوگرد، از جمله سیر، پیاز و پیازچه گزارش می دهند. برخی از داروها نیز ممکن است مقصر زرد شدن مایع منی باشند.
بیماری های مقاربتی و رنگ منی
برخی از بیماری های مقاربتی (STDs)، مانند سوزاک یا کلامیدیا، می توانند باعث ترشحات زرد مایل به سفیدی شوند که از آلت تناسلی شما می آید.
اگر مبتلا به STD هستید، ترشح ممکن است با موارد زیر همراه باشد:
- سوزش در هنگام ادرار
- درد
- خارش
- نیاز مکرر به ادرار کردن
برخی از بیماری های مقاربتی نیز می توانند منجر به لکوسیتوسپرمی شوند که ممکن است باعث زرد شدن منی شود.
اگر فکر می کنید ممکن است به یک STD مبتلا باشید، بسیار مهم است که به پزشک خود مراجعه کنید. درمان مناسب می تواند به علائم کمک کند و احتمال سرایت بیماری به فرد دیگری را کاهش دهد.
به پزشک مراجعه کنید
تغییر رنگ مایع منی ممکن است موقتی باشد و خود به خود از بین برود. اگر متوجه شدید که رنگ مایع منی شما بیش از یک یا دو هفته زرد باقی می ماند، به پزشک مراجعه کنید.
همچنین در صورت مشاهده تغییر رنگ مایع منی همراه با علائم دیگر، از جمله:
- درد
- مشکلات عملکرد جنسی
- تب
- خون در ادرار شما
درمان زرد شدن منی
درمان بستگی به این دارد که چه چیزی باعث زرد شدن مایع منی شما شده است. برای اصلاح مشکلات احتباس ادرار و زردی، پزشک وضعیتی را که باعث این مشکل شده است درمان می کند.
اگر لکوسیتوسپرمی دارید، ممکن است آنتی بیوتیک، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی یا مکمل های خاصی به شما داده شود. در برخی موارد، ممکن است برای اصلاح مشکلاتی که باعث این عارضه می شوند، به جراحی نیاز باشد.
درمانهای STD و عفونتهای پروستات ممکن است شامل آنتیبیوتیک باشد.تغییر رنگ منی ممکن است در ابتدا نگران کننده به نظر برسد، اما به یاد داشته باشید که ممکن است موقتی باشد. اگر علائم دیگری را تجربه نکردید، منتظر بمانید تا ببینید آیا مایع منی شما به رنگ طبیعی خود باز می گردد یا خیر.
اگر رنگ مایع منی شما همچنان زرد به نظر می رسد، با پزشک خود صحبت کنید. درمان مناسب می تواند از سایر مشکلاتی که بر سلامت شما تأثیر می گذارد مراقبت کند.
نظر (0)